Sürekli kayınvalıdemlerde yemek yeme sorunumuz

Kaynanam hazırlayıp hazırlayıp çağırıyor demi 😉
Vay vay vay😂
Bizimkide gelin varken bana mi düşer kafasında.
Birkere ya birkere hazır sofraya konamadim 😔😔😔

Ya bu altlı üstlü oturmakla alakalı değil, 9 yıldır yakın oturuyorum, bahçelerimiz ortak evlerimiz müstakil, hiç birlikte yemedik, en baştan istemiyorum ben dedim, alındılarsa da alındılar, çoktan herkes kendi düzenine alıştı.

Sizin pasifliğinizle alakalı herşey, kırılmasın diyorsanız idare edin, sesinizi çıkarmayın şikayet de etmeyin.

Yiyin cikin ,toplama yardim vs yapmayin,bu sekilde olmaz duzen tertip kalmamis ,esinizle duzeniniz oturmaz boyle

Kimseyi dinlemem. Isim varsa gelemiyorum kusura bakmayin derim. Otesini dinlemem. Esim giiderse gider kendi bilir. Gittiysem de evime inmek istiyorsam iniyorum iyi geceler, bitti gitti. Kirilan kirilsin, bunda kirilacak bir sey yok. Pasif insanlari anlamiyorum 🤦‍♀️ Kendi isteklerinizi neden baskalarinin insiyatifine birakiyorsunuz?

Daha bugün reddettim canım.Akşam birlikte yiyelim mi dedi..Ben yemeği hazırladım dedim sebzeler vardı dolapta çürümeye yüz tutmuştu onları pişirdim dedim.Kayınvalıdem eşime tepkı gösterecek biri değil ama haliyle bir kaç kere daha reddedersem kırılacagını düşünüyorum ama böyle de ben mutlu değilim derslerım kalıyor kendım de yoruluyorum düzenim bozuluyor..Bir düzen oturtup erken kalkmak istiyorum artık.Gece geç yatınca erken kalkabılen bırı degılım cunku..Öğlen kalkınca da gün yetmiyor zaten aksam sureklı onlarda oldugumuz ıcın
bak aslında cevap sende, kırmayayım üzülmesinler vs.. ne yapalım?

bekarları 'evlenin ' diye ... evlileri 'neden gelmedin, niye aramadın? ne zaman çocuk ? ikinci ne zaman?'' diye diye ömrümüz bitiyor.

ne karşı taraf memnun, ne sen mutlusun aslında. sonuç ?

Sonuç; ben mutlu değilim..

kendi planlarını yap. öfkelenmeden, kırmadan, dökmeden.

Haftada bir/iki gün belirleyin, anlaşın, beraber vakit geçirin, tamam.

belki tv karşısında makarnayı ketçaplayıp yiyeceğim.

Belki ders arası hamburger-tost geçiştireceğim.

her akşam yemek daveti, çay sohbeti olur mu?

üstelik pandemi var :KK51:

maşallah ne güzel birlikteliğiniz var :nazar:

ayrıca kayınvalidenin evi senin sızlanıp, nazının geçtiği, bir yer değil, bunu unutma !

nasıl alışırsan öyle gider..
mesela 'ben yemek yapmayı pek bilmiyorum, biraz pişireyim elim alışsın hem öğreneyim, hazıra alışmak iyi birşey değil ' diyebilirsin eşine..

madem insanları kırmak istemiyorsun, kendi stratejilerini geliştirebilirsin.

Son düzenleme:
eşinin yemeği annesinin evinde yiyerek tasarruf ettiğini düşünmesi ne komik. ne saçma. akşam evde yiyeceğin yemekten kısıp tasarruf yaptığını düşünüyorsan niye yaşıyorsun niye çalışıyorsun...
ayrıca senin harcadığın emek ve zaman ne oluyor? bunlar da o tasarrufa karşılık senin verdiklerin, özellikle her gün onca saat harcıyorsun, bu tasarrufa karşılık sen böyle zamanını harcamak istiyor musun bakalım...

yalnız ehliyet sınavım var bahanesi çok önemsiz kalmış. dil kursunuz ne tarz, sınav vs var mı bilemem ama, ehliyet yazılı sınavı bir iki saat kitapçığa bakarak herkesin gecebileceği bir sınav oturup günlerce aylarca düzenli çalışma gerektirmez. zaten kurs bile 1 hafta sürüyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Evet kesinlikle iyiniyetinden çağırıyor aıle bagları çok kuvvetli o konuda anlıyorum ama her gün her gün de gerçekten sıkıyor insanı.Ben kendi evimde bile yemeğimi yerken masada oyalanmayı hiç sevmem yemeğimi yerim mutfagı hızlıca toplar köşeme geçerim..Artık orda masada uzun uzun oturmalardan sırtım ağrıyor..Eşime gayet net bir şekilde anlattım tamam diyor sonra yine annem yemege cagırıyor diyor.Artık bende bahane kalmadı kendinin ya annesını uyarması lazım ya da sureklı bahane uretecek artık annesının huyunu benden ıyı bılıyor.. Canım senın dedıgın taktıgı de uyguladım ama benımkı nato kafa nato mermer bu konuda

bu aile bağı kuvvetli anlamına geliyorsa inşallah tahmin ettiğiniz kadar kuvvetlidir ..

Niye bahane üretiyorsunuz ki? Sahsen bahane üretmiyorum hic. Ha iki kücük cocukla yemek yapani bulsam Allah razi olsun derim hep :KK70: Ama genelde zamanim yoksa veya gidesim yoksa acik söylüyorum. Madem aileyiz madem samimi iliski kuracagiz bu öyle. Kayinvalidem ve kayinpederim bize cok yakin oturuyor. Ne ben onlari zorluyorum nede onlar beni. Yinede sık görüsürüz ama görüsmesek de kimse kimseyi sıkbogaz etmez.

Ben de her güne ne yemek yapacağım diye düşünmekten sıkıldım. Kalk kahvaltı hazırla evi topla 2 çeşit yemek yap. Her gün bsy ayıkla sebze dogra vs vs. Diğer gün de aynı. Anneme arada giderim kvde de uzakta. Öyle yemeğe çağıran yok yani.
Bnm kvalide güzel yemek yapar yakın olsa hafta 2 3 giderdim valla. Siz de bazı günler yemek yaptım deyin gitmeyin. Bu akşam şu isim var deyin.
Rahatsız olduğunuzu dusunemeistir.

Bu kv‘lerin birlikte yemek yeme sevdası nedir ya?
Hiçmi yorulmuyorlar okadar kişiye yemek yapmaya. Akşam olunca karı-koca birer koltukta yayılmak istemiyorlarmı? Ben olsam istemem her akşam evimde kalabalık. Evlenip gitmişsiniz eviniz yokmu bile derim herhalde.

Bu kv‘lerin birlikte yemek yeme sevdası nedir ya?
Hiçmi yorulmuyorlar okadar kişiye yemek yapmaya. Akşam olunca karı-koca birer koltukta yayılmak istemiyorlarmı? Ben olsam istemem her akşam evimde kalabalık. Evlenip gitmişsiniz eviniz yokmu bile derim herhalde.
Bizimki de evi burdan tutun akşamları yemegı burda yersiniz dıyordu. Ben calısınca ısten gelır orda yerız dıye dusunuyordu. Ama her aksam olmaz kı. Ben yorgun olup evımde yatmak ısterım. İyi sabretmıs 1bucuk sene

X