• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

Merhaba arkadaşlar ben geldim ama çok iyi olduğumu söyleyemicem 1 ay önce babamı kaybettim öyle boşluktayım ki ne hissedeceğimi ne düşeneceğimi bilemiyorum içimde sonsuz bir özlem var çok özlüyorum hep sanki gelicek sanıyorum gelmeyeceğini bazen idrak ettiğim de aklımı kaçırcam sanıyorum öyle zormuş ki
Çok iyi bişey yapmıyorum ama ilaçlarımında kullanmıyorum canım hiç birşey yapmak istemiyor bu his hiç geçmicek galiba hep geleceğini düşünücem
Allah’ım rahmet eylesin,size ve yakınlarınıza sabır ve güç diliyorum.Elimden ne gelir bilmiyorum ama elimden bir
Şey gelirse seve seve yaparım.

Merhabalar;
Benim eşime de Bipolar manik depresif iki uçlu duygu durum bozukluğu teşhisi konuldu 2,5 yıl önce ağır bir atak geçirdik kapılarımı kırmadık ışıkların içinde kamera var diye hepsini patlattık,değişik kurgular Akbank'ın sabibi benim zenginim milyonerim düşüneleri kızının kendi çocuğu olmaması gibi birsürü kurgu o dönemde tabi tedaviyide kabul etmiyordu hasta olduğunu ha bu ataktan önce KOSKEP e proje hazırladı bir yıl uğraşarak bizim için büyük paralar harcayarak ve 1. onaydan geçti sadece revize kararı çıkınca atak ortaya çıktı tedaviyi kabul ettirene kadar çok uğraştık ilaçlara başladı 2 gün kullandı bıraktı beni zehirliyorsununuz diye en sonunda doktorumuz ikna ederek depo rixperdal iğne yaptırdık 15 günlük sanki sihirli değnekti bir gün sonra toparlamaya bağladı 2,5 yıldır düzenli kullanıyouz tabi doktorumuz 15 günde vurunduğumuz iğnenim mg mını düşürdü ve süresini uzattı toparlamamıza bakarak şimdi tekrar ne yazık ki bir atak ile karşı karşıyayız sanki birdaha asla olmicak diye düşünüyordum ben 1 haftadır şimdilik çok ağır değil şiddeti bugün tekrar doktora gidip rapor alıcağız iş yerini kafaya takmış durumda işyerinin onu hasta ettiğini düşünüyor işten tazminatını alarak ayrılıp yeni bir iş kurmak istiyor Allah'ım yardımcımız olsun işallah bu dönemide atlatacağız. :(

Merhabalar;
Benim eşime de Bipolar manik depresif iki uçlu duygu durum bozukluğu teşhisi konuldu 2,5 yıl önce ağır bir atak geçirdik kapılarımı kırmadık ışıkların içinde kamera var diye hepsini patlattık,değişik kurgular Akbank'ın sabibi benim zenginim milyonerim düşüneleri kızının kendi çocuğu olmaması gibi birsürü kurgu o dönemde tabi tedaviyide kabul etmiyordu hasta olduğunu ha bu ataktan önce KOSKEP e proje hazırladı bir yıl uğraşarak bizim için büyük paralar harcayarak ve 1. onaydan geçti sadece revize kararı çıkınca atak ortaya çıktı tedaviyi kabul ettirene kadar çok uğraştık ilaçlara başladı 2 gün kullandı bıraktı beni zehirliyorsununuz diye en sonunda doktorumuz ikna ederek depo rixperdal iğne yaptırdık 15 günlük sanki sihirli değnekti bir gün sonra toparlamaya bağladı 2,5 yıldır düzenli kullanıyouz tabi doktorumuz 15 günde vurunduğumuz iğnenim mg mını düşürdü ve süresini uzattı toparlamamıza bakarak şimdi tekrar ne yazık ki bir atak ile karşı karşıyayız sanki birdaha asla olmicak diye düşünüyordum ben 1 haftadır şimdilik çok ağır değil şiddeti bugün tekrar doktora gidip rapor alıcağız iş yerini kafaya takmış durumda işyerinin onu hasta ettiğini düşünüyor işten tazminatını alarak ayrılıp yeni bir iş kurmak istiyor Allah'ım yardımcımız olsun işallah bu dönemide atlatacağız. :KK43:

çok çok geçmiş olsun öncelikle dilerim eşiniz kısa zamanda atlatır bu atak dönemini sizin desteğiniz çok önemli bu hususta ve eşinizinde drumu kabullenmesi Rabbim yardımcınız olsun

Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

Teşekkürler misspitty
Evet bu sefer çok şanslıyız çünkü hastalığı tanılarını biliyorum ve eşim atak geçirdiğinin farkında zaman zaman kendine hakim olamıyor çıkışları oluyor ama işallah atlatacağız dün doktordan 10 günlük rapor aldık rixperdal iğleyi ayda 1 vuruluyordu 14 güne indirdi 4 gün sonra tekrar vurduracağız. + uyku ilacına tekrar başladık.Siz bizden daha uzun yıllardır bu rahatsızlıkla başa çıkmaya çalışıyorsunuz 15 yıldır sanırım merakımı hoş görün bipolar manik depresifi araştırdığımda yaklaşık %40 ında 2. atak iki yıl sonra ortaya çıkar % 45 indede 5 yılda bir diyor şimdi korkum daha 2. sini atlatmadık ama her iki buçuk yılda bir tekrarlıyacak mı diye korkmaya başladım sizin ataklarınız yaklaşık kaç yılda bir aynı zaman laramı geliyordu lütfen kusura bakmayın hatırltıyorum size ama

çok çok geçmiş olsun öncelikle dilerim eşiniz kısa zamanda atlatır bu atak dönemini sizin desteğiniz çok önemli bu hususta ve eşinizinde drumu kabullenmesi Rabbim yardımcınız olsun

Teşekkürler misspitty
Evet bu sefer çok şanslıyız çünkü hastalığı tanılarını biliyorum ve eşim atak geçirdiğinin farkında zaman zaman kendine hakim olamıyor çıkışları oluyor ama işallah atlatacağız dün doktordan 10 günlük rapor aldık rixperdal iğleyi ayda 1 vuruluyordu 14 güne indirdi 4 gün sonra tekrar vurduracağız. + uyku ilacına tekrar başladık.Siz bizden daha uzun yıllardır bu rahatsızlıkla başa çıkmaya çalışıyorsunuz 15 yıldır sanırım merakımı hoş görün bipolar manik depresifi araştırdığımda yaklaşık %40 ında 2. atak iki yıl sonra ortaya çıkar % 45 indede 5 yılda bir diyor şimdi korkum daha 2. sini atlatmadık ama her iki buçuk yılda bir tekrarlıyacak mı diye korkmaya başladım sizin ataklarınız yaklaşık kaç yılda bir aynı zaman laramı geliyordu lütfen kusura bakmayın hatırltıyorum size ama

Teşekkürler misspitty

Estağfurullah kusura bakılacak bir durum değil elimden geldiğince sizlere destek olmak istiyorum. İnişler çıkışlar devam ediyor hala bende ama eşinizin yaşamış olduğu tarzda psikoz durumlarını yaşamayalı uzun zaman oldu. Yalnızca duygularımı kontrol etmekte zorlanıyorum. Eşiniz sürekli atak geçirecek diye bir durum yok ilaçlar dengeliyor düzenli kullanımda (ki saatlerine bile çok dikkat etmenizi öneriririm) bunun dışında yaşam kalitesi stresten uzak kalması çok mühim ve uyku düzeni çok önemli. Uyku düzenim bozulduğunda çok yorulduğumda tetikleniyorum artık eşinizin tedavisi aksamadıkça psikoterapide aldığı takirde çok şiddetli geçireceğini düşünmüyorum ataklarını ama bilinçli olması önemli ben kabullenmekte oldukça zorluk çekmiştim..

P Pa-Pat-Ya bu arada eşiniz lithium cabarmezapine gibi ilaçlarda kullanıyor değil mi bizim temel ilaçlarımız çünki yani yalnızca bahsetmiş olduğunuz iğnelerle tedavi olmuyor ? birde tip 1 -2 yönünde bir tanı paylaşıldı mı tarafınızla ? şiddetli atak zamanlarında hastaneye yatış iyi bir seçenek. Hastaneye yatışlarım oldu 3 defa toplamda sonrasında ayaktan tedavim devam etti 3 hafta 4 haftalık periyodlar ile şu ara 2-3 ayda bir ya da ihtiyaç dahilinde görüşmeye gidiyorum. Bir süre sonra eşinizde başa çıkmayı öğrenecek. Mani döneminde ise şuanda riskli yatırım harcamalar yapabilir tehlikeli araç kullanımı ya da alkol tüketiminde artış gösterebilir bunlara dikkat etmenizi önereceğim özellikle kredi kartlarına çok dikkat.

