• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Surekli insanlarla kavga etmem

Halhala

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
898
Puanlar
123
Merhaba surekli insnalarla sorunum oluyor ve tartisiyorum olaylar birden gelişiyor artik katlanamiyorum sorum yaşamak istemiyorum . Dün doktora gittik gozluk yazirdim uzun zamandır gittiğimiz optikciye gittim ssk nin karşıladığı gozluklerden almak istiyorum dedim artik ssk gozluk çerçevesi karşılamıyor dedi tamam dedim bi gozluk begendim indirim yapin dedim 20 tl indirim yapti devamlı musterimizsin dedi neyse eve geldim şeytan durttu e devletten baktim gozluk cervesi neden karşılamıyor aceba diye bi baktim gozluk cercevesi almak icin daha 3 ay var aradim dedin sen devlet artik gozlugu karışamıyor dedin ama e devletten boyle boyle cikiyor dedim sen iki sene once gozluk almışsın dedi bende ben 5 senedir ayni gözlüğü kullanıyorum almadim dedim 2 sene once geldim parayla lens aldim dedim sinirlendi bagirdi cagirdi ben o kadar indirim yapıyorum 3 kurusun lafini yapiyosun dedi bende ben sadce sordum bana soyleseydin gozluk giriyorum diye dedim ben ne biliyim 2 sene once naaptim istemiyorsan getir gözlüğü ben zaten indirim yaptım yaptigi indirimde 20 tl falan diye bagirdi bende sinirlendim gittim hic bisey demeden gozluguni biraktim geldim eve ertesi gün baska optikciye gittim gozluk begenmedim tam ciktim bir araba korna calmaya basladi arabyi farketmeden otopark çıkışına parketmisim arabaya yaklastim yasli kir saçlı bi amca cami asagi indirdi hemen konusmasina müsade etmeden amca özür dilerim farketmedim otopark cikisi oldugunu farketmedim dedim adam ehliyeti bakkaldanmi aldin o...pu cocugu kör musun otopark cikisi burasi dedi bende sinirlendim senin aldigin bakkaldan aldim ehliyeti dedim asagi indi ustume yurudu millet tuttu amcayi amca bagiriyo hayvana bak bak sen essoglu essege sen diye bende sartel atti sensin o ,hayvan edepsiz terbiyesiz daha bisuru laf saydim o sirada arabayi geri çektim amca cikti sinirle arabayi düzeltemedim sonra ilerledim baktim amca ilerde arabadan indi bana işaret yapiyo in asagi diye bende kornaya bastim kactim resmen tamam otopark cikisina arabyi parkrtmisim adamin hakkini gasp etmişim hakli ozur diledim kusura bakma dedim zaten amca hic beklemedi ki ben arabanin yanina geldigimde oda otoparktan yeni çıkıyordu maruzatimi dile getirdim anneme kufretmenin babama kufretmenin bana hayvan demenin alemi ne yani her yerde boyleyim ben surekli insanlarla kavga halindeyim nereye gitsem kavga edrim biriyle artik sorunum bende oldugunu düşünüyorum korkuyorum insanlarla kavga etmekten haklıysam bile alttan aliyorum gene olmuyor
hastaneye gittik gecen ay bebek icin bebegim hastanede yatti bebege mama vermisler mama kabinida yataginin başucuna koymuslar bende onunu arkasini onunu okurken son kullanma tarihinin gecmis oldugunu gördüm hemsireye gittim hemşire odasında cekyatta yatıyordu kalkti dedim sonkullanma tarihi gecmis bu mamayi niye verdiniz tarihi gecmis mama veremzsiniz dedim hemsire odadan cikti bagirmaya basladi bundan sonra bu annenin bebegine mama verilmeyecek bebek ac kalacak anne beslenmesini istemiyor diye bende sinrilendim arkasindan gerizekali dedim baska bi hemşire duydu hakaret edemzsniz cezası var biz sizin bebeklerinize bakiyoruz karşılığı bumu dedi bende haklisinz ama bebegime tarihi gecmis mama vermisler bundan sonra ac kalacak diyolar bu ne demek dedim oda madem oyle bisey var mama kabinin resmini cekseydiniz hani kanitiniz dedi bende resim cekmek yasak dediniz giris yaparken dedim bi baktim mama kabi yok cope baktim copemi attiniz dedim alay ettiler bide çöp karıştıriyor napmaya calisiyo diye görüş saatinin bitiisne daha. 30 dk vardi tartisitgm hemsire bagirdi koridira dogru butun anneler disari gorus saati bitti diye annelee beraber beni disari çıkardılar ertesi gun bas hemsire geldi sizi anlıyorum o hemşireyi gordugunuzde ozur dileyin hakaret agir bir suç işlem yapmayalım dedi ozur falan dilemedim ertesi gun ziyarete gittiğimde bebegin alninda kizarikli gordum 3 cizgi halinde bende ne oldu dedim xok hareketli ranzaya çarpmıştır dedler doktor cagiron doktor baksin dedim cagirmadılar gerek yok dediler bende sinirlendim bebegi hastaneden cikardim cikarken tartistigimiz hemsire geldi battaniye getirdim bebek usumesin dedi bende almak zorunda kaldim yanimizda hic birsey yoktu ani verdik cikartma kararini .anlamiyorum heryerde bu aksilikler neden beni buluyor benim tavrimmi yanlış yada hareketlerim kafayi yiyecegim artik insnalarla tartismaktan korkuyorum kimseyle sorun yaşamak istemiyorum naapsam nasil davransam fikir verin lutfen aglamak istiyorum

