Süper Anneler - 2011

gecmis olsun buz koy atesini alsin canim zor olur yaa tuhhhhh
canım çok sağol

bi,r keresinde yine aynısı olmuştu...yine böcek ısırığı dendi...
o geçmişti sabahına....inşallah buda geçer.....
bir görsen..nasıul gerilmiş kulak...nasıl kızarmış ve büyümüş anlatamamm :KK14:

Natürel siklusta gelişen tek yumurtanın kullanımı

Düzenli adet gören kötü yanıtlı bir olguda, zaten her ay bir follikül geliştiği düşünüldüğünde, ilaç uyarısı sonucunda yine bir veya iki yumurta elde edilmesi, yüksek doz ilaç uygulamasının bir anlam taşımadığını gösteriyor. Böyle olgularda hiçbir uyarıya gerek duyulmadan, kendiliğinden seçilen ve gelişen follikülün takip edilmesi ve follikül aspirasyonu (vakumla emilmesi) ile elde edilen yumurtanın ICSI (mikroenjeksiyon) ile değerlendirilmesi natürel siklusta ICSI olarak adlandırılıyor.

Natürel siklusta ICSI uygulamasında, yumurta gelişimi ultrasonografi ve gerektiğinde kan östrojen seviyesi ile takip ediliyor. Hiç bir ilaç uyarısı olmadığından her ay tek bir yumurta gelişimi bekleniyor. Bazen iki yumurtanın bir arada büyüdüğü görülebiliyor. İlaç kullanımı olmaması nedeniyle yumurtanın büyümesi ve çatlaması tamamen vücudun kendi hormonlarının kontrolü altındadır. Bu durum tedaviyi klasik tüp bebek uygulamalarından farklı kılıyor. Klasik bir tüp bebek tedavisinde öncelikle gonadototropin salgılatıcı hormon analoğu adı verilen ilaçların yardımı ile vücudun kendi hormonları baskılanıyor. Bu şekilde yumurta gelişimi tamamen dışarıdan verilen ilaçlarla kontrol edilebilir hale geliyor. FSH ve HMG hormonları içeren ilaçların yardımıyla yumurta gelişimi uyarılıyor. İlaç dozu arttırıldıkça birden fazla yumurta gelişimi imkanı doğuyor. Ancak yumurtalıkların rezervi azaldıkça, çok sayıda yumurta gelişimini sağlamak için ihtiyaç duyulacak ilaç miktarı artıyor. Bazı olgularda çok yüksek miktarda ilaç kullanımına rağmen ancak bir veya iki yumurta elde edilebiliyor.

Natürel siklusta hormonların etkisi

Natürel siklus tedavisinde yumurtalıkları baskılayıcı ön hazırlık ilacı kullanılmadığı için yumurta gelişimini vücudun kendi hormonlarının kontrolündedir. Yani vücut kendi FSH hormonu uyarısıyla yumurta gelişimini sağlıyor. Ancak natürel siklus uygulamasındaki asıl risk burada karşımıza çıkıyor. Yumurtanın çatlamasını sağlayacak olan LH hormonu da baskılanmamış durumdadır. Bu nedenle LH hormonu kendiliğinden yükselip yumurtanın erken dönemde çatlamasına neden olabiliyor.

Şekil 1. Normal yumurta gelişimi; yumurtayı barındıran follikül (sıvı kesesi) belirli bir seviyeye kadar büyüdükten sonra çatlar ve yumurta dışarı atılarak tüp içerisine geçer. Çatlayan yumurtadan geriye kalan follikül içerisine sarı renkli bir sıvı salgılanır ve bu yapı korpus luteum (sarı cisim) olarak adlandırılır.

Yumurta toplama işleminin gerçekleştirilebilmesi ve sağlıklı kullanılabilir bir yumurtanın elde edilebilmesi için, yumurtanın belirli bir olgunluk seviyesine ulaşmış olması, ancak çatlamamış olması gerekiyor. Klasik tüp bebek tedavilerinde yumurtanın son olgunluğuna kavuşması, hCG hormonu içeren ilaçların enjeksiyonuyla sağlanıyor. Bu ilacın yapılmasını takiben 30 - 36 saat içerisinde yumurtalar son olgunluklarına kavuşurlar. Ancak ilaçtan 40 - 44 saat sonra yumurtalar çatlıyor. Dolayısıyla yumurta toplama işlemi yaklaşık 36. saatte gerçekleştirilmeli.

