Merhaba
El melekesini duydunuz mu hic ? Yemek yapan kadinlar kadar, el isi yapan kadinlarin da el melekeleri vardir. El bos kaldikca varolan meleke aza inebilir hatta belki de yitirebilir.
"Mesgalem var fakat yine de dusunmekten kendimi alamiyorum.."
Zihnin soru turetip sormaya ve onun icinde bogulmaya degil, mesgaleye ihtiyaci var.
El isi zihni mesgale eder, yemek zihni mesgale eder, kitap okumak - surukleyici olan- zihni mesgale eder, enstruman calmak -ogrenmek- zihni mesgale eder, resim yapmak - ogrenmek- zihni mesgale eder, kendi capinda spor yapmak hatta dans etmek bile zihni mesgale eder. Namaz, dua, meditasyon bile zihni -arindirir- mesgale eder.
Buraya yorum yazan arkadaslarin icinde bulunduklari durumdan anladigim su: Bana bir soru ver. Tek bir soru bile yeterli. Ben onu saatlerce, gunlerce ve aylarca dusunurum. Belki sorunun cevabini da bulurum ama yetmez ustune tekrar bir -soru turetme ve dusunme payi- bile eklerim.
Gevseyin... Gozlerinizi kapayin.. Zihninizde su an nerede olmak istiyorsaniz oraya gidin.. Orada vakit gecirin.. Nasil bir yer olmali orasi.. Neler olmali.. Ne tur canlilari gormelisiniz.. Ne tur kokular gelmeli burnunuza.. Ne tur muzikler duymali kulaginiz.. Hava sartlari nasil olmali orada.. Ayin, gunesin, yildizlarin yakinligi ve uzakligi nasil olsa.. Ve dahasi..
Burasi sizin icin fazlasiyla guvenli bunu biliyorsunuz.. Size ait guvenli bir alan ve sizden baska kimse giremez. Her gece oraya gidin ve orada nelerin olmasini istiyorsaniz uygulayin. Cennetinizi insaa etmeye baslayin.. :)