Aynen öyle. Hatır için 1 2 tamam ama öyle her zaman hayatta sıkıntıya gelemem.Kimseyi dinlemem. Isim varsa gelemiyorum kusura bakmayin derim. Otesini dinlemem. Esim giiderse gider kendi bilir. Gittiysem de evime inmek istiyorsam iniyorum iyi geceler, bitti gitti. Kirilan kirilsin, bunda kirilacak bir sey yok. Pasif insanlari anlamiyorumKendi isteklerinizi neden baskalarinin insiyatifine birakiyorsunuz?
Dün akşam yemeğini birlikte yiyelim ne dersin dedi..Ben de evdeki sebzeler çürümeye yüz tutmuş onları pişirmem lazım dedim öyle savdım artık.Ne bilim canım eşim söylesin de ne düşünürlerse düşünsünler ben bir geri ceviriyorum iki çeviriyorum artık bahane kalmıyor..Oncelikle eşini bu işe hic karıstırma sen zararli cıkarsın.Eşin normal soylemis olsa bile kayınvaliden oglunu doldurup uzerine saldıgını düşünür.Hep boyle olmustur yani gelinlere en ufak bir harekette damgayi basmaya bir meyil var kvlerde..
Birden de kendini cekme onlar nasıl ki bu düzeni size ufaktan ufaktan empoze ettiyse sen de kendi istedigin yeni düzenini ufaktan hayata geçirmelisin.Birgün gittiginde o gün inerken mesela söyleyebilirsin yarin icin evimde olacagim yemek yapacagim derste calismam lazim vs..
Ertesi gün icin zaten evde yemegin olacagindan bozulmasin bugunde evimde kalayim anne sonraya artik diyebilirsin..Kırmadan ama direktte soylemeden alttan alttan ver odunu
İnsanın kendi evinde yemek yemek istemesi kadar doğal bişeye sürekli bahane aramak çok saçma değil mi ya.Evimde yiyeceğim bitti budur yaniDü
Dün akşam yemeğini birlikte yiyelim ne dersin dedi..Ben de evdeki sebzeler çürümeye yüz tutmuş onları pişirmem lazım dedim öyle savdım artık.Ne bilim canım eşim söylesin de ne düşünürlerse düşünsünler ben bir geri ceviriyorum iki çeviriyorum artık bahane kalmıyor..
Canım açıkcası ben bu kadar akıl edemedim suan altlı ustlu oturdugumuz ev gecıcı evımız yenı evımız yapılıyor ama apartmanlar yanyana olacak belkı orda yıne de rahat ederız ..Davet ettıgınde bugun evde yıyecegız dedıgım de oldu ama ertesı gun veya bır baska gun yıne cagırıyor..Artık anlaması lazım yanı kalkıp da bızım de bır özel hayatımız var bızı rahat bırakın mı demek gerek ınsanı bır gerı cevırırsın ıkı gerı cevırırsın 3. de anlar..Onlar bıraz da akıl etmesı lazımE hanfendi altlı üstlü oturmayı kabul ettiğimizde bunlarin olabilicegini tahmin etmeniz gerekirdi hadi edemediniz, şimdi de rahatsızsiniz ama ben söyleyemem kirilirlardiyosunuz. Hayatta bizim için biseyleri her zaman başkaları çözmeyebilir. Anlamadım ki kirilsalar nolucak, naparsaniz yapın kirilicaklarini bilseniz ömür boyu kvnize yemeğe mi gidiceksiniz? Çok zor değil eşiniz annem cagiriyo dediğinizde "biz evimizde yiycez de" demek, eşiniz illa gidiyosa sizin gitmemeniz, kv sizi aradığında "biz evimizde yiycez" demeniz. Kv bir iki kırılır sonra alışır, siz istediğiniz kadar konuşun eşinizle lafinizin arkasında duramadiktan sonra kim takar Allah aşkına
Esin söylerse kötü gelin olacaksin ama sen soylersen bahane de bulmak degil birlikte degil de anne esimle evde yemek istiyorum☺☺ gibi .Bozulur yine bozulur ama alısır.Diğer türlü esin dolar dolar ne istiyorsun annemden yesek n'olur diye bir baslarsa araniz fena bozulur..gözardı etme derim.Ne derdin varsa acık acık söyle suratta assalar alısacaklar emin ol.Dü
Dün akşam yemeğini birlikte yiyelim ne dersin dedi..Ben de evdeki sebzeler çürümeye yüz tutmuş onları pişirmem lazım dedim öyle savdım artık.Ne bilim canım eşim söylesin de ne düşünürlerse düşünsünler ben bir geri ceviriyorum iki çeviriyorum artık bahane kalmıyor..
