• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Surekli insanlarla kavga etmem

Öyle demek istememiştim. Fazla sessiz sakin duruyorsanız insanlar sizi kolay ezebileceğini düşünür. Ya öyle duruyorsunuz ya da konuşma tarzınız yanlış.

Ve karşınızdaki kim olursa olsun çok samimi davranmayın.
Gözlüğü 100 yıldır aynı yerden alıyor olsanız bile samimi olmaya gerek yok.
Otopark olayındaki adama da amca demişsiniz. Tanımadığınız etmediğiniz adam, böyle hitaplara gerek yok.
Siz resmi olursanız insanlar da söylediklerine daha çok dikkat ederler.
Denek istediğinizi anlıyorum uygulayacağım tavsiye icin tesekkurler 😊

Valla ben de kavgacıyım. Çevrem tarafından hiç sevilmem bu yüzden. Herşeye rapmen kavga edilmesi gereken yerde edilmeli düşüncesindeyim. İçimde kalınca olmadık yerde olmadık insana patlıyor. En iyisi olay anında direk karşındakine patlamak 😂 Boşver be. Sessiz sakin olacağına kavgacı ol. Anlattıklarında da haksız oldugun birşey görmedim. Ben üşenirdim mesela tekrar optikçiye gitmeye ama sen yapmışsın. İyi de yapmışsın👍 Bebek konusuna hiç değinmeyeceğim ben daha fazlasını yapardım orda.
Yoruldum her gittigim yerde sorun yaşamaktan optikciye bende usenirim ama oyle bir ilerlediki mesele zoruma gitti inada bindi resmen

Yoruldum her gittigim yerde sorun yaşamaktan optikciye bende usenirim ama oyle bir ilerlediki mesele zoruma gitti inada bindi resmen
Kavgacı olacaksan tam kavgacı olcan 😂 ki yorulan sen değil karşı taraf olsun. İşin sonunda "haketmişti ağzıma sağlık" 😂 de geç. Tekrar tekrar düşünme.

Kavgacı olacaksan tam kavgacı olcan 😂 ki yorulan sen değil karşı taraf olsun. İşin sonunda "haketmişti ağzıma sağlık" 😂 de geç. Tekrar tekrar düşünme.
Valla hala düşünüyorum sinirim alt ust