bu 3 olayın da bu şekilde olduğuna emin misiniz? yani siz sürekli kavga etmiyorsunuz ki. sürekli haksızlığa uğrayıp hakaret yiyip yediğiniz hakaretle kalıyorsunuz gibi geldi bana. bilemiyorum çok farklı bir durum gerçekten.

bu 3 olayın da bu şekilde olduğuna emin misiniz? yani siz sürekli kavga etmiyorsunuz ki. sürekli haksızlığa uğrayıp hakaret yiyip yediğiniz hakaretle kalıyorsunuz gibi geldi bana. bilemiyorum çok farklı bir durum gerçekten.

Tarihi geçmiş mama hariç (ki onun da gerçek olup olmadığı meçhul) konu sahibi haksızlığa uğramamış ki. Basbaya çirkeflik yapmış.
Bikaç gün önce otopark girişine park eden bir aracı pert etti adamın biri. Trafikte en tahammül edilemez şeylerden biridir yaptığı.

Haklı bile olsanız kışkırtıcı cümleler kullanıyor olabilir misiniz? Mantığa oturmuyor pek çünkü. "Geldim hemşireye bebeğe tarihi geçmiş mama veremezsiniz dedim. O da koridora çıktı bağırmaya başladı bu annenin çocuğuna mama verilmeyecek diye." Arada başka konuşmalar geçmiştir mutlaka.

Tarihi geçmiş mama hariç (ki onun da gerçek olup olmadığı meçhul) konu sahibi haksızlığa uğramamış ki. Basbaya çirkeflik yapmış.
Bikaç gün önce otopark girişine park eden bir aracı pert etti adamın biri. Trafikte en tahammül edilemez şeylerden biridir yaptığı.

doğru kelimeyi bulamadım aslında. şöyle ki otopark olayında fark etmedim demiş (dikkatli olması gerekirdi tabi ki) gider gitmez hemen özür diledim demiş ama ana avrat küfür yemiş resmen. optikçi olayında da almadığı halde gözlük almış gibi işlem yapılmış, bunu öğrenmek için aramış ama konuşma farklı ilerlemiş. mama olayı deseniz o ayrı bir boyut zaten. yani anlattıklarını tamamen kendini haklı ve mağdur gösterecek şekilde anlatmış onu demeye çalıştım. ama kesinlikle gerçekçi gelmedi. bir sıkıntı var olayların gidişatında.

Çok karışık yazmışşınız😕

Birinci olaydaki hatanız optikçi ile aranızdaki sınırı koruyamamış olmanız. Hep alışveriş yaptığım yerlerde bile asla insanlarla senli benli olmam. Ne saygısızlık ederim, ne de karşımdakinin bana saygısızlık edebileceği ortamı oluştururum.