Yok canım öyle olmuyor ınankı evınde bır cesıt ye ama rahat ye..Yemek hazırlamakta da bırsey yok yanı.Mİsafir gibi de oturulmuyor ben rahat edemıyorum oyle zaten kadın 60 yasında calısıyor bı de.Insanın ıcı rahat etmıyor mısafır gıbı oturup kalkıp gelmeye..Dediğin gibi altta kalmamak ıcın o 5 cagırdıysa ben de 1 cagırdım ama arkası gelmıyor ertesı gun ne yapalım dıyor bu defaValla beni yemege cagiran yok,olsa kosa kosa giderim. Yer icer otururum misafir gibi. Elimin ucuyla azicik da yardim ederim madem cagirmaya gonulluler. Arada da ben cagiririm ama 5 gidiyorsam 1 cagiririm yani. Elinizdeki nimeti iyi degerlendirin. Ileride calisirsaniz lazim olacak.
Inankı ben de emegıme acıdım.Kaç su yıkadım dogradım hazırladım ertesı gune hazır olsun diye..Bir türlü pişirmek kısmet olmadı..Sinirlendim esımın gözünün onunde çöpe döktümIspanağa acıdım.
Bir dahakine yıkayıp, doğrayıp, pişiremezseniz, dondurucuya atın. Pişireceğiniz zaman kullanırsınız.
Haklısın galıba canım artık sabrım taşıyor demek zorundayım kırılan kırılsın artık ne yapayımYani yetişkin insanlarsınız. Doğru olan düşüncelerinizi söylemek ne sizi kaba bir insan yapar ne de bu konu alınganlık gerektirir.
Siz düzgün bir üslupla düşüncelerinizi söyleyin niye illa eşinizden bekliyorsunuz?
O demiyor bellki 1.5 sene geçmiş.
Ya da neden bahane bulmaya çalışıyorsunuz?
Biz evde yiyeceğiz teşekkür ederim size afiyet olsun demek sizi kötü yapmaz ki?
Buna kırılmak anormallik olur ki buna da kırılan kırılsın.
Yemek hazirlamakta bir sey yok olur mu ayol? Ben sabah 5 te kalkip yemek yapiyorum aksam icinYok canım öyle olmuyor ınankı evınde bır cesıt ye ama rahat ye..Yemek hazırlamakta da bırsey yok yanı.Mİsafir gibi de oturulmuyor ben rahat edemıyorum oyle zaten kadın 60 yasında calısıyor bı de.Insanın ıcı rahat etmıyor mısafır gıbı oturup kalkıp gelmeye..Dediğin gibi altta kalmamak ıcın o 5 cagırdıysa ben de 1 cagırdım ama arkası gelmıyor ertesı gun ne yapalım dıyor bu defa
Sanırım memnun sanıyor ama bır ınsana nasıl her aksam bırlıkte yemek yemek ıstemıyorum dıye yuzune denır..Bır daha davet ederse evımızde yıyecegız dıyecegım..Inanın gercekten mınımum 2 saat masada gecıyor..Mutfakta masada yenıyor yemek,hemen masanın karsısında tv var zaten.Koltukta oturma kulturlerı yok alkole gelınce zaten alkol kullanıyor esımın aılesı her yemekte ılla alkol vardır ben kullanmıyorum..Sohbet vs derken kı benım esım zaten yemegı 2 saatte yer..Öncesınde tembıh ederım yemegını cabuk yıyıp masadan kalkmazsan gelmem dıye ama alıskanlıgı o sekılde malesef..Bır corbayı bıle yese ana yemek ıcın 20 dk bekler oyle rahatsız oluyorum art arda yıyınce dıyor..Bu defa bana fenalık gelıyor.Yemegı yıyp asagı ınme olayına gelınce dedıgım gıbı kayınvalıdem ılla otur 5 dk dıyor..5 dakıka gecıyor ınecegım bak burası cok heyecanlı burayı ızle oyle gıt vs gercekten sıze anlatamayacagım derecede anlayıssız bır de kendı calısıyor ertesı gunu ıs var ona ragmen gece 00 30 kadar bızımle sabah 7 de kalkıyor..Ben artık dıyorum uyu erken kalkacaksın senın ısın var yarın..Eve alıverıs konusunda zaten ben her gune yapacagım yemek ıcın ona gore haftalık alısverıs yapıyorum almazsam neyı pısırecegım kendımı kayınvalıdemde yemek yıyecegım dıye programlamıyorumkı.Benım esım beklemıs ısıtılmıs yemek sevmıyor o yuzden gelmesıne yakın yemegı yapıyorum.Yanı durum böyleiyi de kv de senin bu durumdan rahatsız olduğunu bilmiyor ki
o birlikte zaman geçiriyoruz diye düşünüyor
yani yemeği de ben yapıyorum o da topluyor
gün boyu da evinde dersini de çalışır kanaatinde
ben olsam ben de öyle düşünürüm
sen her akşam birlikte yemek istemiyorum dememişsin ki
yine iki saat sofra nasıl olur
