• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli yanlış anlaşılıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

glmzyz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
889
459
103
Arkadaşlar son zamanlarda ciddi anlamdankafaya taktığım bir durum var. Artık düşünmekten çözememekten başım ağrımaya uyuşmaya başladı ciddi anlamda. Sürekli iyi niyetli yaptığım şeyler söylediğim şeyler yanlış anlaşılıyor ya da ben yanlış anlatıyorum. Sırayla anlatacağım lütfen okuyup yardımcı olun rica ediyorum. Öncelikle ben bir öğretmenim. 2. Yılım. Geçen yıl adaydım ve her aday öğretmene bir danışman öğretmen atanıyor. Bilmediklerimizi gösteriyorlar. Neyse benim danışman öğretmenimden öğrendim herşeyi ben. Benim branşımda girdiğim sınıflarda 2 sınav 2 sözlü veriliyordu. Bunu da danışmanıma sorarak öğrenmiştim. Geçen sene de hep böyle girmiştim notları. Adaylığım kalktı. Danışman öğretmenim de danışmanım olmuyor artık. Bu sene ilk dönem yine aynı şekilde girdim. Müdür yardımcım aradı 3 yerine iki kere sözlü girmişsin 3 olacak dedi. Ben de şaşırdım hocam emin misiniz ben geçen sene de böyle girdim besra hoca 2 demişti bana dedim 3 olacak dedi tamam dedim üç not girdim. Müdür yrdımcısı gitmiş benim eski danışmanım olan hocaya herkesin içinde niye sen 3 sözlü giriyorsun da ona iki diyorsun diye kızmış o da demiş ben öyle bi şey demedim ben danışmanı değilim artık kendisi bilmeli kaç tane gireceğini. 3 arkadaşız rehber hocası bu eski danışmanım ben üçümüz çok samimiyiz normalde. İyi de arkadaştık ama bu durumdan aramız bozuldu geldi kızdı bana niye suçu bana atıyorsun diye. Ben kimseyi suçlamadım dedim. Ben sana geçen yıl sormuştum 2 demiştin 5 yıllık öğretmensin. O ise müdür yardımcısı belki yanlış biliyordur geçen yıl da iki sözlü girmiştik dedim. Ben bu yıl başka okula görevlendirme gidiyorum. Meğer bu sistem yeni değişmiş ben diğer okuldayken bu okula yazı gelmiş bana haber vermemişler öbür. Benim de haberim yoktu hiç denk gelmedim böyle bir değişikliğe dair bilgiye biraz da tecrübesizlik bakmak da gelmedi aklıma düşünemedim değişebileceğini. Yani bu danışman hocam suçu ona attım ona yıktım olarak algıladı. Neyse açıkladım özür diledim barıştık. Üstüne yeni bugün bir olay oldu. Ben ingilizce öğretmeniyim. Çocuklarda son bikaç derstir sadece dinlemeye yönelik kısımlarda istrksizlik önemsememe ne işimize yarıcak deme başladı. Hatta rehber öğretmenden yardım istedim bu konuda. Eskiden çok severlerdi bi anda ne değişti diye şaşırdım. Noldu size diye sordum çocuklara. Çocuklar müdür yardımcısı bunlar size bi şey öğretmez şarkıyla ingilizce mi öğrenilir falan dedi Vakit kaybediyoruz biz dediler. Ben derste dinleme şarkılar videolar kullanıyorum kelime ve kalıp öğretmek için müdür yardımcım benim dersine