- 17 Temmuz 2022
- 3.805
- 3.355
- 63
- 30
- Konu Sahibi Cucuthecatt
-
Çok büyük bir tabu bu bizim ülkemizde daha geçenlerde eşimle bu konuyu konuştuk. Ama malesef ki dediğiniz şeyleri bizde konuştuk ama bizde yaptırıcaz gibi görünüyor. Büyüdüğünde çok ciddi sorun teşkil edebilir bu durum maleseefSelamlar oğlum 6 aylık oldu sünnet mevzuları başladı. Aslında eşimle beraber sünnet yaptırmama kararı almıştık ama okuduklarımız fikrimizi değiştirdi. Malum Türkiye'de yaşıyoruz ilerde yaşayabileceği akran zorbalıkları, kadınlar tarafından reddedilme hatta evlenirken bile problem yaşama ihtimali bizi biraz korkuttu. Yaptıracaksak hemen yaptırmamız lazım çünkü çok hareketlendi ama asla içimden gelmiyor. Sünnet yaptırmayanlar, yaptırmayı düşünmeyenler biraz konuşalım mı?
Biz yaptırmadık. Biz de çok düşündük akran zorbalığı yaşar mı ileride ne olur diye. Çocuk ürolojiye ve 2 farklı iyi çocuk doktoruna gittik fikir almak için. Hepsi bize bilimsel açıdan yapılması gerekmeyen bir işlem olduğunu, sadece rutin idrar yolu enfeksiyonu geçirirse koruyucu amaçlı yapılması gerektiğini söyledi. Gittiğimiz 2 çocuk doktoru da (biri zaten kendi doktoruydu, ama pek memnun değildim yeni doktora geçtim, diğeri de yeni doktoru) artık yaptırmayan aile çok olduğunu, neredeyse yarı yarıya yapılmadığını söyledi. Akraba çevre baskısından dolayı genelde yaptırdık diyip geçiyorlar dedi. Akran zorbalığını sordum bu yaş grubunda normal ve yaygın bir durum olacak denildi.Selamlar oğlum 6 aylık oldu sünnet mevzuları başladı. Aslında eşimle beraber sünnet yaptırmama kararı almıştık ama okuduklarımız fikrimizi değiştirdi. Malum Türkiye'de yaşıyoruz ilerde yaşayabileceği akran zorbalıkları, kadınlar tarafından reddedilme hatta evlenirken bile problem yaşama ihtimali bizi biraz korkuttu. Yaptıracaksak hemen yaptırmamız lazım çünkü çok hareketlendi ama asla içimden gelmiyor. Sünnet yaptırmayanlar, yaptırmayı düşünmeyenler biraz konuşalım mı?
Millet ne der bu benim zerre umrumda değil de Allah katında bunun vebalini veremem diye tabii ki de yaptırdım şimdi tekrar hamileyim erkek diyorlar ve doğduğu zaman yaptırmayı düşünüyorum sünnet olup olmadığına kalkıp evleneceği kişinin ailesi nereden bilecek sadece kız kabul ederse ona kalmış bir durum ki zaten yeni nesil böyle sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ama inancını da bilmiyorum şimdi bir şey diyemem Allah katında bunun vebalinden korkuyorsan bence yaptırman lazım bir çocuğun ahlakı tüm sorumlulugu anne ve babanındır tabi ben bunu dinen söylüyorum inancın farklıysa ona bir şey diyemem saygı duyarım ama millet ne der diye düşünmeyin bence herkesin inancı kendine vallahi artık öyle bir devirdeyiz ki evlenenler evlendiği kişinin kız mı değil mi bile umursamıyorlar bir adamı sünnet olup olmayacağını da bence umursıcaklarını düşünmüyorum şu anki zamanda böyleyse bundan bilmiyorum artık on yıl sonra 20 yıl sonra daha beter olur gibi bu benim kendimce görüşümSelamlar oğlum 6 aylık oldu sünnet mevzuları başladı. Aslında eşimle beraber sünnet yaptırmama kararı almıştık ama okuduklarımız fikrimizi değiştirdi. Malum Türkiye'de yaşıyoruz ilerde yaşayabileceği akran zorbalıkları, kadınlar tarafından reddedilme hatta evlenirken bile problem yaşama ihtimali bizi biraz korkuttu. Yaptıracaksak hemen yaptırmamız lazım çünkü çok hareketlendi ama asla içimden gelmiyor. Sünnet yaptırmayanlar, yaptırmayı düşünmeyenler biraz konuşalım mı?