Merhabalar;
Benim eşime de Bipolar manik depresif iki uçlu duygu durum bozukluğu teşhisi konuldu 2,5 yıl önce ağır bir atak geçirdik kapılarımı kırmadık ışıkların içinde kamera var diye hepsini patlattık,değişik kurgular Akbank'ın sabibi benim zenginim milyonerim düşüneleri kızının kendi çocuğu olmaması gibi birsürü kurgu o dönemde tabi tedaviyide kabul etmiyordu hasta olduğunu ha bu ataktan önce KOSKEP e proje hazırladı bir yıl uğraşarak bizim için büyük paralar harcayarak ve 1. onaydan geçti sadece revize kararı çıkınca atak ortaya çıktı tedaviyi kabul ettirene kadar çok uğraştık ilaçlara başladı 2 gün kullandı bıraktı beni zehirliyorsununuz diye en sonunda doktorumuz ikna ederek depo rixperdal iğne yaptırdık 15 günlük sanki sihirli değnekti bir gün sonra toparlamaya bağladı 2,5 yıldır düzenli kullanıyouz tabi doktorumuz 15 günde vurunduğumuz iğnenim mg mını düşürdü ve süresini uzattı toparlamamıza bakarak şimdi tekrar ne yazık ki bir atak ile karşı karşıyayız sanki birdaha asla olmicak diye düşünüyordum ben 1 haftadır şimdilik çok ağır değil şiddeti bugün tekrar doktora gidip rapor alıcağız iş yerini kafaya takmış durumda işyerinin onu hasta ettiğini düşünüyor işten tazminatını alarak ayrılıp yeni bir iş kurmak istiyor Allah'ım yardımcımız olsun işallah bu dönemide atlatacağız. :KK43:

Çok geçmiş olsun. Size tavsiyem eşinizi şehrin ve işin stresinden bir süre uzaklaştırın. İmkanınız dahilindeyse sakin bir yerde uzun dönem tatil yapın. Bu evrede eşiniz yanlış kararlar vererek işiyle ilgili hatalar yapabilir. Agresifleşebilir eski kişiliği anlayışı ortadan kalkabilir alttan alın yanında olun güvenini kıracak davranışlardan kaçının. Herşeyi askıya alarak huzurlu bir yerde bir süre zaman geçirmenizi tavsiye ederim. Tekrar geçmiş olsun.

P Pa-Pat-Ya bu arada eşiniz lithium cabarmezapine gibi ilaçlarda kullanıyor değil mi bizim temel ilaçlarımız çünki yani yalnızca bahsetmiş olduğunuz iğnelerle tedavi olmuyor ? birde tip 1 -2 yönünde bir tanı paylaşıldı mı tarafınızla ? şiddetli atak zamanlarında hastaneye yatış iyi bir seçenek. Hastaneye yatışlarım oldu 3 defa toplamda sonrasında ayaktan tedavim devam etti 3 hafta 4 haftalık periyodlar ile şu ara 2-3 ayda bir ya da ihtiyaç dahilinde görüşmeye gidiyorum. Bir süre sonra eşinizde başa çıkmayı öğrenecek. Mani döneminde ise şuanda riskli yatırım harcamalar yapabilir tehlikeli araç kullanımı ya da alkol tüketiminde artış gösterebilir bunlara dikkat etmenizi önereceğim özellikle kredi kartlarına çok dikkat.

misspitty misspitty Merhaba;
Öncelikle risperdal consta 37.5 mg iğne kullanıyoruz öncede söylediğim gibi ve doktorumuz bu iğnenin koruyucu olduğunu tedavi edici olduğunu söyledi biz başka bir ilaç kullanmıyoruz. Bipolar ile alakalı ha Lamiktal 100 mg tablet kullanıyoruz depresyonla alakalı birde şimdi işte rixper 1 mg tablete başladık uyku ilacı ile yani o bahsettiğiniz ''lithium cabarmezapine '' hiç duymamıştım şimdi araştırdım biraz ama hiç doktorumuz bahsetmedi bu arada prof.Dr. yani Ünv.hocaya gidiyoruz düzen li olarak 2-3 aya kadar uzamıştı kontrollerimiz ama şimdi yine tekrar sıklaştırdı. Kafama takıldı ama soracağım. Ha birde bu arada Tip 1-2 de hiç duymamıştım onuda araştırdığımda eşim şu anda Tip-2 ye uyuyor hafif coşkunluk içerisindeyiz ve son 2 gün düenli uyuyunca şu anda daha iyi gözlemlerime göre kendisi de diyor bayağı toparladım 10 güne tamamen toparlarım işe giderim diyor ve çok teşekkür ederim.

