Sürekli borç istenmesi yada para muhabbeti yapılması.

Anaaaaaaa bu üye o üye mii aaaaaa

Yani Siz bukadar vericiyken eş aileside beklenti içine girmesi normal
Tepki vermemissiniz hiç

Dava konusunun bu konuyla alakası ne tehtid gibi birşey mi ? Konuların içinde bazı detaylar veriyorsunuz çok alakasız oluyor ama özünde bişey ima ediyorsunuz ben ana konuyu hep kaçırıyorum kimse size özelden mesajlaştınız mı demedi ki ? ne alakası var o konuyla bunun ? sizi de dava ederim susun gibi bişey mi bu ?

Arkadaşlar herkesin maddiyat kavramı farklıdır.Mesela konu sahibi kardeşlerime borç veriyorum derken 50-100 liradan da bahsedebilir 1000-2000 liradan da bahsedebilir.Her ay dışarıda yemek yiyoruz derken tavuk döner yemekten de bahsedebilir çok lüks bir restoranda yemek yemekten de bahsedebilir.Konuda kredi miktarından da bahsedilmiyo bu rakam az da olabilir çok da.Yani konu çok yoruma açık:)))Kime göre neye göre!!!

Daha önce ilk yorumlarda yazmistim birkac yorumunuzu daha okudum
Esinizle ikinize tavsiyem "hayır " kelimesini daha sık kullanmaniz. Baska kelimeye ihtiyacınız yok
Herkes kendi yaginda kavrulsun önce ben demek bencillik degil, önceliği kendinize vermektir. Ben borcluyken baskasinin borcunu neden ödeyip kendi yükümu arttirayim ki? Böyle düşünün esinize de bunu aşılayin yeter

Reactions: 000
Böyle bir şey varsa direkt siz para yardımına muhtac olmuş olmuyor musunuz...

Siz farkinda degilsiniz ama sizin esinizde de sikinti var. Ailelerden bes kurus destek almayip herseyi kendiniz yaparak evlenmisken, yani zaten dugun icin borc altina girmisken, kalkip babasinin kardesinin borcunu neden evliliginize yuk ediyor?

Siz evlenirken ailenizden oyle bir borc getirseydiniz kabul eder miydi?
Kendi kardesinize borc vermesenizde esiniz kendi kardeslerine borc vermeye devam edecek gibi.. sorun su ki verilen borclarin geri odenip odenmedigini bile bilmiyorsunuz.

Millete gelince onlar ister. Siz veremeyiz, yok diyeceksiniz bu kadar basit. Millet borc istiyor diye hic onlara kizmayin, burada isteyen degil veren suclu yani siz ve esiniz. Bir islerler, iki isterler baktilar olmuyor ya baska kisilere yoneliler ya da ayaklarini yorganlarina gore uzatmayi ogrenirler.

Gorumcenizin de durumuna bakmayin gormezden gelin. Vermek istedigi mesaj yerine ulasamasin yani Sahsen laf sokmak icin, mesaj vermek icin whatsappa durum atanlarin durumlarina hic bakmiyorum ben, paylastiklariyla kaliyorlar

o ne biçim laf ya. keske sen de bebeni kreşe verip çalışsanda millete dilencilik yapmasan deseydiniz keşke.

biz karnımiz burnumuzda son haftalara kadar çalışalım onlar oturduklari yerden para istesinler bir de anneliğimize laf etsinler.

Ayağa kalkıp alkışlamak istedim resmen bu yorumu

Ayağa kalkıp alkışlamak istedim resmen bu yorumu

Bu konuda hassasım hiç cekinmem bozarım insanları.

Her sabah balkondan ise gidenlere laf atan 1. katta oturan bir komsum vardı.

Oğlum 2 yaşinda sabah beraber arabaya binecegiz oğlumu anneme bırakıp işe gidecegim oğlum yavaş yürüyor diye onun adımlarıyla yuruyorum.

Birden bağırdı bu komşu. Ay ben bu çocuğa çok acıyorum yazık sabahın korunde sırf annesi calişıyor diye yollarda perişan oluyor dedi.