Natürel siklusta ise yumurta belirli bir büyüklüğe ulaştığında LH hormonu seviyesi yükselerek yumurtanın son olgunluğuna ulaşmasını ve çatlamasını sağlıyor. Ancak LH hormonunun ne zaman yükseldiği çok iyi takip edilmeli. hCG ilacı ile sağlanan programdan farklı olarak, natürel siklusta LH hormonu yükselip en üst seviyesine ulaştıktan 24 saat sonra yumurta çatlıyor. Bu nedenle eğer LH hormonu takip edilmezse yumurta çatlayacağından, toplama işlemi ile yumurta elde etmek imkanı olmaz.

İdeal bir takipte, yumurta yaklaşık 17 mm boyutuna ulaştıktan sonra, LH hormonu yükselmeden hCG ilacı verilerek yumurta toplama işlemi programlanabilir. Eğer LH hormonu daha önce kendiliğinden yükselirse, bu durumda hormonun en üst seviyeye ne zaman ulaştığı belirlenerek 24 saat dolmadan yumurta toplama işlemi gerçekleştirilmeli. Eğer yumurta toplama işlemi erken yapılırsa olgun olmayan bir yumurta elde edilecek ve tedavide başarı şansı belirgin derecede azalır. Aksine, eğer toplama işlemi için gecikilirse yumurta çatlamış olacak

Son düzenleme:
canım mesajı gör diye beğendim kim bu osman bey geçmişe dönük okudum ama bulamadım banada bir yardım et te öğreneyim belki bir faydası olur

cnm google scs osman yildiz diye gir cikar karsina sitesi var incele bernurada danisaabilirsin ben im hic bilgim yok yani konustuk falan ama gun falan almadim

scs yıldız hesaplama programında regl tarıhlerımı kabul etmıyo sureklı hata verıyo yapan bırı bılgı verebılırmı ...

scs yıldız hesaplama programında regl tarıhlerımı kabul etmıyo sureklı hata verıyo yapan bırı bılgı verebılırmı ...
ben yaptım hata vermiyor neden hata verdi bilemiyorum sadece tarih yazıyorsun hesapla diyorsun

bu sabah oğlumun sol kulağı sağ kulağına göre hafif şişti

kızkardeşimle bayram alışverişin çıktık....çocuklar annemde kaldı
geldiğimde oğlumun kulağı diğerinin 3 katı olmuş :KK59: :KK59::KK14: :KK14:

nasıl üzüldüm anlatamam.....böcek ısırığı dediler annemler ama
inşallah ciddi bişey değildir
sizlerde yavrum için dua edin lütfen....

sabaha kadar azda olsa inmez ise şişlik dr. gidicez....

:KK14: :KK14:
canım çok geçmiş olsun hemen doktora götür bekleme

bu sabah oğlumun sol kulağı sağ kulağına göre hafif şişti

kızkardeşimle bayram alışverişin çıktık....çocuklar annemde kaldı
geldiğimde oğlumun kulağı diğerinin 3 katı olmuş :KK59: :KK59::KK14: :KK14:

nasıl üzüldüm anlatamam.....böcek ısırığı dediler annemler ama
inşallah ciddi bişey değildir
sizlerde yavrum için dua edin lütfen....

sabaha kadar azda olsa inmez ise şişlik dr. gidicez....

:KK14: :KK14:

cnm geçmiş olsun yinede doktora gidin bence ihmal etmeyin

BERNURCUM ben bugün adet oldum.sana son üç adetimin tarih ve saatlerini yazıyorum yardımlarınızı bekliyorum.kızlar hepinizden:KK16:3 temmuz saat öğleden sonra 3,30 temmuz gece 11,24 ağustos sabah7.cnm ben 26 günde bir oluyorum ama temmuzda tatildeydim hava değişikliğinden iki gün geç oldum.yardımlarınızı bekliyorum.eylülde inşallah haberler olumlu olur .yumurtlamadan iki gün öncesine kadar deniycem.:18:BU ARADA ŞUNUDA SÖYLEYİM BEŞ GÜN SÜRÜYOR ADETİM 6. GÜN AKŞAM YIKANIYORUM.

