Surekli sorun cikaran calisma arkadasi

bence mevzu sizin ondan genç ama ondan daha kariyerli olmanız sanırım o sizden geç girdiği için yaşı da büyük olduğu için böyle hadsizce konuşabiliyor.

bence ağırlığınızı hissettirin, duruşunuz olsun yani, saygı duymak zorunda kalsın. bazı konularda ondan bilgili olduğunuzu yüzüne vurun, otoriter konuşun bu durumda ister istemez saygı duymak zorunda kalacak. hele mutlaka bazı işlerde sizden bilgi almak zorunda kalıyordur o tip konularda bilginizi de kendinizi de ağırdan satın, ağzınızdan bir bilgiyi cımbızla alsın.

boşa değil siz emek verip geliştirdiniz o da emek versin çalışsın öğrensin. bazı yerlerde mesela cerrahi kliniklerde hiyerarşi vardı, yeni gelen kişi çömez olur ve yaşı büyük bile olsa üstünün dediğini sorgulamasız yapmak zorunda olur. sizde de bunu hissettirmelisiniz bence.

Sizi çok iyi anlıyorum. Çünkü bir ara benimde başıma gelmişti. Bu bayanla malesef 2 yıla yakın çalışmak zorunda kalmıştım.
Birlikte çalışmaya başladıktan yaklaşık 3 ay kadar sonra yaklaşık 40 kişilik bir ekipten yönetici olarak tercih edilmiştim.
Bunu hazmediğini ilk toplantı da inanılmaz net bir şekilde söylemişti.
Ve tabii sonrasında hergün her dakika abartmıyorum uğraştı benimle.
Hatta çok sonrasında öğrendim ki koordinatörümüze mail bile atmış aleyhimde düşünün!
Çok uzun süre sabrettim,alttan aldım.İşlerinde yardımcı oldum.Hatta yakınlık kurmaya çalıştım.
Ama yok o kadar dengesizdi ki, sürekli süpriz çirklinlikler yaptı.
Çok severek yaptığım işimde mutsuz olmaya başladım.
Neredeyse işimi bırakmak bile istedim.
AMA sonra dank etti kafama sanırım.
Bu kadın dedim güzellikden, hoşgörüden anlamıyor, dur ben ona onun anlayacağı dilden konuşayım dedim.
Kendimi çizgimi bozmadan, konuşurken asık bir suratla yüzüne bakmadan kısa cvplar verdim.
Sabahları selam vermedim. Aaa bir selam bile vermiyorsun dedikçe , görmedim, dalgınım falan dedim .
Hiç bir işine yardım etmedim. Zaman zaman tersledim.
Derken derken bir baktım bu bizim huysuz düzelir gibi olmuş.
Yani bazı insanlar hakkaten tatlı dilden anlamıyor.
bence sizde öyle yapın

Kıyamam sana ben o kadar üzüldümki benim birkac sene önce basima aynisi geldi birlikte calistigim insan her konuda kendisiyle beni kiyaslardi benim izin alicagim gunu ogrenip o da o gun izin almak isterdi halbuki hep ben ona oncelik taniyodum sorun cikmasin diye bana 2 seneyi zehir etti psikolojimi bozdu hic konusmuyordum muhattap olmuyordum ama yinede beni uzuyordu her firsatta hakkimi helal etmedigim tek insan bu hayatta

Ben neyi paylasamiyoruz iyi gecinelim diye dusundugum icin onemsiyorum sanirim en iyisi onemsememeyi basarabilmek.
Canım malesef herkesi kendimiz gibi iyi düşünüyoruz bırak şu enerji vampirini Allaha havale et, sen işine bak enerjik mutlu görün, dış görünüşüne daha çok önem ver, zaten istediği seni çökertmek, dik dur. Bak göreceksin nasıl çatlıyor

''Ben 26 yasindayim ve bir kizim var, bir gun otururken baska bir arkadas kizin kardes istemiyor mu dedi. Ben de yok daha istemiyor dedim. Bu arkadas 32 yasinda ve bekar, aaaa ne kardesi daha dogum iznini ben kullanacagim isleri kim yapacak izin vermiyorum hamile kalmasina dedi.''

