- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.499
- 798
- Konu Sahibi witch hunt
-
Titizlik gerçekten içten gelen birşey, karşımdaki apartmanda var öyle bir kadın daha sabahın körü gözünü açıyor tüm halılar balkona atılıyor, hiç abartmıyorum hergün kapı pencere, mutfak dolaplarını temizliyor, bütün balkonlarını yıkıyor, akşam 8'de bile kadını elinde bezle görürsün ki 3-4 tane çocuğu var eteğinde, ben öyle değilim, titiz olamadım lakin mutfakta titizimdir, yapılan yemek temiz olacak, ne yaparsam yapayım anında mutfağı toplarım, lavaboyu ovar ocağı silerim, salon da toz varsın olsun, yatak odasındaki dolaplar dağınık olsun umursamam, gittiğim yerlerde de bakmam toza kire, o yüzden sorunsuz bir misafirimdir, sana gelsem koltuktaki yığıntıları kenara itip otururumsakıncası olmaz benim için ama şu mutfak işini halletmelisin, hazır gıdadan kurtulman lazım, cidden çok sağlıksız, kilo alırsın o bir dert tamam ama o hazır gıdalarda bir sürü katkı maddesi de oluyor, o maddeler vücudunda birikir bir sürü sağlık sorunuyla uğraşmak zorunda kalırsın yazık değil mi sana, hem yediklerin hep kuru şeylere benziyor, bağırsakların kurur.
Şöyle becerikli eli pratik bir yardımcı bul kendine, sen evdeyken gelip evi temizlesin yemek yapsın birkaç çeşit.
Muneaaaa bi de o kadin manyakmis ayol
Her gun dolap mi silinir
Balkon mu yikanir
Sana yemin ediyorum abartıyorsam mune değilim, ben ki etrafla öyle ilgilenmem ama hergün o halıları balkonda görünce dikkatimi çekti, temizlik yaparken kadın her yeri açıyor, mutfağı benim salona bakıyor, hergün dolap siliyor, kapı pencere siliyor yahu, ben ki kocaman kızı olan, rahatlıktan ne yapacağını bilemeyen tembel biri olarak 3-4 çocuklu o kadını takdir ediyorum vallahi, benim eve gelse kadıncağız çıldırır kesin, dünya umurumda değil, bu kadar mı gamsız olur bir insan yani ben :))) sehpalarda toz olsa çay keyfi yapıp sehpalara beni sil yazarım o derece hahahahaha
Bizde de eşim titiz, o süpürüyor ben koltukta bacakları uzatıp kadınlar kulübüne giriyorum, sopalığım aslında da işte adam beni seviyor, ben olsam beni sevmezdim
bir yemek yaptığımda 2 günlük yapmaya çalışıyorum , yemeğin olduğu günlerden birinde (sıklıkla Çarşamba) bir posta daha süpürge ile üstten evi çekip lavabo ve tuvaleti üstün körü temizliyorum. Hafta sonu da cumartesi detaylı temizlik , pazar da yine 2 günlük yemek yapıyorum. Çeşit sayısını bire indir. Pratik yemeklere boş vakitlerinde göz at , malzeme ve yemek adı hazır olunca yemeği pişirmesi en fazla yarım saat sürüyor çünkü. Ne pişireyim en büyük dertlerimden , bir de iş çıkışı markete falan gitmekten nefret ediyorum. Canım isterse hafta içi bir gün öğle arası pazara gidip sebze alıyorum , eti sütü de eşime sipariş ediyorum.
Sen gibiydim ben de öğrenci evinden beter hem pis hem yemeksiz 4 yıl geçirdik ama şimdi bebek geliyor diye kendime çeki düzen verdim. En fazla bu kadar yapabiliyorum.
