Sünnet sünnet hazırlıkları

how are you

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2015
3
0
arkadaslar merhaba agustosun 1de oğlumun sünneti var afyonda düğün salonu tuttum organizasyon sirketi filan tamm elbisesi sekeri onlarıda hallettim atlada gezdircez farklı fikirleriniz varsa bana yardım edin bekliyorum

Bir de ara ara sunnet konvoyunu durdurup yolun ortasinda oynuyor insanlar ben de oyle gormustum
Kina vs yapan da var bir gece onceden normal evlilik dugunuyle pek farki kalmadi artik

sünnete palyaço getiriyorlar ya ben onu çok seviyorum o gün çocuğun günü sonuçta en çok o eğlenmeli bence

Amanın Kızcağızın konusunu buna dönmesin şimdi

Hayırlı olsun canım. Allah damatlığını da göstersin.

Bi tanidigin oglu salona kral tahtinda tasinarak girmisti.
Mehter takimi vardi , cocuk girerken mars caldilar.
Cok guzeldi ben cok begenmistim

Mehter takimi olabilir.
At yerine deve ile gezdiriyorlar.
Araba havlularina lavanta koymustuk, boylece keseler mis gibi olmustu. Havlular cocugun ismi ile isliydi.
Palyaco, balon olabilir.
Taht veya koltugu cok farkli seyler var
Kina yakacaksaniz sali kesesi ay yildizli bulmustuk cok aramistik aslinda sadece vakit ve arastirma isi.
Ignelik icin oyuncak araba susleyebilirsiniz.

Çocuğunuzun rızası var mı? Gerçi küçücük çocuğun rızası olsa da farketmez. Küçücük yaşta çocukların bu tür bir operasyona tabi tutulmaları bence insan haklarına aykırı. Sonuçta vücut bütünlüğüne zarar veren bir iş.

Hayatı boyu atlatamayacağı bir travmayı yaşatmak istemiyorsanız, bırakın büyüyünce isterse kendi yaptırsın bu sünnet denen ilkelliği. Yazıktır...

İşin dini boyutunu vs. tartışmıyorum. Kaldı ki, çocuğun da yine dini olmaz. Aile kendi inançları doğrultusunda çocuğnun hayatına müdahale edemez.

Ne kadar güzel bi düşünce . Erkek çocuğunun ERKEKLİĞE adım atması bu kadar kutlanıyosa kız çocuğu için de aynı şeyler geçerli olmalı

Niye ilkellik acaba sünnet iki tane oğlum. Sünneet ettirdim hiçte travma yaşamadılar. 21 ve 26 yaşındalar şu an hiç. Niye sünnet ettirdiniz bizi demediler. Asık ettirmeseydik. Eminim sorarlarsı niye küçükkken sünnet olmadık diye f/

Bunun saglik boyutuda var, bilmiyorsunuz sanirim... Artik bicok hristiyanda sünnet oluyor... Uzunca acikliyamiycam size, girin nette arastirin... Büyüyünce kestirmekte düsündügünüz kadar basit degil hem, travma acisindanda öyle...

Yaptirsam mi yaptirmasam mi diye mi sormus konu sahibi?
Sirf dinle bagdastirip karsi geliyorsunuz fakat sunneti sağlık acisindan değerlendirmeyi unutuyorsunuz.
Ayrica burasi bir derdim var bölümü konu sahibi.

Ne kadar güzel bi düşünce . Erkek çocuğunun ERKEKLİĞE adım atması bu kadar kutlanıyosa kız çocuğu için de aynı şeyler geçerli olmalı

Bende sünnet törenlerinden hoşlanmıyorum, yapmadımda fakat yapana da saygım var.

Erkekliğe adım değil ki bu törenin manası , sıkıntılı bir durumu, çocuk korkmasın diye eğlenceye çevirmek. Bazıları abartıyor ve erkekliğe ilk adım diye isimler takıyor , bu tabiki hoş değil. Regl ile hiçbir şekilde bağdaşmayan bir konu. İlgisi yok. Sadece muhalefet düşünceler bunlar bence.
Ayrıca çocuğun rızası " gibi gereksiz cumlelerde kurulmuş. Sanki herşeye rıza alıyorlar bu anne babalar sünnete takılıyor.
Çocuğun dini elbette vardır. Her çocuk Müslüman doğar , sonra anne babasının dini üzerine yoğunlaşır, aklı erdiğinde de kendi yolunu seçer.
...

Konu sahibi sadece fikir soruyor. Gerek yok bu tür yorumlara.
..

Ben sünnet törenlerine hiç katılmadım fakat çizgi film kahramanları getirtilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…