Sürekli kayınvalıdemlerde yemek yeme sorunumuz

Valla beni yemege cagiran yok,olsa kosa kosa giderim. Yer icer otururum misafir gibi. Elimin ucuyla azicik da yardim ederim madem cagirmaya gonulluler. Arada da ben cagiririm ama 5 gidiyorsam 1 cagiririm yani. Elinizdeki nimeti iyi degerlendirin. Ileride calisirsaniz lazim olacak.

O zaman yeni evinize Gece ne kadar bu duruma malesef ki alışmak zorundasınız sadece izin isteyin derslerim var diye en azından onların tutumunu da görmüş olursunuz
Sende yedim içtim kaçtım yap ne masaya yardım et ne bulasiğa ortadan sıvış sürekli emin ol artık çağırmaz artık restoranda gibi takıl

1.5 yil cok uzun bir sure kvden sizi bu duzenden kopmamaniz icin elinden geleni yapiyor. Acik bir sekilde ben evimde oturmak istiyorum yemek yaptim yemegimde var gibi seyler soyliceksin olmuyorsa acikca karsina alip anne ben artik evimde esimle aile olmak ve kendi evimde yemek istiyorum diceksin kirlirsa kirilsin. Yoksa omrun boyle gecer mesafeyi koymazsan

Meraba arkadaşlar..1,5 senelik evliyim.Kayınvalıdemle altlı üstlü oturuyoruz.Çok iyidir kendisi severim,yalnız tek sorun bazen çok düşünceli olamıyor.Elinden gelse her gün yemeği orda yiyeceğiz.Yemeğe davet ediyor sağolsun yapıyor ediyor ama gelin olarak illaki onlarda yiyeceksek de biraz erken gidip yardım etmem gerekiyor sorun yok yine gidiyorum yardım ediyorum yemek yiyoruz topluyorum yıkıyorum çay koyuyorum ama yemekleri saatler sürüyor..Bir masadan en az 2,5 saatte kalkabiliyoruz hemen ye eve git de olmuyor.Ben de dil kursuna ve ehliyet kursuna gidiyorum dolayısıyla ders calışmam gerekiyor.Evliliğimde yeni olduğum için yemekti temizlikti çok pratıkleşemedim henüz...O yüzden yemek,temizlik çok zamanımı alıyor zaten bir de orda ye onların yemegının bıtmesını bekle,topla caylarını koy ıcsınler topla yıka musade ıste derken gece yarısı eve dönüyoruz.Onda da müsade isteyince illa gidersin su dizi var burası cok heyecanlı yok bilmemne gecenin bir vakti evimize iniyoruz.Hani haftanın bir günü iki günü olsa tamam ama sürekli çagırıyor.Bir gün bahane uydursam ertesi gün bahanem kalmıyor artık.Eve alışveriş yapıyoruz orda yemekten bakıyorum hepsi çürümeye baslamıs.Bu defa eve alısverıs yapmasam onlarda sürekli yemeyi kabul etmiş olacağım..Evimi temizliyorum temiz temiz oturmayı hayal ediyorum ama oturamıyorumki sürekli kayınvalidedeyim.Eşimle konusuyorum haftada bir gidelim yeter diyorum tamam diyor sonra yine geliyor annem cagiriyor diyor yemeğe..Ne yapmalıyım nasil konuşmaliyim kayinvalidemle konuşup arami bozmak istemiyorum buyukler yanlış anlamaya müsait olabiliyorlar..Esime bir bahane uydur çok sık gidip gelmeyelim sen gidiyorsan git ben yoruluyorum diyorum ama anlatamıyorum galiba..Onun da işine geliyor tasarruf oluyor diyor gülüyor.Dolapta yemek yaparım diye yıkayıp dograyıp hazırladıgım ıspanagı gözünün önünde attım gösterdim bak dedim tasarruf oluyor sanıyorsun ama evdekiler çürüyor.Az al diyor niye çürütüyorsun..Haftalık yapıyorum zaten alısverısı diyorum evde olsak bunlar yenecek ama yemeye fırsatımız yokkı.Bu sebepten aramızda tartısma cıkıyor artık.Bazen kayınvalıdem cagırınca bak diyorum yemegını cabuk ye o zaman hemen toplıyım eve ınelım 2 saatte anca yiyor topluyorum benı artık sinir basıyor..Benim de altta kalmamak ıcın nezaketen kayınvalıdemlerı yemege davet ettıgımde dönüyor yarın ne yemek yapalım diyor..Yanı hiç bu davetlerın sonu gelmıyor arkadaslar..Ben de böyle cok her gün her gün sevmiyorum,evimin de tadını cıkarmak istiyorum,evimde yemegımı yıyıp ayaklarımı uzatıp dınlenmek ıstıyorum zaten gıttıgımızde hep tv acık tv ye konsantreler resmen bırlıkte dızı ızlıyoruz bırsey de yaptıgımız yok...Kı ben normalde tv ızleyen bırı bıle degılım..Lütfen bana bir akıl verin.Ben öyle kayınvalıdemle konusup derdimi anlatabılecek yapıda bırı de degılım yanlıs anlar kırılır diye..Esımle konusup onun bu duruma cozum bulmasını saglamak ıstıyorum ne yapabılırım tecrubelı arkadaslardan yorum bekliyorum
Oncelikle eşini bu işe hic karıstırma sen zararli cıkarsın.Eşin normal soylemis olsa bile kayınvaliden oglunu doldurup uzerine saldıgını düşünür.Hep boyle olmustur yani gelinlere en ufak bir harekette damgayi basmaya bir meyil var kvlerde..

