• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli Neden Böyle Oldu Ki Sanki Diyorum

Monsterrmilk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
1.259
1.355
133
Mersin
Okulda öğretmen arkadaşlara bakıyorum mutlular evli çoluklu çocuklular. Kocaları değer de veriyor. Ben onlar adına mutlu oluyorum ama kendim boşanma süreçlerindeyim. Neden böyle oldu ki diyorum. Elimden geleni de yaptım ben,neden benim evliliğim yüremedi diyorum. Bana yaşattığı şeyleri haketmedim diyorum. Intenet bankacılığında hala onunla oturdugumuz evin faturalari kayitli. Bu ayki faturalara bakıyorum(O hala orda ben ailemin yanindayim)Neden böyle oldu ki sanki diyorum. Kendi evimde olsaydım mutlu huzurlu bir yuvam olsaydı diyorum. Onunla imkansız böyle bir evlilik farkındayım biliyorum ama etrafımda görünce mutlu evlilikleri imreniyorum. Çoğu kişi eşinden konuşuyor çocuğundan bahsediyor haklı olarak. Benimde olabilirdi çocuğum diyorum. Küçüklükten beri hayalim anne olmaktı. Ben bir daha kime güveneyim de anne olayım. Gelecek beni umutsuzlastıriyor. Gecmisten cikamiyorum da kafamda hep nedenler niyeler var. Çok mutsuzum

herkes mutlu değil aslında emin ol çoğunluk dışarıya renk vermiyor. ha bunu için rahatlasın diye söylemiyorum(şimdi millet de tersinden anlamasın da) sadece hayat herkesin dışarıdan göründüğü gibi toz pembe değil onu anlatmaya çalışıyorum.
ve herkes kendi yaşadıklarıyla müsemma sen bunu yaşamışsındır başkası başka bir dert.. muhakkak senin için de bir yerde aydınlık günler olacaktır ümidini yitirme ve mutsuz olma. her şerde bir hayır vardır.

Bosanma sürecinde böyle karamsar olman normal. O çevrende gördüğün evli mutlu insanlarinda bin tane derdi var ama sen şuan sadece onların mutlu olduklarna odaklmssn kendini. Ayrıca demekki geleceğin için hayırlısı buymuş. İlerde karsina iyi biri çıkar mutlu bi yuvanda olur çocuğunda. Yeterki kendini bırakma mutluluğa kapatma. Umutsuz olma.

kimileri evliliğinde mutlu kimilerinin çocukları hasta kimilerinin maddi olanaksızlıkları var, herkesin bir sürü sınavı var bu hayatta, Evlilikte siz ne kadar çaba gösterirseniz gösterin bir şeyler eksikse olmuyor ve tek taraflı bir yerde tıkanıyor, olmuyorsa önünüze bakmayı seçin derim bir yerlerde sizin için güzel şeyler vardır elbet. hakkınızda hayırlısı olsun.

Böyle bi tanıdığımız vardı severek evlenmişti senelerve çıktıktan sonra .olmadı ayrıldı çocuğu yoktu oda senin gibi anlatırdı bana neden diye. Napıcam derken biriyle tanıştı çok kısa sürede evlendi şimdi yeni bebeğide oldu ve çok mutluyum iyiki eski eşimle olmadı bebeğim iyiki bu eşimi tanıdım diyo belki senin içinde hayatın daha güzel planları vardır bu hayırlı olandır bilemezsin.

Okulda öğretmen arkadaşlara bakıyorum mutlular evli çoluklu çocuklular. Kocaları değer de veriyor. Ben onlar adına mutlu oluyorum ama kendim boşanma süreçlerindeyim. Neden böyle oldu ki diyorum. Elimden geleni de yaptım ben,neden benim evliliğim yüremedi diyorum. Bana yaşattığı şeyleri haketmedim diyorum. Intenet bankacılığında hala onunla oturdugumuz evin faturalari kayitli. Bu ayki faturalara bakıyorum(O hala orda ben ailemin yanindayim)Neden böyle oldu ki sanki diyorum. Kendi evimde olsaydım mutlu huzurlu bir yuvam olsaydı diyorum. Onunla imkansız böyle bir evlilik farkındayım biliyorum ama etrafımda görünce mutlu evlilikleri imreniyorum. Çoğu kişi eşinden konuşuyor çocuğundan bahsediyor haklı olarak. Benimde olabilirdi çocuğum diyorum. Küçüklükten beri hayalim anne olmaktı. Ben bir daha kime güveneyim de anne olayım. Gelecek beni umutsuzlastıriyor. Gecmisten cikamiyorum da kafamda hep nedenler niyeler var. Çok mutsuzum
bende boşanmak üzereyim. aynı şeyler benimde aklımdan geçiyor.

niye benim başıma geldi neden böyle oldu deyip duruyor insan:KK43:

Böyle bi tanıdığımız vardı severek evlenmişti senelerve çıktıktan sonra .olmadı ayrıldı çocuğu yoktu oda senin gibi anlatırdı bana neden diye. Napıcam derken biriyle tanıştı çok kısa sürede evlendi şimdi yeni bebeğide oldu ve çok mutluyum iyiki eski eşimle olmadı bebeğim iyiki bu eşimi tanıdım diyo belki senin içinde hayatın daha güzel planları vardır bu hayırlı olandır bilemezsin.
bizimde öyle olacak mı acaba. bana hiç öyle gelmiyor o_O

Evlilik bir kumar çünkü. Kimisi kazanıyor kimisi kaybediyor..

