• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Susup şiddet görmemek mi ayrılıp ne iş olursa çalışmak mı?

Şahsen babamı erken yaşta kaybettim ve hem okudum hem çalıştım. Mutfakta yardımcı dan basla üniversitede asistana kadar bir sürü işim oldu. Ara sıra maddi sıkıntılar oldu tabi. Başkasının psikopatligini cekmekten her zaman çalışmayı tercih ederim. Esiniz şerefsiz, onu yetiştiren ailesinin daha iyi mal olmasını beklemeyin. Kendi meyvelerinin çürümüş olduğunu itiraf etmezler. Birde en büyük etken: çocuğunuzu sizin siddete maruz kaldığınız bir ortamda büyütmek onun ruhunu öldürmekle eş değer. Sırf çocuğunuz için de dönmeyin.

Darp raporu alıp dava açın durumu da iyiyse güzel bir tazminat alır bir de nafaka bağlatırsınız. Sabit geliri varsa alamam diye de düşünmezsiniz ne bilim şirketi maaşı vs direk icra yoluyla alınır . Hiç korkmayın direk boşanın .

ruhunuzdan dökülenleri geri toplayamazsiniz geri donerseniz. yaprak dökmüsken bitmeyen kışa geri dönüp kuruyan yaprakları izleyim diyosunuz.

bırakın ruhunuz yeniden yeşerip yaprak çıkarsın cicek açsın.
ayrilmazsaniz bedeli ağır olur gibi duruyo

Moralinin bozuk olması normal bu duygularınıda yaşa yok sayma üzülmende en insani olan. Acele etme herşey sıra sıra yoluna koyulacak insaallah. Allah yardım ediyor. kafanı toparladıkça da herşeyi yoluna koyarsın.

şöyle diyeni duydu bu kulaklar. Dövmedim ki ben seni sakinleştirmeye çalışıyordum çıldırıyorsun diye. Yazar b.ku karşısındakine atmak için bahane arıyor kısacası. Sakinleştirmek için kollarından sıkıp duvara yapıştırmak ne kadar da düşünceli 🤦🏾‍♀️👊🏽
Aynı benimki de “susturmak” içinmiş duvara ittirip boğaz sıkıyor

Bence tahlile gerek var, analar çocuk yetiştirirken doğru yetistirsin sonra başımıza bela oluyorlar işte böyle
Başka kadınla süt dökmüş kediye dönebiliyor böyle tipler daha önce çok gördüm o yuzden dedim tahlile gerek yok. Annesi yüzünden agresif babası yüzünden şiddet uyguluyor diye düşünmek yerine kendinizi bu beladan nasıl kurtarırsınız onu düşünün bence

Bundan kirkyil öce adamin biri (lafin gelisi) icip icip hanimini dövermis. Kadincagiz ne yapsin destek yok, ee cocuklarda var. Bigün yine Adam sarhos eve gelmis; ama küfelik, kadin almis eline oklavayi, yermisin yemezmisin?
Diyorum ki bazi kadinlar arada ellerine alsalar oklavayi, ne demek dövmüyormus , dövse elinde kalirmis.... Bu adami gece uykuda baglayip tövbe tövbe...

Başka kadınla süt dökmüş kediye dönebiliyor böyle tipler daha önce çok gördüm o yuzden dedim tahlile gerek yok. Annesi yüzünden agresif babası yüzünden şiddet uyguluyor diye düşünmek yerine kendinizi bu beladan nasıl kurtarırsınız onu düşünün bence
Bu kişiyle mutsuz olduk ayrıldık başka kişiyle evlenip mutlu olacagimizin garantisi yok, o yüzden kendimi değiştirmekte buldum çareyi en son, sorun belki de bizde, iyi niyetimizde

Ayni durum bende de var, sürekli hakaret ve tartaklama, ailesi de ona destek çıkıyor ama nedense ayrılmak istemeyen taraf da onlar, ben de biraz daha beklemeyi düşünüyorum ileride pişmanlık duymamak için, bence durumu da iyiyse hayatınızı yaşayın hep talepkar olun, ona bir eşya gibi davranın tabi eline koz verecek kötü davranışlarınız olmasın yoksa ailesine anlatıyor, ayrılmayı bir süre ertelemekte fayda var, şunu unutmayın siz değişirseniz dünya değişir

Talep etsem de yapmıyor ki parasını kendi istediği gibi harcıyor, bana ayda 300 lira filan veriyor. Sosyalleşmemi kısıtlıyor. Maddiyatı da mutluluk vermiyor yani

Aslında bunun temelinde yatan sevgisiz büyümüş olmaları diye düşünüyorum, beni kendinden üstün görüyor, bağırması aşağılaması tamamen ne kadar ilgiye sevgiye övgüye aç olduğunu gösteriyor, birde iliskisinin en iyi oldugu kisiye bak, annesiyle ilişkileri çok iyi, cunku annesi emrederek kendinden emin sekilde konusuyor, hep onun sevdiği konu olan para konularında konuşuyor, annesini beğenmiyorum ama giderek ona benziyorum galiba bu evliliği kurtarmak için 😊
Annesi de sevgiyle anlayışla düzelir diyor da alakası yok bence, el kaldırdığı zaman lanet olsun diyorum annesine de kendisine de.

