• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süpürge hastalığı

Arkadaşlar lütfen yardım istiyorum 2.5 yaşında oğlum var ve süpürge hastası 2 tane oyuncak süpürge aldım ama yinede benimkini istiyo sadece süpürge değil mutfak ürünleri mikser kahve makinası blender bunları çıkartmaya korkuyorum ama tabi öncelik süpürge bir yere gitmeye korkuyorum oralarda görüp istiyo diye ne yapmalıyım evde saklıyorum resmen
Bunu bir hastalik ismi sanan masum ben 🥹

Birçok çocuğun oynadığı şeyler bunlar hıcbir tuhaflık yok saydıklarınızın yüksek sesli nesneleri saten severler çocuklar özellikle bebekler .
Sizin anlamadığınız olay aslında sesten ziyade oyuncak gibi onlarla oynamak sürekli elinde tutmak ve uyumak istiyo

Sopasını çıkarıp verin, süpürsün oynasın. Benim oğlum da çok seviyor, boruyu çıkarıp veriyorum 1 saat oynuyor.

Yasakladığınız her şey çocuğa daha cazip geliyor unutmayın

Arkadaşlar lütfen yardım istiyorum 2.5 yaşında oğlum var ve süpürge hastası 2 tane oyuncak süpürge aldım ama yinede benimkini istiyo sadece süpürge değil mutfak ürünleri mikser kahve makinası blender bunları çıkartmaya korkuyorum ama tabi öncelik süpürge bir yere gitmeye korkuyorum oralarda görüp istiyo diye ne yapmalıyım evde saklıyorum resmen

Çocuk doğal olarak merak ediyor bırakın kesfetsin oynasin, eline verin süpürgeyi bir denesin bakalım 😍

Onu senin oyuncagin olarak görüyor demisti oglumun doktoru camasir makinasi bulasik makinasi vs biz iş yaparken cocuk onun bizim oyuncagimiz olduğunu dusunup daha da ilgi duyarmiş o yüzden kendini strese sokma zamanla gecer ustune gittikce daha çok yapişir sanki bol bol onun oyuncaklari ile oyna ki kendi oyuncaklarina da ilgi duysun

Bende uyuduğu zaman süpürüyorum sonra hemen saklıyorum bırakırsam hem sadece onunla ilgileniyo hemde daha çok bağlanıyo gibi hissediyorum
Yani ben cocuklarin hevesleirni alip bir sonraki asamaya gecmesi gerektigini dusunuyorum boyle durumlarda. Yasaklar caziplestiriyor. Meraki gecince birakir bence.

Onu senin oyuncagin olarak görüyor demisti oglumun doktoru camasir makinasi bulasik makinasi vs biz iş yaparken cocuk onun bizim oyuncagimiz olduğunu dusunup daha da ilgi duyarmiş o yüzden kendini strese sokma zamanla gecer ustune gittikce daha çok yapişir sanki
İnşallah geçer çok istiyorum

Sizin anlamadığınız olay aslında sesten ziyade oyuncak gibi onlarla oynamak sürekli elinde tutmak ve uyumak istiyo
Cok merak ettiği için engelledikce siz zaten onlara hayranlık duyacak. Bir arkadaşımın kızı 1 paket makarna ile geziyordu içinden çıkarıp arada yiyordu Allah aşkına çocuk bunlar inanın bu bahsettiğiniz endişe edecek bir şey değil yoksa siz otizm den mi şüphe ediyorsunuz

Cok merak ettiği için engelledikce siz zaten onlara hayranlık duyacak. Bir arkadaşımın kızı 1 paket makarna ile geziyordu içinden çıkarıp arada yiyordu Allah aşkına çocuk bunlar inanın bu bahsettiğiniz endişe edecek bir şey değil yoksa siz otizm den mi şüphe ediyorsunuz
Yok hayır öyle değil onu biliyorum ama bu kadar takıntılı olması beni çok yoruyo

İnşallah geçer çok istiyorum
Fazla takilip strese girme gözlemle de ayni zamanda simdi herseyi takinti vs diyetek cocuklari oyun terapisine götürüyoruz herkes kusurlu olmak zorunda degil benim oglumda ayni ögrenme kulesi aldim işim oldukça ona kullandirtiyorum benim oglumda 28 aylik kek yapmaya bayilir mesela mikser seviyor makinaya camasirlari koyar cunku ona çalıştırtiyorum bunlarda gelişim sonucta ve öğrensin ilerde lazim olur ev işlerine dahil et bol bol kaçirma valla kahve makinamin süt köpürtücüsünü kirdi evlat acisi gibi koydu ama yapacak bisey yok🤣

Oğlum 2 yaşında Ve farkına vardığında beri 1 yaşında başladı istiyor. Bende oyuncağını aldım bir süre oyalandi ama hala ben süpürge yaptığımda ister bende ortalığı toplarken veriyorum yaptığımda istediğinde işim bitince vericegim diyorum çok üstelemiyor ben işimi bitirdikden sonra gene veriyorum az oyalaniyor bırakıyor sonra. Fakat başka evde aklına gelmez görmezsse tabi. 🙈

Ayrıca yigenimdede süpürge aşkı vardı bak o aynı anlattiginiz gibiydi . Evlerinde ortada duruyordu makina .Nereye gitse supurge arardı evde Bize gelir ilk supurgeyi çıkarırdı . 😂 Bende onlar gelmeden saklardim bulamazdi bozuldu derdim. 😄Ogunler geldi aklıma . Neyse o huyunu sanırım 3,5 yaşını geçince bıraktı . Geçiyor yani .

Son düzenleme:
Ben ev supurmeden once cikariyorum evi toplayana kadar odasini süpürüyor sözde benimki mesela sonra sıkılıp birakinca ben temizliyorum arada gelip yine istiyor işim bitjnce vercem oglum diyorum gidiyo

Fazla takilip strese girme gözlemle de ayni zamanda simdi herseyi takinti vs diyetek cocuklari oyun terapisine götürüyoruz herkes kusurlu olmak zorunda degil benim oglumda ayni ögrenme kulesi aldim işim oldukça ona kullandirtiyorum benim oglumda 28 aylik kek yapmaya bayilir mesela mikser seviyor makinaya camasirlari koyar cunku ona çalıştırtiyorum bunlarda gelişim sonucta ve öğrensin ilerde lazim olur ev işlerine dahil et bol bol kaçirma valla kahve makinamin süt köpürtücüsünü kirdi evlat acisi gibi koydu ama yapacak bisey yok🤣
Zaten ne yapsam anne beraber yapalım diyo herşeyi beraber yapıyoruz hevesini alsın diye ama süpürge onun için bambaşka boyutta sanki 😂

Back
X