• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet konusu (2)

geçmiş olsun, sünnet işini araştırıp işini bilen birine yaptırmak lazım.malesef bu sorun çok insanın başına geliyor bu tecrübesizlik yüzünden.kendinizi suçlamayın , siz size deneni yaptınız nerden bileceksiniz sanki daha önce sünnet mi oldunuz :işsiz: ben o ittirme işini de hiç duymadım açıkçası biz yeğenlerimin üçüne de sadece krem kullandık.bebekken olmuşlardı ama belki farkı odur.
Buyuk bı hastanede üroloji doktoru yaptı hanı doktor diyorsun guvenı yosun ama sonuc bu kısa kesmıs deriyi. İlk oglumuda ozelde yaptırdık hıc gerı sıvazlama ıslemı yoktu ben burda gordum. Sımdı ikinci sunnet oldu Kucugum gayet guzel yapıldı özelden sasmamak lazımmış bu konularda olan cocuguma oldu

hay Allah ya ilk defa duydum deri sıvazlama işini 2 oğlum var öyle bir şey yapmadık. adam farketti de mi acaba kısa kestiğini ondan mı öyle söyledi?
üzüldüm yavruya.

Bence sunnet isini devlette tecrubeli bir doktora yaptirmak gerek. Biz oglumda hic sorun yasamadik cok sukur. Orta yasin ustunde bir doktordu ve bizle beraber nerdeyse 10 cocugu ayni gun sunnet etmistir. Adamcagiz artık isinin ehli olmus.
Size de gecmis olsun. Uzulmeyin, insallah bu sefer sorunsuz atlatir. Bence sunnet vahsetten baska birsey degil. O yuzden mumkun oldugunca bebekken yaptirmak en iyisi. Hic akli ermeden olsun, kurtulsun.
İlk oglumda bızde sorunsuz yaptırdık. İkincide devlet hastanesinde urolojı doktoru yaptı ama o daha cok can yakar. Doktor degılmıs ikinci sunneti ozelde yaptırdık 55-60 yaslarında bi doktor cokda guzel oldu sımdı.

İlk oglumda bızde sorunsuz yaptırdık. İkincide devlet hastanesinde urolojı doktoru yaptı ama o daha cok can yakar. Doktor degılmıs ikinci sunneti ozelde yaptırdık 55-60 yaslarında bi doktor cokda guzel oldu sımdı.
Peki sünnetten sonra ki sıvazlama işlemine ne dedi? Yapın dedi mi şimdiki doktor?

Anlamadım nasil geri sivazlamak , oğlum 18 aylikken oldu,cocuk cerrahı yaptı sadece suya oturttuk iki krem vardi onlari sürdük oldu. Bence ayni doktora yaptirmayin,biz fakültede cocuk cerrahı bir prof.a yaptirmistik. Telefonunuda vermisti sıkıntı olursa ararsınız diye cok memun kaldi çocuğum agri sizi yaşamadı

hay Allah ya ilk defa duydum deri sıvazlama işini 2 oğlum var öyle bir şey yapmadık. adam farketti de mi acaba kısa kestiğini ondan mı öyle söyledi?
üzüldüm yavruya.
Bende oyle ilk kez duyduk derinin etrafı yaglı oldugu ıcın sıvazla demıstı. Halbuki kısa kesmiş tabi oda bana suc buldu ben size guvenmıyorum dıye ama ikinci sunneti yapan doktor kısa kesilmiş dedi ve parca verdi bize. Gııdp onu onun suratına atmak lazımda ıste arada aracılar var.

Peki sünnetten sonra ki sıvazlama işlemine ne dedi? Yapın dedi mi şimdiki doktor?
Kısa kesmil dedi ameliyattan sonra kutu ıcınde fazlalık deriyi verdı bize ve cok muntazam yapmıs sadece krem sürüyorum sıvazlama işlemı yok. Diğeri uzun bıraktığı ıcın sıvazlayıp krem sür demıstı yaptım ıkı hafta ama yapisti yınede

Anlamadım sünnetten sonra pansumanda mı deriyi geri sıvazlamanızı istedi doktor?

Biz pansuman dışında bir şey yapmadık. Oğlum 3 aylıktı dokundurmak da istemiyordu hatta. Yara olan yer sıvanmaz ki. Yapışma falan olmadı bizde..
Yapısal olarak bazı çocuklarda yapışma yaşanabileceği için deriyi geri çektirme onerilebiliyor her duruma karşı. Yaraya bizzat temas yok tabi geriden hafif bastırıp cektiriliyor

Anlamadım nasil geri sivazlamak , oğlum 18 aylikken oldu,cocuk cerrahı yaptı sadece suya oturttuk iki krem vardi onlari sürdük oldu. Bence ayni doktora yaptirmayin,biz fakültede cocuk cerrahı bir prof.a yaptirmistik. Telefonunuda vermisti sıkıntı olursa ararsınız diye cok memun kaldi çocuğum agri sizi yaşamadı
Bizim ikiside urolojı doktoru ilkini yapan sıvazla dedi. Zaten oraya hayatta daha yaptırmazdık resmen basiretımız baglandı. İkinciyi docent doktor yaptı cokta guzel oldu ne sıvazlama ıslemı var ne Baska bısey

Yapısal olarak bazı çocuklarda yapışma yaşanabileceği için deriyi geri çektirme onerilebiliyor her duruma karşı. Yaraya bizzat temas yok tabi geriden hafif bastırıp cektiriliyor
Ikı hafta boyunca yaptım yapmasam kendımı suclardım. Ama uzun bıarktıgı ıcın deriyi yapısmıs. İkinci sunnet te fazlalık deri verildi bize.

