• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

Hastane ile görüştüö şimdi normal sağlık raporunu biz veremeyiz diyo sağlık ocağı sağlıklıdır diye vermiyo napcam ben
Hastanenin dediği psikiyatri bölümünden rapor al kullandığı ilaçlar çalışmasına engel değildir diye diyo buda çalışacağım yerde kötü bi izlenim olcak
Çok üzülüyorım ağlamaktan içim çıkcak
Ben istemedim ki böyle olmayı
O nasıl saçmalık yaaa.Ne demek sağlık raporunu biz veremeyiz?Kim verecekmiş?
Eşimle biz sağlık raporlarımızı hep devlet hastanelerinden aldık.
Bizzat gidip görüştün mü hastaneyle?

Hastane ile bizzat görüştüm solunım testi akciğer grafisi istememiş sağlık ocağından almanız gerek diyo çalışacağım kurum da zaten
Sağlık ocağından alman yeterli dedi
Yani alamazsam eğer iş yerini arayıp işe giremeyeceğimi söylicem :KK43:
O nasıl saçmalık yaaa.Ne demek sağlık raporunu biz veremeyiz?Kim verecekmiş?
Eşimle biz sağlık raporlarımızı hep devlet hastanelerinden aldık.
Bizzat gidip görüştün mü hastaneyle?[/QUOTE

Kurumla görüşüp söyleyeceksin o halde.
Ben bipolar hastasıyım ilaç kullanıyorum ben çalışabilirim ama sizin için sıkıntı yaratır mı?
Hem böyle yaparsan güven vermiş olursun baştan söyleyerek.
Bundan başka çaren kalmıyor sanırım.
Kötümser olma hemen.
Bakarsın kabul ederler.

Kurumla görüşüp söyleyeceksin o halde.
Ben bipolar hastasıyım ilaç kullanıyorum ben çalışabilirim ama sizin için sıkıntı yaratır mı?
Hem böyle yaparsan güven vermiş olursun baştan söyleyerek.
Bundan başka çaren kalmıyor sanırım.
Kötümser olma hemen.
Bakarsın kabul ederler.
Hiç söylemek istemesem de söyledim mecbur kabul ettiler sorun olmaz dediler
Yarın rapor alıcam ağrıma gidiyor
Biliyorum alışmam lazım bununla ömür boyu yaşıcam ama birden çok zoruma gitti
Çok teşekkürederim cevapların için şimdi daha sakinim

Hiç söylemek istemesem de söyledim mecbur kabul ettiler sorun olmaz dediler
Yarın rapor alıcam ağrıma gidiyor
Biliyorum alışmam lazım bununla ömür boyu yaşıcam ama birden çok zoruma gitti
Çok teşekkürederim cevapların için şimdi daha sakinim
Bak gördün mü?
Hadi hayırlı uğurlu olsun .
Sana iyi gelecek çalışmak ben inanıyorum.
Alışman lazım alışmamız lazım başka elimizden gelen birşey yok.

Canlarım sizi gördükçe,ben eşimin hastalığının ardına sığındığını düşünüyorum.Benim zorumla işe gidiyor ve iş konusunda şöyle mi yapsan dediğim her şeyi yanlış anlıyor.İlaç alıyorum çok ağır ,ilaçlarım düzene girsin diyor,diyor da diyor.Ailesi benimle bağlantıyı tamamen kesti,eşim kira geliyor ne yapacağımz diyor.Benim ailem eşim biraz gayret etsin diye paranın kontrolü sen de olsun diyor.Yüreğim bugün seviyor ama yarın her şeye tek başına koşamazsın diyor.Ne yapacağımı bilmiyorum

