• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Surekli hazir yemek

vaktin varken fzladan marul salatası yapıp kapaklıda saklayabilirsin. yerken domates doğrayıp ekşisi yağını tuzunu koyarsın bozulmaz. yapmışken fazla fazla köfte yapıp şekillendirip buzluğa atabilirsin. ton balığı bile hazır gıdalardan daha yararlı. mesela fazla çorba yapıp porsiyonluk şeklinde buzluk da dondurup çıkartıp bir taşım kaynatıp tüketebilirsin

Su konserve isini denicem .
Corbayi kaynatip kavanoza koyabilirim .
Elimin altinda hazir gida bulunmasin bi sure bakalim .
Bulamazsam yemem :)
Ama iste bi turlu denge olmuyo .
Kolay diye midem kazinirken hop hazir bi sey yemis oluyorum :(

Pilav, patlıcan oturtma, kıymalı karnabahar. :)

Zaten benim de savaş alanına döndü neden temizliğe giriştim sanıyorsun :KK70:

Karnabahar cikti mi ya :)
Tekrar okurken aklima geldi
Kis geldi mi ki ?
Pfff dunyadan haberim yok benim ya

Bu sorunla başım beladaydı,hatta benim de böyle bir konum vardı bdv'de. VE BEN BU SORUNU ÇÖZDÜM:kahve:
Dur şimdi sana da anlatayım,ümitsiz olma. valla isteyince çok güzel düzene giriyor.
1- önce planlı olacaksın. plan şart. haftalık olarak yemek listesi hazırla ve buzdolabına as. ama bu liste gerçekçi olmak zorunda,her güne 2-3 çeşit yemek yazma. benimkinden örnek vereyim bak bugün listemde sadece fırında kapya biber vardı.
2- yemek listene göre bir alışveriş listesi yapacaksın. haftada 1 günün alışveriş günün olacak. sadece listeye göre al,gereksiz şeyleri alma.
3-alışverişten gelince en az 3 saat sebzeleri,yeşillikleri ayıkla toptan. bunu yapman her gün için sana çok vakit kazandıracak. mesela,yeşillikleri gelir gelmez yıka,sirkeli suda beklet ve kurutup dolaba koy.salata yaparken sadece doğrayıp soslayacaksın acayip pratik. barbunya aldıysan ayıkla öyle koy,taze fasulye aldıysan yine temizle koy vs vs ve buzdolabına asla poşetle koyma. hem çok zararlı hem de ne olduğu gözükmüyor. ya kaplara koy ya da buzdolabı poşetlerine.
4-yemekleri çok yap. büyük tencerelerde. ben mesela bugün 2 tepsi kapya biber yaptım fırında. bunu 3-4 gün yemeklerin yanında yerim. kahvaltıda bile. her gün 3-4 çeşit yemek yapacak vaktimiz yok. o yüzden ben her gün listeye sadece 1 yemek yazıyorum.bazen ana yemek bazen meze türü.mesela dün barbunya yapmıştım,ondan önceki gün humus. bugün kapya ile üçünü yedim. hatta bazı günler çok yoğun oluyorum,o güne sadece haşlama mısır gibi komik şeyler de yazıyorum ama önemli olan istikrar. her gün o mutfağa giriyorum.
5- haftada 1 gün kendini ödüllendir,dışarıdan ye.
6- yemek yapmayı sev. zamanla oluyor merak etme. ben eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum. mesela haftada 1 muhakkak yeni bir tarif deniyorum,ama kolay ama zor. bu ara japon mutfağına merak saldım. mesela haftaya vegan onigiri yapacağım.
kolay gelsin!

Yaa keşke bu konu daha aktif bir yerde olsaydı. Daha çok kisi gorseydi, işimize yarayacak daha fazla fikir gelebilirdi.

Yaa keşke bu konu daha aktif bir yerde olsaydı. Daha çok kisi gorseydi, işimize yarayacak daha fazla fikir gelebilirdi.

@Muneaaaaaaaaa bak bu cok buyuk dert bunu derdim var a tasir misin
Nolur nolur bak calisan kadinlarin buyuk yarasi bu tontisim :dua:
Sen ununu eleyip elegi asmis olabilirsin
:deli:
Ama biz genciz ya hala duzeni oturtamiyoz :bicak:

Bu sorunla başım beladaydı,hatta benim de böyle bir konum vardı bdv'de. VE BEN BU SORUNU ÇÖZDÜM:kahve:
Dur şimdi sana da anlatayım,ümitsiz olma. valla isteyince çok güzel düzene giriyor.
1- önce planlı olacaksın. plan şart. haftalık olarak yemek listesi hazırla ve buzdolabına as. ama bu liste gerçekçi olmak zorunda,her güne 2-3 çeşit yemek yazma. benimkinden örnek vereyim bak bugün listemde sadece fırında kapya biber vardı.
2- yemek listene göre bir alışveriş listesi yapacaksın. haftada 1 günün alışveriş günün olacak. sadece listeye göre al,gereksiz şeyleri alma.
3-alışverişten gelince en az 3 saat sebzeleri,yeşillikleri ayıkla toptan. bunu yapman her gün için sana çok vakit kazandıracak. mesela,yeşillikleri gelir gelmez yıka,sirkeli suda beklet ve kurutup dolaba koy.salata yaparken sadece doğrayıp soslayacaksın acayip pratik. barbunya aldıysan ayıkla öyle koy,taze fasulye aldıysan yine temizle koy vs vs ve buzdolabına asla poşetle koyma. hem çok zararlı hem de ne olduğu gözükmüyor. ya kaplara koy ya da buzdolabı poşetlerine.
4-yemekleri çok yap. büyük tencerelerde. ben mesela bugün 2 tepsi kapya biber yaptım fırında. bunu 3-4 gün yemeklerin yanında yerim. kahvaltıda bile. her gün 3-4 çeşit yemek yapacak vaktimiz yok. o yüzden ben her gün listeye sadece 1 yemek yazıyorum.bazen ana yemek bazen meze türü.mesela dün barbunya yapmıştım,ondan önceki gün humus. bugün kapya ile üçünü yedim. hatta bazı günler çok yoğun oluyorum,o güne sadece haşlama mısır gibi komik şeyler de yazıyorum ama önemli olan istikrar. her gün o mutfağa giriyorum.
5- haftada 1 gün kendini ödüllendir,dışarıdan ye.
6- yemek yapmayı sev. zamanla oluyor merak etme. ben eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum. mesela haftada 1 muhakkak yeni bir tarif deniyorum,ama kolay ama zor. bu ara japon mutfağına merak saldım. mesela haftaya vegan onigiri yapacağım.
kolay gelsin!

Bu fikirler cok orjinal tesekkur ederim ama ben cok salagim
Bugun çin lokantasina 100 lira bayildim
Neden cunku evde yemek yoktu
Ve ben actim
Yemin ederim biktim :(

Bu fikirler cok orjinal tesekkur ederim ama ben cok salagim
Bugun çin lokantasina 100 lira bayildim
Neden cunku evde yemek yoktu
Ve ben actim
Yemin ederim biktim :KK43:
Salaklıkla alakası yok üşengeçlik. aynı şeyleri yaşadığım için biliyorum. sanırım kilo sorununuz da var,ben evde düzenli yemeye başladıktan sonra 22 kilo verdim ve 1 seneyi geçti hala koruyorum.inanın bu bir kısır döngü. dışarıdan yedikçe insan hantallaşıyor,hantallaştıkça da basit şeyleri bile yapamıyor. bir yerden başlayıp kendinizi zorlamalısınız bence,en fazla 1 ay zorlarsınız sonra kendiliğinden olur :)

Salaklıkla alakası yok üşengeçlik. aynı şeyleri yaşadığım için biliyorum. sanırım kilo sorununuz da var,ben evde düzenli yemeye başladıktan sonra 22 kilo verdim ve 1 seneyi geçti hala koruyorum.inanın bu bir kısır döngü. dışarıdan yedikçe insan hantallaşıyor,hantallaştıkça da basit şeyleri bile yapamıyor. bir yerden başlayıp kendinizi zorlamalısınız bence,en fazla 1 ay zorlarsınız sonra kendiliğinden olur :)

Evet var fazla kilom nasil anladin :D

Hahaha unuttum yazmisimdir nasil olmasin yine disardaydim aksam yemegim hamburger
Oglen yemegim makarnaydi ..
Nasil fit olabilirim ki :KK43:
evde hazırlayıp gitmeniz lazım bence :( ama sistemli olmalı. acaba diyetisyene mi gitseniz? hani en azından size liste verince uymak zorunda kalırsınız falan

aslında o hazır gıdaları hazırlamakta harcadığın süreyi sağlıklı bişeyler hazırlamak için de kullanabilirsin, mesela avakado salatası 5 dk nı alır, biraz pahalı da olsa diğer salatalardan daha pratik hızlı ve doyurucu
pazar günü zeytinyağlı bişeyler yapıp iki gün yersin, taze fasulye, barbunya, dolma, belki kurubaklagiller
arada çorba, menemen tarzı bişeyler, haşlayıp dolaba attığın yeşil mercimeği bulgur pilavın pişmeden bi tık önce koy mesela bu da hazır yemeği harcadığın vakit kadar vakit alır
eve gelir gelmez düdüklüye biraz kuşbaşı et, biraz patates soğan domates çiğden koy 15-20 dk da hazır yani sen üstünü değişip elini yüzünü yıkayana kadar
aslında ev yemeklerine alışsan fast food un yüzüne bakmazsın, ama alışana kadar ararsın çünkü bunlar bağımlılık yaratıyor

Back
X