Merhaba surekli insnalarla sorunum oluyor ve tartisiyorum olaylar birden gelişiyor artik katlanamiyorum sorum yaşamak istemiyorum . Dün doktora gittik gozluk yazirdim uzun zamandır gittiğimiz optikciye gittim ssk nin karşıladığı gozluklerden almak istiyorum dedim artik ssk gozluk çerçevesi karşılamıyor dedi tamam dedim bi gozluk begendim indirim yapin dedim 20 tl indirim yapti devamlı musterimizsin dedi neyse eve geldim şeytan durttu e devletten baktim gozluk cervesi neden karşılamıyor aceba diye bi baktim gozluk cercevesi almak icin daha 3 ay var aradim dedin sen devlet artik gozlugu karışamıyor dedin ama e devletten boyle boyle cikiyor dedim sen iki sene once gozluk almışsın dedi bende ben 5 senedir ayni gözlüğü kullanıyorum almadim dedim 2 sene once geldim parayla lens aldim dedim sinirlendi bagirdi cagirdi ben o kadar indirim yapıyorum 3 kurusun lafini yapiyosun dedi bende ben sadce sordum bana soyleseydin gozluk giriyorum diye dedim ben ne biliyim 2 sene once naaptim istemiyorsan getir gözlüğü ben zaten indirim yaptım yaptigi indirimde 20 tl falan diye bagirdi bende sinirlendim gittim hic bisey demeden gozluguni biraktim geldim eve ertesi gün baska optikciye gittim gozluk begenmedim tam ciktim bir araba korna calmaya basladi arabyi farketmeden otopark çıkışına parketmisim arabaya yaklastim yasli kir saçlı bi amca cami asagi indirdi hemen konusmasina müsade etmeden amca özür dilerim farketmedim otopark cikisi oldugunu farketmedim dedim adam ehliyeti bakkaldanmi aldin o...pu cocugu kör musun otopark cikisi burasi dedi bende sinirlendim senin aldigin bakkaldan aldim ehliyeti dedim asagi indi ustume yurudu millet tuttu amcayi amca bagiriyo hayvana bak bak sen essoglu essege sen diye bende sartel atti sensin o ,hayvan edepsiz terbiyesiz daha bisuru laf saydim o sirada arabayi geri çektim amca cikti sinirle arabayi düzeltemedim sonra ilerledim baktim amca ilerde arabadan indi bana işaret yapiyo in asagi diye bende kornaya bastim kactim resmen tamam otopark cikisina arabyi parkrtmisim adamin hakkini gasp etmişim hakli ozur diledim kusura bakma dedim zaten amca hic beklemedi ki ben arabanin yanina geldigimde oda otoparktan yeni çıkıyordu maruzatimi dile getirdim anneme kufretmenin babama kufretmenin bana hayvan demenin alemi ne yani her yerde boyleyim ben surekli insanlarla kavga halindeyim nereye gitsem kavga edrim biriyle artik sorunum bende oldugunu düşünüyorum korkuyorum insanlarla kavga etmekten haklıysam bile alttan aliyorum gene olmuyor
hastaneye gittik gecen ay bebek icin bebegim hastanede yatti bebege mama vermisler mama kabinida yataginin başucuna koymuslar bende onunu arkasini onunu okurken son kullanma tarihinin gecmis oldugunu gördüm hemsireye gittim hemşire odasında cekyatta yatıyordu kalkti dedim sonkullanma tarihi gecmis bu mamayi niye verdiniz tarihi gecmis mama veremzsiniz dedim hemsire odadan cikti bagirmaya basladi bundan sonra bu annenin bebegine mama verilmeyecek bebek ac kalacak anne beslenmesini istemiyor diye bende sinrilendim arkasindan gerizekali dedim baska bi hemşire duydu hakaret edemzsniz cezası var biz sizin bebeklerinize bakiyoruz karşılığı bumu dedi bende haklisinz ama bebegime tarihi gecmis mama vermisler bundan sonra ac kalacak diyolar bu ne demek dedim oda madem oyle bisey var mama kabinin resmini cekseydiniz hani kanitiniz dedi bende resim cekmek yasak dediniz giris yaparken dedim bi baktim mama kabi yok cope baktim copemi attiniz dedim alay ettiler bide çöp karıştıriyor napmaya calisiyo diye görüş saatinin bitiisne daha. 30 dk vardi tartisitgm hemsire bagirdi koridira dogru butun anneler disari gorus saati bitti diye annelee beraber beni disari çıkardılar ertesi gun bas hemsire geldi sizi anlıyorum o hemşireyi gordugunuzde ozur dileyin hakaret agir bir suç işlem yapmayalım dedi ozur falan dilemedim ertesi gun ziyarete gittiğimde bebegin alninda kizarikli gordum 3 cizgi halinde bende ne oldu dedim xok hareketli ranzaya çarpmıştır dedler doktor cagiron doktor baksin dedim cagirmadılar gerek yok dediler bende sinirlendim bebegi hastaneden cikardim cikarken tartistigimiz hemsire geldi battaniye getirdim bebek usumesin dedi bende almak zorunda kaldim yanimizda hic birsey yoktu ani verdik cikartma kararini .anlamiyorum heryerde bu aksilikler neden beni buluyor benim tavrimmi yanlış yada hareketlerim kafayi yiyecegim artik insnalarla tartismaktan korkuyorum kimseyle sorun yaşamak istemiyorum naapsam nasil davransam fikir verin lutfen aglamak istiyorum
Hızım sen yine sakin davranıyorsun bende öyleyim daha ilerisi tabi karşındaki kim olursa olsun bana ters gelen herşeyde hem bağırır öfkelenirim ve kavga ederim bundan nefer ediyorum ve şöyle bir değişime gittim Dinliyorum sonra içimden söylenenleri tekrar ediyorum sonra masum mağrur saf bir modda anlamadım tekrar eder misin diyorum sonra gayet sakin düşük sesle cevap veriyorum küfür hakaret eden biri karşımdaysa sizin gibi cahillere ayıracak vaktim yok diyip basıyorum ben böyle böyle kendimi bu korkunç durumda kurtarıyorum ama ara ara delirdiğim oluyor tabi 😁😁

Üslup sorununuz var gibi duruyor. Haklıyken haksız duruma düşüyorsunuz, insanları gerip kavgaya sebep oluyorsunuz. İlk iki durumun burada anlattığınızdan farklı olduğunu düşünüyorum. Üçüncüde ise hemşireye “pardon, fark etmemişsiniz sanırım veya bir yanlışlık olmuş sanırım, bu mamanın tarihi geçmiş, başka bir mama verebilir misiniz?” şeklinde konuşsaydınız kavga çıkmazdı.