Ya ben buna takıldım arkadaş deli mi ne ?
Neden böyle etrafta kötü düşünceli insanlar var !
Ne var yani aynı ortamda doğru düzgün geçinsen
Nedir paylaşamadığın zaten aynı statüdesin
Ayıp yani .PESS !!!
Tamamen kıskançlıktan resmen senin hayatını kıskanıyor

Koca okulda yok mu başka çalışacağınız birisi? Ya da oda arkadaşı? Belli ki o da sizden memnun değil. Dersler yoksa çalışma saatleri esnek olabiliyor demişsiniz, tamam sizin çalışmadığınızı düşünmesi falan doğru değil çok yanlış ama siz de onun için ben evliyim o bekar o yüzden geç geliyor, erken kalkmaktan nefret ediyor falan demeniz doğru mu? Bekar insanın zaman ayıracak başka şeyi yok mu? Sadece evlilerin bir hayatı yok bunu siz de biliyorsunuz. Siz evlenip çocuk sahibi olmayı tercih etmişsiniz, Allah bağışlasın, Allah mutlu etsin ama başkasının medeni halinin üstünde neden bu kadar durdunuz, bu bana kaba geldi. Kusura bakmayın. Bekarların sanki yapacak hiç işi yokmuş gibi görülüyor bazı kişiler tarafından. Onun da zaman ayırdığı kişiler, kurslar, uğraşlar olabilir. Arkadaş problemli evet ama sizin de anlatış şekliniz benim hoşuma gitmedi, siz ondan ne kadar memnuniyetsizseniz o da sizden aynı şekilde memnun değil bence. Yolları ayırmanın bir yolu yok mu acaba? Bu kadar pasif olmayın bence ya cevaplarınızı verin ya da ondan kurtulun, başka bir oda gibi.

Koca okulda yok mu başka çalışacağınız birisi? Ya da oda arkadaşı? Belli ki o da sizden memnun değil. Dersler yoksa çalışma saatleri esnek olabiliyor demişsiniz, tamam sizin çalışmadığınızı düşünmesi falan doğru değil çok yanlış ama siz de onun için ben evliyim o bekar o yüzden geç geliyor, erken kalkmaktan nefret ediyor falan demeniz doğru mu? Bekar insanın zaman ayıracak başka şeyi yok mu? Sadece evlilerin bir hayatı yok bunu siz de biliyorsunuz. Siz evlenip çocuk sahibi olmayı tercih etmişsiniz, Allah bağışlasın, Allah mutlu etsin ama başkasının medeni halinin üstünde neden bu kadar durdunuz, bu bana kaba geldi. Kusura bakmayın. Bekarların sanki yapacak hiç işi yokmuş gibi görülüyor bazı kişiler tarafından. Onun da zaman ayırdığı kişiler, kurslar, uğraşlar olabilir. Arkadaş problemli evet ama sizin de anlatış şekliniz benim hoşuma gitmedi, siz ondan ne kadar memnuniyetsizseniz o da sizden aynı şekilde memnun değil bence. Yolları ayırmanın bir yolu yok mu acaba? Bu kadar pasif olmayın bence ya cevaplarınızı verin ya da ondan kurtulun, başka bir oda gibi.

Lisansustu egitim ve anne olmak ile ilgili tecrubeniz olmadigini dusunuyorum yazdiklarinizdan :)
Oncelikle erken kalkmaktan nefret ettigi benim soyledigim degil kendisinin surekli soyledigi bir durum. Erken kalkmak istemiyormus, gece calismak istiyormus. Bir digeri de, evde bana ihtiyaci olan minik bir cocuk varken tabii ki is saatlerimi elimden geldigince ona gore duzenleyecegim. Bekar insan nelerle ugrasirsa ugrassin bir cocukla ilgilenmek ile esdeger olamaz. Ayrica, kendisi bekarligi ve yasi ile ilgili yorumlarda bulunuyor zaten bunlar benim yorumlarim degil. Baska bir arkadasimiz; 25 yasinda ve nisanlanmayi dusunuyor, 'O zaman ben oleyim gec kaldim, ne nisani bu yasta once ben' diyor. Bana da surekli sakin hamile kalma ben 32 yasindayim oncelik bende diyor :)

