• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

Bu arada rica ederim,elimden bir şey gelmiyor.Ama dinlerim.
Sizi de sıkmak istemiyorum uzatıp :) şunu da söyliyim o zaman
Senede iki kere tatil hakkımız oluyo veya tek seferde kullanıyoruz neden o tatili eşimize ailemize eşimizin işine göre ayarlayamıyoruz da adli tatilde alıyoruz tamam işler aksamasın anlıyorum ama keyfi değil ki bi kere de köye gidecektim evi ortak kullanıyoruz eylülde müsait olucaktı ona da izin vermediler
Geçen sefer idare ettiler ilk kez tamam müdürlük sınavına girdim yoğun duruşma haftasıydı sora vijdan mı yaparlarmış ne tamam sağolsunlar ama bu izin meselesi yıllardır böyle devam edicek eşim polis bazı dönemler izinler de kapatılıyor
Aslında herşey arkadaş da bitiyo bana destek olsa çalışma arkadaşım
Ben duruşma katibiyim tamam ama tatilim engelleniyor stres yapıyorum
Bu zamana kadar stres yaptığımı ifade ettim
Arkadaşıma dedim hatta açık açık
İzne çıkıcam hemen duruşma gümlerine bakıyoruz senden de bu rahatlığı göremiyorum dedim bana karşı yok sorun değil dedi ben de tamam o zaman ben yanlış anlamışım dedim konu kapansın die ama alakası yok
Bu sefer onu hiçe sayıyım diorum çocuk gibi hep onunla mı anlaşıcam
Pazartesi direkt müdr beye gidicem ayın 15 inden sora eşim köye gidelim dedi haftasonu ben de size şimdiden söylüyorum dedim
Arkadaşımdan mı izin alıcam
Aldıkça daha kötü oluyo hatta bi kere doktora gidecektim duruşmalar var işin içindem çıkamadım dedim acil değilse sora git dedi
Aaah ahh
Bi örnek daha veriyim bu son
Geçen müdürlük sınavına çalışıcaktım ya Arkadaşım diodu ben tek başıma duruşmaya mı çıkıcam kalem işi mi kabul etmiyordu
Ben de izin alırken müdür beye dedim o da dediki ben izin veriyorum ben amirinin onu takma çelmeni taktıkça daha güvensiz görüyorlar hasta gibi
Ben gidip müdür beye söylücem ı da başlıcak duruşma var vb

Sizi de sıkmak istemiyorum uzatıp :) şunu da söyliyim o zaman
Senede iki kere tatil hakkımız oluyo veya tek seferde kullanıyoruz neden o tatili eşimize ailemize eşimizin işine göre ayarlayamıyoruz da adli tatilde alıyoruz tamam işler aksamasın anlıyorum ama keyfi değil ki bi kere de köye gidecektim evi ortak kullanıyoruz eylülde müsait olucaktı ona da izin vermediler
Geçen sefer idare ettiler ilk kez tamam müdürlük sınavına girdim yoğun duruşma haftasıydı sora vijdan mı yaparlarmış ne tamam sağolsunlar ama bu izin meselesi yıllardır böyle devam edicek eşim polis bazı dönemler izinler de kapatılıyor
Aslında herşey arkadaş da bitiyo bana destek olsa çalışma arkadaşım
Ben duruşma katibiyim tamam ama tatilim engelleniyor stres yapıyorum
Bu zamana kadar stres yaptığımı ifade ettim
Arkadaşıma dedim hatta açık açık
İzne çıkıcam hemen duruşma gümlerine bakıyoruz senden de bu rahatlığı göremiyorum dedim bana karşı yok sorun değil dedi ben de tamam o zaman ben yanlış anlamışım dedim konu kapansın die ama alakası yok
Bu sefer onu hiçe sayıyım diorum çocuk gibi hep onunla mı anlaşıcam
Pazartesi direkt müdr beye gidicem ayın 15 inden sora eşim köye gidelim dedi haftasonu ben de size şimdiden söylüyorum dedim
Arkadaşımdan mı izin alıcam
Aldıkça daha kötü oluyo hatta bi kere doktora gidecektim duruşmalar var işin içindem çıkamadım dedim acil değilse sora git dedi
Aaah ahh
Bi örnek daha veriyim bu son
Geçen müdürlük sınavına çalışıcaktım ya Arkadaşım diodu ben tek başıma duruşmaya mı çıkıcam kalem işi mi kabul etmiyordu
Ben de izin alırken müdür beye dedim o da dediki ben izin veriyorum ben amirinin onu takma çelmeni taktıkça daha güvensiz görüyorlar hasta gibi
Ben gidip müdür beye söylücem ı da başlıcak duruşma var vb
Pekala da orta yol bulunabilir,öncelikle sakin olmaya çalış ve dediğin gibi amirinden ,müdüründen izin al.O izin veriyorsa ne ala.Sıkma canını,bazı insanlara taviz verdikçe üzerine gelirler.İstersen izin konusunda bından sonra amirinle görüş.Arkadaşın bu duruma bir şey derse de orta yolu bulamıyoruz sorun çıksın istemedim dersin.Hangi adliyedesin bu arada merak ettim.

