Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Büyümesini sürdüren bebekte cinsiyet gelişiminin görülebilmesi için dış genital organlarının belirgin hale gelmesi lazımdır.Bu da en erken 14. hafta civarında olur.Bu haftadan daha önce görerek cinsiyeti söylemek mümkün değildir. Ancak 10-12 hafta civarında genital çıkıntının yönüne bakarak tahmin yapılabilir. Uzun aksa göre bu çıkıntı aşağıya doğruysa bebek kız, yukarıya doğruysa erkek olma ihtimali daha fazladır.
Her gebelik haftasında erkek bebekler kız bebeklere göre daha kolay ve erken tanınırlar.Ancak emin olunarak ve görerek cinsiyet tanınması 18-20 haftada en garantilidir.Yanılma ihtimali en az bu haftalardan itibaren yapılan tesbitlerde olur.
Baş gelişi pozisyonu cinsiyetin tanınmasında en rahat pozisyondur.Yanılma ihtimali çok azdır.Popo gelişlerde bacaklar sıkışık olduğu için cinsiyeti görmek daha zor olur.
bugunkunde prezentasyon baş yazmıslar yani bu acaba bas gelişi pozisyonu mu oluyo
eger dogruysa o zaman dedigim gibi o adam anlamıo bu işten:mymeka:
yaa bu popo gelisi neyin nesii bacilarrr
canım senin bebek daha kaç aylık.çoook döner o daha.7.ve 8. ayda yerleşir daha kafası.ama bence baş geliş olsa bile normal doğum yapma.8 kez normal doğum yaptıran biri olarak hayatta önermem.sezeryaan ol.ooooh mis gibi.spinal ol.güle oynaya gir çık.
gulucuk canim spinal ne demek ya daha oncede duydum ama anlamini bilmiyorum
gulnisamm spinali tr yede cok yapiyorlar yanlizca kesiyi hissetmiyon o malum bolgeyi uyusturuyolaarr
Olur mu hiçççççççççç. Normal doğum gibisi varmı
BEn ikisinide yaşadım.
Kızım normal oldu , oğlum sezeryan
Ama sezeryandan nefret ettim.
Tamam normal doğumda çok acı çekiyorsun ama en fazla 1-2 gün
Sezeryanda uzun bir süre kendine gelmen çok zor
Ağır kaldırma, su ile çok uğraşma vs.. vs..
Rabbim nasip ederse 3.bebeğimi yine
normal istiyorum.
Her zaman en doğal her zaman en iyidir (bana göre)
Ama normal doğumda çok kısa süre sonra normal yaşamına dönüyorsun
Epiduralli sezeryan oldum (benim fikrimi almadan epidural oldum malesef)
15 güne kadar ayağa kalkamadım
Hala da ağrıları hissediyorum kesi yerim sızlıyor en ufak bişey kaldırsam
Normal doğumum evden çıkıp eve gelmem 3 saat sürdü
Geldiğim an hatta doğumun bittiği an ayağa kalktım 1-2 gün içinde normale döndüm
Ve o çekilen sancıların bebeğe ne kadar olumlu etkisi olduğunu sonradan öğrendim
Şimdi normal doğum yaptım diyenlere imreniyorum
Ve sezeryan olduğum için çok üzülüyorum
Ceserat işi değil aslında bence
Sezeryan o zaman daha tehlikeli sonuçta tam bir ameliyat riski çok
Ama tabiki herkesin kendi seçimi
Ama ben acil hayati bir durum yoksa normal yapılmasından yanayım hep