Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

Aa çok enteresanmış bendede hep günlük güneşlik olsun içim kıpır kıpır olsun isterim. hahahah aynen sen otaraflara kaç

Hoşgeldiinnn. haklısın genetik geçişin dışında tetiklenmede oluyor. depresyondan çok korkuyorum ben kadar yorucu ve yıpratıcı ki ilaçlar güzel dizginledi ama beni hastalığımı tam olarak tanımama olanak sağladı. daha kontrollüyüm artık. ve sonuna kadar haklısın stressiz bir hayat dinlendirici uyku ve güzel hava ve bolca güzel motivasyon oldumu tamamız. yanında yakınların olduğu taktirde düzenli kontroller ile sevdiklerinle bu süreci kolayca atlatabileceğini düşünüyorum takma kafanı hiconun bebişleri var o daha net anlatabilir sana D DeliHA35

Allahım sağ salim kavuştursun inşallah bebeğine seni.Öncelikle bunu diyeyim.
Büyük kızımı doğurduğumda ne yazık ki lohusa depresyonu geçirdim.(2 ay)
Küçük kızımda ise hipomanideydim (inşallah sende öyle olursun)
Doğumdan sonra mümkünse lohusalığın bitene kadar annen yada kız kardeş/abla bunlardan biri kalsın yanında.
Doktor kontrolüne devam ediyorsundur umarım.
Zira bazı ilaçlar 3. trimesterde kullanılmaya devam edilebiliyor.(son 3 ayda yani)
Korkma Allahın izniyle üstesinden geleceksin doğumun.

Bende hastalığımın tetikleyicisi etkenler fazlasıyla var.Herkeste de mutlaka vardır.Tek başına olmaz zira.
Ve şu konuda çok haklısın ;
1.İlaçlarımız
2.Düzenli uyku
3.Temiz güneşli ılık hava

bu hastalığı zamanla bende dizginledim biraz.
şunu farkettim ilaçlardan yada bağımsız olarak haşimato troidi ve gizli şeker çıkıyor.
glutenlı ve beyaz unlu gıdalar iyi gelmiyor.
-haşlanmış yumurta güzel bir kahvaltı ilaç gibi.
-plates ve mekik çekmek iyi geliyor.
-kardeşimin genetik aktarımı çok kötü benden daha fazla ve onun hastalığı dirençli ilaçlara.suratı hep beş karış.kardeşimi görmekte iyi gelmiyor 6 yaşına kadar ben büyütsemde insanın motivasyonunu düşürüyor. gerçi fesatlık ve hazımsızlığı da çok.
-geç saate kadar oturup neskafe yada türk kahvesi içmek mideyi abur cuburla doldurup uyumaya çalışmak iyi gelmiyor.
-sürekli bağır çağır konuşan insanlara cahil düz beyinlilere alerjimiz oluyor.
-belkide çözümü net gördüğümüz için diğer insanlar kuyruklarını kovalayan enikler gibi geliyor bize .ufuklarımız sınırsız.lep demeden leblebinin tarihini yazıyoruz hiç yaranamıyoruz kimseye.

Beni anlattın sanki.
Cahil ve düz kafalı normal zekalı insanlara hiç gelemiyorum ben.Zehir kafalılar lazım bana.
Suratsız,sıfatsız,ukala yaratıklara gıcığım.
Gürültüye alerjim var hemen kaşıntım tutar.
Kahve-sigara manyağıyım ama ben.
Şuanlık şekerim yok ama hipotiroidim var.
Kimseye yaranamıyorum.