Canlarım sizi gördükçe,ben eşimin hastalığının ardına sığındığını düşünüyorum.Benim zorumla işe gidiyor ve iş konusunda şöyle mi yapsan dediğim her şeyi yanlış anlıyor.İlaç alıyorum çok ağır ,ilaçlarım düzene girsin diyor,diyor da diyor.Ailesi benimle bağlantıyı tamamen kesti,eşim kira geliyor ne yapacağımz diyor.Benim ailem eşim biraz gayret etsin diye paranın kontrolü sen de olsun diyor.Yüreğim bugün seviyor ama yarın her şeye tek başına koşamazsın diyor.Ne yapacağımı bilmiyorum
Burcucummm öncelikle sakin ol.
Bak şimdi 2 seçenek var.Ya ilaçlar (depakinde rexapinde ağır ilaçlardır) gerçekten dengesini bozuyor. Ya da dediğin gibi karakteri tembellikten yana.Bunun ayrımını ancak zamanla yapabileceksin.
Ayrıca ailesi seninle neden iletişimi kesti ?
Paranın kontrolünün sende olması iyi fikir.Ki burda evli olanlardan çoğumuzun parasının kontrolü eşimizdedir.Biz malesef para kontrolünü pek beceremiyoruz.
Şunu süreçte sana tek tavsiyem ; çocuk düşünme.
Şunun için diyorum sana bunu ; adamın karakteri tembellikten yanaysa ki seninki gibi kariyerli meslek sahibi bi adamın işin çok zor sonunuzun ne olacağı belli değil.Ama ilaçlardan kaynaklı bi isteksizlik varsa onun çaresine de bakmadan yani eşinin hastalığını/tedavisini bi rayına oturtmadan çocuk olursa hayatının zoluğu ikiye katlanır.

Kafamda gene zibilyon tane cümle uçuşuyor umarım anlatabilmişimdir canım.

Burcucummm öncelikle sakin ol.
Bak şimdi 2 seçenek var.Ya ilaçlar (depakinde rexapinde ağır ilaçlardır) gerçekten dengesini bozuyor. Ya da dediğin gibi karakteri tembellikten yana.Bunun ayrımını ancak zamanla yapabileceksin.
Ayrıca ailesi seninle neden iletişimi kesti ?
Paranın kontrolünün sende olması iyi fikir.Ki burda evli olanlardan çoğumuzun parasının kontrolü eşimizdedir.Biz malesef para kontrolünü pek beceremiyoruz.
Şunu süreçte sana tek tavsiyem ; çocuk düşünme.
Şunun için diyorum sana bunu ; adamın karakteri tembellikten yanaysa ki seninki gibi kariyerli meslek sahibi bi adamın işin çok zor sonunuzun ne olacağı belli değil.Ama ilaçlardan kaynaklı bi isteksizlik varsa onun çaresine de bakmadan yani eşinin hastalığını/tedavisini bi rayına oturtmadan çocuk olursa hayatının zoluğu ikiye katlanır.

Kafamda gene zibilyon tane cümle uçuşuyor umarım anlatabilmişimdir canım.
Bebeğim,çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim.Ailenin benimle iletişimini kesmesinin sebebi,ağbimin düğünü esnasında her şey karışıkken sen nasılsın yerine sadece ilacını veriyor musun vs gibi sorular sormaları üzerine ben bakıcı değilim,elimden geleni yapıyorum demem.Bir de böyle devam ederse sonumuz ne olur demem üzerine.Annesi benim çocuğumu bırakma benim çocuğum ne olacak dedi.Ben de anne ben ne olacağım peki dedim.Yapı itibariyle zaten öyle çok sert ve kırıcı bir insan değilim canım.Çocuk olayını ben de erteledim bir iki aylık zaman koydum önümüze canım.

Boşver mesafe her zaman iyidir herkes nerde durması gerektiğini bilir ailesine takılma sen.
Bir-iki aydan ziyade şu önümüzdeki yazı bi atlatın mani dönemi anca biter çünkü.
Hakkınızda hayırlısı olsun bebeğim.
Biz kadınız ve güçlüyüz herşeyin üstesinden geliriz Allahın izniyle.
Yalnız değilsin biliyosun istediğin zaman yanındayım/yanındayız.