Birden de kendini cekme onlar nasıl ki bu düzeni size ufaktan ufaktan empoze ettiyse sen de kendi istedigin yeni düzenini ufaktan hayata geçirmelisin.Birgün gittiginde o gün inerken mesela söyleyebilirsin yarin icin evimde olacagim yemek yapacagim derste calismam lazim vs..
Ertesi gün icin zaten evde yemegin olacagindan bozulmasin bugunde evimde kalayim anne sonraya artik diyebilirsin..Kırmadan ama direktte soylemeden alttan alttan ver odunu 😅

E hanfendi altlı üstlü oturmayı kabul ettiğimizde bunlarin olabilicegini tahmin etmeniz gerekirdi hadi edemediniz, şimdi de rahatsızsiniz ama ben söyleyemem kirilirlar :KK43: diyosunuz. Hayatta bizim için biseyleri her zaman başkaları çözmeyebilir. Anlamadım ki kirilsalar nolucak, naparsaniz yapın kirilicaklarini bilseniz ömür boyu kvnize yemeğe mi gidiceksiniz? Çok zor değil eşiniz annem cagiriyo dediğinizde "biz evimizde yiycez de" demek, eşiniz illa gidiyosa sizin gitmemeniz, kv sizi aradığında "biz evimizde yiycez" demeniz. Kv bir iki kırılır sonra alışır, siz istediğiniz kadar konuşun eşinizle lafinizin arkasında duramadiktan sonra kim takar Allah aşkına

Yani yetişkin insanlarsınız. Doğru olan düşüncelerinizi söylemek ne sizi kaba bir insan yapar ne de bu konu alınganlık gerektirir.
Siz düzgün bir üslupla düşüncelerinizi söyleyin niye illa eşinizden bekliyorsunuz?
O demiyor bellki 1.5 sene geçmiş.
Ya da neden bahane bulmaya çalışıyorsunuz?
Biz evde yiyeceğiz teşekkür ederim size afiyet olsun demek sizi kötü yapmaz ki?
Buna kırılmak anormallik olur ki buna da kırılan kırılsın.

