• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sürekli ağlayan çocuk. .

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Arkadaşımın 1.5 yaşında bi oğlu var.. sürekli ağlıyor .. sürekli. . İş yerinde bişey için arıyorum bebek aglamasindan konuşamuyoruz. . Çocuk annesi tel de konuşunca / 1 saniye kucağından indirince basıyor yaygarayi.. öyle böyle değil. . Kafasını duvara çarpıyor vs.
Tüm çocuklar böyle mi ?
Hamileyim ve korktum açıkçası. .

Tavsiye çocuğunuzu mumkun oldugunca kucaga ve ayakta sallmaya alistirmayin. Yegenim ayakta sallanmaya alismisti ve ayakta sallayip ayagimizdada uyutuyoduk. Yoksa uyaniyodu.1-1 bucuk saat ayaginizda hi agirlik dusunun yani zordu cidden

Tavsiye çocuğunuzu mumkun oldugunca kucaga ve ayakta sallmaya alistirmayin. Yegenim ayakta sallanmaya alismisti ve ayakta sallayip ayagimizdada uyutuyoduk. Yoksa uyaniyodu.1-1 bucuk saat ayaginizda hi agirlik dusunun yani zordu cidden
Evet bunu cook söyleyen oldu bana da..
Kucağa alıştırma. EmZir bırak diye..
Ama ne zaman alisiyor kucaga
Ne zaman almamaliyim

ben küçükken çok mızmızdım, annemden ayrılınca basardım yaygarayı. annem 2 sene okulda sınıf kapısında bekledi siz düşünün. ama bu küçük ve hasta doğduğum için oldu, annem üstüme çok titremiş, kızım da kızım demiş, abimi falan gözü hiç görmemiş bütün ilgi bende toplanmış. başımdan bir an olsun ayrılmamış, kendi namaza duşa falan gitse başıma ya teyzemi ya anneannemi dikmiş.

şımardıkça kendimi dünyanın merkezi sanmışım.

annem anlatırken hala kadının yüzünde o bezginliği görüyorum, nasıl illallah ettirdiysem sonradan şımarıp...

abim ve kardeşimle alakalı hiç böyle hikayeleri yok ama.

her çocuk böyle olmaz kısacası, sizin nasıl alıştırdığınızla alakalı, tabii bebeğin bir sıkıntısı yoksa.

Oturdugun yerde istedigin kadar kucakla...sev sar ...lazim zaten...ilk 4 ay mutlaka kalbinin ustunede tut gunde birkac kez...ama otur...pişpisleme...ritimle sallama...ayakta olunca alişkanlik cocugu sallayip saliniyorsun...cok zor...ama yaparsan evladinin ruhu doyar ve sallanmaya alismaz...insanlara dikkat et.kucagina bebek alan başlar minik minik sallayip pıspişlamaya...onlari da uyar...ipi cekince melodi calan muzik kutulari var...veya dönenceler ...onlardan al...onu kur birak yatagina uyur gazı yoksa...ve bebek uyaninca birkac dk rahat birak .hemen alma.ama gözlemle...yataginda biraz vakit gecirmeyi ögrensin...kizim sallamadan uyurdu...ilk 5 dk almazdim...beşik örtusundeki ayılara .dönencedeki renkli oyuncaklara gulucuk atar oyalanirdi...başını duvara vuran cocuga gelince doktora anlatilmali...zihinsel sıkınti yada sinir olabilir sebebi...Allah korusun .uzuldum simdi

Oturdugun yerde istedigin kadar kucakla...sev sar ...lazim zaten...ilk 4 ay mutlaka kalbinin ustunede tut gunde birkac kez...ama otur...pişpisleme...ritimle sallama...ayakta olunca alişkanlik cocugu sallayip saliniyorsun...cok zor...ama yaparsan evladinin ruhu doyar ve sallanmaya alismaz...insanlara dikkat et.kucagina bebek alan başlar minik minik sallayip pıspişlamaya...onlari da uyar...ipi cekince melodi calan muzik kutulari var...veya dönenceler ...onlardan al...onu kur birak yatagina uyur gazı yoksa...ve bebek uyaninca birkac dk rahat birak .hemen alma.ama gözlemle...yataginda biraz vakit gecirmeyi ögrensin...kizim sallamadan uyurdu...ilk 5 dk almazdim...beşik örtusundeki ayılara .dönencedeki renkli oyuncaklara gulucuk atar oyalanirdi...başını duvara vuran cocuga gelince doktora anlatilmali...zihinsel sıkınti yada sinir olabilir sebebi...Allah korusun .uzuldum simdi
İlk 4 ay alayım mi her ağladığında canım ?
Çocuğu biraz kendi haline bırakmak çok mantıklı. .