He bu arada merak etme bütün herkes o kadar mutlu değil aslında.. Herkes kendi yaşadığını bilir..

Burada da okuyoruz kadının ekonomik özgürlüğü var hatta eğitimci, ama kendine hayrı yok. Maaş kartı bile eşinde. Psikolojik baskı yaşıyor hala "boşanamam, seviyorum, çocuğum" falan yazıyor..

Boşanmanız sizin ne suçunuz ne de sonunuz. Evlilik kadar normal bir durum. Sadece birinde mutluyken, diğerinde üzgün ve buruk oluyorsunuz..

Emin olun evliliğinde mutlu olan insanların da başka imtihanları var, kimisi maddi zorluk çekiyor, kimisi hastalıkla mücadele ediyor, iş bulamıyor. Yani eş yönünden şanslı gördüğünüz insanlar belki başka sınavlara tabiidir. Siz de sağlığınıza şükredin, işiniz varmış çok şükür mesleği eğitimi olmayıp ailesi de sahip çıkmayınca boşanamayan çok kadın var, her halimize şükür diyelim. Benim de kendi ailemle problemlerim var, annemi erken kaybettim, üvey annem genç yaşta evden kovdu, babam bayramda dahi eve almadı çocuğumla gittiğimde, ben de eşime çocuğuma tutunuyorum. Ayrıca anne, baba, kardeş, evlat belki değiştiremiyorsun ama yeniden evlenme şansınız var her zaman, karşınıza bundan sonra iyi insanlar çıksın diye umut edin. Bizden daha şanssız insanları görebilirsek üzüntümüz azalıyor, onlara yardım edebilirsek de kendimizi toparlıyoruz aslında.

Emin olun evliliğinde mutlu olan insanların da başka imtihanları var, kimisi maddi zorluk çekiyor, kimisi hastalıkla mücadele ediyor, iş bulamıyor. Yani eş yönünden şanslı gördüğünüz insanlar belki başka sınavlara tabiidir. Siz de sağlığınıza şükredin, işiniz varmış çok şükür mesleği eğitimi olmayıp ailesi de sahip çıkmayınca boşanamayan çok kadın var, her halimize şükür diyelim. Benim de kendi ailemle problemlerim var, annemi erken kaybettim, üvey annem genç yaşta evden kovdu, babam bayramda dahi eve almadı çocuğumla gittiğimde, ben de eşime çocuğuma tutunuyorum. Ayrıca anne, baba, kardeş, evlat belki değiştiremiyorsun ama yeniden evlenme şansınız var her zaman, karşınıza bundan sonra iyi insanlar çıksın diye umut edin. Bizden daha şanssız insanları görebilirsek üzüntümüz azalıyor, onlara yardım edebilirsek de kendimizi toparlıyoruz aslında.

Allah yardımcınız olsun sizinde.

Gencecik kadinsiniz. İyi ki de olmamis cocugunuz
Baskasiyla tanisir mutlu olursunuz,o zaman anne olursunuz.

Herkes mutlu da olabilir mutsuz olup yansıtmayabilir de. Başkalarının hayatlarıyla kendinizi kıyaslamayı bırakın, bunun size bir faydası olmaz. Hayatın sizi nereye götüreceğini bilemezsiniz. Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir derler. Şu anda sizin için en iyisi belki boşanmaktır. Dışarıdan mutlu görünüp aslında mutsuz bir evliliği sürdürmek size zarar.

bizimde öyle olacak mı acaba. bana hiç öyle gelmiyor o_O
Kader kısmet dua et olumlu düşün neden olmasın .belkide ayrıldığın kişinin başka sıkıntıları olcak kaderinde ve sen bunları yaşamamış olcaksın.belki çok mutlu günlerin olucaktır.hayat bi sınav sonuçta.seninle hayatı buraya kadarmış. Hiçbirşeyin garantisi yok hayatımızda.

Çocuğunuzun olmaması avantaj şu durumda.
Çok zor haklısınız düşüncelerinizde ama dünyanın sonu değil.
Bundan sonra çok mutlu olmanız için bu sayfanın kapanması gerekiyordur belki de.
Herkes farklı bir şeyle imtihan olunuyor bu dünyada.
Allah sağlık sıhhat versin,gerisi gelir.
İnşallah, bundan sonra hayırlı bir insan çıkar karşınıza ve anne de olursunuz.
Tüm kalbimle Amin...

Çocuğunuzun olmaması avantaj şu durumda.
Çok zor haklısınız düşüncelerinizde ama dünyanın sonu değil.
Bundan sonra çok mutlu olmanız için bu sayfanın kapanması gerekiyordur belki de.
Herkes farklı bir şeyle imtihan olunuyor bu dünyada.
Allah sağlık sıhhat versin,gerisi gelir.
İnşallah, bundan sonra hayırlı bir insan çıkar karşınıza ve anne de olursunuz.
Tüm kalbimle Amin...

Ecmain

Back