Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

Merhaba kızlar
Ben doktora gittim yeni ilaçlara başladım ilaçlarada alıştım ama korkularım geçmiyor hala neden böyle oluyor bilmiyorum
O kadar ince düşinüyorum ki yani öyle diyorlar düşünceler beni yoruyor artık
Sen hasta değilsin içme ilaçları diyorlar ama bilmiyorlar ki ben kimseye bişey anlatamıyorum herşeyi içimde yaşıyorum kimse benim yüzümden üzülsün istemiyorum birine benim yüzümden bişey olcak diye ödüm kopuyor
Yine eski günlere dönmek istemiyorum

Bu hayatın en güzel bipolar kadınları
Nasılsınız bakalım ?

Merhabalar konuyu ilk sayfadan itibaren okumaya başladım merak ediyorum neler yaşadınız neler hissediyorsunuz ben de bipolar hastasıyım ve kimseye de anlatamıyorum kimse de anlamaz zaten hatta dalga geçenler bile olur adım gibi eminim amaan neyse kızlar üye olmadan duramadım yazdıklarınızı okudukça ama galiba artık kimse yazmıyor buraya geç mi kaldım

Bunları yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorum bende anlam vermedim karakteri mi hastalık mi diye şuan nasıl iletişiminiz

Merhaba
Bende bu hastaliktan muzdaribim. kafama takilan bir konu var.
Bipolar olupta bebek sahibi olunma sureci sizlerde nasil isledi? Yahu devlet hastanesindeki doktorum gebelik oncesinden 6 ay once ilac birakilmali dedi. Ozeldeki doktorum ise gebeligin ilk 3 ayi biraksan yeter dedi. Kafami karistirdilar.
Bir de su var. Hamileyken sizce ilac kullanmak mi daha tehlikeli yoksa atak gecirmek mi bilginiz var midir?

Ben de anlatayım kendi bipolar hikayemi; anlatıp duruyorum zaten her fırsatta; hem diyorum umut olsun, biliyorsunuz bize bitmeyen bir umut pompası lazım; hem gerçeklerle yüzleştireyim hafife almasınlar, ağırlığını kavrasınlar hülyalara fazla kaptırıp sonra hata yapmasınlar (Ki çok yaptım o hataları ondan ) hem bilinsin istiyorum, bilsin insanlar ve artık damgalamaktan beri dursunlar, bu hastalıkla savaşanları ürkütmesin özgüvenlerini kırmasınlar... Hem de sanal gevezeyim ve kendimi anlatmayı bazen pek seviyorum.

Benim bipolar maceram çok karışık, çok ayrıntılı (Pek çoğunuzunki gibi elbette) bu yüzden bazen anlatırken şaştığım olabiliyor, mümkün olduğunca sıradan gidip şaşmamaya çalışacağım:

33 yaşına girdim, 21 yaşımda teşhis getirildi; 12 yıllık bipolar hastasıyım.
Ergenliğimde, kendime zarar verme huyu ve anoreksiya olarak sinyallerini vermiş ve fakat kendime zarar verme halimi o zamanki hayın doktorum basit bir dikkat çekme çabası ve şımarıklık olarak yorumlamayı başarmıştı, zaten sürekli devam etmediği için üzerine düşülmedi ve fakat anoreksiya bizi bir miktar uğraştırdı, anneme inmeler iniyordu filan. Öyle bir açlık hissi olmama hali ve müdahale.

Şanslıyım diyorum, çünkü bunları hep ilginçtir ki kısa zamanlarda hemen toparladık, devam etmedi, ruh halim çabuk değişirdi ve eğitimim sekteye uğramadı. Ne kadar doğru bir tespit olur bilmiyorum ama ben bu işaretleri hep ufak çaplı mani ve depresyon zamanlarına bağlıyorum. İntihar düşüncemle de baş ediyordum tabi ara ara yoklayan, bazen de herkesi içime sokasım gelirdi öyle bir sevgi, sonra eli bol bir insan oluşum (Hala daha öyledir ama artık kazıkları yiye yiye öğrendim paranın kıymetini ve para hesabını tek başıma yapmıyorum, bana kalsa batarız çünkü )... Vs vs.
Bunların biraz abartılı halleri, ara ara insomnialar yaşamam yani hep o hallerim bipolarmış.
Şimdi ergenliğe dalarsam hikayelerim de bitmez, ben teşhise doğru ileri sarayım.

