• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Surekli insanlarla kavga etmem

bu 3 olayın da bu şekilde olduğuna emin misiniz? yani siz sürekli kavga etmiyorsunuz ki. sürekli haksızlığa uğrayıp hakaret yiyip yediğiniz hakaretle kalıyorsunuz gibi geldi bana. bilemiyorum çok farklı bir durum gerçekten.
Noktası virgulune kadar ayni katlanamıyorum artik yeteeeer soye bagirasim var

Gözlük konusunda haklısınız.
Otopark konusunda yanlış park için haksizsiniz da bu durumun sonucunda küfür gerekmez heralde dimi?
Bebeğin konusunda da haklısınız.

Tek değişik gelen karşınızdaki kişiler hemen böyle sinirleniyor mu yoksa arada bir şeyler mi eksik anlattınız?
Aynen anlattigim gibi harfi harfine benim anlamdigim konuda bu zaten

doğru kelimeyi bulamadım aslında. şöyle ki otopark olayında fark etmedim demiş (dikkatli olması gerekirdi tabi ki) gider gitmez hemen özür diledim demiş ama ana avrat küfür yemiş resmen. optikçi olayında da almadığı halde gözlük almış gibi işlem yapılmış, bunu öğrenmek için aramış ama konuşma farklı ilerlemiş. mama olayı deseniz o ayrı bir boyut zaten. yani anlattıklarını tamamen kendini haklı ve mağdur gösterecek şekilde anlatmış onu demeye çalıştım. ama kesinlikle gerçekçi gelmedi. bir sıkıntı var olayların gidişatında.
Aynen anlattigim gibi hersey sacma değil mi banada sacma geliyor olayların bu gidişatı insanlarin bh terbiyesizliği

Tarihi geçmiş mama hariç (ki onun da gerçek olup olmadığı meçhul) konu sahibi haksızlığa uğramamış ki. Basbaya çirkeflik yapmış.
Bikaç gün önce otopark girişine park eden bir aracı pert etti adamın biri. Trafikte en tahammül edilemez şeylerden biridir yaptığı.
Delimiyim ben olmamis bir olayi olmus gibi gostereyim ? . Ayrica ben hatami kabul ettim ozur diledim adamdan cokta beklemedi en fazla 30 sn bekledi anneme babama kufur mu etmesi gerekirdi

Geldim hemşireye bebeğe tarihi geçmiş mama veremezsiniz dedim.
Şu cümleyi bir analiz edelim
Kuduğunuz cümle, net ve keskin bence kelimeleri yumuşatsanız, kavgaya sebep olmayacak, mesela bakın burda üzücü bir durum gördüm, bunu lütfen değiştirin bebeğimi zarar gelmesini istemeyiz dimi diye

sanki sizde kaşınıyorsunuz gibi.. dikkatli davransanız hiçbiri olmayacak sanki
Niye kasiniyorum ben mi dedim gozlukcuye got alamadığım gözlüğü almis gibi göster hakkimi ye diye amca hakliydi ama bana kufur edene kadar en fazla 30 sn bekledi iki buklum oldum ozur dileyecegim diye kufuru haketmedim cok uzuluyorum bu tur olaylar yasadikca

Birinci olaydaki hatanız optikçi ile aranızdaki sınırı koruyamamış olmanız. Hep alışveriş yaptığım yerlerde bile asla insanlarla senli benli olmam. Ne saygısızlık ederim, ne de karşımdakinin bana saygısızlık edebileceği ortamı oluştururum.

İkinci olayda zaten tamamen haksızsınız. Adamın hakaret etmesini doğru bulmuyorum elbette. Ama otopark girişine park etmenizin onu ne kadar sinirlendirmiş olabileceğini tahmin ediyorum. Kural dışı davrandıktan sonra özür dilemenizin hiç bir anlamı yok bence. Ben uygun park yeri bulmak için sokak sokak dolaşıyor ve belki gideceğim yere yürümek zorunda kalıyorsam karşımdakinden de aynısını beklerim.

Son olayda mamanın gerçekten tarihi geçti ise endişelenmekte haklısınız. Ama keşke hakaret etmeden mama kabının fotoğrafını çekip, yönetime başvursa idiniz.

Herkes zaman zaman tartışma, sorun yaşayabilir. Ama sürekli yaşasaydım, oturur kendimi sorgulardım.
Zaten otopark girişi oldugunu farketsem park etmezdim . Hastaneye yatis yaparken resim cekmek yasak dediler hatta kadinn biri bebeğinin resmini çekiyor diye uyardilar bende yasak oldugu icin cekmedim kendimi sorguluyorum zaten burdakilere soruyorum benim hatam ne diye

