• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

12 yıl oldu başta anksiyete sanıldı ama sonra bipolar olduğum anlaşıldı ee ben olmıcaktım da kim olcaktı küçük yaşta yanlış yapılan bi evlilik ardından ayrılık
Hayattatki ilk aşkım babamın trafik kazası sonucu yatalak kalması
Sonra başıma gelen tüm kötü olayları birbirine bağlayıp ağlama nöbetleri borca girmeler ödemekte çok zorlandım kimseye diyemesim ilaçlar doktorlar tavsiyeler iyileştim sanıp ilacı bırakmalar
Ve daha birsürü şey
Ve şuan ilaçları kullanmama rahmen mutsuzum içim sıkılıyor yaşamdan zevk almıyorum
Ağlayamıyorum kimseye anlatamıyorum
Sabahları mutsuz uyanmak çok yorucu
Yoruldum ruhum acıyor
Şuan bile dişlerimi sıkıyorum yazarken ter basıyor bi sıkıntı geliyor
İlk başların da böyle olurdum ben o günlere dönmek istemiyorum
Hoşgeldin :KK15::KK15::KK15:
Maniye giriyor olabilirsin acil doktoruna git ilaçlarına doz ayarı yapsın.
Yalnız değilsin biz yanındayız :KK19:

Hoşgeldin hepsi geçiyor bende çok çok kötü dönemler atlatmıştım hala da içerisindeyim dünya kadar borç tepemde hala ayakta kalmayı başarıyorum güçlüyüz kızlar bu günlerde geçiyor evet çok yorucu haklısın bende çok yoruluyorum pes ettiğim zamanlar çok oldu. bugünümüze şükür kendini sıkma geçiyor hepsi

Hoşbulduk
O kadar kötü dönemler geçirdim ki aslın da şuan ki halim ozamanlara nazaran çok iyi ama bilmiyorım neden mutsuzum sürekli hiç bişeyden zevk almıyorum
Rabbim hepimize yardım etsin
Teşekkürederim desteğiniz için

patladı pozitiflik bir tarafıma depresif olmaktansa yerim vallahi o maniyi kızlar ! net yoruldum depresyondan ben maiye kaymazdım kolay kolay dozu arttırdım düşmem lazım sürekli maniye kayıyorum ve hızlı döngüdeyim abaaawww :KK55::KK55: herhalde hayatımda stres vardı onceden sürekli mutsuzluktan depresyonum ağır basıyormuş. neyse herşey kontrol altında sorun yok.:cry:

Hoşgeldin :KK15::KK15::KK15:
Maniye giriyor olabilirsin acil doktoruna git ilaçlarına doz ayarı yapsın.
Yalnız değilsin biz yanındayız :KK19:

Hoşbulduk
Sanırım manideyim ama ilaçları kullanırken bari girmesek ya şu maniye
Bir kaç gün sonra gidicem doktora
Çok teşekkürederim desteğiniz için

tamam :KK23: 8 saat uyuyorum muhakkak dün fazladanda uyumuş olabilirim hatta :KK16:
DİKKAT!
Serequel gibi üzerinde kırma çentiği olmayan ilaçlar kesinlikle kırılarak yarım içilmezmiş.Öyle yapılırsa tam içildiğinde oluşacak etkinin/yan etkinin iki katı yarım dozla alınmış olurmuş.Olayı anladın dimi İkoooo
Bugün doktorum söyledi

anlaşıldı bana dr bişey demedi ben kırdığımıda söyledim kendisine tam doza geçiş yapıcam artık bendede seroquel mi maniye sokuyor anlamadımki haftaya randevum var bukadar sık mani olmazdı bende akşamdan itibaren tam almaya başlayayım bari görücem etkisini 150 mg a geçiş yapıyorum.

Bende 6da tam doz alıcam inşallah bugünkü gibi olmam.
Serequel maniye sokmaz bebeğim yaa öyle olsa benimki onu başlatmazdı.Ketiapin etken maddesi bir nevi durultucu/rahatlatıcı .
Mevsim ve bu aylar mani ayı zaten.
Kabak çiçeği gibi açılıyoruz yavaş yavaş.

Birde bende bugün hipotroid çıktı.Değerlerim düşmüş.1 ay daha bekleyip ilaca başlıycaz.Bi bu eksikti.

Serequel maniye sokmaz bebeğim yaa öyle olsa benimki onu başlatmazdı.Ketiapin etken maddesi bir nevi durultucu/rahatlatıcı .

Birde bende bugün hipotroid çıktı.Değerlerim düşmüş.1 ay daha bekleyip ilaca başlıycaz.Bi bu eksikti.