girdiğim sınıfa giriyor , çocuklara böyle diyor. Rehber hoca ile görüştüm bu durumu asıl aşıcam bu negatf tutumu diye müdür beyle de iyi anlaşıyoruz gidip danıştım. Müdür yardımcısı pek iletişime açık bir insan değil. Bir söylediğini bin katıp anlatır herkesin arasınj bozar seni dinlemez sen konuşurken kendi konuşur falan kimse müdür yardımcısıyla anlaşamaz. Az buçuk iletişim kurabilen tek kişi rehber hocamız. Müdür de rehber hoca da müdür yardımcısıyla görüşmen lazım bu konuyu dediler. Neyse ne kadar işe yaramaycağını düşünsem de aradım konuştum. Durumu anlattım hocam çocuklara böyle bir şey söylediniz mi dedim bi evet söyledim diyo bi hayır diyo sonra ben rehber hocamızla görüştüm o bu konuyu çocuklarla konuşacak, bana sen o hocayla konuş bu konuyu onunla çözmen gerekiyor, ben çocuklarla konuşum ama böyle bir şeyi bir daha Söylememeli onunla konuş bu sorunu dedi, ben de sizi aradım rica ediyorum sizden böyle şeyler söylemeyin lütfen belki de çocuklar söyleminizi yanlış anladı siz birdahaki dersinizde açıklasanız benim sözlerimi yanlış anladınız ingilizcede öğretmeniniz nasıl öğretiyorsa vardır bir bildiği dinleme de önemli falan diyin düzeltmeye çalışalım durumu en azından siz ben ve rehber hocamız elele verip dedim ne kadar büyütüyorsun bu konu konuşmaya değecek bir konu bile değil küçücük çocuklar mı aramızı bozacak ben olsam hiç bunu gelip sana söylemezdim bile çocukları sustururdum biterdi gidip bi de rehber öğretmene niye söylüyorsun falan dedi hocam çocukların şuan derse negatif tutumu var bunun da sebebi sizin bu söyleminiz dedim sizden tek ricam var çocuklara beni yanlış anladınız deyin dinlemeler önemlidir onlar da ders deyin o kadar dedim yok anlatamadım. Gel yüz yüze konuşalım diyor bi de tehdit eder gibi. Dedim hocam ben konunun bu kadar uzayacağını düşünmedim sizi sadece bu söyleminizi değiştirmeniz ve bir daha tekrar etmemenizi rica etmek için aradım. Büyütülecek şey değildi dedim anlatamadım. Üstüne rehber hoca da benim adımı niye veriyorsun niye rehber hoca bu konuyu, bu sorunu onunla görüş dedi diye ona söylüyorsun diye bana kızdı. Ben bunda yanlış ne anlamadım. Yani sorunu rehber hocayla konuştum o da bana çözüm için çocuklarla konuşmanın yeterli gelmeyip bunu yapan hocayla da konuşmam gerektiğini söyledi. Ben de bunu müdür yardımcıma ilettim. Bunda bi yanlış var mı? Rehber hoca neden bana kızıyor anlamadım. Yani ben kendime şüpheyle yaklaşıyorum düşünmekten çıldırdım artık. Ben mi insanları anlamıyorum insanlar mı beni. Ciddi anlamda problemlimiyim diye düşünüyorum. Psikoloğa mı gitsem insanlarla anlaşmada sorun mu yaşıyorum diye düşünüyorum arkadaşlar lütfen fikirlerinizi belirtir misiniz karışık oldu biraz ama elimden geldiğince basit anlatmaya çalıştım inanın olay daha karışık