Neden peki hatayi nerde yapiyorum

ilk olarak olayları olduğu gibi anlattığınızı düşünmüyorum onu başta belirteyim.
Sorun sizde çünkü kendinizi doğru ifade edememişsiniz ve yapılması gerekenleri yapmamışsınız hiç bir olayda.
Gözlükçü olayında muhtemelen lensler için gözlük ücreti düşüldüğünden haberiniz vardı.Lensi ucuza almak işinize gelmiştir o an. Hadi diyelim haberiniz yoktu, sadece alış veriş yaptığınız insanlarla bu kadar içli dışlı olmanız normal değil zaten.
Otopark girişine park etme olayında zaten baştan sona hatalı olan sizsiniz. Dediğim gibi bu işin özrü olmaz. Trafikte dikkatli olmak zorundasınız. Küfürü hakareti hoş gördüğüm sonucunu çıkartmayın burdan ama her insan bir değil. Size zarar verebilirlerdi bile.
Mama olayında mama kutusunu almamanız ve yetkili kişiye şikayet etmek yerine hemşireleri azarlamanız hata. Kutuyu alıp başhekime gidecektiniz. Gördüğünüz tepkiden sonra hakaret etmeniz de hata. Ki ben bebeklere tarihi geçmiş mama yedirerek riske girmelerine de çok ihtimal vermedim açıkçası.

ilk olarak olayları olduğu gibi anlattığınızı düşünmüyorum onu başta belirteyim.
Sorun sizde çünkü kendinizi doğru ifade edememişsiniz ve yapılması gerekenleri yapmamışsınız hiç bir olayda.
Gözlükçü olayında muhtemelen lensler için gözlük ücreti düşüldüğünden haberiniz vardı.Lensi ucuza almak işinize gelmiştir o an. Hadi diyelim haberiniz yoktu, sadece alış veriş yaptığınız insanlarla bu kadar içli dışlı olmanız normal değil zaten.
Otopark girişine park etme olayında zaten baştan sona hatalı olan sizsiniz. Dediğim gibi bu işin özrü olmaz. Trafikte dikkatli olmak zorundasınız. Küfürü hakareti hoş gördüğüm sonucunu çıkartmayın burdan ama her insan bir değil. Size zarar verebilirlerdi bile.
Mama olayında mama kutusunu almamanız ve yetkili kişiye şikayet etmek yerine hemşireleri azarlamanız hata. Kutuyu alıp başhekime gidecektiniz. Gördüğünüz tepkiden sonra hakaret etmeniz de hata. Ki ben bebeklere tarihi geçmiş mama yedirerek riske girmelerine de çok ihtimal vermedim açıkçası.
Otopark olayında hatali oldugumu biliyorum zaten direk mahcup oldum gittim ozur diledim ama kufuru haketmedim . Ihtimal vermedigimiz seyler gerçek oluyor zaten

Zaten otopark girişi oldugunu farketsem park etmezdim . Hastaneye yatis yaparken resim cekmek yasak dediler hatta kadinn biri bebeğinin resmini çekiyor diye uyardilar bende yasak oldugu icin cekmedim kendimi sorguluyorum zaten burdakilere soruyorum benim hatam ne diye

Ama trafiğe çıkmak böyle bir şey. Her şeye dikkat etmek zorundasınız. Dikkat etmediğiniz her hususta hatalı siz olursunuz.

Haklı bile olsanız kışkırtıcı cümleler kullanıyor olabilir misiniz? Mantığa oturmuyor pek çünkü. "Geldim hemşireye bebeğe tarihi geçmiş mama veremezsiniz dedim. O da koridora çıktı bağırmaya başladı bu annenin çocuğuna mama verilmeyecek diye." Arada başka konuşmalar geçmiştir mutlaka.
Hic başka konuşmalar geçmedi keske gerizekalı demeseydimde surundurseydim onu şikayet edip oda milletin colugunun çocuğunun sağlığıyla oynayamasaydı bi daha

insanlar artık dikkatsiz park edenlerden o kadar yıldı ki özür dilese bile o tepkiyi görmesi kaçınılmaz. Hele ki kadın sürücüyse bu daha çok tepki çekiyor. Ben bile bazen içimden şeytan çıkacak diye korkuyorum o konuda. Otopark girişine, kaldırıma, engelli yoluna ya da engelli park yerine araç bırakmanın izahı da olmaz özrü de.
Ve kesinlikle olduğu gibi anlattığını düşünmüyorum ben de.
Aynen anlattigim gibi oldu ozur diledikten sonra kufuru yedim . Bilerek yapsam tamam diyecegim ama farketseydm zaten parketmzdim

Tavırlarınızda yazdıgınız konu gibi dümdüz paragrafsızsa normal her yerfe kavga etmeniz konuların çoğunda haklısınız ama hep kavgaya çıkıyorsa kesin soyleyiş tarzınızda tavrınızda binsorun vardır ;)
Hani biri konuşur ya ama sanki küfür eder gibi gelir oyle olabilirsiniz

Aynen anlattigim gibi oldu ozur diledikten sonra kufuru yedim . Bilerek yapsam tamam diyecegim ama farketseydm zaten parketmzdim

anlamadığınız nokta şu, farketmedim, görmemişim, bilmiyordum deme lüksünüz yok direksiyon başına geçtiğiniz anda. Adamın ne kadar beklediği de önemli değil. Kavga etmek, küfür duymak, hakaret işitmek istemiyorsanız dikkatli olacaksınız. Ben kendi sitemin otoparkında bile kimseyi rahatsız etmeyeyim, daha çok araç sığsın diye kırk kez girip çıkıyorsam siz de aracınızı koyduğunuz yere şöyle bir bakacaksınız nereye koydum, birini engelliyor muyum, araç geçişini kapatıyor muyum diye. Dua edin küfürle kurtarmışsınız, birkaç gün önce bir arabayı pert ettiler aynı sebepten.

Back