Sürekli taklit edilseniz?

İnsanlar moda diye halı mı değiştiriyorlar? Evlenirken aldım halıları 6 senedir kullanıyorum. Ev değiştirmezsem 16 sene daha kullanırım muhtemelen. Hali niye değişir ki?
Değiştiriyorlar :) Siyah beyaz desenli halılar var şimdi moda

Son düzenleme:
Benim görümcem ve kayınvalidem de öyledir.en basitinden bardağa bırakılan süzgeçler var ya onu nereden aldığımı sorup mağaza mağaza gezen bulamayınca ciddi ciddi üzülen bir görümcem var, dogum yaptım korse kullanıyorum kullandigim korseyi ısrar kıyamet görmek isteyen sonra da ayy aynısından ben de istiyorum diyen de bir adet kayınvalidem var. Biraz görmemekten bulunduğu noktadan fazla ileriye acılamamaktan kaynaklanıyor görmemiş cidden bilmiyorlar yani ya da cidden kötü de olsa kendilerine ait bir zevkleri yok

Kocam da sinir oluyor demişsiniz de bence alakası yok bence kocanız sizinle dalga geçiyor aaa bak bunu da alcaklarmıymış bak sen şu densizlere hahahah tarzında bana öyle geldi yani sizi ciddiye almıyor, komik buluyor bence bu taklit mevzusunu. Zaten hiç bir erkeğin buna takılacağını sanmam sizin gazınızı alıyor işte.
Esim rahatsiz oldugunu acik acik soyluyor. Yemin mi ettiriyim dogru mu soyluyorsun diye. Rahatsiz oluyor adam. Tatile gitsek telefonlarimiz susmuyor meraktan. Ozel ne varsa taklit ediyorlar rahatsiz oluyor.

Toplum içinde ikiz gibi dolaşmıyorsanız neyi dert ettiniz, demek ki seçimleriniz çok beğeniliyor.
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum ,gitmiş aynısını almış bile olsa başkasının evindeki bıçak setinden size ne mesela,ne tür bir üzüntü bu ne hissediyor insan?

Diger konularinizi hatirliyorum kayinvalideniz sorunlu bir tip evet ama bunlar sorun degil bence. Bazi insanlar oyledir kendi hallerine birakmak lazim. Kirmak istemiyorum demissiniz ama ortada kirmanizi gerektirecek bir durum yok zaten.

Bunu neden taklit olarak düşünüyorsunuz? Sizin zevkinizi beğeniyorlar demek ki. Her şeye kötü yönden bakmayın.
Benim arkadaşım da mobilyadan halısına her şeyini benim eşyamdan aldi. Ben de ona yardımcı oldum.neden çünkü mobilya küçük şık kullanışlı bir modeldi. Herkesin sevebilecegi bi şeydi. Alsın tabi. Koltuk takimim da öyleydi. Gittim onun için ben eski müsteriyim diye pazarlik yaptim. Aldik geldik. Herkesin gönlü oldu. Güle güle kullansın. Eşya için üzülecek halim yok . özel bir tasarım filan da değil. Herkes alabilir.

Bundan niye bu kadar rahatsız olduğunuzu anlamadım. Eşyalar sanıyorum size özel tasarlanmış şeyler değil herhangi bir mağazadan alabilecekleri şeyler. Benim hoşuma dahi giderdi "Ne güzel zevkimi beğeniyorlar" diye. Arkadaşım yeni evlendi, ev görmeye gittiğimde çok güzel bir duvar kağıdı ile kombinleyerek kitaplık yapmışlar salonun bir köşesini. Çok beğendiğimi söyledim, kız şuradan buradan aldık, şöyle ettik diye bana anlattı. Ben de aynısını değil, bir benzerini yaptırmak istiyorum çünkü çok hoşuma gitti tarzı. Keza iş arkadaşlarım ayakkabılarımı genel olarak beğenirler, nereden aldığımı soruyorlar söylüyorum; parfümüm için 1-2 kez yolda durduruldum söyledim, nereden ucuza alabileceklerine kadar. Düşünce tarzınızdan hoşlanmadım, umarım benim çevremde de böyle düşünenler yoktur.