Yok canım sende sorun yok da ilk senelerinde öğretmenler her şeyi degistirebileceklerine inanır ve öyle davranırlar. Ancak yıllar geçtikçe bazı öğretmenler hiçbir şeyin değişmediğini görüp sadece ders anlatıp dersten çıkmakla yükümlü gibi davranırlar. İkinci anlattığın olay için söylüyorum bunları altı senelik öğretmen olarak. Senin takıldığın şeyler onlar için sorun değil yani.

Yok canım sende sorun yok da ilk senelerinde öğretmenler her şeyi degistirebileceklerine inanır ve öyle davranırlar. Ancak yıllar geçtikçe bazı öğretmenler hiçbir şeyin değişmediğini görüp sadece ders anlatıp dersten çıkmakla yükümlü gibi davranırlar. İkinci anlattığın olay için söylüyorum bunları altı senelik öğretmen olarak. Senin takıldığın şeyler onlar için sorun değil yani.

Çok teşekkür ederim tecrübeli bir öğretmenden fikir almak çok daha iyi. Sağ olun. Hassas da bir insanım bugünden beri düşünüyorum yani niye herkes yanlış anlıyor beni diye. Bir de rehber hocamız bana bu şekilde davranırsan herkes uzaklaşır senden iyiliğin için söylüyorum dedi. İsim verme bi konuda bahsederken dedi. Ben anlamıyorum ne oluyor isim verince yani ben rehber öğretmene danıştım o da bana böyle yapmamı önerdi demekte ne var ki? Neyine kızdı bunun?

Aslında isim vermene kizmadilar onlara göre olay uzamış oldu . O ismimi niye söylüyorsun dediğin öğretmen muhtemelen ben asla öyle bir şey demedim o ısrar etti mecburen öyle konuşmuş oldum demiştir. Müdür yardımcısıyla kimse dusman olmak istemez. Hele bazı okullarda yardımcı müdür gibi davranır olan size olur. Benim sana tavsiyem bir sorunun olduğunda oradaki arkadaşlarınla paylaşma. Pek iyi niyetli gelmediler bana.

Aslında isim vermene kizmadilar onlara göre olay uzamış oldu . O ismimi niye söylüyorsun dediğin öğretmen muhtemelen ben asla öyle bir şey demedim o ısrar etti mecburen öyle konuşmuş oldum demiştir. Müdür yardımcısıyla kimse dusman olmak istemez. Hele bazı okullarda yardımcı müdür gibi davranır olan size olur. Benim sana tavsiyem bir sorunun olduğunda oradaki arkadaşlarınla paylaşma. Pek iyi niyetli gelmediler bana.

Haklısınız bu zamana kadar çok samimiydik çok da güveniyordum şaşırdım cidden. Ben empati kuruyorum mesela benden tecrübeli olan o hocanın yerinde olsam müdür yardımcısı gelip sen niye onu yanlış bilgilendirdin dese dalgınlığıma gelmiş derim geçerim. Kötü niyetle yapmamıştır derim dile bile getirmem yani. Kıza gidip de böyle niye yaptın diye sormam takmam da çok saçma. Diğer hoca için de ne var ki beni öyle yönlendirdin ben de bunu dile getirdim ne var bunda ya söyleme söylüyorsan da bi şey olmaz de geç. Görevlendirme gittiğim okulun rehber hocasını aradım en son durumları anlattım hocam dedim bi yol gösterin ne yapacağımı bilemedim herkesle aram bozuldu resmen dedim müdür yardımcısının yaptığı yanlış rehber hocanın yaptığı duble yanlış dedi. Ne var evet ben dedim deseydi nolcaktı neyinden korkuyor ben söyledim müdür yardımcısıyla görüş bu konuyu diye doğrusu da budur demeliydi hatta senden önce o konuşmalı rehber öğretmenin bir diğer görevidir okuldaki idarecilerle öğretmenler arasındaki anlaşmazlıklara da çözümler bulmak dedi. Beni karıştırma demeye getirmiş hoş değil sen yanlış bi şey yapmamışsın aksine doğrusunu yapmışsın dedi. İşin ilginci görevlendirme gittiğim diğer okulda hiç sorun yaşamıyorum ya aile gibiyiz idare öğretmenler herkes anlaşıyor huzur var resmen. Görevlendirme gittiğim okulda 20 saat Asıl kadromun olduğu okulda ise 6 saat çalışıyorum oncacık 6 saatte bile mutlaka problemler yaşanıyor. Öbür okulda ise hiçbir şey olmuyor

