Sürekli kayınvalıdemlerde yemek yeme sorunumuz

İnşallah gerçekten hiç alan bırakmamışlar çünkü size.
Açık Açık iletisim kurmanıza sevindim:)

Akşam yemeği vakti gelmeden yemeğini yap hep hazır olsun yemeğin. Ararsalar ben yemek yapmıştım sonra geliriz dersin. Bi dahakine de aynı dersin. Öyle öyle yemek yeme faslı kapanır. ( Ama bu kez de yemeğini al gel burda yiyelim ya da biz gelelim o zaman der mi onu bilemiyorum işte ) denemekte yarar var

Bahane bulmaya gerek yok ki.
Mazeretiniz zaten var.

Siz direk kayinvalidenize 'yeni ders calisma plani yaptim, artik haftaici x saat ders calisicam, artik haftasonlari goruselim' deyin, konuyu kapatin.

Bu duzene alisinca haftasonlarina bahane bulursunuz.

Siz kararlı bi duruş sergilemezseniz şehir de değiştirseniz rahat edemezsiniz. Gerekirse haftanın 7 günü evde yiycez, gelemeyiz diyceksiniz. Onlar da gelemediğinizi değil, gelmek istemediginizi anliycaklsr zamanla. Anlamazlarsa da kendileri bilir, siz lafinizin arkasında durursaniz eşiniz de saf ayağına yatıp annem yemeğe cagiriyo diyemez size.

Kararlıyım ama tek basına kararlılık olmuyor malesef esımın de benımle agız bırlıgı yapması gerekıyor kı gıdıs gelıs cok olmasın ama buun fırsat bulup konustum yukarda yazdım..Artık böyle bır sorun yasamayız herhalde

Ne iyi olmuş işte. Ben olsam yarın değil öbür gün evde yaptığım yemekten veya tatlıdan koyar tabağı iade ederdim. İki gün daha kazanmış olursunuz. Böyle böyle alışırlar.

Neden kendinizi zorunda hissettiginizi anlayamiyorum. Evinizde vakit gecirmek istediniz diye kirilacaklar ya da siz bu sekilde devam edeceksiniz. Bence bir karar verip uygulamaya calisin, birakin kirilsinlar siz de biraz dinlenin, bence bu mantiklisi.

Sanırım yetiştirilme seklım böyle aman kımseye saygısızlık olmasın kımse kırılmasın annem hep böyleydi beni de böyle yetiştirdi hayır diyemiyorum bir türlü bi de kayınvalıdemın bana ıyılıgı cok sanırım o yüzden, ama benim de esımle özel hayatım var yemek bırlıkte yenır ıllakı ama bu yemekler benı yoruyor bana zaman kalmıyor...Neyseki bugün söyleyebildim artık çağırmaz herhalde

hırs yapmadan ifade etmişsin, ne güzel gayet de yerinde bir açıklama olmuş.
çok paylaşmak isterseniz pişirdiklerinizden güzel bir tabak gönderin, ya da kv size tabak olarak göndersin, jest olsun
bu şekilde deneyin bakalım biraz
hem salgın var, bu dönemde daha doğru görünüyor

Kendi konummuş gibi okuduk bende eşime bak evdeki yemek senin yüzünden dökülüyor annenelrde yiyoruz diye çok kavga ettim

aslında konu ilerleyince daha ilginç bir hal aldı

kv niz çalışıyormuş

yani olağan şartlarda akşama kadar evde olan gelinin yemeği yapıp hep beraber yenmeyi beklemek gerekmez miydi

kadın çalışıyor geliyor yemek pişiriyor yeniyor birlikte zaman geçiriliyor her şeye yetişiyor

ama siz dil kursu ehliyet ve ev işlerine yetişemiyorsunuz

bunu kv ye hissettirmiş olmayasınız

yani o gerçekten yemeği yetiştiremeyeceğiniz kanaati ile yardımcı olmak modunda olmasın

ilk yorumumda da yazdım ıspanak doğranmış halde dolapta nasıl durur hiç anlayamadım diye

yemeği yapmaya başlamışımdır ki bir sebzeyi doğrayayım

neyse sorun çözülmüş konuşmuşsunuz bu kadar basit bir şey için kendisini germeye gerek yok

yani kadın akşama şunu yaparım yeriz dediğinde de gelmeyeceğiz demek zor olmamalıydı bundan önce de

Ne iyi olmuş işte. Ben olsam yarın değil öbür gün evde yaptığım yemekten veya tatlıdan koyar tabağı iade ederdim. İki gün daha kazanmış olursunuz. Böyle böyle alışırlar.
Ne iyi oldu diyordum ben de az önce eşimle yemek yerken annem aksam yemege davet edıyor dedı ınanamadım ya daha dün konustum o da tamam tamam sorun degıl dedı nasıl hala davet eder ya (((

Kendi konummuş gibi okuduk bende eşime bak evdeki yemek senin yüzünden dökülüyor annenelrde yiyoruz diye çok kavga ettim
Gerçekten tasarruf olmuyor ya pörsümüz sebze yemek zorunda kalıyoruz ya da dökülüyor evıme alısverıs yapmaktan da vazgecemem eger oyle yaparsam orda yemek yemeyi kabul etmıs olurum cunku

<
Ne iyi oldu diyordum ben de az önce eşimle yemek yerken annem aksam yemege davet edıyor dedı ınanamadım ya daha dün konustum o da tamam tamam sorun degıl dedı nasıl hala davet eder ya (((
Davet ettikçe ısrarla hayır demeni yemegı ı yaptiginı söylemeni tavsıye ederım

Gerçekten tasarruf olmuyor ya pörsümüz sebze yemek zorunda kalıyoruz ya da dökülüyor evıme alısverıs yapmaktan da vazgecemem eger oyle yaparsam orda yemek yemeyi kabul etmıs olurum cunku
Ben yavaş yavaş çözdüm özelden yazdım sana canım anlatırım

Canım oraya gitmesem neden ben kendi ev ıslerıme yetişemeyim.Ben evimde islerime gayet yetısıyorum evım hep temızdır esıme de guzel sofralar hazırlarım her zaman benı bu konuda takdır etmıstır cevresıne de anlatır ama yemege davet edınce oncesınde yardıma gıdıyorum esım aksam 21.00 da gelıyor onu beklıyoruz 00.30 dan asagı eve dönemıyoruz kadın bırakmıyor kı...Ben gece gec yatınca da erken kalkabılen bırı degılım vıtamın eksıklıgım var halsız hıssedıyorum 11 de kalkıyorum bu defa benım ıslerım yetısmıyor kendı evımde olsam ıslerım yetısıyor oraya gıdınce dersımden kalıyorum..Ayrıca zaten arada ben de yemege cagırıyorum evde ne pısırdıysem gonderırım yanı onun dısında neden her gun yemek yapıp cagırayım herkesın kendı evı barkı var ben esıme yemek hazırlamakla sorumluyum ancak..Kayınvalıdem yardımcı olmak modundan cok esıyle 2 kısıler evde senlık arıyor bence..Kalabalık sevıyor ama ben de yurt dısına gelın geldım dıl kursum var yabancı dıl uzerınden ehlıyete gıdıyorum kolay degıl yanı tercume ede ede calısmak cok zaman gıdıyor..Ispanagı da aksamdan yıkadım dogradım dolaba koydum kı ertesı gune pratık olsun hemencecık pısıreyım cok kumlu camurlu oldugu ıcın zamanımı almasın dıye geceden yaptım ne var yanı bunda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…