Hastane ile bizzat görüştüm solunım testi akciğer grafisi istememiş sağlık ocağından almanız gerek diyo çalışacağım kurum da zaten
Sağlık ocağından alman yeterli dedi
Yani alamazsam eğer iş yerini arayıp işe giremeyeceğimi söylicem :KK43:

Canım bende işe girerken sağlık raporu aldım semt polikliğine gittim sakin ol özel hastaneden al geç kasma bakmıyorlar hiçbirşeye benimde ilaçlarım raporlu.

Boşver mesafe her zaman iyidir herkes nerde durması gerektiğini bilir ailesine takılma sen.
Bir-iki aydan ziyade şu önümüzdeki yazı bi atlatın mani dönemi anca biter çünkü.
Hakkınızda hayırlısı olsun bebeğim.
Biz kadınız ve güçlüyüz herşeyin üstesinden geliriz Allahın izniyle.
Yalnız değilsin biliyosun istediğin zaman yanındayım/yanındayız.
Canım,çok teşekkür ederim.Tam yanımda hissediyorum seni kuzum❤️

Günaydın
Geç oldu ama iyi haftalar canımm
Dün ilk iş günümdü
Bazen gitgeller yaşadam da iyi geçti çok kasıldım gidene kadar ama sonra alıştım
Sadece gelip inini dibini sormalarından rahatsız oluyorum evli misin bekar mısın neden ayrıldın çocuğun var mı sizene diye haykırmak istiyorım
Zaten bu biten evlilik beni iyice yıprattı sorulması hatırlatılması rahatsız ediyor evet geçmişim inkar edemem ama bu konuyu konuşmak hastalığımı tetikliyor istemiyorum konuşulmasını
Siz nasılsınız nasıl gidiyor

Günaydın
Dün ilk iş günümdü
Bazen gitgeller yaşadam da iyi geçti çok kasıldım gidene kadar ama sonra alıştım
Sadece gelip inini dibini sormalarından rahatsız oluyorum evli misin bekar mısın neden ayrıldın çocuğun var mı sizene diye haykırmak istiyorım
Zaten bu biten evlilik beni iyice yıprattı sorulması hatırlatılması rahatsız ediyor evet geçmişim inkar edemem ama bu konuyu konuşmak hastalığımı tetikliyor istemiyorum konuşulmasını

Canım işin hayırlı olsun öncelikle normal karşılamalısın bu süreci seni tanımak istiyorlar sonuçta rahatsızlık veriyorsa sana yuvarlak yanıtlar ver ve geç. alışacaksın zamanlada iş ortamınada ve çalışmak sana inanılmaz iyi gelecek bak görürsün. Öpüyorum :KK39::KK39:

Canımm günaydınnn iyi diyelim iyi olsun bol maniliyim ben şu sıra sanırım buda bana iyi geliyor zor zamanlar kolay atlatılmıyor. Sen nasılsın herşey yolunda mı ? :KK24::KK24::KK24:
İyiyim canımmm çok şükür iyiyim hipomanideyim bende.İyi olmana çok sevindim evet haklısın mani siz atlatılmıyor kontrollü mani ama tamam mı??

Günaydın
Dün ilk iş günümdü
Canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun.
Kendini bu kadar kasma kimseye bişey demek zorunda değilsin.
Her şey güzel olacak bize inan.
:KK200::KK200::KK200:

İyiyim canımmm çok şükür iyiyim hipomanideyim bende.İyi olmana çok sevindim evet haklısın mani siz atlatılmıyor kontrollü mani ama tamam mı??

Tabi tatlım kontrollü tam maniye giremiyorum istesemde dr um hipomanide olduğumada inanmıyorda nedense ben bir öyle hissediyorum arada çok karışıyorum ilaçlardan birini kullanamıyoru çok sersemletiyor iş yerimde hataya sebep olmak istemiyorum açıkcası dalgınlık yapıyor iş yerimde risk olabilir çünki dikkat gerektiren işler yapmam gerekebiliyor. durumlar böyle yani malum korumaya girdim doz azaltımları falan. düzen şart canım hayatı düzene aldıktan sonra otomatik düzeliyor zaten herşey bakma.

Back