• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Sünneti nasıl yapmalı

Ablam için açıyorum kokuyu. 6 yaşında yeğenim sünnet olacak ve hiçbir şey yapmamış olmak istemiyorum çocuğun içinde kalmasın üzülmesin diye. Sünnet kıyafeti alacak ama kutlama tarzı düğün tarzı bir organizasyon konusunda kararsız. Bütçesi pek yok. Minimum bütçeyle ne yapılabilir fikir almak istiyor. Düğün yapsa çok takı gelmez zaten ki Gram altın bile 4 bin olmuş. Var mı önerisi olan minimum bütçeyle hediyelik ne yapılabilir ya da nerede kutlama yapılır. Sadece küçük aile ile birşey yapılsa bu sefer de hiç birşey gelmez gibi geldi. Bilemedik.
6 yaşa kadar sünnet mi bekletilir benim yigeni üç aylikken yaptirdik ayrica kıyafet neyse de düğün vs ne ua kalmadi bu devirde hadi altin da gelse yaptığı masrafi bile karsilamaz

Çünkü biz çok zengin bir ülkeyiz, hiç fakir fukaramız yok, aç uyuyan çocuklar yok o yüzden diğer ülkelere yardım ediyoruz. Bi de daha havalı oluyor 😉
Bunca yillik Muslumanim, sevabin ithalini ilk kez duyuyorum.
Bizim servis görevlisi geçen paylaşmış wp durumuna, buradaki bir mesire alanına bildiğin kınalık kaftan, taç gitmiş. Yanında da şehzade kıyafetli oğlu. Yani bu kadar komik bir görüntü olamaz. Çok güldüm yani
Bende en son gittigim sunnet dugununde, (adam 2.esiyle evli, kadin 2.esiyle evli) anne ilk dugununde giydigi gelinligi ve sehzade oglu at ustunde mehter takımı esliginde salona girdiğinde komaya girmistim, gittiğim en utanc verici etkinlikti, kendileriyle gorusmeyi derhal kestik.
Sebep bu olmamali ya, sevap bu sonucta?
Sevap pointi daha yüksek güncelleme gelmiş heralde 😀
🙄 Afrikaliya yardim 5, Turk'e yardim 2 puan falan mi nedir yani, Allah'im affet neler dusunduruyorlar insana, peynircim sozlerim sana degil😘
Beni daha mutlu ediyor.
Niye hanimefendi, bi Türk cocugunun karni doysa kotu mu hissedeceksiniz, yani isin dini yonu, sevabi gunahi umrumda degil ama komsunuz acken el kapisini yaglayip ballamak olur mu? Hak mi bu?
Ucuz 😀 tr de et ne kadar yurtdışında ne kadar 😆
Sebep bu olmamali ama ya :( su dini kuruluslarin ilanlari onume dusuyor arada ki muhtemelen hanimefendide boyle bagis yapacak, hicte ucuz degildi Tr fiyatina kiyasla. Oyle mi cidden, ucuz diye mi Afrikali sevinirken, Türk ac mi kaliyor?

Cidden yuregim burkuldu, kalbim kirildi, cok ciddiyim.

İki oğlum var biri 18 aylık diğeri 4 aylıkken sünnet oldu. Hiçbir şey yapmadık. 5 yaşında apartmandan yaşayan birinin sünnet düğününü gördü, taht gibi bişeyde oturuyordu. Bende oturmak istiyorum bikac gün sonra cok sacma istemiyorum dedi. Ben sünnetlik alip stüdyoda belki foto cektiririm diyordum onuda yapmadım. Cokda mühim bişey degil. Taki vs getirecek kisi aileler olur. Ya da çok sünnet düğününe gidiyorsa onlar getirir. Taki beklentiyse su zamanda kimse taki takmaz cok yakinlari dışında

Ablam için açıyorum kokuyu. 6 yaşında yeğenim sünnet olacak ve hiçbir şey yapmamış olmak istemiyorum çocuğun içinde kalmasın üzülmesin diye. Sünnet kıyafeti alacak ama kutlama tarzı düğün tarzı bir organizasyon konusunda kararsız. Bütçesi pek yok. Minimum bütçeyle ne yapılabilir fikir almak istiyor. Düğün yapsa çok takı gelmez zaten ki Gram altın bile 4 bin olmuş. Var mı önerisi olan minimum bütçeyle hediyelik ne yapılabilir ya da nerede kutlama yapılır. Sadece küçük aile ile birşey yapılsa bu sefer de hiç birşey gelmez gibi geldi. Bilemedik.
Bi konvoy yapın bı salınsın kıyafetiyle çocuk sonra da evde dua okutun Mevlüt şekeri dağıtın.

Minimum bütçeyle birinci derece aileyi çağırıp evde pasta kesersiniz ya da mevlid okutursunuz. Sünnet kıyafetini de giydirirsiniz. Çocuk da hevesini alır, aile de bir arada olur. Fazlası görgüsüzlük gibi geliyor bana. Çocuğunun pipisi kesilecek diye neyin düğünü. İsterseniz bir de nişanlarda ya da doğum günlerinde özel süsleme yapan bir yerle anlaşın. Zaten minimum 20-30 bin tl tutar, o da fazlasıyla tatmin eder herkesi.

Ayrıca birinci derece akrabam bile olsa sünnet oldu diye kimsenin bebesine altın takmam. Altın beklemeyin yani.

Çocuk odasina balonlar ile süsleyin.Fotografciya götürün.Arkadaslari ile doğum günü gibi kutlayın.

Back
X