Bunları yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorum bende anlam vermedim karakteri mi hastalık mi diye şuan nasıl iletişiminizEşim bip 2 geçende yazmıştım ama yazdığım yazıyı kaybettim .benimle ilgilenmemesi ilişki istememesi kırıcı olması ailesinin yaninda iyiyken bizimkilerin yanında surat asmasi hatta oraya gitmek istememesi .. ilaçlarını düzensiz alıyor zaten söz geciremiyorum yeni evliyim ama hiç yeni evli gibi bir yeni gelin heyecanı telaşı ne bileyim öyle anlatırlar hallerim olmadı. Her şekilde herşeyden hevesimi kırdı .. bu durumları hastalık tan olur mu yoksa karakter le mi alakalı arkadaşlar yardımcı olur musunuz
Bak şimdi sen bildiğin bizi gömmeye gelmişsin buraya.
Bu hastalığı dibine kadar yaşamış/yaşayan bir kadın olarak;
Nerdeyse kendimi bildim bileli bipolarım sevgilimi/eşimi kimseyi aldatmadım.
Anlatmaya çalıştığın bipolar özelliklerinden hiçbirine katılmıyorum.
Sınanmadığınız acı hakkında fikir beyan etmeyiniz lütfen!
tehlikeli boyutlarda seyreden bipoların zararı kendisinden çok
çevresinedir. Yeteri kadar sınandığıma çok eminim.
Ulan Gangta sen nasıl bi ponçiksin beee
Ulan Gangta sen nasıl bi ponçiksin beee
Ben seni o zamanlar bilmiyordum ki
Sana aydığımda da sayfayı terketmiştim:)
Burayı bi gaz açtım biraz takıldım sonra gelip saçma slak yorumlar yapılınca uğraşmadım.
O zaman uğraşmaya değer bulmadıysam demek ki :)
Valla çok iyi olur.
Bütün deliler bir arada
Yakarız orayı yeminle :)))))))
Yaptım oldu mu?Şimdi hastalık ağır, verilen bilgiler doğru; ama "Dil" yanlış ve bu hastalarda dil önemli, bunu da vurgulayalım.
Hasta yakınları olarak, elleri ayakları dolaşıyor, ne yapacaklarını bilemiyorlar; aynı keder ve ümitsizlik hissini paylaşıyorlar...
Ondan sonra da hastaya geçiyor bu enerji; yaprak kımıldasa ondan enerji çeken bir kafası var işte bunu nasıl izah edeyim, en basit haliyle anlatmaya çalışıyorum.
Gayretli, pes etmeyen, sevdiği için bu yolu hastasıyla birlikte adımlayan, ona refakat ederek güven çemberinin vazgeçilmez parçaları olan destekçilere sonsuz teşekkür ederim; hepimiz sizlerin de desteği, bilhassa "KOŞULSUZ SEVGİSİ" ile ayaktayız, bize bu güveni verenlerden Allah razı olsun.
Ama bir de hastayı daha beter hasta eden çok bilmişler var, ağzının ayarını bilmeyen; sonra çevreye saldırmaya, başından atmaya çalışıyor hasta, öfke patlamaları yaşıyor... Ki bunun yine altını çiziyorum Hastalık = Karakter değil, Hastalık = Gerçek karakteri ortaya koyan bir etki. Anlayın bu ayırımı.
Ama belirtileri benzer, belirtiler aynı yaşanabiliritede, önlemler benzer... Ruhlar benzer ama imzalar farklı atlıyorsunuz burayı, bu yüzden hastanızın karşısına geçip doktorunun zaten tekrarlamakta olduğu şeyleri bir de siz tekrarlarsanız, bıktırırsınız. Bir dur da düşün, oku bari üşenme "Bu kadınlar bunları bizzat gördü,duydu,yaşadı, ben de bilgimi aktarayım da nasıl aktarayım"...
Buraya da gelirken uyarı çekmeye geliyor arkadaş, bipolar hastasına bipolar duyarı kasıyor.
Ya zaten bipolar hastaları kabulü yaşadıktan sonra giriyorlar bu iyileşme ve kontrol sürecine, sen nefret ettiriyorsun ümitsizlik pompalıyorsun hali hazırda ilaçtan bıkmış insana; abi sevdir ya, hastalığı sevdir, kendini sevdir, ilacı da sevdir bu bunun mantığı.
Her cümlesinde, yarış var arkadaşın. Orada süper beyinler yazısını gördü herhalde dedi "Bunlar havaya girmiş, onlara biz refakat ediyoruz durun bi terbiye edeyim" :)
Artık ailesinde, yakınında kimse Bipolar hastası, onu da böyle terbiyeye kalktıysa zaten...
Kimmiş çok merak ettim, ne kadar yakını? Yapmasın böyle uyaralım da.
Dilinizin ayarını bilin, konunun ne olduğunu, ne için açıldığını kavrayın; burası bir "Sohbet, muhabbet, tecrübe paylaşım, ümit telkin" alanı, hastane koridoru değil. Zaten herkesin arka planında doktoru var, gelip bir de sizin doktorculuk oynamanıza gerek yok yani. Bizim kendi spesifik, bize özel yolculuğumuz bu.
Bunu en başına mı yazmalısın acaba
Bir arada ne muhabbet döner hea, erkeklerin bitmeyen askerlik hatıralarını geçeriz.
Yaptım oldu mu?
