• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Sünnet İçin "3.5" yaş nasıl sizce??

Gonca0707

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2020
904
554
53
35
Mrb kizlar .. çocuğum bezleniyor .. şuana kadar sünnet ettirmemi eşim çok kez söylediyse de erken diye kabul etmedim.. arkadaşların çocukları bebekken olmuş hep .. çok hızlı tuvalet söylediklerine şahit oldum daha hızlı serpiliyorlar sanki.. ben de yaptırmak istiyorum .. herhangi bir sağlık sorunu yok acelesi yok mu diye düşünmeliyim yaptırsam daha mı uygun olur ? Ne dusunuyorsunuz

Mrb kizlar .. çocuğum bezleniyor .. şuana kadar sünnet ettirmemi eşim çok kez söylediyse de erken diye kabul etmedim.. arkadaşların çocukları bebekken olmuş hep .. çok hızlı tuvalet söylediklerine şahit oldum daha hızlı serpiliyorlar sanki.. ben de yaptırmak istiyorum .. herhangi bir sağlık sorunu yok acelesi yok mu diye düşünmeliyim yaptırsam daha mı uygun olur ? Ne dusunuyorsunuz
geç bile kalınmış bence

Geç kalmışsınız. Şu an yaptırırsanız genel anestezi yapılacak ameliyathane görecek. 2-7 arası mecburiyet olmadıkça önerilmiyor. bu yaşta yaşadıklarını çocuk unutmuyor ama bunu neden yaşadığını algılayacak zekası da yok. O yüzden artık aklının ermesini beklemeniz lazım.

Geç kalmışsınız. Şu an yaptırırsanız genel anestezi yapılacak ameliyathane görecek. 2-7 arası mecburiyet olmadıkça önerilmiyor. bu yaşta yaşadıklarını çocuk unutmuyor ama bunu neden yaşadığını algılayacak zekası da yok. O yüzden artık aklının ermesini beklemeniz lazım.
Genel anestezi mi ne alaka .. ?? Ben 6-7 yaşında olanlara da uyusturup yapiyolar diye duydum

Genel anestezi mi ne alaka .. ?? Ben 6-7 yaşında olanlara da uyusturup yapiyolar diye duydum

3.5 yaşta lokal yapmıyorlar. 6-7 de yaparlar tabi dur dersin çocuk durur. Ama 3.5 yaşta çocuk durmayacağı için genel anestezi yapılıyor.
Daha yeni 3 aylık oğlumu sünnet ettirdim. 6 ay-6 yaş arası genel anestezi yapılır 6 aya kadar lokal dedi doktorumuz. O yüzden acele ettik.

Ayrıca sizin yaşınız anestezi haricinde tehlikeli psikolojik olarak. Biraz google da araştırın bence.
2-4 arası hiç tercih edilmemesi gereken dönem. Bence 6 yaşı bekleyin.

3.5 yaşta lokal yapmıyorlar. 6-7 de yaparlar tabi dur dersin çocuk durur. Ama 3.5 yaşta çocuk durmayacağı için genel anestezi yapılıyor.
Daha yeni 3 aylık oğlumu sünnet ettirdim. 6 ay-6 yaş arası genel anestezi yapılır 6 aya kadar lokal dedi doktorumuz. O yüzden acele ettik.

Ayrıca sizin yaşınız anestezi haricinde tehlikeli psikolojik olarak. Biraz google da araştırın bence.
2-4 arası hiç tercih edilmemesi gereken dönem. Bence 6 yaşı bekleyin.
Araştırdım. Doğru dedikleriniz genel anestezi kolay geliyor öyle yapıyorlar .. özelde olanların hepsinden lokal anestezi yapıldı diye duymuştum yaş farketmeksizin vardır bir farklı bilemem.. devlette bulunan doktor iyi bizim burada o halde 6 yaşı mecbur bekleyeceğim sanırım..

Araştırdım. Doğru dedikleriniz genel anestezi kolay geliyor öyle yapıyorlar .. özelde olanların hepsinden lokal anestezi yapıldı diye duymuştum yaş farketmeksizin vardır bir farklı bilemem.. devlette bulunan doktor iyi bizim burada o halde 6 yaşı mecbur bekleyeceğim sanırım..

Çocuk hareketli olduğu için 3.5 yaşta yapmak istemiyor doktor haklı olarak.
Benim kendimden bayağı küçük kardeşim var 3 yaşında sünnet olmak zorunda kaldı böbrek rahatsızlığından. Genel anestezi yaptılar ve ameliyathaneye annemsiz girdiği için çok ağlamıştı. Ayıldığında da neden beni bıraktınız diye ağlıyordu hala.
Ben bu konuda biraz acı tecrübe yaşadım da ondan emin konuşuyorum. Ondan kendi çocuğuma da hemen yaptırdım.
Bazı doktorlar ameliyathaneye çocuk bayılana kadar anne babayı da alıyordu o zaman. Ama çok pahalıydı babam paradan kaçtı daha uygun fiyatlı bir cerraha gitti.
Bence de bekleyin en güzeli.

1 6 arası yapılması uygun değil gelişim açısından bencd 6 yaşını bekleyin travma oluşmasın

Benim oğlum şuan 4 yaşında 3.üncü ayımızda sünnetimizi olduk ve cok rahat ettik olabildiğince erken olması sizin içinde onun içinde bence daha iyi daha cabuk iyileşior düzeliyor yine tabiki siz ve doktorunuzun kararı🤷‍♀️👍🏻

Bence lütfen şuan yapmayın 6 yaşı bekleyin travma olur çünkü tam cinsiyet farkındalık yaşı uzmanlarda önermiyor 2-6 yaş arası sünneti

Back