Sünnet yaptırmak ya da yaptırmamak işte bütün mesele bu..

Ben dini boyutunda değilim, eşim de öyle. Ama yaptırmamız gerektiğini söylüyor . Normalde 4 ayına yaptıracaktık ama bebekken yapılanlar sonradan sorun oluyormuş, gittiğimiz bi doktor bunu söyledi, o yüzden vazgeçtik en azından 11 ayını bekleyin dedi. Ben yine de kurtlandım. Eğer yapılacaksa hatırlamadan yapılması iyi ama yapılmaması gerekiyor bence ya. Bildiğin sakatlamak gibi geliyor bu bana. Sonra ilerde zorbalanır mı diye düşünüyorum sırf sünnetsiz olduğu için. Sırf bu yüzden çok ikilemdeyim çok vicdan yapıyorum. Ve aklınızda bulunsun yapmak isteyen varsa klipsli önermiyor doktorumuz.

Sadece bir dipnot geçmek istedim. Pipinin üzerindeki deri maalesef fazlalık bir deri değil. Aslında pipi erekte olduğunda o fazlalık gibi gözüken deri nerdeyse tamamen açılıyor. Yani evet sünnet pipiyi maalesef kısaltıyor. Bu bilimsel bir gerçek.

Sünnet ile ilgili çok fazla fikir var, sosyolojik sebepler var ve hatta günümüzdeki sebeplerinden çok farklı olarak sünnetin mitolojide bile yeri var. Yanlış anlaşılma olmasın, sağlık sebebiyle sünneti savunmuyor mitolojik hikayeler. Bu konuyla ilgili okunabilecek çok fazla makale okudum, çok araştırma yaptım.

Temizlik konusuna gelince ise artık suya ulaşmak çok kolay. Her gün temizlenebiliyoruz, sağlık hizmetlerine ulaşım çok kolay, cinsel bilinç gittikçe artıyor. Bunların olmadığı zamanlarda pipinin temizliği, hastalık bulaştırma riski vs konuşulabilirdi fakat artık buna gerek yok.

Bugün dünya üzerinde sünnetsiz milyarlarca erkek var. Türkçe kaynaklara baktığımda sünnet çok faydalıdır diye yazılar okurken yabancı kaynaklara baktığımda böyle yazılar görmüyorum. Bence kesinlikle artık bu işin dini boyutundan ziyade fizyolojik, sosyolojik boyutları da konuşulmalı.

ben de açıkçası saglam cocuga operasyon yaptirmayi dogru bulmuyorum. zaten bir sorunu varsa ve sunnet derisi sagligini etkiliyorsa doktorlar sunneti oneriyorlar. Oyle bir durum olursa seve seve yaptiririm, sonucta cocugumun sagligi söz konusu ama diger türlü neden vúcut bütünlüğüne zarar vereyim ki? ustelik sunnet derisi sinir acisindan zengin bir bolgeymis. kesilmesi gelecekte cinsel hazzinin önünde bir hassasiyet kaybi yaratabilir. ayrica tahrisin önüne gecen bir mekanizma.
bilemedim yani, insallah kizim olur da bu toplumsal baskiyla yasamam ama ben yaptirmam gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…