Nasıl tetiklendiğini biliyorum; üni. zamanıydı, son sınıfım.
Yine içtiğim bir zamandı; zaten sonrasında vizeler başlayacağı için eğlencenin dozu artmıştı, içtik Allah affetsin. :)
Millet sarhoşluğunu-çakırlığını yaşar biter değil mi, benimki o günden sonra bir daha bitmedi ahsadıhsadh

Uyudum, uyandım galiba yok, kafam güzel ya... 1 saat 2 saat değil, gün geçti, hala bi keyifliyim, sorguluyorum da bir yandan aptal aptal "Ya iyi eğlendik, iyi güzel, ne bu? Alkol etkisi mi? Nasıl ya? Olamaz ki?" vb.
2,3,4,5,6,7, derken günler devam ediyor 15 gün saydım ve belki de yanlış saydım, kafam gittikçe güzelleşiyor ya yok böyle bir şey; etkisi geçeceği yere artıyor gibi; benim şüpheler de var tabi ilk etapta "Bunlar alkolün içine başka bir şey karıştırmış olmasın ayyy" korkuları... İkide bir aynaya gidip kendimi kontrol etmeye çalışmam.

Sonra 5-6 gün boyunca uyumamışım aralar kopuk kopuk; vize konusunda arkadaşlarımı çalıştırdığımı hatırlıyorum, bölümümle alakası olmayan alanlar da dahil, kim denk gelirse... Ki bipolar ne güzel kurduruyor o alakayı değil mi? Lise, belki ortaokul Fizik-biyoloji bilgimle müzikoloji bölümü bir arkadaşıma kulağın mekanizmasını anlatıyordum, uçuyordum, biliyordum ve doğru da biliyordum, tüm bilgilerim bir arada üzerine felsefe de yaptırıyordu, saçmalıyordum kendime hakim olamıyordum, arkadaşlarımın "Gangsta ne diyorsun sen Allah aşkına?!" deyip güldüğünü hatırlıyorum.
Vizelere girip çıkıyorum (Yüksek notlar almışım şaka gibi soruların çoğu doğru ama yerimde duramayıp sıkıntı basıp çıktığımı hatırlıyorum, okudukça bunalıyordum, yürümek, bir yerlere gitmek vb. istiyordum)

Bu arada yemek yememişim 3-4 gün, daha doğrusu her şeyden bir, belki iki ısırık alınmış bırakılmış, yenmemiş, kahve içesim gelmiş kahve, bu kadar...
Yine aynada kendimi kontrol etmelerim ve cinsiyetim ne benim diye sorguluyor olduğum gerçeği, kendimi tanıyamadım ve bir kısmı hafızamda olmayabilir. Ayna görünce korkuyla bağırdığım bir başka mani krizim de var ama o, bunun devamında gelen, başka bir hikaye. :)

Arada güzel para harcamışım bunu da atlamamak gerek derken arkadaşlarım nihayetinde bende bir bkluk olduğunu fark edebiliyor ve annemi arıyorlar.

Bizimkiler apar topar geliyor, doktor, hastane, uyudu-uyumadı sevk, doktorun sorularını hatırlıyorum
1)Bugün günlerden ne? 2)Adın ne? İkisine de cevap veremiyorum, yatış.

