susmayankalem ve yoldaşlarının üni. kazanmak için ne yaptım topiği

Anladım canım ılık suya limon sıkıp iç bari

Ne kadar zordur senin için Allah yardımcı olsun canım. Maddi açıdan iyi durumda mısınız? Küçük bir elektrikli soba alsan 50 liraya bile var yada en olmadı sıcak su torbası koy ayaklarının altına

Yapmadığın zaman annen kötü tepki verir mi yoksa tek başına yapmasına dayanamıyor musun?

Evet gelecek ile ilgili çok düşünmek motivasyon düşürüyor abilerim destek bana onlar yardımcı oluyorlar bana çok allah büyük

Sınava kazanamasanızda gelecek yıl girrmisiniz kızlar
İstediğim bölüm sıralamaya bakıyor. Ben de şöyle düşünüyorum obp önemli değilse kırılırsa kırılsın şehrimdeki kazanabildiğim en iyi üniyi seçer hem de bir dahaki ygs lys ye hazırlanırım. Ama en korkutan yanı vaktim olur mu?

Ne kadar zordur senin için Allah yardımcı olsun canım. Maddi açıdan iyi durumda mısınız? Küçük bir elektrikli soba alsan 50 liraya bile var yada en olmadı sıcak su torbası koy ayaklarının altına
Allah razi olsun canim insallah sanada hedefine kavusmayi nasip eder

Aslinda isin acikcasi maddi olarak cok kotu degil dueymumuz cok sukur ama ozetle problemli bi babaya sahibim hani varlik icinde yokluk yasama tarzinda

Elektrikli soba var ama yakarsam elektrik faturasi yuklu gelirse sikinti olur
Mesela geceye kadar bilgisayarda oturdugu icin isigi acik birakir ama ben baska odada kitap okumak icin isik acsam burda kitap okunmuyor mu diye soylenir

Su surecte sinava hazirlandigimi ogrenmesin diye çabalıyorum ozellikle

Ben kac yil once universiteye hazirlandim o zamsn biliyordu durumum o zamanda darkli degildi isigi acarim diye soylenirdi odadada tv nin sesini azicik olsun kismazdi o zamanda sobasiz odada isildakla falan calisiyordum

Emin ol yoklukla en ufak bi alakasi yok o zamanda haxirlanmama karsi cikmisti olay falan cikarmisti sonunda razi oluncada psikolojik tepkilerle caydirmaya calisiyordu

Simdi tek sıkintim test kitabim yok insallah o sorunuda cozersem daha iyi hazirlanicam

Cunku simdi konu anlatimi calisiyorum video izliyorum sonra aklimdan siliniyor sanki test olmayınca pekistiremiyorum

Hakkimizda hayirlisi inşallah

Bakış açını düşüncelerini çok beğendim canım bu kadar imkansızlığa karşı isyan yerine tevekkül etmen çok güzel :)

Sınava kazanamasanızda gelecek yıl girrmisiniz kızlar
Valla canim ne desem yalan bak bu yilki hazirligimda aniden oldu buraya bi konu actim herkes sinava gir oku diye tesvik etti

Yoksa cok gec kaldim hazirlanmak icin

Icimde saglikci olma aski var cok fazla istedigim bolum gelmezse zaten twrcihte vermeyi dudunmuyorum hic bi sekilde

Gelecek yil icinde bilmiyorum artik yasimda genc degil zaten bu yil nasip olurda kazanirsam 29 yasinda kazanicam bi dahaki yila 30 yasina girmis oluyorum

Anladım canım benim öyle bir ihtimal var lise daha tam bitmedi umarım herşey gönlümüzce olur ben soruları çözüp uyuyacam kızlar yarın inş erken kalkarım

Anladım canım. Bizim de maddi sıkıntımız yoktu o zamanlar ama babam da iki eve ne gerek var, iki eve ayrı elektrik faturası ödemem gelsin burada çalışsın diyordu bu yıla kadar.
Yavaş yavaş anladı gördü azmimi ve en büyük sebebi annemin bana destek çıkarak ona karşı beni savunmasıydı.
Eğitim açısından hiç engel olmadı hatta hep teşvik oldu. Dediğim gibi kimse inanmıyordu liseyi bıraktıktan sonra okuyacağıma her şey zamanla düzeliyor. Kışı yaşıyorsun gibi düşün bir gün sana da ilkbahar gelecek. Her şey düzelecek sen sadece Allah a inan