nede güzel anlatmışsın canım anlatımına sağlık böyle bilinçli insanları etrafımda görmek çok hoş

kocanız yardımcı oluyor mu hamilelik ve doğum sürecinde.annem yanımda olacak.kocam hamile olduğum için dikkat etmeye çaba verse de.ruh hastalıklarına ben delimiyime bağlayan zamanında doktora gitmediği için yaşlanınca çok çekecek biri işine gelmeyince ben köylüyüm deyip işi şaşkınlığa vuruyor.çok sorumluluk sahibi değil. bu yüzden beni ihmal ettiğini algılamak istemiyor.bazn ona ihtiyaç duyuyorum.bildiğim madde bağımlısı gibi.antidepresan gibi.o gelmeyince eve uyuyamıyorum direk depresyona giriyorum elim ayağıma yük biniyor.evin işini yapamıyorum.zor avunuyorum.bunun mantıklı bir açıklaması yok refleks gibi bir şey bipolarla ilgisi olduğunu düşünüyorum. hamile kalmadan önceyde böyleydim. sence ne yapmalıyım?doğurunca hasaslığım daha da artar diye düşünüyorum ve sorumsuzluğundan yine eve yatıya gelmeye kalkarsa daha kötü olup kızıma bakamamaktan korkuyorum. açıkçası annem yanımda olacak ama hamilelik öncesi ve şimdi çok anladığını zannetmiyorum.benim evime gelmeye üşeniyor.gelince canım sıkıldı uykum geldi diyor kaçmaya yer arıyordu hep.bana pek güven vaadetmiyor.hep sen seçtin bunu koca olarak napiim diyor. annemden tek beklediğim yanımda olması da canı sıkılınca bişey görmüyor gözü. hemen kaçıyor.

Geniş ufuklarım var benim açısız zihniyetsiz insanlara asla tahammülüm yok gürültüye katlanamam tilt olurum. Müziğin en ince notalarına kadar ayırabilmeme yardımcı olup beni yaratıcı kılmasına bayılıyorum bu medetin egzersiz müthiş bir rahatlama sağlıyor. Zihnimi meşgul tutmam gerekiyor sürekli. İnsanlara kendimi anlatmaktan sıkıldım kimseninde anlamasını beklemiyorum konuşmalarını uzata uzata tamamlamalarını beklemek canımı sıkıyor tahammülsüzüm derhal sadete gelmelerini bekliyorum hep hızıma yetişsinler istiyorum sürekli çalışan kafa lazım bize @NoSmoking dediğin gibi bana birşey katmayan zihinsizleri derhal ekarte edip uzaklaştırıyorum kendimden. bol bol meditasyon yapıyor huzuru sessizliği ve en önemliside kendimi dinliyorum yalnız olmaktan kendimi dinlemek ve kendimle zaman geçirmekten ciddi şekilde keyif alıyorum. en önemliside artık kendimi tanıyorum..

bende bazı zaman aralığını yalnız geçirmeyi seviyorum ama terkedilmiş gibi hissettirilen bir yalnızlık kötü oluyor.@ NoSmoking e dediğim gibi durumumu nasıl düzelteceğim bilemiyorum.bi bu durumu düzeltsem engelim kalmayacak.

Eğlenceli diziler izlemeyi tercih et bol bol yürüyüş önereceğim eğlenceli müzikler dinleyerek dans etmek ciddi motive eder beni ağlarken kalkıp dans ettiğimi sonra kahkahalarla güldüğümü bilirim ve ciddiyim ! kendini meşgul edecek mutlaka hobilerin etrafında konuşmaktan keyif aldığın insanlar olsun seni strese sokan demorize eden ya da manipüle eden kişileri at çöpe derhal hemde. ilaçlarını aksatma uyku düzenine en çok en çok ona dikkat et sonrası çorap söküğü gibi geliyor. o gücü içinizde bulmamız çok önemli ilaçlar işini yapıyor geri kalan görevde size ait. stresi ekarte etmeniz şart yoksa bir yere varamayız.

ben nasıl kocama karşı o hale geldim onu çözemiyorum. dediklerini yapsam geçici avuntu oluyor. sonra başlıyorum sinirlenip ağlamaya.

o gücü içinizde bulmamız çok önemli ilaçlar işini yapıyor geri kalan görevde size ait. stresi ekarte etmeniz şart yoksa bir yere varamayız.
ben nasıl kocama karşı o hale geldim onu çözemiyorum. dediklerini yapsam geçici avuntu oluyor. sonra başlıyorum sinirlenip ağlamaya.