Tepemin tası attı " Valla keske her anne çalışsada başkalarının işine burnunu sokacak kadar vakti olmasa. Hemde çalıştığım okulda problemli çocukların anneleri hep ev hanımı ne hikmetse başkaların cocuguna karısmaktan kendi cocuklarının problemlerinin farkında degiller. bende böyle annelerin çocuğuna cok acıyorum bilinçsiz şuursuz anneleri var diye" dedim

Kadin dondu kaldı. beni gorunce balkondan iceri kaçmaya başladı bi sefer

Oh iyi olmuş
Yazik yaa insanlar baskalarina laf etmekten kendi kusurlarını görmüyor

ben artık borç konusunda "verip kötü olacağına vermeyip kötü ol" mantığındayım.
siz burada ne yapmanız gerektiğini soruyor, ama söyleyen insanlara tepki gösteriyorsunuz.
kardeşinize, eşinizin kardeşlerine kızacağınıza yapacağınız tek şey "bende de yok"demek. muhtemelen yok demeyi kendinize yediremiyorsunuz. çünkü kendiniz şunu bunu yaptık diye konuşuyorken yapıyoruz dedikçe sizden var bunlarda diye istemeyi kendilerinde hak görüyorlar. doktor çocuk yapmanız için acele etmenizi söylüyorsa sizin çekirdek ailenizden daha önemli hiçbir şeyiniz yok. milletin gazı mı bitmiş tüpü mü bitmiş diye düşüneceğinize -ki keyfi de istiyor olabilirler- kendinizi düşünmelisiniz. onların durumunu düşünürken tedavinizi ertelemek sadece size zarar verir. şimdi vicdan yapar ilerde çocuk için geç kalırsanız nefret edersiniz. kayınpederiniz hem size borç yükleyip hem sadece et yiyor diye yüzüğünüzü bozup sofralar kurarsanız, onlar da oh ne güzel hem borcumuz ödeniyor hem et yediriyorlar der. o borcu da sizden alıp yüklenmeyi akıl bile edemez. iyi göstereceğinize sizde ağlayın, bakın bir daha borç isteyenler borç istemeye yüz buluyor mu

Çok elzem durumlar dışında ( sağlık söz konusu ise elzemdir) kimseye borç vermeyin. Borç da almayın. Zaten kimseden borç almıyormuşsunuz. Kendi yağınızda kavruluyorsunuz. Sizden borç isteyenlere de durumunuzun müsait olmadığını söyleyin. Fazla fedakarlık görev olur. Sürekli beklerler. Buna izin vermeyin. Herkes kendi kesesinden mesul.

Bir de küçüklükte size aşırı fedakarlık prototipi yüklenmiş olabilir. Çünkü babanızı rol model almışsınız gibi geldi. O da gorumcenize sürekli aşırı fedakarlık yapmış. Bunun için çekirdek ailesinin ihtiyaçlarını bile ikinci plana atmış. Bu davranışı sosyal ogrenme ile size sirayet etmiş olabilir. Aşırı fedakar ebeveynlere sahip olan çocuklar da bazen bu davranışı devam ettirebilir. Hayır dememeniz de bu yüzden. Bu konuda kitaplar okuyun. Kendinizi geliştirin. Hayır demeye hayatınızda alışın.

Önceliği tüp bebek tedavinize vermek için gerekirse kayınpederinizle konuşun. Geriye kalan borcu üstlerine alsınlar. Unutmayın fazla fedakarlık görev olur. Herkese size verdiği vericilik kadar fedakarlık yapın. Ve aşırı fedakarlık prototipi konusunu araştırın. Ben sizde o davranış kalıbını gördüm..

Son düzenleme:
iyi de iki asgari ücretli kişi hem kendiniz hem de aileleriniz borçluyken bile bile evlenmişsiniz.
asgari ücretin durumu ortada.
ne yaşamayı bekliyordunuz anlamadım ?
ayrıca siz kardeşlerinize veriyorsanız eşiniz de verecek tabi.
eğer borç verilmeyecekse iki kişi de vermeyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…