Pekala da orta yol bulunabilir,öncelikle sakin olmaya çalış ve dediğin gibi amirinden ,müdüründen izin al.O izin veriyorsa ne ala.Sıkma canını,bazı insanlara taviz verdikçe üzerine gelirler.İstersen izin konusunda bından sonra amirinle görüş.Arkadaşın bu duruma bir şey derse de orta yolu bulamıyoruz sorun çıksın istemedim dersin.Hangi adliyedesin bu arada merak ettim.
Teşekkür ederim öyle yapıcam artık
İzin vermezse veya Arkadaşım kavga çıkarırsa da sağlık olsun napıyım
Kim haksızlık yapıyosa ben dahil Allah’ından bulur elbet
Bi de Arkadaşımla aramız çok iyi ama sahteyiZ demekki
Öyle gülüp eğlenmekle olmaz
Birbirimizi idare edemiyosak ne anladım bu arkadaşlıktan
Adliyeyi söylemiyim çünkü küçük bir yer
Kul hakkı olmasın
Siz insanları tanımadığınız için böyle anlatmam sorun olmuyor
Bi de abartmıyorum her hafta mutlaka izin alıp 1-1 buçuk saat erken çıkıyor
İlk kez geçen hafta çıkmadı ama bi soraki hafta bir gün komple izin alarak telafi etmiş oldu
Hainliğimden değil İnan’ın ama ben de Melek değilim ki
Bana da izin versinler o zaman ama o sebep bile belirtmiyor ki .... geliyo çıkıyo onla hemen
Nişanlısı
Haftada bir mutlaka geliyor
Bazen de merkeze giden avukat denk gelio tak tak gidiyo hemen
Aaa araba buldum çıkıyo
Aaa ... geldi çıkıyo
Aaaa mobilya bakıcaz çıkıyo
Sanki mobilyacılar resmî tatil yapıo
Geçen tüm gün izin aldı ev temizlemeye
Yeni evleniyor ama ben de evlendim sadece 20 dak ev bakmaya gittim ev sahibi müsait olduğu için o yani
Evlilik meselesinden önce de çıkıyordu
Sevgilisi gelio pat çıkıyo
Müdür işlerini yaptığı içim de olabilir ve yırtık biri
Bi de napıo bakın
Normalde masasında iş olur
Tam çıkıcak bana dioki ben işleri de bitirdim iş falan gelmez tamam bişey olursa ararsın lafa bak
Nedense bi tek o çıkarken işler bitiyo

ne istiyorum bilio musun gitsin burdan ama böyle çiftliği bulmuş gider mi
İşler bana kalsın sorun değil iş
Merkezde olsa duruşmaya çıkmak zorunda
Tamam kalem işleri de stresli ben kalem işinde iyi değilim ama iş başa düşünce yaparım
Kafa dengi bi arkadaş gelsin ben de senelik iznimi rahatça kullanırım
Ve bu imkansız değil