Bu saatten sonra kimseyi düzelterek geçirmeyin hayatınızı. Çok sinirleniyorum böyle konularda. Kendinize değer vermek ve çocuğunuzun mutlu bir anneyle, mutlu bir evde yetişmesini istemek salaklık değil. Kendinizi düşüneceksiniz, çocuğunuzu düşüneceksiniz. Siz insansınız kimsenin sorunlarını çözmek için uğraşmayın.

Anlayamadığım günümüz erkekler neden eski kafa düşünüyorlar eş demek susan herşeye sessiz kalan şikayet etmeyen tepkisiz kalan şikayet etmeyen ya da duygularını ifade etmeyen bir benzetmek istemitoeum ama duvar mı ne ya eksiğin yok neyini eksik ettim sana da yaranılmaz bu mu evlilik kavramı

Ailenizin yanına giderek doğru karar vermişsiniz eşinizle konuşun ayrılmak istiyorsanız da önce bir aile terapisine gidin dayak hazmedilemez bir durum onu bu duruma sürekleysn nedir

Tuzu kuru tiplerin aslansın kaplansın yaparsın demelerine bakma.
Problemsiz hayatında “ayy ayrıl şekerim” demek kolay.
Evlere temizliğe gidersin diyen tiplere sorsan kendi ev temizlikleri için bile temizlikçi geliyordur.
Kocanın hakaretlerinden kurtulup, iş bulursan vasıfsız yani en alt kademe olarak başlayacaksın. Yine ezilmeyeceğinin hakaret görmeyeceğinin garantisi yok.
Kocandan nafaka alabiliyorsan, ya da kendini geliştireceğin süreçte ailen sana ve çocuğa bakabilecekse ayrıl, kendini iyi bir meslek edinebileceğin şekilde geliştir, üniversite okuyabilirsin, iyi kazanç sağlayabilecek mesleki kurslara gidebilirsin.

Kendini geliştirmediğin sürece hayat boyu vasıfsız eleman olarak kalacaksın. Ve asgari ücret ya da hallice bir para için kötü koşullarda ömür çürüteceksin. ilk amacın gençken yaptığın kendini geliştirememe hatasını telafi etmek olsun.

Şimdi baktım yaşın da 25miş, çok gençsin daha, oku! kesinlikle üniversite okumalısın. 30 hayata başlamak için hiç de geç bir yaş değil. Bu süreçte ailenden destek almaktan da utanma. Ayrıca ortak çocuğunuz sonuçta o sebeple kendin için olmasa da çocuğun masrafları için nafaka talebinde mutlaka bulun.
Hiçkimse tepeden başlamıyor mesleğe. Kaldı ki türkiye de hicbir mesleğin garanfisi geleceği yok hepsi asgari ücretle başlıyor kimisi daha düşük.Ayrıl denmesin de ne densin ? İnsanın kendi parasını kazanması gibisi var mı gerčekten ? Kimse okumasın,kendini gelistirmesin dememiş. Ömür boyu ailesinin sırtından ya da nafakayla mı geçinecek

Merhaba bir cocukla ailemin yanına döndüm. Bir mesleğim yok. Eşimin şiddet ve hakaretinden kaçtım. Ama kendisine göre arada ittirmeler tokatlar saç çekmeler dövmek değil. Dövse elinde kalırmışım böyle mi olurmuşum. Onu ben o duruma getirmişim filan bahaneleri sıralayıp suçladı. Ailesine göre de bir kadın sakinleştiren, sinirlendirmeyen, tartışmayan, huzur veren bir eş olmalı. Sizce de öyle mi. Benim ailemden başka güvencem yokken bir cesaret kaçtım evden. Bıkmıştım artık. Vurmasa bile hakaret ediyor adam. İnciniyorum. Cocugum biraz buyuyunce calismaya baslayacagım. Ama onun maddi durumu benden çok daha iyi. Salaklık yaptığımı düşünüyorlar. Ve geçimsiz olduğumu. Bosanan arkadaslar hayat yükü üzerinize bindiğinde pişmanlık yaşadınız mı. Nasıl düşüneceğimi bilmiyorum yardımcı olur musunuz
Hıcbırsey sıddetlı hakaretı haklı kılamaz sız dogru olanı yapmıssınız madem onun ailesine Gore es o sekıl olmalı oyle birini bulsunlar dıcem ama Baska kadına da yazık olur ailenizin sıze tavrı nasıl

Hanımefendi. Bi yola cıkmıssınız. Şahsiyetınızı korumaya calısmak ıcın attıgınız bu adımı takdirle karsıladım acıkcası. Cok cesursunuz. Boyle yabanı karsktersız adam denılemeyecek bırıyle aynı catı altında yasayıp kufur hakaret işitip itilip kakılmalara maruz kalarak cocuklarınızı da gergin bir ortamda büyütmeyi secmek yapacagınız en buyuk hata olır. Hayat secimlersen ibarettir. Geldiginiz yol ayrımında hangi yone gideceğinizi secmek yolun sonunda neyle karsılasacagınızı belırler.
Her günü gergin sıkıntılı huzursuz parasal olarak ne cok iyi ne cok kotu gecireceginize yorgun ama mutlu bitkin ama huzurlu ve gururlu gecirin. Güzel olan her seye sıkıntılardan sonra kavusuruz. Hayat boyledir her anlamda. Gozunuz korkmasın sizin gibi milyonlarca kadın var. Salın esinizi kendine hükmedebileceği bir köle bulur. Siz köle olmayın. Dik durun. Cocuklsrınıza da ornek olun.

Back