Böyle başladı. Çok ilginçti, her şeyi çözmüş hissediyor insan değil mi?
Belki de çözdük dünyanın bir gizemini, sonra da "Anaaaa" derken bakakalıp delirdik ahahaha

İlk teşhis şizofreni idi. Sanırım tablo çok ağırdı doktor "Şizofreniden şüpheleniyorum" diye ağzından kaçırdı.
Annem ve babam bununla kalmadı ve bizim şehir gezilerimiz başladı, hiçbir şey bilmiyorduk... İlk kez başımıza geliyordu ve duyduğumuz her şeye hem inanıyor hem inanmıyorduk, karışıktı, çeşit çeşit doktor gezdik ve Arif Hoca'mın hastalarından da biriydim, kendisi bipolar teşhisini getirenlerden biriydi, gerekli testler yapıldı, iq testi de dahil yapmak istedi. Şimdiki doktorum da bipolar teşhisi koymuştu ve biz onu ilk başta yeterli görmemiş devam etmiştik... Sonra geri döndüm canım doktoruma, abim gibi oldu sağ olsun.
Büssürü resim yaptım, sayamadığım kadar şiir yazdım bu süreçte

Neyse işte, biz de böyle başladık yolculuğa.
Acı-tatlı
Herkesi öpüyorum :*

Son düzenleme:

Hea, cevap yazacaktım sonra baktım sen cevaplamışsın zaten; sonra da R yapmış arkadaş, gerek kalmamış bi de benim debriyajına basıvermeme

Genele yazayım:
Abi, bipolar yakını olabilirsiniz, çok yakın bir gözlemci de olabilirsiniz, bu işin ilmini yazabilirsiniz ama bizzat yaşayan değilseniz o çenenizin ayarını bilin. Görmediğiniz halüsinasyonun, tarifini dışarıdan gördüklerinizle yapmaya kalkmadan önce "Bu kadınlar, ilaç meselesi konusunda yeterince hassaslar mı?" diye bir zahmet okuyun 3-5 sayfa.

Yok şu hissi baskın olurmuş, yok busu böyle olurmuş bu hepsinde böyleymiş, aldatırmış filan. :)))
Bipolar = Karakterimiz değil, ruhumuzu dalgalandıran hastalığımız ve bu yolculukta hepimiz kendi spesifik kontrol mekanizmamızı, içgörümüzü oluşturuyoruz.
İlaç kullanmayınca (Mesela hamileyken ilaç kullanmıyoruz, takipte oluyoruz) hepimiz, yoldan birini çevirip üstüne çıkmıyoruz merak etmeyin. :)))
Bu yol, salt ilaç yolu değil.
Bir de "Doktorunuza ölesiye güvenmeyin" yazmış, sen bunu bir bipolara söylüyorsun; güvenini kırk yaran, manilerde öz annesini bile casus zannedebilecek deliliğe erişen birine. Heh sorgulat doktorunu bipolara iyice, çok iyi gelir.
Aaa

Bu yol emek yolu, "Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur"

Gulyabaniyiz biz, hepinizi yeriz biz. Tövbest.

Son düzenleme:
tehlikeli boyutlarda seyreden bipoların zararı kendisinden çok
çevresinedir. Yeteri kadar sınandığıma çok eminim.

Öyle miymiş? Alla alla.
Mani krizinde kendini odakta tutmaya çalışarak kafasını duvara vuran, bileğini kesen bipolar hastalarının kendisinden çok çevresine zarar verdiğini de düşünüyor musun?
Sen gördün mü "Bağlayın beni ne olur bağlayın!! Tutamıyorum" diye korku içinde bağıran bipolar hastalarını ve bunun sonradan hatırlandıkça hissedilen aşağılanma, yetersizlik, keder, ümitsizlik duygusunu?
Sınandığına çok eminmiş.

İpinde yürümediği cambazın, şemsiyesine dolan rüzgarı konuşuyor burada gelmiş.

Siz karakter ile bipolar hastalığını karıştırıyor, fazla genelliyorsunuz; gidin bunun hesabını kendi çevrenizdeki bipolar hastalarına sorun diyeceğim de, böyle düşünen birinin faydası da tartışılır. "Zararı bize daha çok" deyip sabır yarıştıranın empati yeteneği... Bilemeyeceğim, belki de bu yüzden bipolar yakınınız her kim ise, gayret göstermeyi bırakmıştır "Anlayanım yok" deyip ve öfkeyle çevreye saldırıyordur!
Ha sonra yine kendini delirtene kadar vicdanını delik deşik ediyordur garibim belki.