misspitty misspitty Merhaba;
Öncelikle risperdal consta 37.5 mg iğne kullanıyoruz öncede söylediğim gibi ve doktorumuz bu iğnenin koruyucu olduğunu tedavi edici olduğunu söyledi biz başka bir ilaç kullanmıyoruz. Bipolar ile alakalı ha Lamiktal 100 mg tablet kullanıyoruz depresyonla alakalı birde şimdi işte rixper 1 mg tablete başladık uyku ilacı ile yani o bahsettiğiniz ''lithium cabarmezapine '' hiç duymamıştım şimdi araştırdım biraz ama hiç doktorumuz bahsetmedi bu arada prof.Dr. yani Ünv.hocaya gidiyoruz düzen li olarak 2-3 aya kadar uzamıştı kontrollerimiz ama şimdi yine tekrar sıklaştırdı. Kafama takıldı ama soracağım. Ha birde bu arada Tip 1-2 de hiç duymamıştım onuda araştırdığımda eşim şu anda Tip-2 ye uyuyor hafif coşkunluk içerisindeyiz ve son 2 gün düenli uyuyunca şu anda daha iyi gözlemlerime göre kendisi de diyor bayağı toparladım 10 güne tamamen toparlarım işe giderim diyor ve çok teşekkür ederim.

Lamictal 100 mg kesinlikle güzel bir ilaçtır aynı şekilde Rixperde aynı şekilde ikiside kullanmış olduğum ilaçlar rixperi hekimim bana acil durumlarda kullanmam için vermişti. ilaçları toparlandım ben artık gerek yok diye sakın kesmesin eşiniz dr un dediğinin dışına çıkmaması çok önemli birşey uyku düzeni çok önemli bizde uyumadığımızda çok dengemiz bozuluyor. Toparlanmasına çok sevindim bu arada atlatacak inşallah çok çok geçmiş olsun tekrardan

Öncelikle merhaba bipolar rahatsızlığı konusunda bence daha titiz düşünmeli bu dertten müzdarip olan hasta ve yakınlarını bu tarz forum sitelerinde daha net sekilde bilgilendirmeli veya hic yorum yapmamalısınız. Cünkü net olarak bilindigi üzere bipoların tedavisi yoktur arkadaslar. İlaclar hastanın kendisine ve cevresine zarar veren yapısını sadece bastırmaya yöneliktir. Bastırırda. Tabi bir yere kadar. İlaclar bırakıldığında hasta tekrar hatalar yapacak ve kısır döngü içerisinde yaşamaya devam edecektir. Ciddiye alınması gereken cok şiddetli ve önemli bir rahatsızlıktır. Bu hastalığa sahip yakınlarım oldu cok tecrübe edindim cok badireler atlattım. Aldatıldım aşağılandım intihar eden arkadaşlarım oldu ne kadar destek versemde sonunda suçlu olan kişide ben ilan edildim. Bipolar kişinin kendisine ve çevresine yaşattığı yıkımdan haberi bile yoktur çoğu zaman. Sevgilisini aldatır eşini aldatır kardeşim dediği kişiyle gecelik ilişki yaşayabilir asla tatmin edilemez sürekli hatalar yapar yalan söyler aldatma eğilimi sürekli vardır. Cinsellikle aldatamazsa yazılı olarak aldatır karmaşık duygularını bastıramaz çoğu zaman. Kendini insanlara kanıtlama çabaları çok güçlüdür bu yüzden çok hızlı konuşurlar karşısındaki kişi anormalliği farkeder rahatsız olur ses edemez. Rol yaparlar çünkü hataları o kadar çokturki vicdanları sızlar bu yüzden herkese gereksiz iyi niyet gösterirler. (Vicdanları soğuyana kadar ) Hastalığının bilincinde olan bir bipolar birey kullanmakta olduğu ilaçlardan vazgeçmemelidir. Vazgeçiyorsada bunu diğer hastalara empoze etmemelidir. Binlerce kişi bu tarz forum sitelerinden okuduklarıyla hayatlarını şekillendiriyor. Lütfen bipolar gibi ciddi rahatsızlıklarda kendinizi ön plana atarak ilaç bırakmayı diğer kişilere aşılamayın. Hayatların yıkımla sonuçlanması çok yüksek bir olasılıktır. Bu rahatsızlığın tedavisi YOKTUR. Birey ilaçlar ile kontrol altında tutulmaya çalışılır bu durumda bile senelerce ilaç kullanan hastalar çok ciddi sorunları her an beraberinde taşırlar. İlaçları bırakmak ise hastanın kendisine ve çevresine hiç şüphesiz büyük zararlar verecektir. En nihayetinde bipolar kişi geçmişinde bu tür zararlar görmeseydi doktoruna gidip bu ilaçları kullanmaya başlamazdı. Geçmiş olsun.
Bak şimdi sen bildiğin bizi gömmeye gelmişsin buraya.
Bu hastalığı dibine kadar yaşamış/yaşayan bir kadın olarak;
Nerdeyse kendimi bildim bileli bipolarım sevgilimi/eşimi kimseyi aldatmadım.
Anlatmaya çalıştığın bipolar özelliklerinden hiçbirine katılmıyorum.
Sınanmadığınız acı hakkında fikir beyan etmeyiniz lütfen!