İkinci olayda zaten tamamen haksızsınız. Adamın hakaret etmesini doğru bulmuyorum elbette. Ama otopark girişine park etmenizin onu ne kadar sinirlendirmiş olabileceğini tahmin ediyorum. Kural dışı davrandıktan sonra özür dilemenizin hiç bir anlamı yok bence. Ben uygun park yeri bulmak için sokak sokak dolaşıyor ve belki gideceğim yere yürümek zorunda kalıyorsam karşımdakinden de aynısını beklerim.

Son olayda mamanın gerçekten tarihi geçti ise endişelenmekte haklısınız. Ama keşke hakaret etmeden mama kabının fotoğrafını çekip, yönetime başvursa idiniz.

Herkes zaman zaman tartışma, sorun yaşayabilir. Ama sürekli yaşasaydım, oturur kendimi sorgulardım.

doğru kelimeyi bulamadım aslında. şöyle ki otopark olayında fark etmedim demiş (dikkatli olması gerekirdi tabi ki) gider gitmez hemen özür diledim demiş ama ana avrat küfür yemiş resmen. optikçi olayında da almadığı halde gözlük almış gibi işlem yapılmış, bunu öğrenmek için aramış ama konuşma farklı ilerlemiş. mama olayı deseniz o ayrı bir boyut zaten. yani anlattıklarını tamamen kendini haklı ve mağdur gösterecek şekilde anlatmış onu demeye çalıştım. ama kesinlikle gerçekçi gelmedi. bir sıkıntı var olayların gidişatında.

insanlar artık dikkatsiz park edenlerden o kadar yıldı ki özür dilese bile o tepkiyi görmesi kaçınılmaz. Hele ki kadın sürücüyse bu daha çok tepki çekiyor. Ben bile bazen içimden şeytan çıkacak diye korkuyorum o konuda. Otopark girişine, kaldırıma, engelli yoluna ya da engelli park yerine araç bırakmanın izahı da olmaz özrü de.
Ve kesinlikle olduğu gibi anlattığını düşünmüyorum ben de.

Karşı tarafi da dinlemek lazım..

Benim anlamadığım çocuğumuz hastanede yalnız mı yatti?

Bence tahmin yürütüyorum siz de kendinize yorup yazacaklarimin sizle alakası var mı olabilir mi diye düşünün . Haklı olduğunuz konularda seçtiğiniz kelimeler karşı tarafı suçluyor mu yoksa açıklama yapmasına izin veriyor mu bu çok önemli , üslup kelimeler tonlama vurgu mimik jest bunlarin karşı tarafa nasıl ve ne amaçla verildiği kısmına bakmak lazım . Tarihi geçmiş mamadan ne zamandan beri hemşireler sorumlu onlar işlerini yapıyor onlar sizin muhattabiniz değil işin gerçeği bu böyle baş hemşire baş hekim hastane yönetimi bir hiyerarşi diye bir şey var bebeğimi zehirliyorsunuz demek ile aynı bu kelime kimle ne derece nasıl muhattap olduğunuza dikkat edin . Haksız olduğunuz halde daha adamı dinlemeden özür dilemissiniz bı durun önce karşı tarafı dinleyin kendinizi neden hemen aciz pozisyonuna düşürüp karşı tarafın güç oranını artiriyorsunuz dinlemeden özür dilese biri salak heralde diye düşünürüm bu daha da kızdırır beni ..

İnsan uğradığı haksızlıklar karşısında sakinliğini korumakta zorlanabilir bazen ama sakin kalmakta yarar var. Mesela baktınız hemşirenin tavrı olumsuz doğrudan baş hemşire ile görüşmeliydiniz. "siz benim yerimde olsanız ne hissederdiniz, ya da ne yapardınız?" diye sorun örneğin.
O size bağıran yaşlı adam da manyakmış. ama siz siz olun sinirlenseniz de hakaret etmeyin. Mesela birisine "terbiyesiz" demek hakarete giriyorken "terbiyeli konuşun" demek karşınızdakinde daha büyük etki yaratacak emin olun.

Gözlük konusunda haklısınız.
Otopark konusunda yanlış park için haksizsiniz da bu durumun sonucunda küfür gerekmez heralde dimi?
Bebeğin konusunda da haklısınız.

Tek değişik gelen karşınızdaki kişiler hemen böyle sinirleniyor mu yoksa arada bir şeyler mi eksik anlattınız?

Back