selam bacılar. takip ediyorum ve paylaşımda bulunuyorum sizler kadar sık olmasa da..
ilk sayfadan itibaren okudum. Yalnız kanımca yanlış bilinen şeyler var.
İlk olarak akıntı konusunda yanlış bilgiler mevcut. Ovulasyon olana kadar östrojenin hakim olduğu bir dönem vardır. Östrojenin en belirgin etkisi akıntıyı sümüksü hale getirmesidir. Ayrıca vücut sıcaklığını düşük tutar. Ovulasyon olduktan sonra yumurta fallop tüplerine bırakılır ve rahme doğru ilerler. Yumurtadan geriye kalan sarı cisimciğe corpus Luteum denilir. Yumurtlamadan sonra bu cisim Progesteron hormonu salgılamaya başlar. Yumurtlamadan önce Östrojen, Yumurtlamadan sonra progesteron hakimdir. Progesteron hormonunun 2 önemli etkisi vardır. 1- Vücut sıcaklığınızı 0,5-1 derece artırır. 2-Salgıyı tekrar kremsi yapar. Dolayısıyla salgının kremsi olması ve sıcaklığınızın yükselmesi yumurtlamanın yaklaştığının değil, yumurtlamanın olup bittiğini gösterir. Derhal ilişki olmalıdır.
Kadınların kas yapmasının erkek bebeğe en ufak bir katksıı bile yoktur. Cinsiyetin kilo ile kas ile alakası hiç yoktur.
Bazı arkadaşlar karbonatlı su içmekten bahsetmiş. Ülser-migren olursanız hayatınız boyunca çekersiniz. onu içmeden de alkali olabilirsiniz.Ben perhizin şu şekilde yapılmasının yeterli olduğunu düşünüyorum:
1-Tüm süt ürünleri, yumurta, brokoli, taze fasulye,karnabahar, lahana , maydonoz ıspanak marul, çilek,ahududu, mısır gevreği,mısır patlağı, aspartam tatlandırıcı yasak
2- Günde 3 muz , 2 türk kahvesi, 15-20 kuru kayısı,her yemeğin yanında turşu,günde 2-3 portakal,her gün limonlu soda...
bu kadarının yeterli olduğunu düşünüyorum.
Cinsiyet seçiminde en önemli nokta zamanlama bence. ovulasyonu tuttuıramazsak bence perhiz de bize yardımcı olamayacaktır. Doktor takibi ve çatlatma iğnesi bence zamanlama için çok uygun.