Merhaba surekli insnalarla sorunum oluyor ve tartisiyorum olaylar birden gelişiyor artik katlanamiyorum sorum yaşamak istemiyorum . Dün doktora gittik gozluk yazirdim uzun zamandır gittiğimiz optikciye gittim ssk nin karşıladığı gozluklerden almak istiyorum dedim artik ssk gozluk çerçevesi karşılamıyor dedi tamam dedim bi gozluk begendim indirim yapin dedim 20 tl indirim yapti devamlı musterimizsin dedi neyse eve geldim şeytan durttu e devletten baktim gozluk cervesi neden karşılamıyor aceba diye bi baktim gozluk cercevesi almak icin daha 3 ay var aradim dedin sen devlet artik gozlugu karışamıyor dedin ama e devletten boyle boyle cikiyor dedim sen iki sene once gozluk almışsın dedi bende ben 5 senedir ayni gözlüğü kullanıyorum almadim dedim 2 sene once geldim parayla lens aldim dedim sinirlendi bagirdi cagirdi ben o kadar indirim yapıyorum 3 kurusun lafini yapiyosun dedi bende ben sadce sordum bana soyleseydin gozluk giriyorum diye dedim ben ne biliyim 2 sene once naaptim istemiyorsan getir gözlüğü ben zaten indirim yaptım yaptigi indirimde 20 tl falan diye bagirdi bende sinirlendim gittim hic bisey demeden gozluguni biraktim geldim eve ertesi gün baska optikciye gittim gozluk begenmedim tam ciktim bir araba korna calmaya basladi arabyi farketmeden otopark çıkışına parketmisim arabaya yaklastim yasli kir saçlı bi amca cami asagi indirdi hemen konusmasina müsade etmeden amca özür dilerim farketmedim otopark cikisi oldugunu farketmedim dedim adam ehliyeti bakkaldanmi aldin o...pu cocugu kör musun otopark cikisi burasi dedi bende sinirlendim senin aldigin bakkaldan aldim ehliyeti dedim asagi indi ustume yurudu millet tuttu amcayi amca bagiriyo hayvana bak bak sen essoglu essege sen diye bende sartel atti sensin o ,hayvan edepsiz terbiyesiz daha bisuru laf saydim o sirada arabayi geri çektim amca cikti sinirle arabayi düzeltemedim sonra ilerledim baktim amca ilerde arabadan indi bana işaret yapiyo in asagi diye bende kornaya bastim kactim resmen tamam otopark cikisina arabyi parkrtmisim adamin hakkini gasp etmişim hakli ozur diledim kusura bakma dedim zaten amca hic beklemedi ki ben arabanin yanina geldigimde oda otoparktan yeni çıkıyordu maruzatimi dile getirdim anneme kufretmenin babama kufretmenin bana hayvan demenin alemi ne yani her yerde boyleyim ben surekli insanlarla kavga halindeyim nereye gitsem kavga edrim biriyle artik sorunum bende oldugunu düşünüyorum korkuyorum insanlarla kavga etmekten haklıysam bile alttan aliyorum gene olmuyor
hastaneye gittik gecen ay bebek icin bebegim hastanede yatti bebege mama vermisler mama kabinida yataginin başucuna koymuslar bende onunu arkasini onunu okurken son kullanma tarihinin gecmis oldugunu gördüm hemsireye gittim hemşire odasında cekyatta yatıyordu kalkti dedim sonkullanma tarihi gecmis bu mamayi niye verdiniz tarihi gecmis mama veremzsiniz dedim hemsire odadan cikti bagirmaya basladi bundan sonra bu annenin bebegine mama verilmeyecek bebek ac kalacak anne beslenmesini istemiyor diye bende sinrilendim arkasindan gerizekali dedim baska bi hemşire duydu hakaret edemzsniz cezası var biz sizin bebeklerinize bakiyoruz karşılığı bumu dedi bende haklisinz ama bebegime tarihi gecmis mama vermisler bundan sonra ac kalacak diyolar bu ne demek dedim oda madem oyle bisey var mama kabinin resmini cekseydiniz hani kanitiniz dedi bende resim cekmek yasak dediniz giris yaparken dedim bi baktim mama kabi yok cope baktim copemi attiniz dedim alay ettiler bide çöp karıştıriyor napmaya calisiyo diye görüş saatinin bitiisne daha. 30 dk vardi tartisitgm hemsire bagirdi koridira dogru butun anneler disari gorus saati bitti diye annelee beraber beni disari çıkardılar ertesi gun bas hemsire geldi sizi anlıyorum o hemşireyi gordugunuzde ozur dileyin hakaret agir bir suç işlem yapmayalım dedi ozur falan dilemedim ertesi gun ziyarete gittiğimde bebegin alninda kizarikli gordum 3 cizgi halinde bende ne oldu dedim xok hareketli ranzaya çarpmıştır dedler doktor cagiron doktor baksin dedim cagirmadılar gerek yok dediler bende sinirlendim bebegi hastaneden cikardim cikarken tartistigimiz hemsire geldi battaniye getirdim bebek usumesin dedi bende almak zorunda kaldim yanimizda hic birsey yoktu ani verdik cikartma kararini .anlamiyorum heryerde bu aksilikler neden beni buluyor benim tavrimmi yanlış yada hareketlerim kafayi yiyecegim artik insnalarla tartismaktan korkuyorum kimseyle sorun yaşamak istemiyorum naapsam nasil davransam fikir verin lutfen aglamak istiyorum
Olaylarda siz haklısınız ben sizde birşey göremedim. Aynılarını aynen bende yaoardım. 1 olayda gözlük camı için adam yalan söylemiş. İkincide size küfür etmiş üçüncüde en hassas olduğum şey hadi bebeegime bişey olsaydı diye aynı hassasiyete olurdum inanın sizde bişey yok yada ikimizde sıkıntı var.

