- 15 Ocak 2018
- 2.670
- 4.840
- 83
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
neden? dinenmi sağlık açısındanmı merak ettimOğlum 5 yaşında ben kesinlikle sünnet ettirmeyi düşünmüyorum birileri kafamı ütülemezse yaptırmayacağım o kesin![]()
Birincisi farz değil adı üzerinde sünnet ve buna ilişkin kesin bir kaynak yok ve artık ürologlar gerekli olmadığını hatta ileride ki cinsel yaşantısında negatif etki yarattığını ve özellikle toplumumuzda ki erkeklerin erken boşalma sorunlarına sünnetin yol açtığını ifade ediyorlar. Oğlum zaten şu an çok korkuyor ve travma yaşamasını istemiyorum , bir arkadaşım var 3 oğlu var hiçbirini sünnet ettirmedi ama büyük oğlu 7 yaşında kendisi anne sünnet olmak istiyorum deyince yaptırdı. Benimki de kendi isterse olur , bence şart değil.neden? dinenmi sağlık açısındanmı merak ettim
İnşallah, içinizi ferah tutun ne kadar erken o kadar iyi inanın. Ben durdum düşündüm ileride nasil ikna ederim diye,zor olacağına kanaat getirdim bu sebeple erkenden hallettik.Aslında bende yenidoğan sünneti yaptıracaktım,doğum sonrası hastaneden çıkmadan ama oğlum ikinci gün yoğunbakıma alındı sonrasında toparlanması için bu zamana kadar bekledik.Çok iyi yapmışsınız,ileride hastane korkusu,organ kaybı travması bile oluyormuş,erkenden olup bitsin hayırlısıyla.Doktorumuza tavsiye üzerine gittik zaten iyi olacağını düşünüyorum.Umarım bizde kolayca atlatırız.
Sağolun çok teşekkür ederim. Sizde kolayca atlatırsınız inşallah. Evet çok üzücüydü onu ameliyathaneye öylece bırakmak ki ameliyathane kapısına kadar kucağımda götürdüm ona rağmen. Birde oğlum elini bile tuttumamiş kimseye doktoru söyledi şaşırdık diye normalde bebekler tutarmış hemşirenin elini,yıkmış ortalığı ağlaya ağlaya ki getirdiklerinde de ağlıyordu zor sakinlestirdim. Anlayacağınız ben dışarda o içerde bol bol ağladık. Eşim daha sakindi,beni sakinlestirmeye çalıştı ama ne mümkün. Çöktüm bir köşeye ekrandan baktım ameliyat başladı yazısına,bitti yazdığını görünce koşa koşa almaya gittim o gün kucağımdan hiç indiremedim çok çok üzüldüm yani anlatamam. Öte yandan buna şükür ki dermansız dert degil,sizde öyle düşünün. Allah kimseyi evladıyla sınamasın diye dua ediyorum. Bizim yaptırdığımız ameliyat bile değildi ,ne anneler babalar bebeklerini ameliyata gönderiyor bir dolu hastalıktan Allah hepsine şifa ailelerine de sabır ve dayanma gücü versinBenim eşim ilk çocukta ağlamaktan perişan oldu .Ben de çok kötü oldum . İkinci 8 yaşına geldi . Sünnet dedikçe birbirimizin gözüne bakıyoruz . Darısı başımıza . Sanki hiç tecrübem yokmuş gibiyim bu konuda . Nasıl geçecek o 20 dakika .Size çok geçmiş olsun
O sırada sana yardim edebilecek biri varsa iki gun gibi hepsini birden yaptırKizlar hazir konu acilmisken ben de bi sey sorayim size
Benim oglanlar ucuz.hepsini birden mi sunnet ettireyim olsun bitsin mi?yoksa cok zorlanirsin tek tek yaptir mi diyosunuz?
Tabi canim. Bu ameliyat sayilmaz. Insanlar neler yaşıyor...Sağolun çok teşekkür ederim. Sizde kolayca atlatırsınız inşallah. Evet çok üzücüydü onu ameliyathaneye öylece bırakmak ki ameliyathane kapısına kadar kucağımda götürdüm ona rağmen. Birde oğlum elini bile tuttumamiş kimseye doktoru söyledi şaşırdık diye normalde bebekler tutarmış hemşirenin elini,yıkmış ortalığı ağlaya ağlaya ki getirdiklerinde de ağlıyordu zor sakinlestirdim. Anlayacağınız ben dışarda o içerde bol bol ağladık. Eşim daha sakindi,beni sakinlestirmeye çalıştı ama ne mümkün. Çöktüm bir köşeye ekrandan baktım ameliyat başladı yazısına,bitti yazdığını görünce koşa koşa almaya gittim o gün kucağımdan hiç indiremedim çok çok üzüldüm yani anlatamam. Öte yandan buna şükür ki dermansız dert degil,sizde öyle düşünün. Allah kimseyi evladıyla sınamasın diye dua ediyorum. Bizim yaptırdığımız ameliyat bile değildi ,ne anneler babalar bebeklerini ameliyata gönderiyor bir dolu hastalıktan Allah hepsine şifa ailelerine de sabır ve dayanma gücü versin
Oğlum 5 yaşında ben kesinlikle sünnet ettirmeyi düşünmüyorum birileri kafamı ütülemezse yaptırmayacağım o kesin![]()
Yardim edecek kimse yok maalesefO sırada sana yardim edebilecek biri varsa iki gun gibi hepsini birden yaptır
Sadece sunnet yapıyordu doktor:) o yüzden . Çocuk doktorudur. Unvanını unuttumSünnet uzmanı ne oluyor ki ilk kez duydum onu :) işte nasipse 14.ayında olmuş olacak bizimkide
Kaç aylıklar bilmiyorum ama küçüklerse,Kizlar hazir konu acilmisken ben de bi sey sorayim size
Benim oglanlar ucuz.hepsini birden mi sunnet ettireyim olsun bitsin mi?yoksa cok zorlanirsin tek tek yaptir mi diyosunuz?
yazım hatası olmuş anladım da yinede yazasım geldi:)
98 den sonra sünnete gerek yokmuş asında yahu:))
Ynen en guzeli kucukken olmasi yada 8.9yaaa kiyamammmm.bu yorum esime okutucam..ben ufakken yaptirmak istiyorum travmatik olmasin diye..o da illa biraz büyüsün istiyordayanamam ben yavrumun öyle aci cekmesine yaa..azcik eli kaysa yüzünü carpsa içim parcalaniyor
![]()
İnmemiş testis aneliyatınız ne kadar sürdü ve şuan ameliyattan sonrA torbaya indi miilk oğlum 40 günlüktü ikincisi 15 günlüktü çocuk cerrahı yapmıştı bölgesel uyuşturma ile. bağladığım bezine sürüyodum kremlerini ön tarafına bide fitil kullanmıştık ağrısı olmasın diye iki günde atlattık şükür hiç kanaması bile olmadı ikisinde de bi saat içinde evimize geldik.
Büyük oğlum inmemiş testis ameliyatı oldu 20 aylıkken onda bi gece yatırdılar sünnet ne alaka yani..
yaklaşık yarım saat sürdü. ameliyattan şuan 6 ay kadar geçti diğer testisine göre biraz daha küçük ama doktor normal olduğunu zamanla aynı formda olacağını söyledi. yumurtalığı indirdiler torbasına yani çok şükür başaralı geçtiİnmemiş testis aneliyatınız ne kadar sürdü ve şuan ameliyattan sonrA torbaya indi mi