Suriyeliler açıyor, Mersinliler kapatıyor

-Gökler ağlıyor biz ağlamışız çok mu?
Bize yobaz diyorlar haberin yok mu?
Her ne derse desinler,
Allah için yobaz olmuşuz çok mu?
NECİP FAZIL KISAKÜREK.

Bulgaristan iki yil once kapilari kapatmisti.
Bizimkiler gec bile kaldi.
Yuklu bir masraf sonucta ulkemiz icin, zamaninda AB'den destek istendi ama islerine gelmeyince siz zengin bir ulkesiniz dendi.
Her ulke ilk once kendi ekonomisini ve insanlarini dusunmek zorunda.
Boyle giderse bu olay yakinda buyuk patlak verecek.

evet mersindeyiz mezitli semti sanki suriye burdakilerin hiç acınacak ve pis hali yok gayet lüks yaşıyorlar jipler son model arabalar
ellerinde nargile hatunlar sahilde kafelerde hayat onlara güzel vergi yok ceza yok trafikte çoluk çocuk araba kullanıyor yan sokakta özel hatane ve okulları bile var benim gördüğüm suriyeliler hiçte pis ve acınacak halde değiller daha çok vatanlarını satıp burda keyf yapıyo gibi gözüküyorlar
ben ülkemden bu durumda kaçsaydım sahilde denize girip nargile içmezdim ya siz

evet mune salgın hastalık diz bıyu çocukları parka götürmeye bile korkar olduk
daha kışın çocuk felci yaptırdık şimdide menenjit ve durum oldukça ciddi ama devlet bunu duymazdan görmezden geliyor
başbakan getirsin torununu koysun bunların yanına bulaşsın kendi torununa bakalım ne oluyor

1 koyup 3 alacaz demişti birisi. Sanki kumar masası.

Yardım yapalım elbette. Ama Birleşmiş Miletler Mülteci Fonu'nun para gönderip göndermediği açıklanmıyor

bide bunların hepsinde en az 5 çocuk 5 de yeni yaparlar etti 10 çocuk
ee bunlar büyüycek okulda sınavda üniverstede bizim çocuklarımızın hoop önüne geçeçelk ee bizim işsizlerimiz varken bunlara hep öncelik tanıncak kendi ülkemizde 2 . sınıf muamelesi görcez

bence çok az Suriyeli geri döner..kimse baskı altında yaşamak istemiyor..
yeni hatırladım istanbuldaki evimizin yan apartmanın en üst katında müteahhit oturuyor tüm binanın sahibi..kendi hanımını 3 çocuğuyla bırakmış..Suriyeli 18 yaşında kız almış..kızda çok güzeldi..kızında ablası var 3 çocuklu oda kocasından ayrılmış binanın en alt katına yerleşmiş..ben anlamadım Suriyeli olduğunu başı açıktı..çocukları küçük bizim bahçeye girmişler..ben seslendim park var yakında oraya götürseniz dedim..başa çıkamıyorum ne yapayım dedi..aynen devam..sonra öğrendim Suriyeli olduklarını..onlar içinde bizim içinde hayırlı olur inşallah:44:

Ya biz ne zaman baskasini bos beleş doyuracak kadar zengin olduk ? Ben hiçte sıfatlarında umutsuzluğa dair bi görüntü görmüyorum hepsi sirita sirita dileniyolar bi iki tanesine para verdim ama yok bundan sonra gitsinler kendi ülkelerine kimseyi doyurucak durumda degiliz

kesinlikle dogru pozcudayim sahil berbat daha doğrusu heryer kotu guzelim memleketimiz ne hale geldi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

1 koyup 3 alacaz demişti birisi. Sanki kumar masası.

Yardım yapalım elbette. Ama Birleşmiş Miletler Mülteci Fonu'nun para gönderip göndermediği açıklanmıyor
mülteci fonu Avrupa birliği yardımcı olmaz bence,müslüman olduklarından..
bizim Avrupa birliğine girmemiz sözkonusuyken,Fransa kesinlikle karşıyız göçmenlerden bıktık demişti..

ne parası ya sakın para vermeyin ya inanmayan gelsin valla vaktim olsa resimlerini çekip koycam ya buraya kuyumcularda valizle dolar bozduruyorlar mersinde bütün kuyumcular döviz bürosu oldu

tolin şu an doğudaki problemler çözülmedi ve oradan büyük şehirlere inanılmaz göç var..sen kendi ülkendeki sorunları bi hallet sonra komşu ülkeye elini uzat..

tolin şu an doğudaki problemler çözülmedi ve oradan büyük şehirlere inanılmaz göç var..sen kendi ülkendeki sorunları bi hallet sonra komşu ülkeye elini uzat..
Aynen aynen kendi ulkendeki işsizlik sorununu çoz once

bu suriyeliler yüzünden adana mersin gaziantep o taraflar berbat halde diyorlar bende kesinlikle memurluk için oraları yazmayı DÜŞÜNMÜYORUM artık , şu savaş falan bitse de gitsinler inşallah herşey bizi buluyor zaten bıktık ya

sen söyle sen dinle hiç oralı olmuyorlar bende çocukları havuza götürüyordum baktım benim karşı komşunun oğlanlar acayip acayip atlıyor havuza biride kızımın kafasına atladı görüyorda kapıcı arapca biliyo söyledim uyarsın diye adam söylüyor hiçç duymammazlıktan geliyorlar ya bende patlattım valla en son bitane yolladım eve yetti bunlar ya sakın kmse acıyıp para mara vermesin gitsinler ülkelerinde şehit olsunlar burda bizden daha rahat yaşıyorlar yada çok zenginleri çok fakirlerini doyursun benim vergim benim vatandaşıma baksın

yakında buraları sadece suriyeliler tercih edecek kpss de canım zaten bizi almıycaklar

doğrusun kendi zenginleri vardır onlarda rahatlarını düşünüyorlardır..

Benimde dikkatimi çeken ayri bi konu onlarin kadinlari gbi kapanmaya basladi bizm genç kızlarimzda öz. istanbulda garip garip tarz yapmaya çalisan kızlar war dar paça pantoln+kısa tunik+garip bi şal baglama ben gercekten onlardan etkilendiklerini düsünüyorum

yakında buraları sadece suriyeliler tercih edecek kpss de canım zaten bizi almıycaklar

bizde onların durumlarına düşebilirdik diye ağzımı çok açmıyorum ama madem dogru dürüst yerleştiremiyorsan almıycaksın ülkene bağ bahçe demeden sefil yatıyorlarmış orda burda ben görmüyorum ya Allahtan karadenizde yaşıyorum burda suriyeli falan yok Allaha şükür nuraya da sıçramasınlar da

Her cümlenin altına imzamı atarım. Çok çok güzel ve sakince anlatmışsınız. Ben bu konularda sakinliğimi koruyup bu şekilde anlatamıyorum. Ellerinize, yüreğinize, kaleminize, beyninize sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…