Akıl karışıklıkları çok çok özür dilerim belki olmuyordur sende ama atak anlarında insan sevdiğinden dahi şüphe duyabilir araştırmalarımdan bunu gözlemledim. Onunla konuşman şart hatta mümkünse hekiminle görüşmelerine seninle gelsin annende aynı zamanda bu senin seçimin diyerek kimse sorumluluğu senin üzerine yıkıp çekip gidemez. Onlarında büyük payı var sana destek olmaları gerekiyorki yükünü paylaşıp atabilesin. Şuan hormonlarında karışmış durumda insan regl olduğunda bile karman çorman bir hale bürünüyor ve sen hamilelik sürecinden bahsediyorsun bu çok çok normal ve doğal bi süreç öncelikle bunu idrak etmemiz lazım. Dediğim gibi insanlar seni anlayamazlar ancak sen anlatabildiğinle kalırsın. senin gözünden görmeleri zor durumu. ama bunu bir düşün görüşmelerinde gelsinler ki hekimin süreci onlarada izah edebilsin bazen dış göz onlara durumu daha net farkettirebiliyor

Hoş geldiniz
Rabbim kolay doğumlar versin ne güzel bir bebeğiniz olcak
İnşallah doğum sonrasını da sorunsuz geçirirsiniz
Bende size katılıyorum kimse durup dururken olmuyor
Bende ki genetik geçişli mi bilmiyorum test yaptırmadım
Ama teşhis konulduktan sonra daha önce yaşadıklarımı düşününce 12 yıl önce teşhis kondu bana ama 12 yıldan fazka olduğuna eminim sadece yaşım ve sorunlarım büyüdüğünde patlak verdi

Hepimize geçmiş olsun

annem çok akıl vermiştir avutmaya çalışmıştır ama işe yarasa böyle kısır döngüye dönmez. oraya takılınca kocam gelmeyşnce yanıma olmuyor.çok gariptir.dünyanın bi ucuna da gitmiyor.sorumsuzluğundan

Arada bana da oluyor o.Yalnız değilsin yani merak etme.Çözümünü sorma bende bilmiyorum.
Ama merak etme bebeğine kavuşunca herkes ikinci plana düşecek.
Annene de kızma,kimseye kızma hatta 'beni anlamıyorlar' diye.Anlayamazlar biz anlatamıyoruz ki anlasınlar.

İlaç kullanıyor musun şuan?

yok kullanmıyorum ben yeterince anlattığıma eminim annemin işine gelmiyor kardeşimde hayatı zindan ediyor ona bazen müstehak olduğunu düşünüyorum.

yok kullanmıyorum ben yeterince anlattığıma eminim annemin işine gelmiyor kardeşimde hayatı zindan ediyor ona bazen müstehak olduğunu düşünüyorum.
Kurcalamıycam.
Sen müstehak diyosan müstehaktır!
Sen anlattım diyorsan onların işine gelmediği için anlamak istemiyorlardır.
Bugün çok faydalı/açıklayıcı yorum yazamıyorum kusura bakma nolur.
Dün doktorumla biraz geçmişi konuştuk sanırım içimdeki canavarı uyandırır gibi olduk.
Sinirden patlıycam şuan.
Kendimden çok korkuyorum.
Herşeyi herkesi yakıp yıkmaktan çok korkuyorum.
Katil olmaktan ya da canıma kıymaktan çok korkuyorum.

Bugün ben de patlamaya hazır bomba gibiyim.Akşama da yatılı misafirim var bilmiyorum nasıl olacak? İyiki vardınız artık yanlız hissetmiyorum kendimi

Bugün ben de patlamaya hazır bomba gibiyim.Akşama da yatılı misafirim var bilmiyorum nasıl olacak? İyiki vardınız artık yanlız hissetmiyorum kendimi
Allah kolaylık versin canım.
Yalnız değilsin biz varız birlikte güçlüyüz.
Bende gene örgüye verdim kendimi yeni yeni ipler aldım hıncımı onlardan çıkarıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…