yani içki sofrası vs olur da olağan yemekleri 2 saatte nasıl bitmez
ne yeniyor çay kaşığı ile bir kova çorba mı içiliyor
yiyin yemeğinizi dersim var kusura bakmayın de ve in aşağı
yani evin uzak değil ki eşini vs bekleyesin
iki gün bunu yapsaydın zaten çağırmazlardı
dizinin heyecanlı yeri ise o izlesin sen de çok meraklıysan evinde kaldığı yerden devam edersin
sanki kıtalar arası yol gidilecek
taviz veren sensin sesini çıkarmayan sensin
kv ile konuşsak ben memnun sanıyordum der
ıspanağı doğradım da sonra attım vs de bana uç geldi
yani ıspanak doğranırken zaten tencerede kıyması soğanı salçası siz nasıl pişiriyorsanız o içeriğindeki diğer malzemeler pişiyor olur yani ıspanağa başladı isem o pişmeden kv ye falan çıkmam
en kötü ihtimal alır elime onu da götürürüm
eşin haklı madem öyle az al
haftalık alıyorum diye neden diretiyorsun
ya da çok sıkıntı ise doğradığın ıspanağı koy poşete at buzluğa
amaç üzüm yemek mi bağcı dövmek mi
ayrıca yukarıda arkadaş da yazmış madem öyle sabahtan yapın yemeği
yemeğim var başka zaman deyin
lakin kv kırılır vs demeyin zira kv şu an bu düzenden rahatsız olduğunuzu bilmiyor açık açık söyleseniz sorun da olmayacaktı belki
ama yıllar sonra bu gelin neden şimdi ayağını kesit diye düşünürler
güzelce anlatın dersim var diye
Haklısın canım cok sevındım ıyı yapmıs baban.Ben de evımızde yıyecegız dıyecegım artık,cok yoruldum kayınvalıdem yemege cagıracak dıye aklım cıkıyor artıkBenim ablamda aynı şekildeydi durumu ama senin kv gine çok iyidir diyorsun ablamın ki tam tersi görümcesi de vardı evde bekar ablamın gözünün içine bakarlardı bi şunu kaldıralım yardım edelim demezlerdi en sonda da ablam iyice dolmuştu artık 9 sene boyunca sabretmişti sabah kahvaltıya oraya çıkarlar 2 çocuk evde uyurken eniştem kahvaltısını yapar ablam hemen aşağı inerdi gündüzleri orada olurlardı akşamda ayni sekilde iste en son tak etti patladi baya küslükler oldu babam gondermedi ablami evinde yiyip içecek dedi şuanda 4 sene geçti üstünden rahatı yerinde kendi evinde yiyip içiyor yüz verse eniştem her gün çağırıp edecek ama yüz vermiyor sende tepkini göstermelisin ya değilse olmuyor
Başka semte tasınmayı ben düşünsem de eşim sıcak bakmadı kıra odemek ıstemedı cunku hazırda ev var..Suan altlı ustlu gecıcı oturuyoruz ama yapılan ev de apartmanlarımız yanyanaBaska semte tasinmayi dusundunuz mu?
Haklısın canım artık bellı etmeye baslamaktan baska cozum yok malesef.Ben yurt dısındayım aılem Turkıyede malesef.Acilen tavrinizi belli etmelisiniz sonra gitgide zorlasir zaten bir iki gitmezseniz bugüne kadar gittikleriniz de silip atılır insanoğlu böyledir nasil biri size karşı bilemem ama bak gelmedi bak oğlumu uzaklaştiriyo vs ler başlayabilir. Kaldı ki sizin sınavlarınız olmasa bile bu sekilde hergün orda olmanız normal gelmiyor bana sizin de özeliniz var ikiniz eşinizle bi aile oldunuz artık ve buna alismalisiniz. Sizin aileniz aynı şehirde mi ? Bir hafta da sürekli onlara gidin eşiniz belki sizi anlayacaktır çünkü şuan rahatsiz değil durumdan belli ki. Bundan sonra da durum çözüme kavusmazsa biraz daha uzak bir eve tasinmanizi öneririm dipdibe çok zordur
Evet kesınlıkle,bana da ıyılıklerı oldugu ıcın hayır diyemıyorum sanırım o yuzden ama bundan sonra davet ettıgınde bız evımızde yıyecegız dıyecegımBence buradaki tek sorun Hayır demeyi bilmemiz. kayınvalidenizi kırmaktan korkuyorsunuz.. evet bu güzel bir düşünce ama başkaları kırılmasın diye kendinizden daha nereye kadar ödün vereceksiniz?? bunu hiç düşündünüz mü?? yemeğe çağırıyorsa yersiniz kendi tabağınızı götürürsünüz benim Ders çalışmam gerekiyor diyip gidersiniz evinize,çaya falan sofra kaldırmayı beklemeyin.