Calisma arkadasi konusuna gelince, lisans ustu egitiminizde bir danisman secer ve surece onunla devam edersiniz. Pozitif bilimlerde, disaridan ya da okulun bilimsel arastirma projeleri biriminden destekli projeleriniz olur ve o projelerde kimin ismini beraber yazip calisacagi cogunlukla hocanin verecegi bir karardir. O projede calistiginiz icin cuzzi bir miktar kismi burs alirsiniz, maas haric. Ben lisanstan beri ayni hocayla calisiyorum, doktorami bitirme asamasindayim ve calistigim projeden memnunum zaten tezim ile alakali bir proje. Ondan rahatsizim diye ne hocami degistirir ne bursumu yakarim. Kendisi gecen sene geldi ve doktorasinin yeterlilik asamasina bile gecmedigi icin benden rahatsizsa eger danismanini ve projesini degistirebilir. Zaten hoca ile de anlasamadigini ve sevmedigini her firsatta dile getiren de kendisi.

Sizi çok iyi anlıyorum. Çünkü bir ara benimde başıma gelmişti. Bu bayanla malesef 2 yıla yakın çalışmak zorunda kalmıştım.
Birlikte çalışmaya başladıktan yaklaşık 3 ay kadar sonra yaklaşık 40 kişilik bir ekipten yönetici olarak tercih edilmiştim.
Bunu hazmediğini ilk toplantı da inanılmaz net bir şekilde söylemişti.
Ve tabii sonrasında hergün her dakika abartmıyorum uğraştı benimle.
Hatta çok sonrasında öğrendim ki koordinatörümüze mail bile atmış aleyhimde düşünün!
Çok uzun süre sabrettim,alttan aldım.İşlerinde yardımcı oldum.Hatta yakınlık kurmaya çalıştım.
Ama yok o kadar dengesizdi ki, sürekli süpriz çirklinlikler yaptı.
Çok severek yaptığım işimde mutsuz olmaya başladım.
Neredeyse işimi bırakmak bile istedim.
AMA sonra dank etti kafama sanırım.
Bu kadın dedim güzellikden, hoşgörüden anlamıyor, dur ben ona onun anlayacağı dilden konuşayım dedim.
Kendimi çizgimi bozmadan, konuşurken asık bir suratla yüzüne bakmadan kısa cvplar verdim.
Sabahları selam vermedim. Aaa bir selam bile vermiyorsun dedikçe , görmedim, dalgınım falan dedim .
Hiç bir işine yardım etmedim. Zaman zaman tersledim.
Derken derken bir baktım bu bizim huysuz düzelir gibi olmuş.
Yani bazı insanlar hakkaten tatlı dilden anlamıyor.
bence sizde öyle yapın

Kıyamam sana ben o kadar üzüldümki benim birkac sene önce basima aynisi geldi birlikte calistigim insan her konuda kendisiyle beni kiyaslardi benim izin alicagim gunu ogrenip o da o gun izin almak isterdi halbuki hep ben ona oncelik taniyodum sorun cikmasin diye bana 2 seneyi zehir etti psikolojimi bozdu hic konusmuyordum muhattap olmuyordum ama yinede beni uzuyordu her firsatta hakkimi helal etmedigim tek insan bu hayatta

Benzer seyler yasamamiza uzuldum ama beni cok iyi anlamissiniz. Bu arkadas ilk geldiginde beni yemege cikarmisti. 'Ben esnek saatlerde calisirim, beraber calisacaksak ayni saatlerde gelip gideriz' demisti. Ben de kendi durumumu anlatmistim ama esnek calisma saatlerinden anlayisi oglen gelip aksam cikmakmis ki benim kizim 20.00-20.30 arasi uyuyor bana mumkun degil uymazdi. Buna bozuldu once hoca beni sabah gorunce ona sorun cikariyormus. Mesai saatimizin normal sartlarda 8 oldugunu belirteyim. Sonra yasini kullanmaya basladi, bir seye bana kizsa 'Ben ablayim' derdi. Ilk baslarda alttan aldim, huyuna gittim. Iyice zivanadan cikti, ustumde hakimiyet kurmaya calisti. Hocaya karsi da ben hicbir sey yapmiyormusum gibi gosterdi. Bir donem aldim karsima ciddi konustum duzelir gibi oldu, sonra onun gibi davrandim laf soktum falan daha cok delirdi herkese de dedikodumu yapti su ara onemsememeye calisiyorum ama butun gun 2 saat yuzunu gorsem bile mutlaka suradiyla, mimikleriyle bile olsa canimi sıkmayi basariyor. Beni cok yordu.