iyi de kv de senin bu durumdan rahatsız olduğunu bilmiyor ki

o birlikte zaman geçiriyoruz diye düşünüyor

yani yemeği de ben yapıyorum o da topluyor

gün boyu da evinde dersini de çalışır kanaatinde

ben olsam ben de öyle düşünürüm

sen her akşam birlikte yemek istemiyorum dememişsin ki

yine iki saat sofra nasıl olur

yani içki sofrası vs olur da olağan yemekleri 2 saatte nasıl bitmez

ne yeniyor çay kaşığı ile bir kova çorba mı içiliyor

yiyin yemeğinizi dersim var kusura bakmayın de ve in aşağı

yani evin uzak değil ki eşini vs bekleyesin

iki gün bunu yapsaydın zaten çağırmazlardı

dizinin heyecanlı yeri ise o izlesin sen de çok meraklıysan evinde kaldığı yerden devam edersin

sanki kıtalar arası yol gidilecek

taviz veren sensin sesini çıkarmayan sensin

kv ile konuşsak ben memnun sanıyordum der

ıspanağı doğradım da sonra attım vs de bana uç geldi

yani ıspanak doğranırken zaten tencerede kıyması soğanı salçası siz nasıl pişiriyorsanız o içeriğindeki diğer malzemeler pişiyor olur yani ıspanağa başladı isem o pişmeden kv ye falan çıkmam

en kötü ihtimal alır elime onu da götürürüm

eşin haklı madem öyle az al

haftalık alıyorum diye neden diretiyorsun

ya da çok sıkıntı ise doğradığın ıspanağı koy poşete at buzluğa

amaç üzüm yemek mi bağcı dövmek mi

ayrıca yukarıda arkadaş da yazmış madem öyle sabahtan yapın yemeği

yemeğim var başka zaman deyin

lakin kv kırılır vs demeyin zira kv şu an bu düzenden rahatsız olduğunuzu bilmiyor açık açık söyleseniz sorun da olmayacaktı belki

ama yıllar sonra bu gelin neden şimdi ayağını kesit diye düşünürler

güzelce anlatın dersim var diye

Benim ablamda aynı şekildeydi durumu ama senin kv gine çok iyidir diyorsun ablamın ki tam tersi görümcesi de vardı evde bekar ablamın gözünün içine bakarlardı bi şunu kaldıralım yardım edelim demezlerdi en sonda da ablam iyice dolmuştu artık 9 sene boyunca sabretmişti sabah kahvaltıya oraya çıkarlar 2 çocuk evde uyurken eniştem kahvaltısını yapar ablam hemen aşağı inerdi gündüzleri orada olurlardı akşamda ayni sekilde iste en son tak etti patladi baya küslükler oldu babam gondermedi ablami evinde yiyip içecek dedi şuanda 4 sene geçti üstünden rahatı yerinde kendi evinde yiyip içiyor yüz verse eniştem her gün çağırıp edecek ama yüz vermiyor sende tepkini göstermelisin ya değilse olmuyor

Aynı apartmanda yaşamayı kabul ederken bunları yaşayacağınızı tahmin edemediniz sanırım.
Yemeğinizi öğlen yapın, kayinvalide davet ettiğinde benim yemeğim var akşama size afiyet olsun deyin.

Onlar kirilmasin doye kirilan sizsiniz. Esinizden beklemeyin bunu halletmesini, onlar yapmaz. Kayinvalide ile konusmak zorunda kalan siz olacaksiniz. Ilk basta kirginlik olsa da sonra onlar da anlayacaklardir ve illa ki kirginlik olacak malesef.

Boşuna yapmadılar KV denizin üstüne o evi siz bunu bile bile kabul etmişsiniz en başta ..daha kavga etmeden ayrilaninini görmedim eşinizden bu konuda yardım beklemek çok hayalci bir yaklaşım..

