Sürekli borç istenmesi yada para muhabbeti yapılması.

Bu şekilde borç ver param yok diye psikolojik baskı yapan insanlar mesela bana sürekli "sen dolar kazanıyorsun" diye başıma kakan arkadaşım senden benden iyi durumda konu sahibi. Arkadaşımın TVsi var mesela, fırını var, evinde halı var, tabak çanağı var, bunlar benim evimde olmayan şeyler. Arkadaşım her gün mükellef yemekler yiyor ben şehre gidecek param olmadığı için ekmek alamıyorum peynir 30 dolar çok pahalı diye peynir alamıyorum sıcak su yok evimde. Arkadaşım param yok diyor ama kıyafet alıyor ben kendime 3 senedir bir don bile almadım. Gecenin bir yarısı kalkıp mülteci kamplarına gidiyorum ertesi güne kadar 36 saat çalışıyorum arkadaşım bana plazadan starbuck kahvesini içerken "Türkiye'de ekonomik kriz var durumumuz çok kötü senin en azından işin var dolarla kazanıyorsun" yazıyor. Lanet olsun böyle insanlara. Ama suç bizde. Sinirimizi bozmicaz. Hayır ben de zor durumdayım. Bitti. Ben ağlaya ağlaya travma yaşaya yaşaya kıçımdan ter aka aka kazandığım parayı milletin lüksüne harcayamam.

Bıraktınız mı?

Bende bunun için çare arıyorum. Ne diyeyim diye. Vermek istemiyorum artık her iki tarafa da
Üzgünüm veremeyeceğim çünkü tüp bebek yaptıracağım, para biriktiriyorum. Hatta şu kadar eksiğim var bende sizden istemeyi düşünüyordum, diyeceksiniz. Bunu sizden para isteyen herkese söyleyin ve gerçekten de sizde onlardan borç isteyin.

Sizin çok güzel bir sebebiniz varmış zaten, neden bunu söyleyip veremem demediniz de 3 aydır ertelediniz ki tedaviyi?

Ben olsam ev borcuna yada araba borcuna girerim bende de olmadığını baştan demiş olurum yani..Bir de mali idareyi eline al böylece eşin borç veremez ..yada konuş habersiz vermemesi için..

Merhabalar bende yeni evliyim buna benzer sıkıntım var ama ben borç ver demem bizde zordayız yani bilmiyorum derim. Kredi notumuz eşimin ailesi yüzünden de düşük ama yapıcak bişey yok eşinizle konuşmak haricinde.

Yanlış anlamayın ama ben yazdıklarınızda kendinizi övdüğünüzü gördüm. Övülecek bir durum yok ki ortada. Olması gereken bu zaten. En azından günün birinde kimse size minnet edemez. Ayrıca burada borç isteyen insanlardan ziyade sizinle eşinizin hatası var. Yani gerektiğinde hayır demeyi bilmeniz gerekiyor. Eşinizin anne ve babasının borcunu ödemesinde de kaynana ve kayınbabanıza bilenmeniz de tuhaf geldi. Burada bileneceğiniz birisi var ise o da eşiniz. Ödemesin yani. Ne siz borç verin, ne işiniz. Borç yaparken size mi soruyorlar. Eğer hayır demeyi bilirseniz, sizde güzel bir tüp bebek tedavisi görürsünüz. Umarım hakkınızda hayırlısı olur .

Anne baba haric kimseye bisey vermek zorunda degilsiniz. Anne babaya da kapida ya da ac kalmasinlar diye verirseniz mantikli.
Bunun disinda herkes ayagini yorganina gore uzatmali.
Gozunuzi kulaginizi kapayin. Bakin cocuk tedavisi gormeniz lazim. Birakin insanlari.

İki asgari ücretli insanın evlenip, güncel ve eski borçları ödeyip, geçinip, tatillere gidip, dışarda yemek yiyip, etrafa borç vermelerinin inandırıcılığı, beşbin tl maaş alıp birden çok çocuk yapıp, çocuğunu özel okula gönderip, yediğim önümde yemediğim arkamda diyenin inandırıcığı ile aynıdır.
Hele bir de yorumlarda yazılan gibi, eş ailesine et yedirmek için yüzük bozduran biri olup üstüne eşim bana bu olayda gebe kaldı diye gurur duyabilmeniz oldukça enteresan. Konunuzu anlatırken ki üslubunuz; elimizdeki bunlardı, azı çok yaptık, ama yaptık, başardık, oo yeee yüceltmeleriniz siz “ayy ne alaka” deseniz de evet kibir.

konunuza gelecek olursam, para konularında bu kadar maharetli olan birinin, buradan alacak bir fikri olduğuna inanmıyorum.

Ben sizin kafa yapınızı anlayamadım. Çok saçma şu yazdıklarınız. Ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor, anca kılı kılına yetiyor. Çok az bir miktar birikim yapabiliyoruz. Onuda babam istese veremem. Çünkü geleceğimi göremiyorum. Kaldı ki bilmem nerden kaç yıldır görmediğim tanıdığım isteyecek, elimde yok, ortalığa düşüp para bulup ona vericem. Pes

İnsanlar ya okuduklarını anlamıyorlar ya da çok sığ bakıyorlar meseleye
Ni defa eşimizin ailesimin borcunu yeni yuva kurmuş oğullarına ödetmeye devam etmeleri tam bir bencillik umursamazlık ve ayıp
Tardım edecekleri yerde borcu ona ödetmişler Allah nildiği gibi yapsın
Borç istemeye gelince iliniz de hatalısınız Eşinle güzelce konuş artık borç vermemeliyiz bebek için uğraşalım maddi gücümüzü biriktirelim yaşım geçmeden çocuğum olsun de. İnşallah anlar kocan da borç vermezsiniz. Sen de o da kesin nir dille borç veremiyoruz artık masrafımız arttı tedaviye gidiyorum deyin.

Gorumceniz yada kardeşleriniz para istediğinde en fazla yok der geçersiniz eşinize git ablani uyar sukretsin öyle şeyler yazmasın cizmesin filan sizin haddinİze düşen şeyler değil bence. İki asgari ücretle bu kadar borcu nasil ödeyip rahat yasadiginizi,kira odediginizi ve millete borç verdiginizi de pek anlamadım açıkçası. Bana çok egolu bı konu geldi

Başkaları için kendi ihtiyaçlarınızı ertelemeyin. Tedavi olun.
Sürekli verirseniz para isterler tabi.
Vermek istiyorsanız unutun. İstemiyorsanız da vermeyin..

Yaşınız 35+ değilse bebeğe girişmeden önce ev alıp kiradan kurtulun bence. Kredi ödüyoruz dersiniz mazeretiniz olur. Yani hem plantasyon için tedavi masrafları var hem de her bebek %100 sağlıklı doğmayabilir (herkes için geçerli) ekstra hastane masrafları olabilir. Iki minimum ücretle hem kira ödeyip hem de çocuk için nasıl birikim yapılabilir ki? Üstelik size destek olan da yok herhalde. Sürekli borç istediklerine göre ani bir ihtiyaçta kalakalacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…