Sünnet sünnet

sünnetten sonra sargı bezi oluyo üzerinde ama onun ertesi gün alınması gerektiğinde eger deriye yapışmışsa pamuga zeytınyagı damlatın yumuşasın öyle alın diyordu babam.
ekstra iyileşmesi için sürülmüyo sanırım.
sonuçta bu bir deri kesiği illaki 1 hafta kadar şişliği vs. olacak ama hızlı iyileşiyor çocuklarda..
parmagınızı bıçakla kesseniz bile o yarnaın kapanmasıda sürüyo illaki:)
allah damatlıklarınıda göstersin inşallah:)uzun saglıklı mutlu ömürler yavrunuza

Tamam inşallah,tavsiyelerinizi dikkate alıcam :)
Amin Allah razı olsun,Rabbim hepimizin evlatlarına hayırlı,sağlıklı ömürler versin :)

Birde 2-6 yas arası cinsel kimlik oluşacağı icin pek önermiyorlar tam zamanında yaptırmissiniz

Oğlum 45 günlükken(25 gün önce) sünnet ettirdik. Çocuk cerrahı idi sünneti yapan.
Lokal anestezi yapıldı, ben genel anestezi istemediğim için erken yaptırdım zira 4 aydan sonra lokal yapamam dedi doktor çok hareketleniyorlar diye de ekledi. Hastanede kalmadık,odaya çıktık 1 saat emzirdim,oyaladim,doktor geldi altını açtı,temizledik o ara kaka yapmıştı,bandaj yarın düşmezse çıkarın dedi,krem ve ağrı kesici fitil reçete etti,aldık eve geldik.ilk gün ağrısi vardı huysuzdu fitil verdim sonrasında gerek olmadı,kanama vs de olmadı. 5 gün yıkamadık,5 günün sonra kontole cağırdi zaten gittim sorun yoktu o akşam yıkadım. O gün çok üzüldüm,ağladım bebeğimi teslim ederken ve çıkmasını beklerken ama şimdi iyiki yaptırmışım aradan çıktı diyorum zira çocuk büyüdükçe daha da zorlaşıyor eminim buna.
Sizde araştırın doktorunuzu,güveniyorsanız iyi referans alıyorsanız cevrenizden çocuk cerrahi yada ürolog farketmez diye düşünüyorum zira biz çocukken sünnetçiler vardı onlar yapıyordu bu işlemi.

Aslında bende yenidoğan sünneti yaptıracaktım,doğum sonrası hastaneden çıkmadan ama oğlum ikinci gün yoğunbakıma alındı sonrasında toparlanması için bu zamana kadar bekledik.Çok iyi yapmışsınız,ileride hastane korkusu,organ kaybı travması bile oluyormuş,erkenden olup bitsin hayırlısıyla.Doktorumuza tavsiye üzerine gittik zaten iyi olacağını düşünüyorum.Umarım bizde kolayca atlatırız.

Kız annesi olmakta hiç kolay değil diyorlar,evlat hep aynı.Kız da erkek de zor ve güzel.. :)
Çok teşekkürler :)
Rica ederim :)

Valla hiç kolay değil .mesela sabah küçüğü kalktı kıyafet beğenmiyor .servis geldi gelecek ,bizimki hala etek mi elbise mi ona karar veriyor :)

Allah sağlık versin hepsine .her biri ayrı güzel ..

Oğlum 1.5 aylıktı sünnet olduğunda.alis klamp diye bir yöntem var ürolog onu önermişti bize.çok rahat oldu.bi araştırın isterseniz.

Oğlumun sünnetini 2 aylıkken çocuk cerrahı yapmıştı. Operasyondan sonra çıkıp eve gelmiştik. Bezli olduğu için farklı bir şey kullanmamıştık. Yeğenim de sünnet olduğunda onun doktoru ameliyat yerine karton bardak koyup bebek bezini de büyük numara alıp o şekilde bağlamalarını istemiş. Hayırlı olsun şimdiden.

ilk oğlum 40 günlüktü ikincisi 15 günlüktü çocuk cerrahı yapmıştı bölgesel uyuşturma ile. bağladığım bezine sürüyodum kremlerini ön tarafına bide fitil kullanmıştık ağrısı olmasın diye iki günde atlattık şükür hiç kanaması bile olmadı ikisinde de bi saat içinde evimize geldik.

Büyük oğlum inmemiş testis ameliyatı oldu 20 aylıkken onda bi gece yatırdılar sünnet ne alaka yani..

tutturmuşlar bir travama başlıcam travmasına eşlerimizin hepsi sünnet olmuş sonuçta ameliyatta sorun çıkmazsa travma olmaz bence

Yatış yapılması gece yatacak demek değil. Yatış yapılır op. İçin dosya açılır yani. Doktor ne zaman uygun görürse taburcu eder.

Büyük oğlum 10 sene önce oldu yatış yapılmamıştı .Ufaklık ta yaza olacak kısmet olursa .Neden yatırıyorlar ki ?