Aynı apartmanda yaşayanlar bu sıkıntıyı çok yaşar. Ben çok eminim eğer aynı apartmanda olsaydım benimkide aynısını yapardı. Sizi aradıklarında yemeğe gelin diye ay anne yemeği yaptım ben başka zaman geliriz de. Bunu yavaş yavaş yap. Önce 1,2 de sonra 3,4 e çıkar. Haftada 1 en fazla olsun 2 beraber yemek kafi

Meraba arkadaşlar..1,5 senelik evliyim.Kayınvalıdemle altlı üstlü oturuyoruz.Çok iyidir kendisi severim,yalnız tek sorun bazen çok düşünceli olamıyor.Elinden gelse her gün yemeği orda yiyeceğiz.Yemeğe davet ediyor sağolsun yapıyor ediyor ama gelin olarak illaki onlarda yiyeceksek de biraz erken gidip yardım etmem gerekiyor sorun yok yine gidiyorum yardım ediyorum yemek yiyoruz topluyorum yıkıyorum çay koyuyorum ama yemekleri saatler sürüyor..Bir masadan en az 2,5 saatte kalkabiliyoruz hemen ye eve git de olmuyor.Ben de dil kursuna ve ehliyet kursuna gidiyorum dolayısıyla ders calışmam gerekiyor.Evliliğimde yeni olduğum için yemekti temizlikti çok pratıkleşemedim henüz...O yüzden yemek,temizlik çok zamanımı alıyor zaten bir de orda ye onların yemegının bıtmesını bekle,topla caylarını koy ıcsınler topla yıka musade ıste derken gece yarısı eve dönüyoruz.Onda da müsade isteyince illa gidersin su dizi var burası cok heyecanlı yok bilmemne gecenin bir vakti evimize iniyoruz.Hani haftanın bir günü iki günü olsa tamam ama sürekli çagırıyor.Bir gün bahane uydursam ertesi gün bahanem kalmıyor artık.Eve alışveriş yapıyoruz orda yemekten bakıyorum hepsi çürümeye baslamıs.Bu defa eve alısverıs yapmasam onlarda sürekli yemeyi kabul etmiş olacağım..Evimi temizliyorum temiz temiz oturmayı hayal ediyorum ama oturamıyorumki sürekli kayınvalidedeyim.Eşimle konusuyorum haftada bir gidelim yeter diyorum tamam diyor sonra yine geliyor annem cagiriyor diyor yemeğe..Ne yapmalıyım nasil konuşmaliyim kayinvalidemle konuşup arami bozmak istemiyorum buyukler yanlış anlamaya müsait olabiliyorlar..Esime bir bahane uydur çok sık gidip gelmeyelim sen gidiyorsan git ben yoruluyorum diyorum ama anlatamıyorum galiba..Onun da işine geliyor tasarruf oluyor diyor gülüyor.Dolapta yemek yaparım diye yıkayıp dograyıp hazırladıgım ıspanagı gözünün önünde attım gösterdim bak dedim tasarruf oluyor sanıyorsun ama evdekiler çürüyor.Az al diyor niye çürütüyorsun..Haftalık yapıyorum zaten alısverısı diyorum evde olsak bunlar yenecek ama yemeye fırsatımız yokkı.Bu sebepten aramızda tartısma cıkıyor artık.Bazen kayınvalıdem cagırınca bak diyorum yemegını cabuk ye o zaman hemen toplıyım eve ınelım 2 saatte anca yiyor topluyorum benı artık sinir basıyor..Benim de altta kalmamak ıcın nezaketen kayınvalıdemlerı yemege davet ettıgımde dönüyor yarın ne yemek yapalım diyor..Yanı hiç bu davetlerın sonu gelmıyor arkadaslar..Ben de böyle cok her gün her gün sevmiyorum,evimin de tadını cıkarmak istiyorum,evimde yemegımı yıyıp ayaklarımı uzatıp dınlenmek ıstıyorum zaten gıttıgımızde hep tv acık tv ye konsantreler resmen bırlıkte dızı ızlıyoruz bırsey de yaptıgımız yok...Kı ben normalde tv ızleyen bırı bıle degılım..Lütfen bana bir akıl verin.Ben öyle kayınvalıdemle konusup derdimi anlatabılecek yapıda bırı de degılım yanlıs anlar kırılır diye..Esımle konusup onun bu duruma cozum bulmasını saglamak ıstıyorum ne yapabılırım tecrubelı arkadaslardan yorum bekliyorum
Acilen tavrinizi belli etmelisiniz sonra gitgide zorlasir zaten bir iki gitmezseniz bugüne kadar gittikleriniz de silip atılır insanoğlu böyledir nasil biri size karşı bilemem ama bak gelmedi bak oğlumu uzaklaştiriyo vs ler başlayabilir. Kaldı ki sizin sınavlarınız olmasa bile bu sekilde hergün orda olmanız normal gelmiyor bana sizin de özeliniz var ikiniz eşinizle bi aile oldunuz artık ve buna alismalisiniz. Sizin aileniz aynı şehirde mi ? Bir hafta da sürekli onlara gidin eşiniz belki sizi anlayacaktır çünkü şuan rahatsiz değil durumdan belli ki. Bundan sonra da durum çözüme kavusmazsa biraz daha uzak bir eve tasinmanizi öneririm dipdibe çok zordur