Beş farklı okulda çalıştım inan kötü insan her yerde kötüdür okumuş olması farketmiyor. Sen yanlış bir şey yapmadın dediğim gibi. Bir de sen okula sonradan geldin anladığım kadarıyla sonradan gelene karşı birleşir genelde eskiler. Sen haklı da olsan haklısın demeye çekinirler. Takma kafana sen herkes ne hakediyorsa öyle davran onlara. Altı saat dersin varmış hem çok muhatap olmadan, merhaba seviyesine indir ilişkinizi .hatalarını anlayip özür dilerlerse ne ala dilemezlerse kendileri kaybeder .senin iyi niyetli olduğunu ben buradan anladım onlar ordan anlamiyorlarsa kurtulmuş olursun art niyetli insanlardan.

Canım bence sen kendini anlatıyorsun da onlar işine geldiği gibi anlıyorlar seni , belli ki yanardöner insanlar sen sadece işini yap
Samimi görünüp samimiyetsiz insanlardan uzak dur... Başarılar....

Canım bence sen kendini anlatıyorsun da onlar işine geldiği gibi anlıyorlar seni , belli ki yanardöner insanlar sen sadece işini yap
Samimi görünüp samimiyetsiz insanlardan uzak dur... Başarılar....

Çok haklısın insanlar gerçek yüzlerini gösteriyorlar sanırım herkese de güvenmemek lazımmış

Beş farklı okulda çalıştım inan kötü insan her yerde kötüdür okumuş olması farketmiyor. Sen yanlış bir şey yapmadın dediğim gibi. Bir de sen okula sonradan geldin anladığım kadarıyla sonradan gelene karşı birleşir genelde eskiler. Sen haklı da olsan haklısın demeye çekinirler. Takma kafana sen herkes ne hakediyorsa öyle davran onlara. Altı saat dersin varmış hem çok muhatap olmadan, merhaba seviyesine indir ilişkinizi .hatalarını anlayip özür dilerlerse ne ala dilemezlerse kendileri kaybeder .senin iyi niyetli olduğunu ben buradan anladım onlar ordan anlamiyorlarsa kurtulmuş olursun art niyetli insanlardan.

Evet sonradan geldim ben aslında rehber hocası da benle beraber atandı da diğerleri eski hocalar. En güzeli uzak durmak mümkün olduğunca galiba bi bitseydi şurdaki görevim. Niye bilmiyorum sürekli problem yaşıyorım bu okulda geldim geleli. Görevlendirme verdiler bu sene de rahat ettim keşke komple verseler görevlendirme şu 6 saatimi de alsalar

Evet sonradan geldim ben aslında rehber hocası da benle beraber atandı da diğerleri eski hocalar. En güzeli uzak durmak mümkün olduğunca galiba bi bitseydi şurdaki görevim. Niye bilmiyorum sürekli problem yaşıyorım bu okulda geldim geleli. Görevlendirme verdiler bu sene de rahat ettim keşke komple verseler görevlendirme şu 6 saatimi de alsalar
Rehber öğretmen de acemi davranmış isim versen ne olur vermesen ne olur. O da deneyim kazanacak tabi şimdi böyle acemice davranmasi normal. Tavsiyem kimseyle paylasma sorunlarını. Benim gittiğim bir okulda da sorunlar vardı. Ben kimseye sen haklısın demedim kenarda kaldım. Herkesle aram iyiydi. Sen de orta yollu davran herkese. Böyle iş ortamlarında herkes aslında bencildir. Bir şey olunca kimse arkanda durmaz ki sen de görmüş oldun. Üzme kendini. En güzel zamanlarını böyle şeylere üzülerek heba etme.

Rehber öğretmen de acemi davranmış isim versen ne olur vermesen ne olur. O da deneyim kazanacak tabi şimdi böyle acemice davranmasi normal. Tavsiyem kimseyle paylasma sorunlarını. Benim gittiğim bir okulda da sorunlar vardı. Ben kimseye sen haklısın demedim kenarda kaldım. Herkesle aram iyiydi. Sen de orta yollu davran herkese. Böyle iş ortamlarında herkes aslında bencildir. Bir şey olunca kimse arkanda durmaz ki sen de görmüş oldun. Üzme kendini. En güzel zamanlarını böyle şeylere üzülerek heba etme.