Bence hiç öyle düşünme hayatta istediklerin olmayabilir. O yüzden sonucun iyi olmasını dile kötü gelebilir bunu da unutma. Kötü ihtimali düşünerek yedek bir plan yap kazanırsan zaten gerek kalmaz. Düşün ailen sürekli başında mı kalacak? Ölümlü dünya. Ya ailenin tüm üyelerini bir anda kaybedersen ne yapacaksın? Belirli bir gelirin var mı, ayaklarının üstünde duruyor musun? Kimseden yardım almadan yaşayabilir misin? Bu hayatta hiçbir şeye güvenmemeli bel bağlamamalıyız. Ailemiz mi var bir bakmışsın yarın yok oluvermiş. Evlenirim bende mi diyorsun. Evlenirsin o kolay. Ya kocan iyi biri çıkmaz da ailen arkanda durmazsa? Ya da hadi 50 yaşına geldin aldattı seni. Kabul edip evinde oturmaktan başka ne şansın var? Çünkü bağımsız değilsin. Sağlığı kazanamazsam tercih yapmam diyorsun. Şuan ailenle yaşıyorsun, tercih yapmayınca ya da sağlık hiç olmayınca ilerde kocanla yaşayacaksın. Yani sürekli birilerine bağımlı, buna razı gelebilecek misin? Allah korusun ilerde kocan sana şiddet gösterse hep kısıtlasa ne yapacaksın? En fazla baba evine geri dönersin. Daha yazacak çok şey var ama asıl konu kendi ayaklarının üstünde dur. Kimseye güvenme ailen de olsa bir başkası da

Bizds tek sorun babam ne yazik ki kardeslerim duysa problem etmezler ams ben bu sinavlara gir cik yillardir hep olumsuz sonuclarla karsilastigim icin kimseye soylememe karari aldim

Acikcasi annemde cok ister kazanmami ama babam ustunde bi yaptirimi yok

Bende icinde bulundugum sartlari zorluyorum

Bakalim hayirlisi insallah

Orasi oyle soylediklerinin her kelimesinde harfi harfine haklisinda sanirim ben yilkardir bunlari dusundugunden sinavlar su bu diyerek cok yiprandigim icin bi dahasini dusunmek istemiyorum

Bende liseyi aciktan bitirdim 10 yildir devamli sinavlara girmekten begnim yandi resmen 10 yil icinde tek 1 yil sinava hazirlanmadigik olmadi

Yasitlarim universiteye hazirlanirken ben oetaokul sinavlarina hazirlaniyordum begnim o kadar yoruldu ki sanki kacmak istiyor gibiyim belkide bu yuzdendir bu dusuncem

Amin canım en akıllıca olanı yapmışsın söylemeyerek.

Doğru diyorsun ama biraz da ileriyi düşün canım. 10 yıl diyorsun o kadar zaman sonra pes edilir mi? Allah dayanma gücü verir. Sağlığı kazanamayabilirsin dünyanın sonu değil. O olmazsa başka bir bölüm seç. Ailenin gönderebileceği bitirince kendi ayaklarının üstünde durabileceğin. Bir kez bağımsızlığı özgürlüğü tattın mı emin ol iyi ki pes etmemişim diyeceksin.
Bir de şöyle düşün baban gibi biriyle evlendin ev hanımısın ve kocanın üstünde bir yaptırımın yok ileride doğacak çocuklarının senin yaşadıklarını yaşamasını ister misin? Ezilmemek için iyi kötü bir meslek sahibi ol. Çünkü okumaktan başka çaremiz yok. İlla mutlu olacağım bölüm olsun diye düşünme. Okumazsan çekebileceğin eziyetlerin olasılığı ne kadar yüksek olduğu gelsin aklına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…