Oğlum 45 günlükken(25 gün önce) sünnet ettirdik. Çocuk cerrahı idi sünneti yapan.
Lokal anestezi yapıldı, ben genel anestezi istemediğim için erken yaptırdım zira 4 aydan sonra lokal yapamam dedi doktor çok hareketleniyorlar diye de ekledi. Hastanede kalmadık,odaya çıktık 1 saat emzirdim,oyaladim,doktor geldi altını açtı,temizledik o ara kaka yapmıştı,bandaj yarın düşmezse çıkarın dedi,krem ve ağrı kesici fitil reçete etti,aldık eve geldik.ilk gün ağrısi vardı huysuzdu fitil verdim sonrasında gerek olmadı,kanama vs de olmadı. 5 gün yıkamadık,5 günün sonra kontole cağırdi zaten gittim sorun yoktu o akşam yıkadım. O gün çok üzüldüm,ağladım bebeğimi teslim ederken ve çıkmasını beklerken ama şimdi iyiki yaptırmışım aradan çıktı diyorum zira çocuk büyüdükçe daha da zorlaşıyor eminim buna.
Sizde araştırın doktorunuzu,güveniyorsanız iyi referans alıyorsanız cevrenizden çocuk cerrahi yada ürolog farketmez diye düşünüyorum zira biz çocukken sünnetçiler vardı onlar yapıyordu bu işlemi.
Benim eşim ilk çocukta ağlamaktan perişan oldu .Ben de çok kötü oldum . İkinci 8 yaşına geldi . Sünnet dedikçe birbirimizin gözüne bakıyoruz . Darısı başımıza . Sanki hiç tecrübem yokmuş gibiyim bu konuda . Nasıl geçecek o 20 dakika .Size çok geçmiş olsun

tutturmuşlar bir travama başlıcam travmasına eşlerimizin hepsi sünnet olmuş sonuçta ameliyatta sorun çıkmazsa travma olmaz bence
Benim eşimin bu konuda bir tezi var :)
Kendi sünnet olurken değil , oğlu sünnet olurken yaşamış travmayı .
Şaka bir yana katılıyorum dediğinize.
büyük oğlumu uyutmadı doktoru .ağır bir zatürre geçirmişti .Cerrahta gerek yok dedi .Güle oynaya girdi, öylede çıktı :)

Benim eşimin bu konuda bir tezi var :)
Kendi sünnet olurken değil , oğlu sünnet olurken yaşamış travmayı .
Şaka bir yana katılıyorum dediğinize.
büyük oğlumu uyutmadı doktoru .ağır bir zatürre geçirmişti .Cerrahta gerek yok dedi .Güle oynaya girdi, öylede çıktı :)
Kaç yaşında sünnet oldu oğlunuz? birde eşiniz kaç yaşında imiş. benim oğlan 4 yaşında dda

bence sünnet uzmanında yaptırın. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum da. Antalya da iken yaptırmıştım ben. Bez konusunda sıkıntı olmaz. bez daha çabuk iyileştirir demişti doktor. Operasyondan sonra sadece 1 saat acıdı. baya bi zorlamıştı. sonra uyuyakladı ve uyanınca hiç bişey yoktu. oğlum da 1.5 yaşında idi. spreyleri kremleri filan oluyor. çabucak iyileşiyor. küçükken yaptırın derim ben.Ha birde bizim doktor suya tutun demişti. hergün suya oturtuyoduk. 3-5 gün geçsin diye beklememiştik. tabi her doktorun tavsiyesi farklıdır.

Son düzenleme:
Yatış yapılması gece yatacak demek değil. Yatış yapılır op. İçin dosya açılır yani. Doktor ne zaman uygun görürse taburcu eder.

Büyük oğlum 10 sene önce oldu yatış yapılmamıştı .Ufaklık ta yaza olacak kısmet olursa .Neden yatırıyorlar ki ?

Sanırım dediğiniz gibi olacak,biz yanlış anladık.Eşimle de görüştüm biraz önce onun da arkadaşlarının çocuklarına hiç yatış olmamış.Yani sabah giriş yaptırıp duruma göre o gün taburcu oluruz inşallah bizde.

Kuzenimin iki oğlu var,aynı anda sünnet oldular.Biri 6 yaşında biri 3 aylıkken.Bebekte hiçbir sıkıntı çekmezken abisinde bir hafta hem yoğun ağrı hem de psikolojik olarak sıkıntı çektiğini söyledi.Tabii dediğniz gibi bu herkeste olacak değil ama mesela benim eşim hatırlıyor sünnet zamanını ki kendisi de erkenden olsun bitsin diyor,ben oğlumun hatırlamasını istemiyorum açıkçası,hastanelerden yeterince yıprandı ve korkuyor maalesef.Tabii herkesin fikri farklı olabilir :)

bence sünnet uzmanında yaptırın. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum da. Antalya da iken yaptırmıştım ben. Bez konusunda sıkıntı olmaz. bez daha çabuk iyileştirir demişti doktor. Operasyondan sonra sadece 1 saat acıdı. baya bi zorlamıştı. sonra uyuyakladı ve uyanınca hiç bişey yoktu. oğlum da 1.5 yaşında idi. spreyleri kremleri filan oluyor. çabucak iyileşiyor. küçükken yaptırın derim ben.Ha birde bizim doktor suya tutun demişti. hergün suya oturtuyoduk. 3-5 gün geçsin diye beklememiştik. tabi her doktorun tavsiyesi farklıdır.

Sünnet uzmanı ne oluyor ki ilk kez duydum onu :) işte nasipse 14.ayında olmuş olacak bizimkide

Back
X