- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
- 598
Merhabs ne zamandır ugramiyordum kk.ya.Eski dost...geldim yine burayaTabi ki.
27 yaşındayım şuan ve 1.5 yıldır ilaç kullanıyorum.
İlk teşhisim ; 28 km dinlenmeden yürüdükten sonra kasılıp kalmam sonucunda konuldu.
Manik-depresif bende genetik geçişli.
Geriye dönüp baktığımda bir çok davranışımın sebebinin hastalığım olduğunu anlıyorum artık.
Mesela ; çok dengesiz bir yapım var benim.Bir şeyi çok isterken birden vazgeçebiliyorum.
Birini çok severken bazen sebepsiz bazen de en ufak sebepten dolayı nefret edebiliyorum.
Kafam karışıyor sürekli,okuma takıntılıyım ve bazende manyaklık derecesinde otokontrollüyüm.
Ben maniye yatkın bir bipolar olduğum için genelde deli gibi koştururum ortalıkta,her şeyi ben yapmalıyım her şeyi ben düşünmeliyim.
Özellikle Şubat-Mart aylarında uykusuzluk ve iştahsızlıkla başlayan mani atağına giriyorum taa ki Ekim ayına kadar.
Toplamda bu yaşıma kadar 8 kez majör depresyon yaşadım ve 2 büyük mani atağı.
Şuan günde 900 mg Lithuril , 75 mg nervium sabit kullandığım ilaçlarım.
Herşeye rağmen hastalığımı seviyorum.Hayatıma renk katıyor.Bir kere farklıyım herkesten ve zehir gibi bi kafam var.Herşeye bilirim bilmiyorsam da mutlaka öğrenirim.
Kabaca benim hikayem bu şekilde.
Bipolar maniyi ilk kez duydum .iki uçlu ise senin tek uç mu yani?Depresyon yok,uyumama yok.merhabalarr
konu yeri burasi mi bilmiyorum
bende bipolar manik rahatsizliğim var.
yazayim
Mani veya Hipomani
Mani ve hipomani dönemde görülebilecek belirtilerden en az üç tanesi bipolar bozukluk nedir tanısı koymaya yeterlidir.
- Aşırı derecede enerjik hissetmek ( var)
- Sürekli heyecanlı hissetmek (var)
- Düşünce değişimindeki hız ( var)
- İyimserlik (var)
- Odaklanmakta sorunlar yaşamak ( var)
- Az uyumak ( yok)
- Hızlı konuşmak ( var)
- Cinsel istekte artış( var)
- Aşırı neşeli olmanın tam aksine çok hızlı sinirlenebilme ( kesin var )
- İştah problemleri (var)
- Dikkatsizlik ( var)
- Bu belirtilere bağlı alkol ve uyuşturucu kullanma durumu ( yok allaha şükür)
Bipolar Depresyon Belirtileri ) o kadarda bende yok ):)
- Mani dönem aksine çok enerjisiz hissetmek yok
- Unutkanlık hali arada
- Ümitsizlik hissi ( var)
- Hiçbir şeyden zevk alamama var
- İştah problemleri var
- Yorgunluk var
- Aileden ve yakın çevreden uzaklaşmak var
- Uyku esnasında sık sık uyanmak yok
- İçe kapanıklık var
- Keyif alarak yapılan faaliyetlere karşı ilgisiz olmak var
- Kendini değersiz hissetmek var
- İntihara meyillilik, intihar girişiminden bulunmak var
peki kurtulmak için ne yapmam lazim manik atak geçirdiğimde var.
Yillardir depresyon yasadigim olurdu.Üçü majördü.Sinir öfke patlamalari işimden,kariyerimden cok etti beni.Insanlarla iletisimimi bozdu.Ailem arkadaslarim ...Majör depresyon dendi hep.Ta ki ikinci oglum dogduktan sonra 5 .ayda falan iki üç hafta uyumadım.aradaki gunler 3 4 saat uyudugum olurdu.bir neşe.alisverisler ki.normalde bir cimri bir cömert insandim.eşim de hayret etmeye basladi bu ne cömertlik diye.iste o zaman dr.suphelendi.Şu an pür nese degilim ama yine uyumuyorum.hem tedirgin hem ümitli mutlu saatler icinde degiskenlik var ruhumda.ben olmadigina inandim bugun hep.Dr.a da dedim kendimdeyim ama dedim.Bipolar boyle mi ki?Eşime de sordu:uyuyor mu,kacta kalkiyor,borcu var mi,agresiflik,cok konusma,hizli konusma.Onda vardi iki uc hafta dedi.ben mani buysa razıyim yeter ki depresyon olmasin diyorum verdigi antipsikotigi kullanmiyorum ama korkuyorum da.Ilerler mi bu ?Merhaba bendede yaş 29 tanı konulalı 6 yıl oldu uzun zamandır tedavi görmekteydim fakat her seferinde farklı daha doğrusu yanlış tanılar üzerinde ilerlendi (major depresyon gibi) benim rahatsızlığım hızlı döngülü özelliklede son zamanlarda depresyon tarafım daha ağırdı yada manilerimi ben hissetmemiş olabilirim daha yeni yeni anlayabiliyorum rahatsızlığımı çoğunun açıklaması buymuş şiddetli krizler öfke patlamaları çılgınlar gibi borç aşırı özgüven vs derken bu günlere geldim çok şükür insanı yaratıcı ve renkli kılıyor ama önlem alınmazsada insanın canını alıyor bu hastalık ama elbette çözümü bununda var ilaçlar ile dengeleyebiliyoruz hayat yaşanılır kılınıyor. şiddetli maniler yüzünden dünya kadar borç 2 trafik kazam mevcut ve hatırlamadığım bazı şeyler
Biz çok güzeliz kii
Belki dünyanın en berbat hastalıklarından biri ama olsun buna da şükür.