ne istiyorum bilio musun gitsin burdan ama böyle çiftliği bulmuş gider mi
İşler bana kalsın sorun değil iş
Merkezde olsa duruşmaya çıkmak zorunda
Tamam kalem işleri de stresli ben kalem işinde iyi değilim ama iş başa düşünce yaparım
Kafa dengi bi arkadaş gelsin ben de senelik iznimi rahatça kullanırım
Ve bu imkansız değil
Anladığım kadarıyla biraz dolmuşsun ,kendini sıkmamaya çalış derim.Her iş yerinde mutlaka vardır ,kendini paralayan.Bu arada benim mesleğim gereği sık sık adliyede oluyorum da o nedenle sormuştum,hangi adliye diye.

Anladığım kadarıyla biraz dolmuşsun ,kendini sıkmamaya çalış derim.Her iş yerinde mutlaka vardır ,kendini paralayan.Bu arada benim mesleğim gereği sık sık adliyede oluyorum da o nedenle sormuştum,hangi adliye diye.
Anladım :) teşekkür ederim ilginiz için bi de regl olucam ondan da gerginim ama bahane olmasın çoğu zaman böyleyim ❤️ İyi geceler

KAfam çok karıştı kuzular,eşim bir türlü dengeye gelemiyor.Sürekli gergin sürekli sinirli.Sabrediyorum ama çok da tedirgin olmaya başladımAnnesi beni bakıcı olarak görmeye başladı artık.

Arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum. Yaklaşık 2 yıldır çıktığım kişinin bipolar olduğunu düşünüyorum..o çok iyi bir eğitim almış master yapmış çok akıllı biri..ama çok sinirli çok alıngan takıntılı biri..bana itiraf ettiği tek şey üniversitede majör depresyon yaşadığı ve bir süre okula devam edemediği..iş hayatında çok sorunlar yaşıyor.herkes ona göre işini kötü yapıyor ve onların açıklarını yakalayıp şikayet dilekçeleri ile ceza almalarını sağlamak istiyor..çok kişiyle kavgalı ve bu kişileri mahkemeye veriyor...benimle de 2 yıl içinde 5 defa saçma nedenler yüzünden küstü..son 3 aydır görüşmüyoruz..ne olduğuna anlam veremeden yine küstü..ben kötü birimişim yalancıymışım..ben elimden geleni yaptım onu mutlu etmek için..o bunu anlamıyor...kendisi bazen kilometrelerce koşuyor hiç uyumuyor bazen de aşırı yorgun ve halsiz..bazen çok sinirli önüne geleni dövecek kadar ..bazen çok iyi mutlu...mutsuz hissettiğinde antidepresan kullandığını söyledi bi defasında..ama ne tür bir sorunu var asla demiyor..ibadet ederek iyi olmaya çalışıyor sanırım..çok fazla ibadet ediyor çünkü..çok tutarsız tarafları var..çok samimi bir arkadasini nedenini bilmiyorum ama dövdü ve adamın dişlerini kırdı...şiddete eğilimi çok fazla..bazen devlet büyüklerine mektup yazdığını biliyorum..ülke sorunlarini çözebilecek düşünceleri olduğunu söylüyor..en son benimle saçma bir neden yüzünden küstü yine ve bana unut beni dedi..daha önce böyle biriyle hiç çıkmadım..çok üzdüğü zamanlar oldu beni..onu anlamak istedim..çevredinde onu tanıyanlar bana uzak dur ondan hasta ruhlu o..dedikçe ben ona acıdım yardım etmek istedim..araştırıp okuduklarımdan bipolar olabileceğini düşündüm..sizce olabilir mi ? Ben ona nasil yardım edebilirim..beni engelledi zaten..sizce ne yapmalıyım?

Arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum. Yaklaşık 2 yıldır çıktığım kişinin bipolar olduğunu düşünüyorum..o çok iyi bir eğitim almış master yapmış çok akıllı biri..ama çok sinirli çok alıngan takıntılı biri..bana itiraf ettiği tek şey üniversitede majör depresyon yaşadığı ve bir süre okula devam edemediği..iş hayatında çok sorunlar yaşıyor.herkes ona göre işini kötü yapıyor ve onların açıklarını yakalayıp şikayet dilekçeleri ile ceza almalarını sağlamak istiyor..çok kişiyle kavgalı ve bu kişileri mahkemeye veriyor...benimle de 2 yıl içinde 5 defa saçma nedenler yüzünden küstü..son 3 aydır görüşmüyoruz..ne olduğuna anlam veremeden yine küstü..ben kötü birimişim yalancıymışım..ben elimden geleni yaptım onu mutlu etmek için..o bunu anlamıyor...kendisi bazen kilometrelerce koşuyor hiç uyumuyor bazen de aşırı yorgun ve halsiz..bazen çok sinirli önüne geleni dövecek kadar ..bazen çok iyi mutlu...mutsuz hissettiğinde antidepresan kullandığını söyledi bi defasında..ama ne tür bir sorunu var asla demiyor..ibadet ederek iyi olmaya çalışıyor sanırım..çok fazla ibadet ediyor çünkü..çok tutarsız tarafları var..çok samimi bir arkadasini nedenini bilmiyorum ama dövdü ve adamın dişlerini kırdı...şiddete eğilimi çok fazla..bazen devlet büyüklerine mektup yazdığını biliyorum..ülke sorunlarini çözebilecek düşünceleri olduğunu söylüyor..en son benimle saçma bir neden yüzünden küstü yine ve bana unut beni dedi..daha önce böyle biriyle hiç çıkmadım..çok üzdüğü zamanlar oldu beni..onu anlamak istedim..çevredinde onu tanıyanlar bana uzak dur ondan hasta ruhlu o..dedikçe ben ona acıdım yardım etmek istedim..araştırıp okuduklarımdan bipolar olabileceğini düşündüm..sizce olabilir mi ? Ben ona nasil yardım edebilirim..beni engelledi zaten..sizce ne yapmalıyım?
Selam.
Ailesiyle görüşüp doktora gitmesini sağlayabilirsin ya da kendisini bi şekilde ikna ederek.
Burdan biz bipolar ya da bipolar değil gibi bişey diyemeyiz hekim değiliz neticede.
Ama başını daha fazla belaya sokmadan mutlaka doktora görünmeli bence.

KAfam çok karıştı kuzular,eşim bir türlü dengeye gelemiyor.Sürekli gergin sürekli sinirli.Sabrediyorum ama çok da tedirgin olmaya başladımAnnesi beni bakıcı olarak görmeye başladı artık.
Canımmm şimdi sana ne desem bilemedim ki
Bi yandan 'bakıcısı değilsin bişeyleri kendi yoluna koyması gerekiyo koskoca adam nihayetinde' diyorum.
Bi yandan da 'şu an sağlıklı düşünüp karar veremiyor onu eli ayağı olup yardımcı olmalısın ' diyorum.

Bilemedim.
Eşinin bu halleri hastalığın seyri açısından normal ama ona karşı nasıl tavır alacağını ancak kendi vicdanınla sen bilebilirsin.
Allah yardımcın olsun dualarım seninle.

Selam.
Ailesiyle görüşüp doktora gitmesini sağlayabilirsin ya da kendisini bi şekilde ikna ederek.
Burdan biz bipolar ya da bipolar değil gibi bişey diyemeyiz hekim değiliz neticede.
Ama başını daha fazla belaya sokmadan mutlaka doktora görünmeli bence.
Dr ye gidip teşhis konulmasini istemiyor sanırım.devlet memuru çünkü.işinden olmak istemiyor sanırım.aklıma gelen tek şey bu..belki de biliyor durumunu ve bana demiyor...babam da sinirli ve anneme küsüyor diyordu..babası alkolik bir adam belki genetik birşeydır. .ailesi ile de sorunlar yaşıyordu hep..ailesi onu evden atmak isteyince onları da mahkemeye vermiş geçmişte...çözemedim durumu..cevap için teşekkürler