Evet yaa askerlik anısı halt etmiş bizimkilerin yanında :)
Bak mesela minicik bir anımı anlatıyım sana ;
Bir gün deli zamanlarım otobüste hanzonun teki beni kesiyo baya gözüme baka baka kesiyo
Tabi bende o zamanlar ateş atıyorum kesecek adam arıyorum
Usulca kalkıp yanına gittim
Sen hayırdır birader, ne birine mi benzettin ne bakıyon dedim
Yok,şey,ık,mık yanlış anladın bacım dedi
Senin bacına s.çarım lan diye adamın burnuna yumruğu geçirdim
Ortalık bir anda karıştı beni tutuyolar adama bakıyolar falan
Seni şikayet edicem manyak karı dedi bana
O an deli gibi gülmeye başladım
Vik vik vikk hadi bi de ağla dedim bende
Kahkahalarla gülüyorum ama
Sonra kavga,küfür,kıyamet polis geldi karakol ifade falan
Adam orda diyo ki; bu kadın kesin kafadan hasta şunun bakışına bak!
Artık kaç numaralı deli bakışımla gömdüysem adamı :)
Az bile yapmışsın.Yaa...
Tabi akabinde hemen hastane aslkdja
Ya benim yumruk vb. olayım yok ama bağırıp küfür olayım var; onu anlatayım
Babam ve ben evdeyiz, o ara kafam hülyalara gidiyor ama kendi içgörüme güveniyorum filan; annem gezmede herhal.
Kulağımda kulaklık müzik eşliğinde bir şeyler yazıyorum, sonra baktım müziklerde bana mesajlar geliyor o an ayıktım "Gangsta, kırıyon kafayı hade hade hastane" Paldır küldür, "Baba hemen şimdi şu an hastaneye gitmemiz lazım çok yakın" dedim, adamın da eli ayağına dolaştı ki benim güven çemberimde değildir babam; onu kolay ikna edebildiğim için, ona güvenemem aasdkasdkl
Neyse, gittik hastaneye, tabi yollarda renkler renk değil anam; dünyam kararıyor, öcüler her yerde görünür gibi yapıyor hemen kayboluyorlar, özetle yanlış görmeler de başladı...
Hastaneye girdik, kibar kibar konuşuyorum atladım durumumu açıkça izah ettim, hemen içeri aldılar.
Kendi doktorumu da aradık tabi, yolda adam geliyor, telefonda tembihliyor beni "Oradaki doktora anlattım, ona güven, ben onaylıyorum" diye çünkü biliyor adam, bir güven çatlağı olduğunda kaçarım, sonra bir de hastane içinde deli kovalasınlar işleri yoksa.
Öbür doktor gelecek müdahale edecek, elinde cep telefonu yayılır, bir elinde iğne hala bekliyor; ulan adam bekleyecek halim yok işte yok, artıyor; bipolar tecrübesi olmamış adamın yani sonradan özür dilemiş filan, artık ona da tecrübe olacağımız varmış.
Sallana sallana vuramadı iğneyi ve ben bir başladım "Senin vuracağın iğnenin plastiğini imal eden"inden vay neresinden çıktım bilmiyorum, yanımda babam lkasdash
Doktor bir de beni karşısına almış "Beyaz kod verin, sen bir hekime hakaret edemezsin, burada olay çıkaramazsın" diyor aman Allah'ım Hiço, ayılamadı olaya, başka hekim gördü geldi, e gel de bu hekime güven, ortalık karıştı... Doktorum yetişti Allahtan daha bok olmadan.
Belki salt iğnem ile evimde bir iki titreyip geçireceğim anı, bu yeni yetme doktorun bitmeyen telefon konuşması yüzünden hastanede 3 gün müşahede altında geçirdim. Tetikledi beni eşek sıpası :))
Daha çok var ya.
Okey pampa sen ver ayarı.Başa yazdığın şimdilik olmuş bence D DeliHA35 , onu daha geliştirir, güzel bir not yaparız, "Buradaki ilaç kullanım yöntemleri kişilere özeldir, doğrudan herkes için örnek teşkil etmez" ve bipolar hastaları için tedavilerinin en önemli ayaklarından biri olan ilaçları, lütfen reddettiğimiz fikrine kapılmayın vs vs daha yazarız onu. ^_^
Est. kuzum, toparlarız.Okey pampa sen ver ayarı.
Ben toparlayamam öyle güzel cümleler.
Az bile yapmışsın.
Ağzına sağlık:))
Bende hem küfür var hem Allah ne verdiyse dalmak.
Neyime güveniyosam.
Ki normaliyetimde ne kadar asabi ve sert olsam da gayet terbiyeli bir hanımefendiyim.
Tabi karakolda ben halimi izah etmeyip mal mal gülmeye devam edince eşimi aradılar eşimde doktorumu.
Kapıda eşim durumu anlamayıp adama saldırdı.
Ortalık 56 olmuş ben hala gülüyorum.
Doktorum yanıma geldi ve aynen ' hico şu aptalca gülmeyi kes kendine gel' dedi.
Sanki canına yandığımın doktorunu bekliyor gibi hemen toparladım.
Doktorum konuştu durum düzeldi.
Tabi bu bana yol,su,elektrik olarak geri döndü !
Eşim eve gelince diyo ki ;tamam haklısın iyi etmişsin ş.refsize ama gülmeyeydin iyiydi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?