Bir giysi dolabına kıyafetleri sokamıyoruz şu ara en dağınık bölgem giysi dolabının olduğu oda. Bütün kıyafetler oradaki kanepenin üzerine yığılıbu konuda pratik fikri olan varsa makbule geçer
Ne yaptin 3 cesit
3 cesit yemek yapsam mutfak savas alani gibi oluyo
Sonra onu toplamaya mecalim kalmiyo
Bi de onun stresi
Pilav, patlıcan oturtma, kıymalı karnabahar. :)
Zaten benim de savaş alanına döndü neden temizliğe giriştim sanıyorsun
Ev yemeği getiren siteler var. Hatta kalori hesaplı. Ona üye ol derim. Gergin dondurulmuş gıda yenmez zararlı
Vayyyý anasini
Cok guzel afiyet olsun
Kiz bende kalktim o konudan sonra mutfagi topladim ,ocagi falan sildim ,makinedekileri yerlestirdim ,tezgahi sildim,milfoy tatlisi yaptim ,kahve yaptim
Gel beraber olsun :)
Ooo bayağı iş yapmışsın daha ne olsun :)
Ellerine sağlık.
Tüh kötü olmuş. O zaman pratik şeylere yönel. Menemen, çorba, patates haşlama gibi. Hatta bol yap iki üç gün yersin. Üç yıl tek yaşadım. Akşam yemeğinde sadece leblebi yediğimi bilirim. Yumurtaya aban derimKuzu kucuk yer corbaci bile yok burda
Ya bu zaman zaman tek yemege abanma meselesi ne ola kiTüh kötü olmuş. O zaman pratik şeylere yönel. Menemen, çorba, patates haşlama gibi. Hatta bol yap iki üç gün yersin. Üç yıl tek yaşadım. Akşam yemeğinde sadece leblebi yediğimi bilirim. Yumurtaya aban derim
İşte bi gün menemen, bi gün sucuklu yumurta, bi gün kıymalı yumurta, bi gün pastırmalı yumurta. Yumurtadan ayrılmamak lazımYa bu zaman zaman tek yemege abanma meselesi ne ola ki
Peynir cesitlerine karsi bile boyleyim
1 hafta kasar istiyo canim
Bazen bir iki hafta sadece keci peyniri
Bir hafta sadece peynirli omlet
Bazen bi sure sadece corba
Enteresan vesselam
İşte bi gün menemen, bi gün sucuklu yumurta, bi gün kıymalı yumurta, bi gün pastırmalı yumurta. Yumurtadan ayrılmamak lazım
vaktin varken fzladan marul salatası yapıp kapaklıda saklayabilirsin. yerken domates doğrayıp ekşisi yağını tuzunu koyarsın bozulmaz. yapmışken fazla fazla köfte yapıp şekillendirip buzluğa atabilirsin. ton balığı bile hazır gıdalardan daha yararlı. mesela fazla çorba yapıp porsiyonluk şeklinde buzluk da dondurup çıkartıp bir taşım kaynatıp tüketebilirsinMerhaba her gun 8_5 calismiyorum
Gelis gidis saatlerim pek belli olmuyor .
Sabah 8 de cikip gece 2 de girebiliyorum eve ! Bu sebepten dolayi duzenli bir yemek aliskanligi maalesef edinemiyorum .Ne bulursam onu yiyorum ve artik yasim 31 .
Hazir beslenmek istemesem de pratik oldugu icin elim hep onlara gidiyor
Markete gitsem once dondurulmus bolumune ugrayip akliniza ne geliyosa onu aliyorum .
Hazir kofte,patates,pide,hamburger koftesi,sogan halkasi,manti zart zurt
Onlari gelip dolaba doldurup
Sonra onlari da yapmaya bazen usenip disardan soyluyorum .
Kilo aldiriyor ve tahmininizce cogu karbonhidrat agirlikli seyler
Temizligi oturtsam,yemekten
Yemegi oturtsam eeaahhhh temizligi salla diyorum
Duzen istiyorum ben aslinda
Geldigimde bi kap sulu yemek olsun
Bak simdi en son ne zaman sulu yemek yedim hatirlamiyorum
Bana bi akil verin ya
Nasil oturtcam bu duzeni ..
Tesekkurler ..
Hani bir erkek yazsa çözüm belli de size ne denir bilemedim?
Buzluğa bir gününüzü ayırıp sadece mikroda ısıtılacak yemekler koysanız....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?