Teşekkür ederim desteğiniz için. Şimdi henüz müdür yardımcımla yüzyüze görüşmedik pazartesi okulda görüşeceğiz. Size nasıl davranmalıyım yani alttan mı almalı yoksa savunmalı mıyım kendimi

Teşekkür ederim desteğiniz için. Şimdi henüz müdür yardımcımla yüzyüze görüşmedik pazartesi okulda görüşeceğiz. Size nasıl davranmalıyım yani alttan mı almalı yoksa savunmalı mıyım kendimi
Rica ederim ne demek. Bence o size konuyu açmadan ona bir şey söyleme. Gelir de bir şeyler söylerse net bir şekilde hissettiklerini söyle. Ben dili kullanarak ifade edersen kendini sana hak vereceğini düşünüyorum. Bir de bundan sonra eğer biriyle görüşecek olursan yüz yüze konuş . Telefonda her zaman doğru anlayamıyor ve anlatamiyoruz kendimizi. Hem bu meselede senin kendini savunmana gerek yok. Ne kötü bir söz söyledin ne de kalp kırdın . Bence zaten pazartesiye kadar müdür yardımcın olayı unutur sen görünce güler yüzle günaydın de geç .

Rica ederim ne demek. Bence o size konuyu açmadan ona bir şey söyleme. Gelir de bir şeyler söylerse net bir şekilde hissettiklerini söyle. Ben dili kullanarak ifade edersen kendini sana hak vereceğini düşünüyorum. Bir de bundan sonra eğer biriyle görüşecek olursan yüz yüze konuş . Telefonda her zaman doğru anlayamıyor ve anlatamiyoruz kendimizi. Hem bu meselede senin kendini savunmana gerek yok. Ne kötü bir söz söyledin ne de kalp kırdın . Bence zaten pazartesiye kadar müdür yardımcın olayı unutur sen görünce güler yüzle günaydın de geç .

İnşallah öyle olur haklısınız çok teşekkür ederim

alışmışlar ınsanları sındırmeyı az hak arayan hakkını kendını koruyan gorunce cıldırıyolar tabi.bundan sonra hemen herseyde ilk sızi göze alırlar malesef

alışmışlar ınsanları sındırmeyı az hak arayan hakkını kendını koruyan gorunce cıldırıyolar tabi.bundan sonra hemen herseyde ilk sızi göze alırlar malesef

Aynen öyle alıştılar ki hem de nasıl. Bir hoca yaptıkları haksızlıklara karşı çıktı dile getirdi sert tepki verdi. Kimse yapamazdı bir o yaptı. Okulu zindan ettiler. Bir gün öğrenciler hocayı delirtmiş bu da çocuklara vurmuş. Müdür yardımcısı da gidip çocuklara diyor ki darp raporu alın yani çocuğa vurmayı asla tasvip etmiyorum çok büyük hata yaptı hoca onlar da zaten fırsat kolluyordu. İdare daha çok dövüyor çocukları ama çocukları gaza getirdiler onlar da gitti darp raporu aldı şikayet ettiler hocayı başka okula sürdüler maaştan kesme kademe indirme okul değiştirme falan bir sürü ceza aldı hoca. Herkesi sindiriyorlr böyle haksızı da haklıyı da. Öğretmenlerde de birlik yok. Bakın en yakın arkadaşım bile hemen yalnız bıraktı beni bana sorarlarsa ben benim bi alakam yok derim dedi herkes kendini düşünüyor korkuttular herkesi bi kurtulsaydım şurdan psikolojim bozuldu sürekli korkar oldum bugün ne çıkacak başıma diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X