- 29 Aralık 2015
- 748
- 1.522
-
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #66.581
Farkındaysanız kendi görüşümden bahsettim ben...Bunun doğru olmadığını empoze etmedim,etmeye çalışmadım..Hala aynı görüşümdeyim.Başkalarının bu konudaki düşüncelerini de yermem..Eğer insanların cinsiyetle ilgili bir tercihi olmasaydı bu konu hadislerde geçmezdi. Eski tarihlerden bu yana cinsiyet insanların ilgilendikleri konu olmuş..ilk bebekte değil ama 2. Bebekte herkesin bir tercihi mutlaka oluyordur ki ilk bebekte bile insanların gönlünde yatan bir tercih vardır..bizim öncelikle Allah tan isteğimiz sağlıklı hayırlı ve gönlümüzdekidir..Türkiye ata erkil bir toplum ve 2-3 kızı olana gizli baskı yaparlar ve bunları yaşayanlar bilir sadece..
Hadiste erkeğin suyu kadının suyunun önüne geçerse bebek erkek olur, tersi olursa kız olur..insanlarda bunun bilimsel yönünü araştırıp denemeler yapıyor..yoksa neden dinimizde bu konu ele alınıyor? Tabiki herşey Allah ın taktirinde, O izin vermezse değil cinsiyet bebek bile olmaz..bilimsel veriler %100 değil, %100 olsaydı şimdi bu konuları bu sayfalarda konuşuyor olmazdık..
Hadislerde geçen yazılar, bilimsel olarak araştırılmış ve bunuda insanlar deniyorlarsa ben sakınca görmüyorum şahsen..yoksa neden hadislerde geçsin? Yanılıyor muyum? Yanılıyorsam lütfen düzeltin...
çok teşekkür ederim cevabın için. :) meme isteyip de ona vermediğim zaman ağladığı vakit ona eziyet ediyormuşum gibi hissediyorum. bütün günüm ondan özürler dilemekle geçiyor. ağlatmadan bitse keşke :) kıyamıyorum ona hiç. tabiki emmek en doğal hakkı ama yeterli katı gıda alamıyor.Dün gibi hatırlıyorum bu ayları canım..bende 21 ay emzirdin kızımı..emen bebekler eğer ek gıdayı çok iyi almıyorlarsa benim kızım öyleydi, bütün gece emmek istiyorlar..çook uykusuz kaldım bu yüzden sonunda 21 aydan sonra yemek yemediği için memeden ayırdım ayırmadan öncede çok araştırdım nasıl bıraktırırım diye..kademeli bıraktırdım..once gündüzleri emzirme sayısını azalttım ve bir emzirmeye indirdim sonra hiç emzirmedim bu arada gece ne zaman isterse emzirdin..gece bıraktırmasıda kolay oldu..1 haftada bıraktı..gece emmesi giderek azaldı ve beklentisi bitti ve bıraktı:)
İnşallah sende üzülmeden, üzmeden rahat bıraktırırsın..
Rica ederim canım, seni çok iyi anlıyorum..bebeğinide..atlatırsınız inşallah zahmetsiz..memeden ayırmayı zamana yayman işini kolaylaştırır..birden bıraktırmak bebeği çok üzüyor çünkü..çok teşekkür ederim cevabın için. :) meme isteyip de ona vermediğim zaman ağladığı vakit ona eziyet ediyormuşum gibi hissediyorum. bütün günüm ondan özürler dilemekle geçiyor. ağlatmadan bitse keşke :) kıyamıyorum ona hiç. tabiki emmek en doğal hakkı ama yeterli katı gıda alamıyor.
Sizde farkındaysanız bende kendi görüşlerimi aktardım..sizi eleştirmedim ve yargılamadım..ayrıca cinsiyetle ilgili bu forumda bilgi toplayan, çabalayan, beklenti içinde olan onlarca insan var..ben dini ve bilimsel verileri bilgileri paylaşmaya çalıştım..Allah herkesin gönlündekini versin..Farkındaysanız kendi görüşümden bahsettim ben...Bunun doğru olmadığını empoze etmedim,etmeye çalışmadım..Hala aynı görüşümdeyim.Başkalarının bu konudaki düşüncelerini de yermem..
Slm bugun kontroldeydim... Dr bazi kan testleri istemisti onlar cikmis toksoplazma rubella testleri rubella igg ve igm pozitif cikmis... Tekrar test yapildi antivide diye ona gore ne zaman geçirdiğim suan geciriyomuyum belli olucak ama 10 gun sonra cikicakmis sonuclar... Basina gelen varmi hic boyle bisi... Cok. Korkuyorum tehlikeliymis bebegi aldirmam bile gerekebilirmis internette oyle yazio... Dua edin nolur yanlis cikmis olsun... Aon yaptrdihimda hicbisi cikmasinbuyuk sevincle gittim bebegime ama sevinemedim
Canım stres yapma kendine bisey çıkmaz inşallah hemen kötü düşünme internette okuduğun şeylere hiç kafana takma orda okadar kötü şeyler yazıyorsunki doktora gittiğinde korkulucak bişey olmadığını anlıyorsunSlm bugun kontroldeydim... Dr bazi kan testleri istemisti onlar cikmis toksoplazma rubella testleri rubella igg ve igm pozitif cikmis... Tekrar test yapildi antivide diye ona gore ne zaman geçirdiğim suan geciriyomuyum belli olucak ama 10 gun sonra cikicakmis sonuclar... Basina gelen varmi hic boyle bisi... Cok. Korkuyorum tehlikeliymis bebegi aldirmam bile gerekebilirmis internette oyle yazio... Dua edin nolur yanlis cikmis olsun... Aon yaptrdihimda hicbisi cikmasinbuyuk sevincle gittim bebegime ama sevinemedim
Yok canım bu ayda benden bişey yok adet olalı bir hafta oldu.Ben erteleniyorum artık canimCemreberencim naptin yaptinmi gebelik testi merak ettim cnm
Geçmiş olsun canım ya.. Inşallah bişey çıkmaz. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin. Hayırlı haberlerini alırız inşallah..Slm bugun kontroldeydim... Dr bazi kan testleri istemisti onlar cikmis toksoplazma rubella testleri rubella igg ve igm pozitif cikmis... Tekrar test yapildi antivide diye ona gore ne zaman geçirdiğim suan geciriyomuyum belli olucak ama 10 gun sonra cikicakmis sonuclar... Basina gelen varmi hic boyle bisi... Cok. Korkuyorum tehlikeliymis bebegi aldirmam bile gerekebilirmis internette oyle yazio... Dua edin nolur yanlis cikmis olsun... Aon yaptrdihimda hicbisi cikmasinbuyuk sevincle gittim bebegime ama sevinemedim
Geçmiş olsun canım ya.. Inşallah bişey çıkmaz. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin. Hayırlı haberlerini alırız inşallah..
