Riseboz sende 13 haftalık olmuşsun maşallah ne zaman gideceksin doktora?
Dün doktora gittim, ense kalınlığı iyi dedi, çok şükür Rabbime, burun kemiği de gelişmiş. Ama bunlar yeterli bilgi değil, sadece olasılık, ense kalınlığı yüksek çıkar sağlıklı olur, düşük çıkar, bebek sağlıksız olabilir dedi. İki hafta önce gittiğimde kalp sesini duymak istiyorum demiştim. Doktorda sen neler biliyorsun deyip tekrar ultrasona alıp dinletti. Ama doppler sinyali uzun süreli uygulanırsa, bebeğin kalbi ısınır, kalbi durabilir kimse ne olduğunu anlamaz dedi. Kısa bir ölçüm yaparak gösterdi, yavrumun kalbi 165 atıyordu. Ben cinsiyet tahmini için sorduğumu söyledim, 140 dan aşağı erkek, 140 mı 145 işte neyse yüksekse kız diyorlar dedim. O da öyle bir şey yok dedi. Kalp atım satısı 120 ile 180 arasında olurmuş. 120 den düşük ve 180 den yüksekse bebeğin sağlıksız olma durumu down sendromu gibi olabiliyormuş. Neyse, şimdiki muayenede onu hatırlayıp yine kalp atışını ölçtü, ben şart değil dedim. Sonrasında beni başka bir doktora yönlendireceğini detaylı ultrasona gireceğimi söyledi. Bende radyoloji ye mi yolluyorsunuz dedim, evet dedi 300tl bakılıyormuş. bebek te bir sorun mu var doktor bey deyince 35 yaş üstüsünüz dedi. Gitmem şart mı? Sonuçta bildiğim kadarıyla bebekte sağlılı olmayan bir durum varsa anne karnındaki bebeğe herhangi bir tedavi yapılmıyor deyince, benim bu kadar soru sormamadan sanırım adamcağız herşeyin ve bebekte zeka durumunun bile öğrenmek istediğimi sanmış. Rabbim imtihan etmesin bu konu da beni inşallah, ben sadece sağlıklı sıhhatlı olmasını istediğimi, bir sıkıntı varsa bebeğimi aldırmayacağımı söyledim. O zaman ikili ve üçlü testi de iptal edelim dedi. Bende sadece yapılması şart olan testleri yapalım. O kadar detaylı incelemeye gerek yok dedim. Sonuç olarak bazı testler verdi, guatra ve kanda bazı değerlere bakılacak sanırım. Hem gebeliğimde kayıtlara geçmiş olur. Cinsiyetini de gelecek haftasonu söyleyecek, nasip olursa. Bakarken erkeğe benzetti ama emin olamadı. Tekrar gelecek hafta bakalım, daha net değil dedi. Doktordan sonra bir ağladım bir sustum. Çok sevindim ihtimaline bile.
Lütfen bana da dua edin. Rabbim dileyen, isteyen, emek verenin yüzünü güldürsün. Gönlümüzden geçen hayırlı ise bize takdir etsin, kolaylaştırsın ve bereketli ve sonuçtan razı kılsın inşaAllah.