Bak şimdi sen bildiğin bizi gömmeye gelmişsin buraya.
Bu hastalığı dibine kadar yaşamış/yaşayan bir kadın olarak;
Nerdeyse kendimi bildim bileli bipolarım sevgilimi/eşimi kimseyi aldatmadım.
Anlatmaya çalıştığın bipolar özelliklerinden hiçbirine katılmıyorum.
Sınanmadığınız acı hakkında fikir beyan etmeyiniz lütfen!

Yanlış anlamışsınız öyle bir çıkış benim haddime değil. Söylemek istediğim hastalığın hafife alınmamasıydı. Herkes süreçlerini farklı yaşayabilir bu yüzden yeni teşhis koyulan arkadaşlar ile uzun süre hastalığı tecrübe etmiş kişiler arasında büyük farklılıklar var. Buradaki olumlu destekçi yorumlar tabiki çok hoş bir nebze rahatlatıcı içten ve samimi bunu alkışlarım ama yeni gelen arkadaşlar bu ilaç bırakma konusundaki zaman çizgisini bilmediklerinden bazı serbest yorumlardan hatta konu başlığından bile hastalığın basit atlatılabilir zararsız olduğu kanısına varabilirler demek istedim. Sınanmamış diyorsunuz tehlikeli boyutlarda seyreden bipoların zararı kendisinden çok
çevresinedir. Yeteri kadar sınandığıma çok eminim.

Yolunda yani olay/entrika/ekşın gibi şeyler yok:KK22:
Aman normal hallerim geçer herhalde yakında

Geçer kuzucum geçer aksatmıyorsun değil mi kontrolleri ilaçlar düzenli ? sen neleri atlattın be aslan gibi kadınsın sen ! :KK20::KK20: ne zamandır göremeyince seni dedim bunu heheleri tepesinde gene :-):-) kış dönemine giriyoruz ya ondan etkileniyoruz aslında bendede aynı durum var durgunum bide rahatsızlandım tetikledi ama geçecek uyku düzenine beslenmelere çok dikkat özletme kendinii :KK68::KK68:

Ben de uzun süre ilaç başlayıp iyileştim diyip bıraktıktan sonra 5 yil hic aksatmadan ilaç kullanıp doktor kontrolünde ilaçları bıraktım. Uzm zamandır iyi hissediyorum.
Benim kişisel deneyimim ilacli yada ilacsiz hastalığı ve atak seyrini tanıyıp ne zaman kötü oldunu anlayıp ne yapamam gerekyogini öğrenmem oldu. Yani kafamı toslaya toslaya zor yoldan öğrendim. Çok şükür şimdi iyiyim ve normal hayatima devam ediyorum. Uzun zamandır atak vs yaşamıyorum. Iyice diplerde olduğum depresyon da yok. Hafif depresyon öncesi gibi takılıyorum. Ara ara çok uzulup ağlama krizleri de yaşıyorum ama eskisi gibi sık değil. Mani de çok yoğun dahi az az o da baharda. Yaklaşık 9 yıldır ilaca ihtiyaç duymadım. Ama bu kendimi tanımalı mümkün oldu. Şimdi yine çok kötü olursam gider doktora ilaç kullanmam gerekirse kullanırım. Siz de Doktorlarinizi dinleyip ilaclarinizi kullanin,kafanıza göre bırakmayın. Hepsinden önemlisi hastalık ve atak seyrinizi ogrenin. Çok kırıp dökdüğüm zamanlar oldu. Cok arkadasliklarim bitti. Simdi biraz da buyumenin etkisi mi bilmiyorum arkadasliklarim daha iyi. Daha kaliteli. Sadece biraz sabit hepsi geçecek.

Merhabalar ;
biz toparladık gibi görünüyor.Ama akşamları evde tv karşısında veya da sabit bir yerde duramıyor evin içinde volta atıp duruyor iş yeri de hala kafasında takıntı söylemese de bu iş yeri beni hasta etti diyor arada işinden edecek kendisini :(

Back