Aaa ne olduğu hakkında bir fikir sahibi değilim çok geçmiş olsun kuzuyum yaaa atlatırız buda geçer neler atlatmadık bizzz tam doz durdurur inşallah beni fişeğe döndüm duramıyorum yerimde o_O:KK55::eek::D

ha birde merak etme birdahaki olmazsın bu şekilde birkaç gün sabretmen gerekiyor yalnızca uyanana kadar sonra geçiyor o sersemlik kahve içince kendime geliveriyorum ama dikkat et ben 5-6 defa geç kaldım işe uyuya kaldığım için alarm çalar çalmaz kalkman lazım sızarsın yoksa çok güzel rüyalar gördürüyor birde insana

Aaa ne olduğu hakkında bir fikir sahibi değilim çok geçmiş olsun kuzuyum yaaa atlatırız buda geçer neler atlatmadık bizzz tam doz durdurur inşallah beni fişeğe döndüm duramıyorum yerimde o_O:KK55::eek::KK70:
Tiroid hormonum az çalışmaya başlamış yani.Lityum kullananlarda normal dedi doktor.1 ay daha bekleyelim sonra ilaca başlarız dedi.

kontrollerini aksatmadığın sürece sorun olmayacaktır merak etme herzaman destekçiniz.
Nasıl bişey bu mani ne dışarı çıkmak istiyorum ne evde durmak istiyorum çok acayip bişey ama
Evde kendimi daha güvende hissediyorum
Bu garip duygulardan arınmak rahat yaşamak çok isterdim
Şehir değişikliği yaptım burda ki doktorlara alışamadım önümüzde ki hafta ist olucam eski doktoruma gitmek istiyorum yine o bana iyi geliyor sanırım

Nasıl bişey bu mani ne dışarı çıkmak istiyorum ne evde durmak istiyorum çok acayip bişey ama
Evde kendimi daha güvende hissediyorum
Bu garip duygulardan arınmak rahat yaşamak çok isterdim
Şehir değişikliği yaptım burda ki doktorlara alışamadım önümüzde ki hafta ist olucam eski doktoruma gitmek istiyorum yine o bana iyi geliyor sanırım

Şehir değişikliği benide çok sarsmıştı korkuyordum ise a yeni gelmiştim panik halindeydim sürekli ailemden ilk kez uzaklaşmıştım. ama evde dura durada alışamıyorsun canım zorlanacaksın ama at kendini dışarıya. manide kafa çok hızlı oluyor riskli hareket edebiliyorsun ve sürekli hiperaktivite halindesin benim çevrem rahatsızlığımı bilmediği için belli etmemeye çalışıyorum şuan o zorluyor beni hekiminle açık konuş anlat tam sıkıntılarını oda iyi birine denk gelirsin inşallah

Şehir değişikliği benide çok sarsmıştı korkuyordum ise a yeni gelmiştim panik halindeydim sürekli ailemden ilk kez uzaklaşmıştım. ama evde dura durada alışamıyorsun canım zorlanacaksın ama at kendini dışarıya. manide kafa çok hızlı oluyor riskli hareket edebiliyorsun ve sürekli hiperaktivite halindesin benim çevrem rahatsızlığımı bilmediği için belli etmemeye çalışıyorum şuan o zorluyor beni hekiminle açık konuş anlat tam sıkıntılarını oda iyi birine denk gelirsin inşallah
Ben kendim çok isteyerek geldim buraya ailemle yaşıyorum seviyorum burayı benimde çevrem çok bilmiyor anlatamıyorum zaten ablam biliyor anlat diyor bana ne hissetiğini anlatamıyorum ki diyorum keşke anlatabilsem kelimeler çıkmıyor ağzımdan bide ben güneşli havaları sevmiyorum soğuk olsun yağmur olsun kar yağsın istiyorum ozaman kendimi daha iyi hissediyorum
Sibiryaya mı yerleşsem acaba:)

bende bipolar hastasıyım hamilelikle beraber iyiyim lohusa depresyonundan korkuyorum. ilk teşhis 2011 sonhanarında konuldu. gerçekten şu eylül ekim kasım depresyon psikolojik rahatsızlık ayı mı?hastanelik atak atlatmadım.sonra depresif uçluya döndü. tedavi olduğum ilk zamanları hala bipolarda çok gelişme yoktu.doya doya depresyona giremiyoruz.antidepresan isterik deli manyak bi hale çeviriyor.epilepsi ilaçları odunlaştırıyor.bu esnada bipolarımıza dokunan can yakan az yada çok atarlı durumu atlatmaya çalışıyoruz. ben bipolar hastasının durup dururken bipolar olduğunu düşünmüyorum.mutlaka tetikleyicileri vardır.bebeğim olduğunla uykusuzlukla nasıl mücadele veriririm.diye düşünüyorum bence bipolar hastası için 2. ilaç dinlendirici bir uyku kim ne derse desin 3. temiz güneşli ılık hava.

Back