Olaylarda siz haklısınız ben sizde birşey göremedim. Aynılarını aynen bende yaoardım. 1 olayda gözlük camı için adam yalan söylemiş. İkincide size küfür etmiş üçüncüde en hassas olduğum şey hadi bebeegime bişey olsaydı diye aynı hassasiyete olurdum inanın sizde bişey yok yada ikimizde sıkıntı var.
Hızım sen yine sakin davranıyorsun bende öyleyim daha ilerisi tabi karşındaki kim olursa olsun bana ters gelen herşeyde hem bağırır öfkelenirim ve kavga ederim bundan nefer ediyorum ve şöyle bir değişime gittim Dinliyorum sonra içimden söylenenleri tekrar ediyorum sonra masum mağrur saf bir modda anlamadım tekrar eder misin diyorum sonra gayet sakin düşük sesle cevap veriyorum küfür hakaret eden biri karşımdaysa sizin gibi cahillere ayıracak vaktim yok diyip basıyorum ben böyle böyle kendimi bu korkunç durumda kurtarıyorum ama ara ara delirdiğim oluyor tabi 😁😁
Bende dellendim sonra kufur ettim amcaya agzima geleni soyledim 🤣

İnsanlar artık delirmiş valla. Haksız olsanız bile araba konusunda özür dilemişsiniz ne var yani canınızımı alacaklar ne bu küfürler hakaretler. Hukukta bile ölçülülük ilkesi vardır. Dibine kadar haklıda olsan duruma göre ölçülü tepki vermek zorundasın yoksa cezasını çekersin. Burda size kibar konuşmanız, karşınızdakine siz olsaydınız ne yapardınız gibi empati yaptırmanız önerilmiş ama karşınızdakiler insan değil ki. Belli ki anası babası öğretememiş sen mi uğraşacaksın. Ayrıca ben sizin uslubunuzda hiç bir sıkıntı görmedim. Haksızken özrünüzü dilemişsiniz, haklıykende hakkınızı savunmuşsunuz gayet normal. Tesadüf dedikleri bu olsa gerek kaba saba insanlara denk gelmişsiniz boşverin canınızı sıkmayın bir daha denk gelmezsiniz inşallah