Haklısın artık bu sekılde deneyecegımAynı apartmanda yaşayanlar bu sıkıntıyı çok yaşar. Ben çok eminim eğer aynı apartmanda olsaydım benimkide aynısını yapardı. Sizi aradıklarında yemeğe gelin diye ay anne yemeği yaptım ben başka zaman geliriz de. Bunu yavaş yavaş yap. Önce 1,2 de sonra 3,4 e çıkar. Haftada 1 en fazla olsun 2 beraber yemek kafi
Çok haklısınız esım malesef dengeyı saglayamıyor..Neysekı bu gecıcı evımız suan evımız yapılıyor ama apartmanlarımız yanyana cunku esım sıfır daıreyı kıraya verıp kıraya cıkmayı kabul etmezBu tarz konulara hep aynı yorumu yapıyorum.
Kendi ailenizi bırakıp eşinizin ailesiyle yaşamanız size mantıklı geliyor mu?
Siz neden evlendiniz?
Eşinizle aile olmak için değil mi?
Aynı binada böyle mümkün değil işte.
Madem eşinize söyleyebiliyorsunuz, o söylesin annesine her gün çağırmasın.
Siz de söyleyebilirsiniz.
Birkaç kez kibarca reddedebilirsiniz üstüste reddedin ki anlasın.
Bu söylediklerime alınmayın ama eşiniz cephesinden bakarsanız olaya. Adam ailesiyle yaşamaya devam ediyor, sadece - afedersiniz- yatak odası değişti. Onun dışında aynı.
Bir ailenin çocuğu olarak yaşıyor.
Oysa sizin kendi evinizde kendi düzeninizde olmanız gerekir.
Aynı apartman felakettir.
Konuşmamak degıl de en azından öyle bır söyleyeyımkı hem anlasın hem de kırılmasın dıye düşündüm ama haklısınız demekkı bıze faydasının dokundugunu düşünüyor.Ben haftalık alısverısımı zaten evıme yapıyorum o yuzden bır tasarrufumuz olmuyor tam tersı hersey curumeye yuz tutmusken kurtarabıldıgımı kurtarıyorum.Kücücük bır buzdolabım var dondurucuya da hersey sıgmıyor kı sıgsa bıle neden dondurucuda bekletıp yıyelım taze taze gunluk tuketmek varken.Kayınvalıdem calısıyor canım ya ıs yerındeyken erkenden mesaj atar ya da okula benı o goturuyor gıderken söyler veya esıme söyler bundan sonra artık evde yıyecegımızı soyleyecegımSiz konuşmazsanız derdinizi kim bilecek?! Belki de kadın yemek yapıyorum gelinime bir faydam dokunuyor, mutfak masrafından tasarruf ediyorlar diye seviniyordur.
Konuşmayı tercih etmiyorsunuz. Sınav sonuçları kötü gelirse anlarlar diyorsunuz. Anlamazlar. Kimsenin umurunda olacağını da düşünmüyorum.
Evlendiğiniz kişi yani kocanıza diyeceksiniz ki. “Ben bundan sonra sadece Pazartesi veya Salı veya size hangi gün uygunsa o gün yemeğe giderim” deyin. Evde yemeğinizi, sofranızı eşinizin geldiği saatte hazır edin. Kvye de gündüz beş dakika inin, hal hatır sorun, bir kahve için. Eve dönerken de kapıda “çok yemek yapma bugün, biz evde yiyeceğiz deyin”. Bir sonraki gün de inmeyin. Arar sorar çağırırsa da “yok evde yemeğimiz var, bugün gelmeyelim” deyin. Çağrılma, karar verme işlerine eşinize bırakmayın. Bunlar sadece tartışma doğurur. Siz önceden önleminizi alın.
Valla canım hazırlasa ne koca koca tepsılerde fırında yemek yapar herseyın tabagı ayrı,yok tabaga salatanın suyu degmıs dıger yemege ayrı tabak derken bır suru bulasık cıkarır makınaya koyuyorum ama buyuklerı hep elde yıkıyorum bır sogan dograsa koca robottan gecırır onları yıka topla derken ömrüm gidiyorKaynanam hazırlayıp hazırlayıp çağırıyor demi
Vay vay vay
Bizimkide gelin varken bana mi düşer kafasında.
Birkere ya birkere hazır sofraya konamadim