Son düzenleme:
evetttt o sun sennnn simdii fircaya nerenden baslayayim seninnn
onceelikle oglusun hayirli olsun kocaman olmustur
neler yaptigini yaz birde :))

ve nerlerdesin sen insan bi msn den yazmazmi kizzz
gkk kapaninca koptuk hepimiz kimseden ses cikmadi
birde karabasininkarisi vardi hatirladinmi o takviyeleri falan hep almistii
water varddi onlar falan kimse kalmadi yaa keske gelseler
simdide kiz mi istiyosun ins. gonlune gore versin rabbim sen oglani dogurdunda kiza gectin biz daha oglanda sayiyoruzz

Valla orkidem oğluşum 2 yaşını bitirdi şimdide dediğin gibi kız istiyorum, bir gün bende bu duruma geleceğim hiç aklıma gelmemişti :) tam tersi için uğraşıcam bana fikir verin valla.msn arada bir açıyorum ama seni hiç online görmedim şimdiye kadar.bende karabasanı ve water... ezelce bende merak ediyorum bunları, inşallah en kısa zamanda sizlerde oğlan kuzucuklarınıza kavuşursunuz. benim yumurtlama günü ve ertesi günü iki ilişkiyle oldu. ovulasyon testi kullandım,bide dediğin gibi muayene ile yumurtladığım günü tam tesbit etmiştim.ragim resmen aşağıya iniyo ve ufacık bir delik geliyo eline. bunu anlayabilmek için her gün kontrol ederseniz bir ayın içinde rahimde ne gibi değişiklikler oluyo anlayabilmeniz kolaylaşır. aşağı-yukarı,sert-yumuşak,açık kapalı şeklinde yorumlayabilirsin kendi vücudunu tanıyınca.
işte bu ay ilk deneme yaptım. ama olmadı ovulasyon takibide yaptırıyorum ama neden olmadığını anlayamıyorum. Bazı aylarda spermin neden yumurtayı döllemzki acaba yaaa,yani düşün gününden eminsin ama hamile kalamıyosun:)
Bir dış gebelik geçirdim 8 haftalık bebeğim ameliyatla alındı. zor günler yaniii .2 bebeğimi doğurayım daha 3. yede istiyorum ben :))))))öpüyorum

Ha bide kan tazeleme olayı hesabımda tutuyodu. onuda unutmamak lazı. Bakalım bu 2. dede kan tazeleme tutarsa şu sonucu çıkaracam. 1. de tutuan 2. dede tutuyo diye. Eğer tutmazsa silip atarım bu yöntemi :))))))

Son düzenleme:

ya benyaptımj bana tarih verdi ama bu verdiği tarihler yumurtlamadan 1 gün önce ve yumurtlamadan 2 gün sonra tarihleri. e bu zamada ben ilişkiye girmezsen zaten çocuğum olmıyacak bu nasıl bir tarih verme ben anlamadım gitti ????????

kizlar ben regl oldum 10 gun önce geldi ve planlar alt üst oldu
ictigim kürlerde folbul takviyelerde bosa gidecek neyse ekimde ben tekrar seye basliyim folik aside ocak itibariyle baslarim denemye zamn dedigin nedirki hemen gecer ins hayirla saglikla
o yuzden yilbasinda deneme karari aldim iyice bir icim temizlensin adet duzene girsin bekerim yeterki yeniden [URL="http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik-f31/"]hamile[/URL] kalayim sagllikli sekilde temeli yilbasinda atarim ins:KK64:

10 gün önce nasıl adet oldun yaaa çok fazla erken olmuşsun. Bu ay bende erken oldum ama 2 gün sadece olduğum gün çok üzülmüştüm
,çok umutlanmıştım bu sefer ilk denemde olcak diye ama olmadı işte. :KK43:( sende fazla üzülme istediğin zamanda olur inşallah

ictigim kürlerde folbul takviyelerde bosa gidecek neyse ekimde ben tekrar seye basliyim folik aside ocak itibariyle baslarim denemye zamn dedigin nedirki hemen gecer ins hayirla saglikla
o yuzden yilbasinda deneme karari aldim iyice bir icim temizlensin adet duzene girsin bekerim yeterki yeniden [url="http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik-f31/"]hamile[/url] kalayim sagllikli sekilde temeli yilbasinda atarim ins:KK64:

sağlık olsun gurbetcim inşallah yeni yıl sana uğurlu gelir

Valla orkidem oğluşum 2 yaşını bitirdi şimdide dediğin gibi kız istiyorum, bir gün bende bu duruma geleceğim hiç aklıma gelmemişti :) tam tersi için uğraşıcam bana fikir verin valla.msn arada bir açıyorum ama seni hiç online görmedim şimdiye kadar.bende karabasanı ve water... ezelce bende merak ediyorum bunları, inşallah en kısa zamanda sizlerde oğlan kuzucuklarınıza kavuşursunuz. benim yumurtlama günü ve ertesi günü iki ilişkiyle oldu. ovulasyon testi kullandım,bide dediğin gibi muayene ile yumurtladığım günü tam tesbit etmiştim.ragim resmen aşağıya iniyo ve ufacık bir delik geliyo eline. bunu anlayabilmek için her gün kontrol ederseniz bir ayın içinde rahimde ne gibi değişiklikler oluyo anlayabilmeniz kolaylaşır. aşağı-yukarı,sert-yumuşak,açık kapalı şeklinde yorumlayabilirsin kendi vücudunu tanıyınca.
işte bu ay ilk deneme yaptım. ama olmadı ovulasyon takibide yaptırıyorum ama neden olmadığını anlayamıyorum. Bazı aylarda spermin neden yumurtayı döllemzki acaba yaaa,yani düşün gününden eminsin ama hamile kalamıyosun:)
Bir dış gebelik geçirdim 8 haftalık bebeğim ameliyatla alındı. zor günler yaniii .2 bebeğimi doğurayım daha 3. yede istiyorum ben :))))))öpüyorum

Ha bide kan tazeleme olayı hesabımda tutuyodu. onuda unutmamak lazı. Bakalım bu 2. dede kan tazeleme tutarsa şu sonucu çıkaracam. 1. de tutuan 2. dede tutuyo diye. Eğer tutmazsa silip atarım bu yöntemi :))))))
cnm kan tazeleme nasıl oluyo anlatırmısın bızede bırde dıyt felan yaptınmı cınko felan kullandımı esın..bu arada gecmıs olsun bebeısını kaybetmıssın Allah bırdaha yasatmasın ıns en yakın zamanda hamıle kalırsın

Son düzenleme:
o yuzden yilbasinda deneme karari aldim iyice bir icim temizlensin adet duzene girsin bekerim yeterki yeniden [URL="http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik-f31/"]hamile[/URL] kalayim sagllikli sekilde temeli yilbasinda atarim ins:KK64:

hayırlısı olsun gurbet ablam kızın iyimi ok üzüldüm geçmiş olsun
ben dün doktordaydım yıllık kontrele gittim rahim yumrtalık herşey iyiçıktı
çok sevindim iki tarftada yumurtalar var dedi 11. günümdü bidahaki ay deniycem inşallah

eğer eşinin ve senin doğum tarihleriniz doğruysa yaz hesaplıyayım. mantiki bir yönü yok sadece matematiksel bir hesap yöntemi gibi. ama benim ve çevremde ki bazı kişilerde tutuyo. zaten ilk çocuğunda tutmayan 2. dede tutmuyo.

olsun canim yaa bulustuk ya oda yeter evt deli gibi oglan isterken sen simdi kiz icin cirpinmanda ayri bi guzel
demek ucuncuyude dusunuyosun
benim ikincim erkek olursa eger ucuncuyu belki 35 yaslarinda elkide hic yapmam
sen vajinal dus yapmismiydin cnm
ay insallahh sen kizini bizde ogullarimizi aliriz kuca+gim-+izaa:KK62:

kızlar sala yaptım geçen gün domateslerin suyunu ayırdım biraz içiyorum bol bol sizde yapın kaynamış patateslerin üzerine döküp kendime salata yapıyorum acilen alkali olmam lazım tam bir ayım kaldı inşallah bi sorun çıkmaz

KIZLARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR hoş geldiniz tarihlerimi önceki sayfada verdim hadi bana yardım edin 5 gün sonra başlıycam .ne zaman kesmeliyim ilişkiyi kız için:KK16::KK16:tavsiyelerinizi bekliyorum.

merhaba canım senınde kız istemene bayıldım desem yeridir bayaa çoğaldık ne güzell
ayrıcada sen bızden rütbelisin bilgin fazla senden öğrenceklerımız var yanii
kaç yasındasın 3.ye zaman kalıyormu :) benımde oğlum 2 yasında artık zamanı dıye düşünüyorum
bu yukarda yazdığın rahım kontrolunü yıne yapacakmısın kız bebektede neler denıyorsun ne olur aydınlat benıde sen ne yaparsan takıp edeyım.bugün adetımın gelme günü ekımde bende kız bebek için temel atmayı düşünüyorum inş. folıkasıt kullanıyorum şuanda sadece sende alıyormusun takvıyelerden falan ?
buarada çok geçmiş olsun bıdaha yasatmasın rabbım.

X