Pehh.

Son düzenleme:
Burayı yeni keşfettim D DeliHA35 ya, insan bi haber eder; gel hele yamacımıza der

Her sayfaya gelip ayrı ayrı ekleyeyim ben bunu D DeliHA35 ^_^
Şöyle büyük bir buluşması olsa da gitsek keşke.
Ulan Gangta sen nasıl bi ponçiksin beee
Ben seni o zamanlar bilmiyordum ki
Sana aydığımda da sayfayı terketmiştim:)
Burayı bi gaz açtım biraz takıldım sonra gelip saçma slak yorumlar yapılınca uğraşmadım.
O zaman uğraşmaya değer bulmadıysam demek ki :)

Valla çok iyi olur.
Bütün deliler bir arada
Yakarız orayı yeminle :)))))))

Şimdi hastalık ağır, verilen bilgiler doğru; ama "Dil" yanlış ve bu hastalarda dil önemli, bunu da vurgulayalım.
Hasta yakınları olarak, elleri ayakları dolaşıyor, ne yapacaklarını bilemiyorlar; aynı keder ve ümitsizlik hissini paylaşıyorlar...
Ondan sonra da hastaya geçiyor bu enerji; yaprak kımıldasa ondan enerji çeken bir kafası var işte bunu nasıl izah edeyim, en basit haliyle anlatmaya çalışıyorum.

Gayretli, pes etmeyen, sevdiği için bu yolu hastasıyla birlikte adımlayan, ona refakat ederek güven çemberinin vazgeçilmez parçaları olan destekçilere sonsuz teşekkür ederim; hepimiz sizlerin de desteği, bilhassa "KOŞULSUZ SEVGİSİ" ile ayaktayız, bize bu güveni verenlerden Allah razı olsun.

Ama bir de hastayı daha beter hasta eden çok bilmişler var, ağzının ayarını bilmeyen; sonra çevreye saldırmaya, başından atmaya çalışıyor hasta, öfke patlamaları yaşıyor... Ki bunun yine altını çiziyorum Hastalık = Karakter değil, Hastalık = Gerçek karakteri ortaya koyan bir etki. Anlayın bu ayırımı.
Ama belirtileri benzer, belirtiler aynı yaşanabiliritede, önlemler benzer... Ruhlar benzer ama imzalar farklı atlıyorsunuz burayı, bu yüzden hastanızın karşısına geçip doktorunun zaten tekrarlamakta olduğu şeyleri bir de siz tekrarlarsanız, bıktırırsınız. Bir dur da düşün, oku bari üşenme "Bu kadınlar bunları bizzat gördü,duydu,yaşadı, ben de bilgimi aktarayım da nasıl aktarayım"...

Buraya da gelirken uyarı çekmeye geliyor arkadaş, bipolar hastasına bipolar duyarı kasıyor.
Ya zaten bipolar hastaları kabulü yaşadıktan sonra giriyorlar bu iyileşme ve kontrol sürecine, sen nefret ettiriyorsun ümitsizlik pompalıyorsun hali hazırda ilaçtan bıkmış insana; abi sevdir ya, hastalığı sevdir, kendini sevdir, ilacı da sevdir bu bunun mantığı.

Her cümlesinde, yarış var arkadaşın. Orada süper beyinler yazısını gördü herhalde dedi "Bunlar havaya girmiş, onlara biz refakat ediyoruz durun bi terbiye edeyim" :)
Artık ailesinde, yakınında kimse Bipolar hastası, onu da böyle terbiyeye kalktıysa zaten...
Kimmiş çok merak ettim, ne kadar yakını? Yapmasın böyle uyaralım da.

