Sürekli gürültü yapan komşuları nereye şikayet edebilirim

Patianne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2019
1.562
1.946
İyi geceler hanımlar.
Karşı bina evimize çok yakın malesef.Karşı apartman bizim yatak odamıza cephe.sürekli gecenin bir yarısı camdan cama muhabbet ediyorlar altlı üstlü oturan 3 görgüsüz. kibarca uyardım birkaç kez işi çingene kavgasına çevirdiler...mizacıma malesef çok ters bir durum bu.Tartışmayla, uyarmayla asla çözüm bulamadım.Hergün aynılar.hadi şimdi kış camlar kapalı yazın daha fena...
Eşim cama çıktı birinde hemen içeri girdiler.Eşim gergin bir tip.ağır laf söylemesinden korkuyorum açıkçası çünkü olay dahada büyüyecek biliyorum.Kadın falan demez,oda direk carlar,çirkeftir biraz buda olayı farklı bir boyuta taşır ki asla istemem
Kadınlar arsız belliki kocalarıda baş edemiyor
Bunları kime nereye şikayet edebilirim. Başına gelen varmı?öneriniz nedir?

İyi geceler hanımlar.
Karşı bina evimize çok yakın malesef.Karşı apartman bizim yatak odamıza cephe.sürekli gecenin bir yarısı camdan cama muhabbet ediyorlar altlı üstlü oturan 3 görgüsüz. kibarca uyardım birkaç kez işi çingene kavgasına çevirdiler...mizacıma malesef çok ters bir durum bu.Tartışmayla, uyarmayla asla çözüm bulamadım.Hergün aynılar.hadi şimdi kış camlar kapalı yazın daha fena...
Eşim cama çıktı birinde hemen içeri girdiler.Eşim gergin bir tip.ağır laf söylemesinden korkuyorum açıkçası çünkü olay dahada büyüyecek biliyorum.Kadın falan demez,oda direk carlar,çirkeftir biraz buda olayı farklı bir boyuta taşır ki asla istemem
Benim alt dairede oturan ailenin oglu da gece yarisi bagira bagira şarki söylerdi. Uyaniksam (cocugum da yok sese uyanacak) hiç sallamam kimsenin sesini gurultusunu. Uyuyorsam zaten uykum agir bando takimi kursalar duymam. O yuzden bu gurultu olaylari bana pek sorun gelmiyor. Tabi sizin durumunuzu bilemem bana göre de çevreyi rahatsiz etmek hoş degil kendim dikkat ederim lakin ben sorun etmem açikcasi.

Polis geliyromu böyle durumlarda yada herhangi bir cezai yaptırımı varmı acaba
Cezai yaptirim icin gidip sikayetci olmaniz gerekiyor. Benim de komsularim arabadan yuksek sesle muzik acip mahalleyi inletiyorlardi. Aradim cezai islem olacak mi diye. "arkadaslar sadece uyarir, yaptırım olmasini istiyorsaniz subeye gelip sikayetci olmaniz gerekiyor" dediler.

Bununla ilgili haber vardı geçen, gürültü ispatlanırsa hapis cezası bile oluyormuş. Yanlış hatırlamıyorsam zabıtaya bildirmek gerekiyor dedi haberde

yaşadığınız yerin kolluk kuvvetlerine şikayet edin. kabahatler kanununa göre ceza kesebilirler. gürültü anında gelmeleri gerekiyor ama. yoksa geri dönerler. iki kadın konuşmasına da kesmeyebilirler. zaten 200 tl bişi ceza kişi başı.

son çare dava açacaksınız sulh hukuk mahkemesine. kat mülkiyeti kanunu maddelerine göre komşu rahatsızlığı konusunda. davayı kazanabilirsiniz. ama kazanç ne oluyor hakim neye karar veriyor bilmiyorum. 2 kadın konuşması değil de apartmanda bir işyeri/atölye vs olsaydı mesela yalıtım yapılmasına karar verilebilirdi. dava gerekirse diye şimdiden video kaydı alın yüzleri görünmesin ama mekan anlaşılsın. ama avukata danışın bu delil olur mu bilmiyorum. şahitlerin olması, önce polis incelemesi yapılması ve verilen cezanın dava dosyasında olması elinizi güçlendirir.