bence mevzu sizin ondan genç ama ondan daha kariyerli olmanız sanırım o sizden geç girdiği için yaşı da büyük olduğu için böyle hadsizce konuşabiliyor.

bence ağırlığınızı hissettirin, duruşunuz olsun yani, saygı duymak zorunda kalsın. bazı konularda ondan bilgili olduğunuzu yüzüne vurun, otoriter konuşun bu durumda ister istemez saygı duymak zorunda kalacak. hele mutlaka bazı işlerde sizden bilgi almak zorunda kalıyordur o tip konularda bilginizi de kendinizi de ağırdan satın, ağzınızdan bir bilgiyi cımbızla alsın.

boşa değil siz emek verip geliştirdiniz o da emek versin çalışsın öğrensin. bazı yerlerde mesela cerrahi kliniklerde hiyerarşi vardı, yeni gelen kişi çömez olur ve yaşı büyük bile olsa üstünün dediğini sorgulamasız yapmak zorunda olur. sizde de bunu hissettirmelisiniz bence.

Soyle diyeyim ben bir alanda ondan cok daha tecrubeliyim kendisi 6 aydir falan ogreniyor ama buna ragmen benden iyi yaptigini dusunuyor :) Sen yapamiyorsun diyor bana. Cok zor durumda kalmadikca bana asla sormaz, diger asistanlara sorar bilmedigini. Hic yapamiyorsa bana yaptirir, benim yaptigimda bir sorun olduysa da baskasina ben yapmadim ki redvelvetcupcake yapti der

Odanızı beraber çalışmanızı değiştiremediğiniz sürece sizi çok zorlayacak bu mecburen katlanacaksınız bır yerde pes edıp sızı yıldırıp orada tek basına kalmak ıstıyor gıbı geldı bana acıkcası bunlara sakın kanmayın ama bır çözüm aranması lazım sonucta o olmasa sız görevini çok çok daha ıyı yapacaksınız çünkü psıkoljınız rahat olacak bence bu konu konusulması gereken bır konu bır yolunu bulup hocanızla konusmalısınız.Kişisel bir mevzu olmaktan cıkmıs gıbı duruyor ıs yerındekı huzur cok önemlı

Odami degistirebilirim diger konu da benim doktoram cok daha once bitiyor neyse ki. O zaman da kadro alirsam sen nasil benim hocam olursun diye olay cikarir gerci beklerim:))

Neden uygun, ciddi ama bozacak sekilde cevabini vermiyorsunuz ki?
Anlattiklarinizdan fazla tepkisiz kaldiginizi dusundum.
Agzina tikmadikca tepenize cikar

Gemileri yakamiyorum, yuzyuze bakacagiz beraber calismak zorundayiz diye. Diger soylediklerine tepki vermeye calisiyorum ama o kadar doluyum ki tepkilerimi kontrol edememekten korkuyorum, genelde gormezden duymazdan gelmeyi tercih ediyorum.

''Ben 26 yasindayim ve bir kizim var, bir gun otururken baska bir arkadas kizin kardes istemiyor mu dedi. Ben de yok daha istemiyor dedim. Bu arkadas 32 yasinda ve bekar, aaaa ne kardesi daha dogum iznini ben kullanacagim isleri kim yapacak izin vermiyorum hamile kalmasina dedi.''

Ya ben buna takıldım arkadaş deli mi ne ?
Neden böyle etrafta kötü düşünceli insanlar var !
Ne var yani aynı ortamda doğru düzgün geçinsen
Nedir paylaşamadığın zaten aynı statüdesin
Ayıp yani .PESS !!!

Hep ayni seyi diyor ki sakin hamile kalma ben 32 yasindayim sira bende diyor

Yani dunyanin her yerindeki milyonlarca kadin gibi calisan bir kadin, es ve anneyim. Sadece ondan genc olmami mi kiskaniyor hic anlamiyorum
Canım dik duran hem anne hem çalışanın o bekar ve çocuğu yok sanırım çok çocukça şeyler ya kıskanmak en sevmediğim şey Allahım korusun öyle insanlardan

Anlasamayan iki insanın birlikte calismak zorunda kalmasi cok zor,yorucu ve yipratici bu konuda haklisiniz.