Bence buradaki tek sorun Hayır demeyi bilmemiz. kayınvalidenizi kırmaktan korkuyorsunuz.. evet bu güzel bir düşünce ama başkaları kırılmasın diye kendinizden daha nereye kadar ödün vereceksiniz?? bunu hiç düşündünüz mü?? yemeğe çağırıyorsa yersiniz kendi tabağınızı götürürsünüz benim Ders çalışmam gerekiyor diyip gidersiniz evinize,çaya falan sofra kaldırmayı beklemeyin.

Bu tarz konulara hep aynı yorumu yapıyorum.
Kendi ailenizi bırakıp eşinizin ailesiyle yaşamanız size mantıklı geliyor mu?
Siz neden evlendiniz?
Eşinizle aile olmak için değil mi?
Aynı binada böyle mümkün değil işte.

Madem eşinize söyleyebiliyorsunuz, o söylesin annesine her gün çağırmasın.
Siz de söyleyebilirsiniz.
Birkaç kez kibarca reddedebilirsiniz üstüste reddedin ki anlasın.

Bu söylediklerime alınmayın ama eşiniz cephesinden bakarsanız olaya. Adam ailesiyle yaşamaya devam ediyor, sadece - afedersiniz- yatak odası değişti. Onun dışında aynı.
Bir ailenin çocuğu olarak yaşıyor.
Oysa sizin kendi evinizde kendi düzeninizde olmanız gerekir.
Aynı apartman felakettir.

Siz konuşmazsanız derdinizi kim bilecek?! Belki de kadın yemek yapıyorum gelinime bir faydam dokunuyor, mutfak masrafından tasarruf ediyorlar diye seviniyordur.
Konuşmayı tercih etmiyorsunuz. Sınav sonuçları kötü gelirse anlarlar diyorsunuz. Anlamazlar. Kimsenin umurunda olacağını da düşünmüyorum.
Evlendiğiniz kişi yani kocanıza diyeceksiniz ki. “Ben bundan sonra sadece Pazartesi veya Salı veya size hangi gün uygunsa o gün yemeğe giderim” deyin. Evde yemeğinizi, sofranızı eşinizin geldiği saatte hazır edin. Kvye de gündüz beş dakika inin, hal hatır sorun, bir kahve için. Eve dönerken de kapıda “çok yemek yapma bugün, biz evde yiyeceğiz deyin”. Bir sonraki gün de inmeyin. Arar sorar çağırırsa da “yok evde yemeğimiz var, bugün gelmeyelim” deyin. Çağrılma, karar verme işlerine eşinize bırakmayın. Bunlar sadece tartışma doğurur. Siz önceden önleminizi alın.

X