Konu sahibinin bu durumdan rahatsiz olmasinin sebebi artik bunun kasitli oldugunu dusunmesi saniyorum. En basta belirttigi gibi bir degil, iki degil surekli oluyor ve tatilde bile araniyorlarsa rahatsiz olmasinda hakli sebepler olabilir. Biraz da niyetle ve yaklasimla alakali birsey bu. Bunu da kayinvalidesi, gorumcesi, eltisi artik kimse onlarin yaklasim ve tutumlarindan ancak kendisi anlayabilir. Begenilmek ile surekli ne aldi ne yapti diye israrla merak edilmek farkli seyler.

Sana hak veriyorum insan sinirleniyor biraz. eski k.v ben spor ayakkabı alınca aklına spor ayakkabı almak gelirdi bi markadan ayakkabı aldım o zamana kadar hiç görmemiştim ordan ayakkabı aldığını gidip ordan ayakkabı almıştı.eve hali almıştım benim de halılar değişecek diye söylenmeye başlamıştı. Daha bir sürü şey ben taklitten ziyade bu tür hareketlerin kıskançlık olduğunu düşünüyorum

Bir magazada bir urunun rengi ve model olarak onlarcasi satilir.
Ayni urunu farkli kisiler alir.
Sizin durumunuzdan farki sizin yakinlariniz aliyor.
Ozel uretim degil aldiklariniz..
Sizin haberiniz olmasa da ayni halinin ren ve modeli baska evde var..

Kiskanma bir seyi sadece kendinde isteme ve baskasina zarar verildiginde kotu bir duygudur.
Ozenmek zarar vermez ki.
Allah baska dert vermesin.

birincisi eve aldığınız bıçak setine kadar insanlara detay vermek zorunda değilsiniz, ikincisi artık her yerde birbirine benzer şeyler var yani hiçbir şey size özel üretim değil, üçüncüsü eşinizle evde oturup buna kurulmanız bana garip geldi.

Sana hak veriyorum insan sinirleniyor biraz. eski k.v ben spor ayakkabı alınca aklına spor ayakkabı almak gelirdi bi markadan ayakkabı aldım o zamana kadar hiç görmemiştim ordan ayakkabı aldığını gidip ordan ayakkabı almıştı.eve hali almıştım benim de halılar değişecek diye söylenmeye başlamıştı. Daha bir sürü şey ben taklitten ziyade bu tür hareketlerin kıskançlık olduğunu düşünüyorum
Ben ameliyat oldum ozel hastanede. Kv gecen gelmis olum ben parali doktorda ameliyat olcam diyor. Ameliyat bu ya saglik. Ozentisi mi olur. Eve ne alsak hemen ihtiyaclari oluyor. Nerete gitsek yakamizi birakmiyorlar. Herseye maydonozlar. Bizi de gezdire kadar geliyor muhabbet. Herkesin kocasi var ama nedense benim esim bulunmaz ninet.

Bir magazada bir urunun rengi ve model olarak onlarcasi satilir.
Ayni urunu farkli kisiler alir.
Sizin durumunuzdan farki sizin yakinlariniz aliyor.
Ozel uretim degil aldiklariniz..
Sizin haberiniz olmasa da ayni halinin ren ve modeli baska evde var..

Kiskanma bir seyi sadece kendinde isteme ve baskasina zarar verildiginde kotu bir duygudur.
Ozenmek zarar vermez ki.
Allah baska dert vermesin.
Tesedufen alinma degil. Haliyi kaldirip altindaki etikete bakip marka modeli not edip tipatip aynisini almaktan bahsediyorum. Evdeki kucucuk cope kadar bu boyle. Ornek almak filan degil bu baska bir boyut.

birincisi eve aldığınız bıçak setine kadar insanlara detay vermek zorunda değilsiniz, ikincisi artık her yerde birbirine benzer şeyler var yani hiçbir şey size özel üretim değil, üçüncüsü eşinizle evde oturup buna kurulmanız bana garip geldi.
Ben detay vermiyorum. Evime geldiklerinde yeni ne varsa farkedip en ince ayrintisina kadar sorup aliyorlar. Almasalar da sikici bir durum. Gozleri surekli uzerimizde .Ne aldik ne yaptik nereye gittik. Gezmeye gideriz defalarca ararlar. Eve cop alsak dikkatlerinden kacmaz.

Back
X