Dilinizin ayarını bilin, konunun ne olduğunu, ne için açıldığını kavrayın; burası bir "Sohbet, muhabbet, tecrübe paylaşım, ümit telkin" alanı, hastane koridoru değil. Zaten herkesin arka planında doktoru var, gelip bir de sizin doktorculuk oynamanıza gerek yok yani. Bizim kendi spesifik, bize özel yolculuğumuz bu.
Bunu en başına mı yazmalısın acaba

Bir arada ne muhabbet döner hea, erkeklerin bitmeyen askerlik hatıralarını geçeriz.

Son düzenleme:
Yaptım oldu mu?

Evet yaa askerlik anısı halt etmiş bizimkilerin yanında :)

Bak mesela minicik bir anımı anlatıyım sana ;
Bir gün deli zamanlarım otobüste hanzonun teki beni kesiyo baya gözüme baka baka kesiyo
Tabi bende o zamanlar ateş atıyorum kesecek adam arıyorum
Usulca kalkıp yanına gittim
Sen hayırdır birader, ne birine mi benzettin ne bakıyon dedim
Yok,şey,ık,mık yanlış anladın bacım dedi
Senin bacına s.çarım lan diye adamın burnuna yumruğu geçirdim
Ortalık bir anda karıştı beni tutuyolar adama bakıyolar falan
Seni şikayet edicem manyak karı dedi bana
O an deli gibi gülmeye başladım
Vik vik vikk hadi bi de ağla dedim bende
Kahkahalarla gülüyorum ama
Sonra kavga,küfür,kıyamet polis geldi karakol ifade falan
Adam orda diyo ki; bu kadın kesin kafadan hasta şunun bakışına bak!
Artık kaç numaralı deli bakışımla gömdüysem adamı :)

Yaa...
Tabi akabinde hemen hastane aslkdja

Ya benim yumruk vb. olayım yok ama bağırıp küfür olayım var; onu anlatayım

Babam ve ben evdeyiz, o ara kafam hülyalara gidiyor ama kendi içgörüme güveniyorum filan; annem gezmede herhal.
Kulağımda kulaklık müzik eşliğinde bir şeyler yazıyorum, sonra baktım müziklerde bana mesajlar geliyor o an ayıktım "Gangsta, kırıyon kafayı hade hade hastane" Paldır küldür, "Baba hemen şimdi şu an hastaneye gitmemiz lazım çok yakın" dedim, adamın da eli ayağına dolaştı ki benim güven çemberimde değildir babam; onu kolay ikna edebildiğim için, ona güvenemem aasdkasdkl

Neyse, gittik hastaneye, tabi yollarda renkler renk değil anam; dünyam kararıyor, öcüler her yerde görünür gibi yapıyor hemen kayboluyorlar, özetle yanlış görmeler de başladı...

Hastaneye girdik, kibar kibar konuşuyorum atladım durumumu açıkça izah ettim, hemen içeri aldılar.
Kendi doktorumu da aradık tabi, yolda adam geliyor, telefonda tembihliyor beni "Oradaki doktora anlattım, ona güven, ben onaylıyorum" diye çünkü biliyor adam, bir güven çatlağı olduğunda kaçarım, sonra bir de hastane içinde deli kovalasınlar işleri yoksa.

Öbür doktor gelecek müdahale edecek, elinde cep telefonu yayılır, bir elinde iğne hala bekliyor; ulan adam bekleyecek halim yok işte yok, artıyor; bipolar tecrübesi olmamış adamın yani sonradan özür dilemiş filan, artık ona da tecrübe olacağımız varmış.

Sallana sallana vuramadı iğneyi ve ben bir başladım "Senin vuracağın iğnenin plastiğini imal eden"inden vay neresinden çıktım bilmiyorum, yanımda babam lkasdash

Doktor bir de beni karşısına almış "Beyaz kod verin, sen bir hekime hakaret edemezsin, burada olay çıkaramazsın" diyor aman Allah'ım Hiço, ayılamadı olaya, başka hekim gördü geldi, e gel de bu hekime güven, ortalık karıştı... Doktorum yetişti Allahtan daha bok olmadan.
Belki salt iğnem ile evimde bir iki titreyip geçireceğim anı, bu yeni yetme doktorun bitmeyen telefon konuşması yüzünden hastanede 3 gün müşahede altında geçirdim. Tetikledi beni eşek sıpası :))

Daha çok var ya.