bir üye hapis demiş. mevzuatla sınırlanan gürültü çeşitleri var. bunlarda sınır aşılıp mevzuata aykırılık durumu olursa ceza mahkemesinde yargılanır. sizinki böyle bişi değil.

tabi her aşamada düşmanlığınız artacak. kazanımlar karşısında kaybedilen huzura değer mi? terazi sizin...

Son düzenleme:
Önce belali tipler mi iyice bir anlamak lazim
Malum bizim de 7 canimiz yok
Eger cok da sayko degillerse esinizi salin biraz sayko taklidi yapabilir bence
Polisin olayi ciddiye alacagini sanmiyorum ayni binada bile degilmissiniz hele...

Yukarda arkadaş yazmış sistem bile düzgün işlemiyorken,böylesi insanlarla baş etmek imkansıza yakın.

Bir de Eşinize sürekli söyleyip darlamayın. . Cinayet bile çıkar yani sürekli duyuyoruz komsu yuzunden çocuk yüzünden kan akıyor.

Oturduğunuz muhit buna uygun demek ki. Baştan keşke oraya taşınmadan biraz gözlem yapsaydınız. İlk kez duydum böyle bir şey.

Oturduğunuz muhit buna uygun demek ki. Baştan keşke oraya taşınmadan biraz gözlem yapsaydınız. İlk kez duydum böyle bir şey.
Turkiyede yaşamiyor musunuz :) bu gozler ne haberler okudu yok yere, gurultu tartismasindan komsusunu bicaklayan, tufekle tüm aileyi katledenler vs...benim yasadigim yer nezih sayilabilecek bir muhit ancak hiç çoğu yer böyle maalesef, hiç sasirmiyorum bu cirkefliklere...

İyi geceler hanımlar.
merhaba benzer durumu biz de yaşadık yöneticimize söyledim oda diğer binanın yöneticisiyle konuştu ve o yönetici de binasıyla konuştu ve durum çözüldü başka mercilere şikayet etmenize gerek yok derim çözülmeyecek durum değil

Turkiyede yaşamiyor musunuz :) bu gozler ne haberler okudu yok yere, gurultu tartismasindan komsusunu bicaklayan, tufekle tüm aileyi katledenler vs...benim yasadigim yer nezih sayilabilecek bir muhit ancak hiç çoğu yer böyle maalesef, hiç sasirmiyorum bu cirkefliklere...
Valla öyle çok lüks bir yerde oturmuyorum ama bir kez olsun komşumun sesini dahi duymadım. Hatta bebeğim ağladığında ben yatak odasından çıkıyorum. Millet uyurken dinlemek zorunda değil diye. Bazen böyle narin düşüncelerim olabiliyor :KK70:

Valla öyle çok lüks bir yerde oturmuyorum ama bir kez olsun komşumun sesini dahi duymadım. Hatta bebeğim ağladığında ben yatak odasından çıkıyorum. Millet uyurken dinlemek zorunda değil diye. Bazen böyle narin düşüncelerim olabiliyor :KK70:
bu kadar da narin olmayın derim ben de öyleydim bazen işe yaramayabiliyor yani aynı hassasiyeti karşı taraf göstermeyebiliyor ve bunu görünce ben diyorum milletin enayisi ben miyim :/

bu kadar da narin olmayın derim ben de öyleydim bazen işe yaramayabiliyor yani aynı hassasiyeti karşı taraf göstermeyebiliyor ve bunu görünce ben diyorum milletin enayisi ben miyim :/
Yan komşum yeni doğum yaptı. Ben böyle davrandığım için aynen o da öyle yapıyor. Bebeği ağladığı an içeri götürüyor. Sorunumuz bunları nezaket olarak görmek aslında. Olması gereken bu.

X