Kızlar Efexor denen naneyi kullanan var mı aranızda ???
misspitty misspitty hatelove hatelove L louranne

Agır depresyon nedeniyle 2 sene Prozac eşliğinde kullandım tatlım.Bana çok iyi gelmişti,enerji vermişti.Sonra Bipolar teşhisi konunca kestiler.Anksiyete nedeniyle kardesim de kullandı 1,5 sene kadar tamamen iyi şimdi

bu arada durulmayan bir kafa kitabından bahsetmişsiniz evet ben okudum onu D DeliHA35 önerisi ile başarılı bir kitap okuyabilirsiniz rahatsızlığı en ince ayrıntısına kadar kavramsal psikolojiye girmeden anısal şekilde kaleme almış yazarı. tavsiye edilir.

Agır depresyon nedeniyle 2 sene Prozac eşliğinde kullandım tatlım.Bana çok iyi gelmişti,enerji vermişti.Sonra Bipolar teşhisi konunca kestiler.Anksiyete nedeniyle kardesim de kullandı 1,5 sene kadar tamamen iyi şimdi
Doktorda bana antidepresan olarak verdi.
İyi gibiyim şükür ama kasılma ve seğirmelerim çok oluyo.Üç gün oldu başlayalı .
Günde 7 tane ilaç ve deli gibi sigara içiyom karaciğer ve böbreklerim kulaklarımı fena çınlatıyo kesin.:KK14::KK14:

Ayrıca 'durulmayan bir kafa' yı kesin okuyun.Bizim hastalığı en ince detaylarıyla anlatıyo.

Kızlar Efexor denen naneyi kullanan var mı aranızda ???
misspitty misspitty hatelove hatelove L louranne
sinirsel ağrılarda maalesef bunu yapıştırıyorlar. yapıştırıyorlar diyorum bu antidepresan türü insana bağımlılık yapan türden. öyle şek diye kesilmiyor. annem sanırım bunu ömürboyu kullanacak. bi ara bırakacak oldu.gözlerini açamadı. depresyondan beter oldu 150mg kullanıyor.rahat uyuyormuş. bunu içince.bazen nörologlarında yazdığı oluyor bu ilacı. yan etkisi bol terleme.

sinirsel ağrılarda maalesef bunu yapıştırıyorlar. yapıştırıyorlar diyorum bu antidepresan türü insana bağımlılık yapan türden. öyle şek diye kesilmiyor. annem sanırım bunu ömürboyu kullanacak. bi ara bırakacak oldu.gözlerini açamadı. depresyondan beter oldu 150mg kullanıyor.rahat uyuyormuş. bunu içince.bazen nörologlarında yazdığı oluyor bu ilacı. yan etkisi bol terleme.
Terleme yok ama çenemde ve boynumda kasılma birde gözümde ve dudağımda seğirme var üç gündür.

Doktorda bana antidepresan olarak verdi.
İyi gibiyim şükür ama kasılma ve seğirmelerim çok oluyo.Üç gün oldu başlayalı .
Günde 7 tane ilaç ve deli gibi sigara içiyom karaciğer ve böbreklerim kulaklarımı fena çınlatıyo kesin.:KK14::KK14:

huvv sakin hico takip edemediğim farklı gelişmeler mi oldu yavrum sende ? ilaçlara ek bişeyler vs. sakijn ol azaltmayada gideceksin 5 sene oldu benim günde 16 tane ilaç alıyordum ben . şuan rahatsızlığım kaynaklı aldığım ilaç sayısı 3 evet 3 azalacaklar zamanlada sakin oll sen geçecek hepsii. Kasılma bendede çok olurdu onun için gabateva alıyordum şimdi kullanmıyorum kasılmamda yok çok gerginsem sıçrıyorum okadar.

Back