- 6 Mayıs 2015
- 3
- 0
-
- Konu Sahibi how are you
Amanın Kızcağızın konusunu buna dönmesin şimdiBenim oğlumda martta sünnet oldu kliniğe gidip kestirdik geldik akabinde mevlüt yaptık
sünnet törenine karşıyım onu kutluyo olsam hem de bu denli şaaşalı, kızım olursa ilk reglini de o denli görkemli kutlamam gerekir
hayırlı olsun bu arada
Amanın Kızcağızın konusunu buna dönmesin şimdi
Hayırlı olsun canım. Allah damatlığını da göstersin.
Oğlanın sünnetiyle kızın ilk reglsine. Ciddi fikir ayrılıkları var çünkü. Konu sahibi fikir alamadan tartışmalar başlıyor.Neye dönmesin
Ne kadar güzel bi düşünce . Erkek çocuğunun ERKEKLİĞE adım atması bu kadar kutlanıyosa kız çocuğu için de aynı şeyler geçerli olmalıBenim oğlumda martta sünnet oldu kliniğe gidip kestirdik geldik akabinde mevlüt yaptık
sünnet törenine karşıyım onu kutluyo olsam hem de bu denli şaaşalı, kızım olursa ilk reglini de o denli görkemli kutlamam gerekir
hayırlı olsun bu arada
Niye ilkellik acaba sünnet iki tane oğlum. Sünneet ettirdim hiçte travma yaşamadılar. 21 ve 26 yaşındalar şu an hiç. Niye sünnet ettirdiniz bizi demediler. Asık ettirmeseydik. Eminim sorarlarsı niye küçükkken sünnet olmadık diye f/Çocuğunuzun rızası var mı? Gerçi küçücük çocuğun rızası olsa da farketmez. Küçücük yaşta çocukların bu tür bir operasyona tabi tutulmaları bence insan haklarına aykırı. Sonuçta vücut bütünlüğüne zarar veren bir iş.
Hayatı boyu atlatamayacağı bir travmayı yaşatmak istemiyorsanız, bırakın büyüyünce isterse kendi yaptırsın bu sünnet denen ilkelliği. Yazıktır...
İşin dini boyutunu vs. tartışmıyorum. Kaldı ki, çocuğun da yine dini olmaz. Aile kendi inançları doğrultusunda çocuğnun hayatına müdahale edemez.
Bunun saglik boyutuda var, bilmiyorsunuz sanirim... Artik bicok hristiyanda sünnet oluyor... Uzunca acikliyamiycam size, girin nette arastirin... Büyüyünce kestirmekte düsündügünüz kadar basit degil hem, travma acisindanda öyle...Çocuğunuzun rızası var mı? Gerçi küçücük çocuğun rızası olsa da farketmez. Küçücük yaşta çocukların bu tür bir operasyona tabi tutulmaları bence insan haklarına aykırı. Sonuçta vücut bütünlüğüne zarar veren bir iş.
Hayatı boyu atlatamayacağı bir travmayı yaşatmak istemiyorsanız, bırakın büyüyünce isterse kendi yaptırsın bu sünnet denen ilkelliği. Yazıktır...
İşin dini boyutunu vs. tartışmıyorum. Kaldı ki, çocuğun da yine dini olmaz. Aile kendi inançları doğrultusunda çocuğnun hayatına müdahale edemez.
Yaptirsam mi yaptirmasam mi diye mi sormus konu sahibi?Çocuğunuzun rızası var mı? Gerçi küçücük çocuğun rızası olsa da farketmez. Küçücük yaşta çocukların bu tür bir operasyona tabi tutulmaları bence insan haklarına aykırı. Sonuçta vücut bütünlüğüne zarar veren bir iş.
O nasil bisey yaBizim burda üstü açık kadillaklarla gezdiriyorlar sünnet bebelerini davul zurna eşliğinde.
Ne kadar güzel bi düşünce . Erkek çocuğunun ERKEKLİĞE adım atması bu kadar kutlanıyosa kız çocuğu için de aynı şeyler geçerli olmalı