Bu hayat normal kafayla çekilmezdi zati
Beni anlatmissinTabi ki.
İlk teşhisim ; 28 km dinlenmeden yürüdükten sonra kasılıp kalmam sonucunda konuldu.
Geriye dönüp baktığımda bir çok davranışımın sebebinin hastalığım olduğunu anlıyorum artık.
Mesela ; çok dengesiz bir yapım var benim.Bir şeyi çok isterken birden vazgeçebiliyorum.
Birini çok severken bazen sebepsiz bazen de en ufak sebepten dolayı nefret edebiliyorum.
Kafam karışıyor sürekli,okuma takıntılıyım ve bazende manyaklık derecesinde otokontrollüyüm.
Ben maniye yatkın bir bipolar olduğum için genelde deli gibi koştururum ortalıkta,her şeyi ben yapmalıyım her şeyi ben düşünmeliyim.
Özellikle Şubat-Mart aylarında uykusuzluk ve iştahsızlıkla başlayan mani atağına giriyorum taa ki Ekim ayına kadar.
Herşeye rağmen hastalığımı seviyorum.Hayatıma renk katıyor.Bir kere farklıyım herkesten ve zehir gibi bi kafam var.Herşeye bilirim bilmiyorsam da mutlaka öğrenirim.
Ha bu arada 28 yaş gorunumlu 43 yasinda minyon bir hatunumMerhaba bayanlar;
Hastalık geçmişiniz,yaşınız,ilk teşhisiniz,hissettikleriniz,tedavi süreciniz ...
İnsan her yaşta her zaman birbirinden yeni bir şeyler öğrenebilir.
Hadi birbirimize destek olalım,arkadaş olalım.
Sıkıntılar paylaştıkça azalır konuşmak hele de hastalığı hakkında konuşmak her kadını rahatlatır ben buna eminim.
Unutmayın yalnız değiliz.
Sevgiler
ZİYARETÇİLERE DİPNOT!!! Dilinizin ayarını bilin, konunun ne olduğunu, ne için açıldığını kavrayın; burası bir "Sohbet, muhabbet, tecrübe paylaşım, ümit telkin" alanı, hastane koridoru değil. Zaten herkesin arka planında doktoru var, gelip bir de sizin doktorculuk oynamanıza gerek yok yani. Bizim kendi spesifik, bize özel yolculuğumuz bu.
Herseyden her konudan anlamak;feci okuma ogrenme meraki,iki yuksekokul,iki ayri kurs,hızlı ve hamarat,jet gibi herseyi bir anda bitirebilmek,te Allahim hastaliktanmiymisTabi ki.
Depresyon mu bilmiyorum ama çok uyuyorumBipolar maniyi ilk kez duydum .iki uçlu ise senin tek uç mu yani?Depresyon yok,uyumama yok.kurtulmak hımmmm ilaçsız kurtulamayız.Hele ki benim depresyondan ödüm kopuyor.Ilaçsiz hemen hortluyor.
Merhaba bayanlar;
Hastalık geçmişiniz,yaşınız,ilk teşhisiniz,hissettikleriniz,tedavi süreciniz ...
İnsan her yaşta her zaman birbirinden yeni bir şeyler öğrenebilir.
Hadi birbirimize destek olalım,arkadaş olalım.
Sıkıntılar paylaştıkça azalır konuşmak hele de hastalığı hakkında konuşmak her kadını rahatlatır ben buna eminim.
Unutmayın yalnız değiliz.
Sevgiler
ZİYARETÇİLERE DİPNOT!!! Dilinizin ayarını bilin, konunun ne olduğunu, ne için açıldığını kavrayın; burası bir "Sohbet, muhabbet, tecrübe paylaşım, ümit telkin" alanı, hastane koridoru değil. Zaten herkesin arka planında doktoru var, gelip bir de sizin doktorculuk oynamanıza gerek yok yani. Bizim kendi spesifik, bize özel yolculuğumuz bu.
Kızlar ses verin nolurr
Merhaba 10 gün oldu bipolar teşhisi kondu daha önce majör depresyon diye ilac kullandım.Lityum başlandı. Ama ben çok zorlaniyorum.Bosanma surecindeyim üstelik.Korkuyorum alamamaktan.Manik atak hiç yaşamadım.Neye gore bu teşhisi koydu bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?