Bizim iste hep telefonla konuştuğum bir avukat var. Adam her konusmasa ama her konusmada mutlaka biriyle kavga ettiginden bahsediyor. Bir arsivdeki gorevliyle kavga ediyor bir karakoldaki polisle,bir evrak alacagi hastanedeki danismanla. Artik o kadar dalgasini geçtik ki arkasindan telefonu kapatinca "bilin bakalim bugün kimle kavga etmis?" Diye soruyorum arkadaslara.
Bence siz gergin bir insansiniz ya da ustunuzde boyle bir enerji var.
Belki de konusmaniz karsinizdakinin dikine gider vaziyette ve olaylar hep kavgaya dönüşüyor.
Benim annem de böyle birisi mesela. Simdi torpulendi biraz ama ozellikle ben ergenken en basit sey bile kavga konusu olurdu. Bulasik makinaya atmaktan- yerde sac birakmaktan- cayi kopurterek koymaya her konuda bas bas bagirir konuyu kavgaya getirirdik. Onun disinda ne baska aile uyemle ne bir arkadasimla - dusmanimla bile kavga etmem. Ama annemin ani patlamalari- tepeden tepeden konuşması - hakaretvari halleri beni cileden çıkarirdi.
Belki siz de karsinizdaki insanlara (farketmeden) boyle suclayici-tepeden bakarak konusuyorsunuzdur. Calisanlara mesela kendi verdiği para olmasa ac kalacagini iddia eden "benim vergilerimle maas aliyorsunuz"cu teyzeler var ya. Acaba onlar gibi mi algilaniyorsunuz?
Bence biraz sakin olun. Sorununuzu cozmek isterseniz de kimseyi suclamadan- guzelce konusmaya çalışın

amannn herkeste mükemmel şoför vatana millete hayırlı sorumluluk sahibi tüm kuralların bilincinde ve uyguluyo da burda size ders vermeye çalışıyo. Insanlık hali hasta olabilir insan veya hastası olabilir siz sadece daha dikkatli olun. Yok arabayı pert etmişler sanki çarpışan araba bu. Bu hareketi yapan insan zaten normal değil ki başka yer de acayip bi hareket yapardı kesin. Ülkeyi hepten parasızlık vurdu insanlar o yüzden gergin kendinizi de ezdirmeyin ama anı çıkışlar da yapmayın. Neden o kisinin plakasını alıp karakola gitmediniz,?
Ayni segi bende yapıyorum sitede duzgun park ediyorum hastane otoparkinda etrafa bakıyorum giris ciki engelliyormuyum diye

Anlattiginiz durumlarda haklisiniz ama kavga ederek omur gecmez. Kavgayi azaltmak istiyorsaniz daha yapici, daha rahat, sakin olmalisiniz. Her durumu kendinize tehdit olarak gormekten kacinmali ve her seyi kisisel algilamamali. Mesela ben adam bana o sekilde kufretse "bu Adam galiba deli belki silahi vardir ceker vurur hemen sivisayim" diye dusunur kendimi o durumdan uzaklastirirdim hemen. Veya hak arama durumlarinda cok savunmaci suclayici bir ses tonunuz varsa tabi ki kavga cikar. Her zaman hakli olmak degil bazen stressiz ve kavgasiz bir gunluk yasam da onemli bence.

üslubunda sıkıntı olmasın bacım. durduk yere kımse dellenmez sanki.

Karşı tarafi da dinlemek lazım..

Benim anlamadığım çocuğumuz hastanede yalnız mı yatti?

Yeni doğan ünitelerinde bebeklerin yanına sadece görüş saatlerinde emzirmek için falan girilir. Benim bebeğimde hastanede kaldı ama mama kutusunun bebeğin bas ucuna koyuldugunu illkez duydum çok saçma çünkü hastanenin bebek beslenme bölümü olur orda hepsi hazırlanır görevliler getirir bebeğin bas ucuna mama kutusu neden koysunlar???

Bakın beyin olayları değiştirerek anlatır siz kendi söylediklerinizi unutmuş olabilirsiniz.Ne gözlükçü ne amca ne de hemşire...Bunlar durup dururken bu raddeye gelseler bile 3ünün de aynı anda psikopat çıkması ve sizi bulması biraz zor ihtimal.Söylediğiniz cümleleri ve tavırlarınızı eksik anlattığınızı düşünüyorum.

Zaten otopark girişi oldugunu farketsem park etmezdim . Hastaneye yatis yaparken resim cekmek yasak dediler hatta kadinn biri bebeğinin resmini çekiyor diye uyardilar bende yasak oldugu icin cekmedim kendimi sorguluyorum zaten burdakilere soruyorum benim hatam ne diye

Hatam ne diye soruyosunuz ama hatanizi kabul etmiyosunuz ki ben anlamadım.

Back