Yok canım bu ayda benden bişey yok adet olalı bir hafta oldu.Ben erteleniyorum artık canim
Cok geçmiş olsun canım. Ne zaman cıkacak sonuçlarSlm bugun kontroldeydim... Dr bazi kan testleri istemisti onlar cikmis toksoplazma rubella testleri rubella igg ve igm pozitif cikmis... Tekrar test yapildi antivide diye ona gore ne zaman geçirdiğim suan geciriyomuyum belli olucak ama 10 gun sonra cikicakmis sonuclar... Basina gelen varmi hic boyle bisi... Cok. Korkuyorum tehlikeliymis bebegi aldirmam bile gerekebilirmis internette oyle yazio... Dua edin nolur yanlis cikmis olsun... Aon yaptrdihimda hicbisi cikmasinbuyuk sevincle gittim bebegime ama sevinemedim
Canım neymiş o rubella igm testlerı. Kusura bakma bılmıyorum ben onları. Anlamadım yani. Antıvıde nedir.Slm bugun kontroldeydim... Dr bazi kan testleri istemisti onlar cikmis toksoplazma rubella testleri rubella igg ve igm pozitif cikmis... Tekrar test yapildi antivide diye ona gore ne zaman geçirdiğim suan geciriyomuyum belli olucak ama 10 gun sonra cikicakmis sonuclar... Basina gelen varmi hic boyle bisi... Cok. Korkuyorum tehlikeliymis bebegi aldirmam bile gerekebilirmis internette oyle yazio... Dua edin nolur yanlis cikmis olsun... Aon yaptrdihimda hicbisi cikmasinbuyuk sevincle gittim bebegime ama sevinemedim
Canım neymiş o rubella igm testlerı. Kusura bakma bılmıyorum ben onları. Anlamadım yani. Antıvıde nedir.
Cok geçmiş olsun canım. Ne zaman cıkacak sonuçlar
Kızlar yumurtlama zamanlarındaki gelen o akıntılar gelmeyınce hamile kalınmıyormu. Kupkuruyken hamıle kalınmazmı sızce
Canım ınsallah ıyı haberler alırsın. Allah yardımcın olsun10 ocakta ins cnm
Canım ben ogluma hamıleyken komşumun kızı yanımda kızamıkçık çıkardı. Anıden dökülfü kızın yuzune. Bizde şok olduk. Sonra doktoru aradım acıldeki. Bana bunun iyi olmadıgını ve cocugun alınması gerekebılecegını söyledi. Ve ben o gece uyuyamadım. Sonra özel doktora gıttık. Doktor okadar guzel davranarak bana öyle guzel moral verdıkı. Hemen kanımı aldılar. Özel yer oldugu için fazla beklemeden sonucumu aldım. Ama hemen annemi arattı doktor bana. Küçükken kızamıkçık çıkarmışmıyım dıye sorduk. Annem çıkardın dıye hatırlıyorum dedı. Çok şükür çıkarmışım gercektende. Kızamık ayrı kızamıkçık ayrı oluyor çunku. Korkma sende. İnşallah guzel sonuç alacsksınCnm normalde gebe kalmadan obce yapilmasi gerekiomus sanirim... Rubella kizamikcik oluyo... Adivide de benim pozitif ciktigi icin ikiside igg ve igm hastaligi ne zaman gecirdigimi belirleyen bir testmis... Yenimi eskimi diye... Bakalim beklioruz 10 gun
Canım ben ogluma hamıleyken komşumun kızı yanımda kızamıkçık çıkardı. Anıden dökülfü kızın yuzune. Bizde şok olduk. Sonra doktoru aradım acıldeki. Bana bunun iyi olmadıgını ve cocugun alınması gerekebılecegını söyledi. Ve ben o gece uyuyamadım. Sonra özel doktora gıttık. Doktor okadar guzel davranarak bana öyle guzel moral verdıkı. Hemen kanımı aldılar. Özel yer oldugu için fazla beklemeden sonucumu aldım. Ama hemen annemi arattı doktor bana. Küçükken kızamıkçık çıkarmışmıyım dıye sorduk. Annem çıkardın dıye hatırlıyorum dedı. Çok şükür çıkarmışım gercektende. Kızamık ayrı kızamıkçık ayrı oluyor çunku. Korkma sende. İnşallah guzel sonuç alacsksın