Fakat siz her nekadar ben iyi davraniyorum,o beni kiskaniyo yazsaniz da ,sizin uslubunuzda ona karsi hissettiginiz olumsuz duyguları ben burdan hissettim,calisma arkadasinizin bunu hissetmemesi mumkun degil.

Bana boyle yaklasan insana tabi ki olumsuz dusuncelerim olur diyebilirsiniz ama konusunca duzelme egilimi gosteren bi insan bence bahsettiginiz kadar kompleksli olamaz.Kompleksli insan o konusmadan sonra daha da uzerinize gelirdi.

Siz farkında olarak ya da olmayarak ,ben mukemmelim,senden gencim ama daha basariliyim mesajı vermis olabilir misiniz,o da bunun dogru olmadıgını kanıtlamak icin cirpinip,ne yapacagini sasiriyo olabilir mi?

Anlasamayan iki insanın birlikte calismak zorunda kalmasi cok zor,yorucu ve yipratici bu konuda haklisiniz.

Fakat siz her nekadar ben iyi davraniyorum,o beni kiskaniyo yazsaniz da ,sizin uslubunuzda ona karsi hissettiginiz olumsuz duyguları ben burdan hissettim,calisma arkadasinizin bunu hissetmemesi mumkun degil.

Bana boyle yaklasan insana tabi ki olumsuz dusuncelerim olur diyebilirsiniz ama konusunca duzelme egilimi gosteren bi insan bence bahsettiginiz kadar kompleksli olamaz.Kompleksli insan o konusmadan sonra daha da uzerinize gelirdi.

Siz farkında olarak ya da olmayarak ,ben mukemmelim,senden gencim ama daha basariliyim mesajı vermis olabilir misiniz,o da bunun dogru olmadıgını kanıtlamak icin cirpinip,ne yapacagini sasiriyo olabilir mi?

Konusunca duzelme egilimden kastim birkac hafta laf sokmadi ve mesai bitiminde cikmama karismadi. Sonra daha kotu bir sekilde ses yukseltmeye basladi.

Ben hic yas muhabbeti yapmadim ama ben bu okulda lisanstan beri ayni hocayla calisiyorum. Haliyle diger hocalarla da samimiyim. Ilk geldiginde birkac kisi 'redvelvetcupcake cok iyidir, burada buyudu her seyi bizden ogrendi cok basarilidir, ne istersem soylemeden anlar ve yapar' gibi cumleler kurmustu. Beni tanimadan niye seni ovuyorlar demisti bana. Bunlara takilmis olabilir

Peki bu birliktelik ne kadar daha devam edecek

1 sene kadar, sonra kadro alirsam hocasi konumuna gececegim ki her sey daha da zorlasabilir

Yuzyuze bakacagimiz icin gemileri yakamiyorum. Yoksa hic umrumda olmaz ama...
Maalesef is hayatinda enerji emici diye tabir edilselerde bu insanlar bilincli.
Karsisindakini bezdirmek olay,kimisi bunu cok kanka bir iliski kurup,surekli is ,ust,sosyal olanak yetersizligi sikayeti oflama puflama is arkadasi dedikodusu (Su senin icin sole dedi bu sana bunu demek istedi bence!)seklinde yapip kisiyi isinden sogutma bezdirme olarak yapar.
Kimiside sizinki gibi dikta sevimsiz agresiflesen ama ustlere sut liman karakter sergileyerek yapar surekli sorunlar olur .Hepsinde amac ortaktir karsi tarafi bezdirmek o gitsin olayi.Kisi isini sevmemeye gidip gelmek istememeye baslar psikolojik savastadir,ne yapayim nasil davranayim.
İsiniz hem konum hem iletisim zorunlulugundan zor Allah yardimciniz olsun.
Oda isini halledin ve gerekirse ise iliskin verimsizlik yasadiginiz ve bunun sebebini hocaniza aciklayin.
O hanimi dikkate almayin umursamayin is disida iletisim kurmayin
Gerektigi noktada ozel hayatiniza iliskin yorum gereksiz konusma vslerde gayet cirkeflesebileceginizi sezdirin

X