Aglamak ayri...ilk 4 ay ten temasi - anneyi hissetmesi önemli...yani ilk 4 ay yatskta yatacagina gögsunuzde yatirin ara ara...anne yada baba...kokunu ister zaten...kalp atisini duymak ister.yogun bakimdaki sahipsiz bebeklere hemsireler sarilirmis buyume hormonu icin ...agladugi zaman al tabii..ya actir ya alti pis yada gaz...sorun yokken yatir yaninda otur .konuş mesela...göz temasi önemli.ama ilk 2 ay cok anlamazlar :)bazi bebek sakin dogar ...bazisi telasli ve mizmiz...şansin bol olsun...

Kendini sunu yapicam bunu yapmicam diye programlama çünkü yapmam dediğin şeyleri yapiyor bulabilirsin kendini, annelik içgüdülerine güven,nasip istersen öyle yap ister kucakta büyür istersen alma ama su kucakta çocuğun alisma yalanina inanma kucucuk bir en önemli ihtiyaci annesinin konusudur anneni ne kadar hissederse o kadar güvende olduğunu hisseder ve ağlama nöbetleri azalir...arkadasinizin oğlu da sanirim iki yas atagina girmiş durumda

Yok canım ilk 4 hatta 6 ay ağladığı an hemen kucağına almalısınız veya ihtiyaci neyse onu karsilamalisin. İlk 6 ay çok önemli eğer ihtiyaçları karşılanması ise uzun süreler boyunca güven sorunları oluşur. 6 aydan sonra arkadaşın dediği gibi biraz daha oyalanabilirsin.

Yalnız anlattığım örnek çok canımı sıktı. Var böyle çocuklar ve ben de hamileyim. Sürekli annesinin peşini bırakmayan yapısmaci çocuklar. Çok korkutuyor böyle çocuklar. Çünkü sadece annenin yetiştirmesi ile ilgili değil çocuğun mizacı ile ilgili de olduğunu düşünüyorum.

Ilk cocugunuz değil mi?şu an kucağimda 70günlük bebeğim var.hiç duyduklarım gibi değil,okuduklarım gibi olmuyor bişey.Hastaneden eve geldiğimizden beri beşiğinde uyumadı hiç.gündüz zaten uyumuyor hep kucağımda aksi halde ağlıyor.kendi haline bırakılmiyor canım inan birakılmıyor sen de göreceksin.
Ilk üç ay anne rahmini arıyor bebekler,güven ve sıcaklık istiyor kokunu istiyorlar.umarım bebeğiniz gazsız,güzel uyuyan bir bebiş olur:)

Ilk cocugunuz değil mi?şu an kucağimda 70günlük bebeğim var.hiç duyduklarım gibi değil,okuduklarım gibi olmuyor bişey.Hastaneden eve geldiğimizden beri beşiğinde uyumadı hiç.gündüz zaten uyumuyor hep kucağımda aksi halde ağlıyor.kendi haline bırakılmiyor canım inan birakılmıyor sen de göreceksin.
Ilk üç ay anne rahmini arıyor bebekler,güven ve sıcaklık istiyor kokunu istiyorlar.umarım bebeğiniz gazsız,güzel uyuyan bir bebiş olur:)
İnşallah canım. .
Şu an 18. Haftadayiz ara sıra pit pit yapıyor içerden hep böyle kalmak istiyorum :)
Çok Şirin geliyor daha minicik ama yaramaz :))
Bakalim . Yukarda bi arkadas ta söylemiş ilk 6 ay hep al sonra yavaş yavaş alıştırmalar başlasın diye. . Bence de mantıklı o secenek..
Allah bebeğinè uzun hayırlı ömürler versin inşallah canım. . Tek yalnız mi bakiyosun

Peki sen ne yapıyorsun hep kucaktaysa bu çocuk. 70 gündür nasıl başa çıkıyorsun? Gece uykusu için de mi beşiğe yatiramiyorsun

Yok canım ilk 4 hatta 6 ay ağladığı an hemen kucağına almalısınız veya ihtiyaci neyse onu karsilamalisin. İlk 6 ay çok önemli eğer ihtiyaçları karşılanması ise uzun süreler boyunca güven sorunları oluşur. 6 aydan sonra arkadaşın dediği gibi biraz daha oyalanabilirsin.

Yalnız anlattığım örnek çok canımı sıktı. Var böyle çocuklar ve ben de hamileyim. Sürekli annesinin peşini bırakmayan yapısmaci çocuklar. Çok korkutuyor böyle çocuklar. Çünkü sadece annenin yetiştirmesi ile ilgili değil çocuğun mizacı ile ilgili de olduğunu düşünüyorum.
Evet mizaci ile de ilgili olabilir.
Siz kaç haftalik hamilesiniz

Back
X