sürekli aldatılma korkusu

durumleylaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
17
5
Merhaba kızlar bir seneye yakındır güzel giden bir ilişkim var ve nişanlandım ama sürekli aldatılma korkusu yaşıyorum. İş yerinde kızlar var onlarla mecburen iletişim halinde ama bir yanlışını da görmedim arada telefonuna bakarım yanındayken. Paranoya gibiyim , geçenlerde seni seviyorum dedi durduk yere bende aldatıyor musun beni dedim, o da içimden geldi söyledim dedi ama bu histen nasıl kurtulurum? çevremde o kadar aldatılan var ki kuruntu mu yapıyorum yoksa korkmak da haklı mıyım bilmiyorum

kaygılısınız ama normal değil bu kaygılar. her erkek aldatacak diye birşey yok sevdiğini söylediğinde bile şüpheleniyorsanız ciddi kaygılarınız var.

evet çok kaygılıyım belki daha önce aldatıldığım için olabilir
daha önce yanlış kişileri sevmenizin suçunu niye simdiki sevgiliniz ceksin ki? benim hayatımdaki kisi eskiden mal mal insanlarla olup anlatamadığı seyler icin beni darlarsa ben sahsen yol veririm. bana ne onun eski travmalarindan?
adam da bir sure sonra sinirlenebilir devamli eski sevgili kaynakli travmalarinizi aktardikca.
sen simdiki iliskine guven, keyifle yasa. Ama insanlik hali bir sey olursa. bir serefsizligini gorursen, yalan soylerse, nisan arifesinde ailesi manyak cikarsa, ofke patlamalarini görürsen vs ayrılırsın. olmayan bir sey icin niye bugününü mahvedesin ki?

Bir ilişkiye başlarken ona körü körüne tutunup yaşam gayeniz haline getirmeyin,onunlada olur onsuzda olur düşüncesiyle hareket edin,bu ülkede evlenmenin kutsal olduğuna inanan insanlar var,hatta yuva yıkanın yuvası olmaz,yuvayı dişi kuş yapar,yuva kurmak zor yıkmak kolay vs. gibi,bir ilişkiyi hayat memat meselesi haline getirip ilahi bir yüceltme ile empoze ediyoruz,hayatımızdan çıkıncada dünyamız yıkılıyor,boşanmayı ayrılmayı olağan üstü bir durum olarak görüyoruz,oysaki insanlar hayatınıza girebilir çıkabilir,bugun olur yarın olmaz,bugun sizi seviyordur yarın sevmeyebilir vazgeçebilir,sizde aynı şekilde istemeyebilirsiniz,bir birey olarak tam teslimiyet yerine sadece hayatınıza eşlik eden bir insan olarak görürseniz karşınızdakini daha çok rahatlarsınız,aldatırsa ayrılırsınız aldatmazsa devam edersiniz,bu sınırın dışına çıkarsanız kafayı yersiniz,koçam koçam diye komşuya,kuzene,kardeşe,arkadaşa saldıran tiplerden olursunuz,onamı baktı,buna slmmı verdi,şuna gülümsedimi diye psikoljik sağlığınız gider elden,rahatlayın boşverin.

çok çookk haklısınız olabildiğince gizliyorum bu korkularımı ondan ama bazen böyle patlak veriyor. bide maşallah diyim bu zamana kadar bana bi kez bile sesini yükseltmedi, çok anlayışlı. siz öyle diyince üzüldüm şimdi, boş yere adamı yoruyorum

gerçekten psikolojim bozulacak az kaldı tavsiyeniz için teşekkürler

Sevgilime seni seviyorum desem , o da karşılık olarak "beni aldatıyor musun sen bakim? " dese gerçekten ilişkimi bitirmeyi düşünürüm. İşte böyle böyle güzel giden sağlıklı ilişkileri mahvediyoruz.

Tamam anlıyorum, kaygılarını kontrol edemiyorsun ama bari adama yansıtma.
Aldatmamak , sadık kalmak bir seçimdir. Sevgilin neden sana sadık kalmayı seçmesin ki.
Hadi farz edelim en kötüsü oldu. Gitti seni aldattı. Ne kadar gizleyebilir ki.
İlla ki öğrenirsin ve seni kaybeder sonsuza dek.

Maalesef bir kaç kez daha oldu sinirlenmekte haklı yani biraz akışına bırakmaya çalışıcam

Başından aldatılma geçen biri olarak + kaygılı bağlanma stiline sahip biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Belki hissettiklerinin 50 katını yaşıyorumdur kendi içimde. Saçımda beyazlar çoğaldı resmen kaygılarımdan. Fakat nişanlıma bunu yansıtmıyorum. O bana güven sorunu yaratacak bir sebep vermemişken hayatı ona zindan etmeye hakkım yok.
Kendi kendimi sürekli telkin ediyorum. Hayat bu, her şey olabilir diyorum. İnsan kendini bile hiç yapmayacağı şeyleri yaparken bulabiliyor. İnsanlar zamanla değişebilir, sevgisi bitebilir. Keşke olmasa ama maalesef aldatabilir. Bunu kontrol edemeyiz. Sen ilişki içerisinde üzerine düşeni yap. Biraz gözü açık ol, gerisini Allaha bırak. Elimizden başka bir şey gelmez. Herkes aldatacak diye bir kuralda yok.
Kaygılarını dizginlemek için psikolog sayfaları takip ederek, içeriklerini izleyebilirsin. Kitaplar alabilirsin, imkanın varsa terapi olur.

teşekkür ediyorum güzel yorumun için sanırım beklentiyi düşük tutmak ve hayatta her şey olabilir düşüncesiyle hareket etmem lazım artık

teşekkür ediyorum güzel yorumun için sanırım beklentiyi düşük tutmak ve hayatta her şey olabilir düşüncesiyle hareket etmem lazım artık
Beklentini düşük tutma. Her şeyin en güzelini hak ediyoruz. Sadece hayatta her şey olabilir, insanlar bir gün bizi üzebilir ve bu olursa dünyanın sonu gelmez mantığını kavra yeter ki. Yaşarken doya doya, en güzeliyle yaşa. Güven, sev, bağlan ama hayatının temeline, baş köşeye kendini oturt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…