Başa yazdığın şimdilik olmuş bence D DeliHA35 , onu daha geliştirir, güzel bir not yaparız, "Buradaki ilaç kullanım yöntemleri kişilere özeldir, doğrudan herkes için örnek teşkil etmez" ve bipolar hastaları için tedavilerinin en önemli ayaklarından biri olan ilaçları, lütfen reddettiğimiz fikrine kapılmayın vs vs daha yazarız onu. ^_^

Az bile yapmışsın.
Ağzına sağlık:))

Bende hem küfür var hem Allah ne verdiyse dalmak.
Neyime güveniyosam.
Ki normaliyetimde ne kadar asabi ve sert olsam da gayet terbiyeli bir hanımefendiyim.
Tabi karakolda ben halimi izah etmeyip mal mal gülmeye devam edince eşimi aradılar eşimde doktorumu.
Kapıda eşim durumu anlamayıp adama saldırdı.
Ortalık 56 olmuş ben hala gülüyorum.
Doktorum yanıma geldi ve aynen ' hico şu aptalca gülmeyi kes kendine gel' dedi.
Sanki canına yandığımın doktorunu bekliyor gibi hemen toparladım.
Doktorum konuştu durum düzeldi.
Tabi bu bana yol,su,elektrik olarak geri döndü !
Eşim eve gelince diyo ki ;tamam haklısın iyi etmişsin ş.refsize ama gülmeyeydin iyiydi :))

Okey pampa sen ver ayarı.
Ben toparlayamam öyle güzel cümleler.

Okey pampa sen ver ayarı.
Ben toparlayamam öyle güzel cümleler.
Est. kuzum, toparlarız.
Baştan zaten uyarı çekilmesi gereken bir konu, çünkü ilaç kullanımları, isimleri illaki istemsizce geçecek; bunu siz yapmasanız bile derdine deva arayan insanlar gelecek, soracak, anlatacak; biz gırgırını şamatasını yapacak hale gelmişiz, ama ardımızda bıraktığımız yolları da hatırlıyoruz değil mi? İşte o yollara yeni girenler, belki bilinçsizce (Ki artık bipolar konuşulabilen bir hastalık şükür ki, bizim zamanımızda konuşulmazdı) tutunacak bulduğu her dala, bizim de yaptığımız gibi bir zamanlar... Ondan uyarmak gerekiyor başta.

Gülmeyeydin eyiydi.
Seni son samuray seni alskdjas

Bende şiddet hali, sado-mazoya, oradan da mazoya, mazodan sonra sadoya dönüyordu eskiden işte anlattığım gibi, işlemiyor anam; mazoya yumruk işlemiyor "Daha vur daha vur, o yetmez ben de vurayım kendime, hah geldin mi şimdi sıra bende hadi bakalım" oluyor, ondan sonrası zaten kaos.

Üzerime çullanılırsa ancak o zaman insana vurmaya başlıyorum "Uzak durun, tehlikeliyim" diye.
23-24 yaşında aştım bunu. Bir zapt edilememe hikayem var ki akıllara zarar. Anlatsam vallahi inanmazlar.