Gözüm çok korktu ya. 6 yaşında yaptırmaya karar verdik🙁
İlk oglum besbucuk yaşında oldu sorunsuz oldu bıttı. ikinciyi bebekken yaptıralım dedık ben dedım hatta bebekken olsun cıksın daha tez ıyılesır dıye. bebegım her aglayısında esım bana bagırdı cagırdı oda ayrı sorun oldu. Kımseye tavsiye etmem bebekken sunneti derdini anlatamıyor cokk zor.

Ikı hafta boyunca yaptım yapmasam kendımı suclardım. Ama uzun bıarktıgı ıcın deriyi yapısmıs. İkinci sunnet te fazlalık deri verildi bize.
Tabi sizinki hatalı bir operasyon olmuş zaten ne yapsanız sıkıntı olacak türden. Bize de doktorumuz bir şey demedi . Ama iki erkek yeğenim var birinde çektirmeyi yapmasam yapışabilecek gibiydi demisti ablam diger oğlunda oyle bir sey olmadı. Biz de krem sürerken hafif çektirdik onlem amaçlı. Bilmeyen üyeler için sadece yaraya uygulanmadığını dibinden yapıldığını belirtmek istedim. Sünnet işi çok zor gerçekten. Çok geçmiş olsun tez zamanda iyilessin yavrunuz inşallah.

Tabi sizinki hatalı bir operasyon olmuş zaten ne yapsanız sıkıntı olacak türden. Bize de doktorumuz bir şey demedi . Ama iki erkek yeğenim var birinde çektirmeyi yapmasam yapışabilecek gibiydi demisti ablam diger oğlunda oyle bir sey olmadı. Biz de krem sürerken hafif çektirdik onlem amaçlı. Bilmeyen üyeler için sadece yaraya uygulanmadığını dibinden yapıldığını belirtmek istedim. Sünnet işi çok zor gerçekten. Çok geçmiş olsun tez zamanda iyilessin yavrunuz inşallah.
Amin. Cok Tesekkur ederim.

İlk oglum besbucuk yaşında oldu sorunsuz oldu bıttı. ikinciyi bebekken yaptıralım dedık ben dedım hatta bebekken olsun cıksın daha tez ıyılesır dıye. bebegım her aglayısında esım bana bagırdı cagırdı oda ayrı sorun oldu. Kımseye tavsiye etmem bebekken sunneti derdini anlatamıyor cokk zor.
Eğer iyi bir doktorsa ilk 6 ayda çok daha iyi oluyor . Çok kolay atlattık biz. Dediğim gibi fazla kesseydi sorun olurdu. Ilerdeki tüm durumlarını etkilermiş . Az kesmiş Allahtan . Duzeltilme ihtimalı var . Çok geçmiş olsun kuzucuğa

Geçmiş olsun. Lokal anestezi ile neden yapmadı acaba onu merak ettim?
Benimkide yaklaşık 5 aylıkken lokal anesteziyle olmuştu narkoz sıkıntımız olmadı
Ne kadar erken o kadar iyi... Emeklemeye başladıktan sonra çok daha zor oluyor iyileşmesi çünkü ayaklanıyolar durmuyolar
Ben kağıt bardakda koyardım temas etmesin diye 1 hafta sonra çok şükür iyileşmeye başladı

Eğer iyi bir doktorsa ilk 6 ayda çok daha iyi oluyor . Çok kolay atlattık biz. Dediğim gibi fazla kesseydi sorun olurdu. Ilerdeki tüm durumlarını etkilermiş . Az kesmiş Allahtan . Duzeltilme ihtimalı var . Çok geçmiş olsun kuzucuğa
Ikı defa canı yandı malesef ve on aylık Tesekkur ederim bu arada

Geçmiş olsun. Lokal anestezi ile neden yapmadı acaba onu merak ettim?
Benimkide yaklaşık 5 aylıkken lokal anesteziyle olmuştu narkoz sıkıntımız olmadı
Ne kadar erken o kadar iyi... Emeklemeye başladıktan sonra çok daha zor oluyor iyileşmesi çünkü ayaklanıyolar durmuyolar
Ben kağıt bardakda koyardım temas etmesin diye 1 hafta sonra çok şükür iyileşmeye başladı
İlk sunnet lokal anestezi ile oldu kısa kesmiş. İkincisi mecburen daha ıyı onarılması acısından genel anestezi altında oldu. Daha geri donusumuz yoktu yani Allaha sukurkı suan cokta guzel oldu ilk sunnetin resimlerini gorseydinız şoka girersiniz ınanın.

Back