Sizin durumunuzda tıbbi olarak yapılması gerekiyor diye biliyorumben düsünmüyorum ama söylediğiniz sebeplerden dolayı ben de artık “yaptırırız yaa” düsüncesine giriyorum arada bir. aslında yetişkinlikte de yapılabilir. eğer cocuk büyüdüğünde tercih ederse yaptırsın diye de düsünüyorum ama bilemiyorum.. benim bebeğimde tek taraflı hidroseli var ve her gören doktor “geçmezse 6.ayda sünnetle birlikte onu da ameliyat ettirirsiniz” diyor. yani sünnet yaptırmama ihtimalini doktorlar dahi düsünmüyoray cok zor bir karar. el kadar bebeğin yerine böyle bir konuda karar vermek çok zor.
ama ben iyileşme süreci veya ameliyatın kendisi hakkında bir endişe saklamıyorum. sadece sünnet sebepli çok fazla sorun yasayan cocuk var. ne gerek var diyorum. artılarından çok eksisi olan bir işlem
Bir yandan da çocuk kendisi sünnet olmadığını bilmezse(küçük yaşlarda) diğer çocuklar nereden bilecek ki? Belki de yurtdışında yaşayacak ya da bundan 20 yıl sonra ülkenin durumu ne olacak onu da bilmiyoruz. Yaptırma fikrinden git gide uzaklaşıyorum.Çok büyük bir tabu bu bizim ülkemizde daha geçenlerde eşimle bu konuyu konuştuk. Ama malesef ki dediğiniz şeyleri bizde konuştuk ama bizde yaptırıcaz gibi görünüyor. Büyüdüğünde çok ciddi sorun teşkil edebilir bu durum maleseef
Dini açıdan bir sıkıntım yok. Olsa bile adı üstüne sünnet. Linç yemek istemediğim için bu dini açısını hiç konuşmak istemiyorum :)Kendi özelimde yazıyorum, dini herhangi bir tartışmaya girmek istemem.
Dinin hangi gerekliliklerini yerine getiriyoruz ki sünnete sıra geliyor. dinin pek çok gerekliliğini yerine getirmeyip sırf alışkanlıktan bazı maddi/fiziksel yükümlülüklere devam etmeyi bıraktım ben.
Kaç yaşında şimdi? Zaten doktorlar da ikiye ayrılmış bu konuda bir kısmı yapılmasını diğer kısmı yapılmamasını savunuyor. Cinsel hayatı ve penis boyunu, erekte olmasını vs etkileyen bir durum olduğu biliniyor zaten. Hele bir de yanlış işlem yapılırsa daha kötü.Biz yaptırmadık. Biz de çok düşündük akran zorbalığı yaşar mı ileride ne olur diye. Çocuk ürolojiye ve 2 farklı iyi çocuk doktoruna gittik fikir almak için. Hepsi bize bilimsel açıdan yapılması gerekmeyen bir işlem olduğunu, sadece rutin idrar yolu enfeksiyonu geçirirse koruyucu amaçlı yapılması gerektiğini söyledi. Gittiğimiz 2 çocuk doktoru da (biri zaten kendi doktoruydu, ama pek memnun değildim yeni doktora geçtim, diğeri de yeni doktoru) artık yaptırmayan aile çok olduğunu, neredeyse yarı yarıya yapılmadığını söyledi. Akraba çevre baskısından dolayı genelde yaptırdık diyip geçiyorlar dedi. Akran zorbalığını sordum bu yaş grubunda normal ve yaygın bir durum olacak denildi.
Ben yaptırmadım. Bebekler adına karar verip vücut bütünlüğünün bozulması bana yanlış geliyor. Günümüzde artık ailelerin büyük kısmı yaptırmıyormuş, 2 çocuk doktoru da bağımsız olarak bunu söyledi, toplumumuzda tabu olduğu için konuşulmayan itiraf edilmeyen bir gerçek.
Ben böyle düşünmüyorum. Kainattaki her şeyi bu kadar mükemmel işlevine uygun yaratan Allah erkeği mi kusurlu yarattı ki dünyaya geldikten sonra biz onu kesip bozuyoruz? Sünnet eski dönemlerde libido azaltıcı olarak ortaya çıkmış bir yöntem "bence". Dini olarak tartışmak istemiyorum kesinlikle herkesin kendi inancı görüşü herkes kendi istediğinş yapmakta özgürMillet ne der bu benim zerre umrumda değil de Allah katında bunun vebalini veremem diye tabii ki de yaptırdım şimdi tekrar hamileyim erkek diyorlar ve doğduğu zaman yaptırmayı düşünüyorum sünnet olup olmadığına kalkıp evleneceği kişinin ailesi nereden bilecek sadece kız kabul ederse ona kalmış bir durum ki zaten yeni nesil böyle sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ama inancını da bilmiyorum şimdi bir şey diyemem Allah katında bunun vebalinden korkuyorsan bence yaptırman lazım bir çocuğun ahlakı tüm sorumlulugu anne ve babanındır tabi ben bunu dinen söylüyorum inancın farklıysa ona bir şey diyemem saygı duyarım ama millet ne der diye düşünmeyin bence herkesin inancı kendine vallahi artık öyle bir devirdeyiz ki evlenenler evlendiği kişinin kız mı değil mi bile umursamıyorlar bir adamı sünnet olup olmayacağını da bence umursıcaklarını düşünmüyorum şu anki zamanda böyleyse bundan bilmiyorum artık on yıl sonra 20 yıl sonra daha beter olur gibi bu benim kendimce görüşüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?