Canerin öfkeyle bardak kırışı var ya hani dilini döndürüp, kafasına vurduğu; aha ona bağlıyorum, elime geçen önce benim kafamda, yerde, duvarda paralanıyor.
Zaten onu gören yanaşmıyor kuzum "Deli bu" diyor; "Kendine bunu yapan bize neler yapmaz" diyor klasdhasjkd

Benim pek sokak anım yok, bulaşmam, çünkü korku ve dehşet içinde kalıyorum; benim sanrılar/yorumlamalar bk gibi oluyor, gülmek bir yana vallahi ayy.. Altıma sçmalardan dönüyorum, dünyam kayıyor alksdhas

İlk iki krizim zamanı sokak anılarım var, onlar da zaten çok ponçik; anlatayım birazdan

Son düzenleme:
İlk mani ataklarım güzel geliyordu D DeliHA35 , ne güzel bir cennet aman Allah'ım; dünya olmuş bir cennet, ayaklarım altına serilmiş sanki... Dostluk, barış, kardeşlik, sevgi, muhabbet ortamı... Herkes tanıdık, her surat ne güzel öyle.
Renkler ışıl ışıl, bir araba geçiyor karşımdan, kaldırımda attığım adımla birlikte ne kadar uyumlu; kaç km hız ile gittiği kafamın içinde, benim attığım adımla matematik işlemler yapıyorum.

Kediler var sokakta, seviyorum, sevmeye doyamıyorum; yatıyor biri kucağıma gelip kıvrılıp, anne karnındaki cenin pozisyonunu alıyor; bakıyorum ona ki ben dalmış gitmişim zaten insanın yaradılış hikayelelerine onu görünce.

Yolda iki öğrenci, gazete satıyorlar; satın alırken ayaküstü muhabbet ediyorum, onlara neler neler anlatıyorum... Tanımadığınız bir insana anlatılmaz şeyler. Bana özel değil; dünyaya özel şeyler... "Kuşları, böcekleri, sevgiyi" anlatıyorum ve çocuk gülerek "Şizofreni misin?" diye soruyor, hatırlıyorum. Sonrasında "Ne anlattım bu insanlara da böyle dediler?" diye düşünmeye başlıyorum çünkü ne anlattığımı -Şizofreni- kelimesinin ağırlığı ile unuttum o an. :)
"Ne anlattım, ne saçmaladım?" diye kaldırımda yürürken, adımlarımın istemsizce hızlandığını fark ediyorum, kaçıyorum... Kelimeyi sorgulayarak kaçıyorum, "Şizofreni" kelimesi, dünyaya ayaklarımı uçtuğum yerden bastırıyor. Ayaklarım bastığı yerde adımlamıyor dünyayı; toprağa çakılmakta olan kazık gibi adımladıkça sanki ağırlaşıyor kaldırım (Mani içinde uçuşun, *bir kelime* ile aynı şiddette çakılışı da var tabi), yapışıyor, içine çekildiğimi hissediyorum. İnsanlara bakıyorum, güzel yüzler tanımadığım yüzler olmuş ve normal de değiller; kimilerinin gözleri ufacık, kimilerinin ağzı... Hepsinin suratı koyu renklerde... Arabalar geçiyor bir yandan, kornaları işitiyorum... Korkup eve gitmek istiyorum ama adresimi bulamıyorum, evlerin hepsi beton ve aynı...
Sokakların hepsi birbirine benziyor ve ben evimi arıyorum.
Ama yanlış yerde, yanlış evi arıyorum.
Memleketimden kmlerce uzakta, o an yaşamakta olduğum öğrenci evimi değil, kendi memleketimdeki senelerce oturduğumuz, çocukluğumun geçtiği ilk evimi arıyorum.

Bulamayınca kaldırımın başına oturup hüngür hüngür ağlamaya başlıyorum, fark ediyorlar; yardımsever birkaç insana evimi bulamadığımı, çok korktuğumu söylüyorum (Ve bunları söylerken bile oturduğum yerde gözlerimi sıkıca kapalı tuttuğumu da ilave edeyim, gördüklerim gittikçe anormalleşiyor) ve telefonumdan yakınlarım aranıyor. Annem hemen ev sahibimi arıyor (Allah ondan da razı olsun, çok iyi bir kadındı), beni alıyor evine götürüyor, orada bekliyorum ve annemler hemen hazırlanıp yanıma yola çıkıyor.

Bu da bir başka mani atağım, sokakta gelenlerden. :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…