Ben 4 aylık yaptırdım . Normal bandaj sarmislardi çıktıklarında 1 gün kaldı bandaj sabahında söktuk bandaji ve sünnet kilodunun plastik kısmını kesip iyice küçültüp kenarlarını bez bantla çevirdim kesmesin diye tabi . Kapadım bezini her altını açmada bol bol kremledim ilk gün ilk cisten sonra normal halindeydi hiç ağlamadı . Bir tek bandaj çıktığında biraz agladı okadar .ilk iki gün banyo yapılmıyor sonra hergun yapın çabuk iyilesiyor biz öyle yaptık. Hiç gözünüzde büyütmeyin. Hiç zor değilmiş.Kızlar selam
2aylık bebeğim için sünnet düşünüyoruz. Tecrübelerinizi bilmek istiyorum. Ne bileyim 2numara büyük bez dediler vs sizin tecrübeleriniz neler?
Sünneti nasıl yaptırdınız ?
Sünnet sonrası bakım nasıl oldu ?
Kimisi karton bardak diyor , kimisi sünnet kilodu diyor ?
Sizce ?
Biz bugün 39 günlük yeğenimi sünnet ettirdikKızlar selam
2aylık bebeğim için sünnet düşünüyoruz. Tecrübelerinizi bilmek istiyorum. Ne bileyim 2numara büyük bez dediler vs sizin tecrübeleriniz neler?
Sünneti nasıl yaptırdınız ?
Sünnet sonrası bakım nasıl oldu ?
Kimisi karton bardak diyor , kimisi sünnet kilodu diyor ?
Sizce ?
Sünnet kilıfo yerine karton bardak da olurmuş kesip o zaman …ne kremi kullandınızBen 4 aylık yaptırdım . Normal bandaj sarmislardi çıktıklarında 1 gün kaldı bandaj sabahında söktuk bandaji ve sünnet kilodunun plastik kısmını kesip iyice küçültüp kenarlarını bez bantla çevirdim kesmesin diye tabi . Kapadım bezini her altını açmada bol bol kremledim ilk gün ilk cisten sonra normal halindeydi hiç ağlamadı . Bir tek bandaj çıktığında biraz agladı okadar .ilk iki gün banyo yapılmıyor sonra hergun yapın çabuk iyilesiyor biz öyle yaptık. Hiç gözünüzde büyütmeyin. Hiç zor değilmiş.
Bana tek zor gelen tarafı ameliyathaneye tek gönderdiğim o an ve kapıda beklediğim 1 saat ömür gibi geçti. Gözyaşım sel oldu. Eşimde bana bakıp sanki açık kalp ameliyatı oluyor alt tarafı sünnet dediana yüreği ne yapım ağla ağla bir hal olmuştum..
Ya bende 3 aylıkken yaptıracağım şimdi gaz var hem gaz hem sünnet zor olur bana .. kış zaten herkes bi şey diyor kafam karıştı . 2 numara büyük bez yeter mi ?Bende 11aylikken yaptırdım keşke bir iki aylıkken yapttirsaydim sargı oluyor ucunda ertesi gün çıkıyor krem veriyorlar büyük bez yetiyor ağrı kescilerini düzenli verirsen hiç sıkıntı olmuyor bıkac güne geçiyor benim ki o aylarda ayaklanmış düz duvara tirmaniyordu sünnetten çıkıp iki saat sonra eve geldik rutin kudurukluguna döndü oynamaya başladı, kollamak için gözümü ayiramadim, ne kadar erken yaptırdın o kadar iyi tekrar oğlum olursa kırkı çıkmadan yaptırıcam
Dr yazar zaten banada vermişlerdi sezeryandan 2 ay sonra dikiskerimde açık kalan ve akıntı olmuştu okremleri yazmışlardı. İki kremi karıştırıp sürdüm. dikiş için büyük ihtimal şimdi müsait değilim bakarım yazarım. birde ağrı için calpol ve antibiyotik yazmıştı .Sünnet kilıfo yerine karton bardak da olurmuş kesip o zaman …ne kremi kullandınız
Eee değmedi mi beze .. çok canı acıyacak kıyamamBiz bugün 39 günlük yeğenimi sünnet ettirdikSünnetçi eve geldi evde yapıldı. Sünnet külodu almadık,bezi yeterince büyük zaten. Sünnetçi gerekli ilaçları veriyor nasıl süreceğinizi de anlatıyor. Küçük olduklari için bir haftaya neredeyse iyileşmiş oluyorlar.
Değmiyor benceEee değmedi mi beze .. çok canı acıyacak kıyamam
Anladım dr ne yazarsa artık . Sarı kantoron yağı da diyorlarDr yazar zaten banada vermişlerdi sezeryandan 2 ay sonra dikiskerimde açık kalan ve akıntı olmuştu okremleri yazmışlardı. İki kremi karıştırıp sürdüm. dikiş için büyük ihtimal şimdi müsait değilim bakarım yazarım. birde ağrı için calpol ve antibiyotik yazmıştı .
Pipiyi geriye doğru nasıl ittiniz yaralı yeri anlamadım .. kartın bardağı nasıl kullandınız kapalı yerimi kestiniz ..3 aylıkken üroloğa yaptırdım. Lokal anestezi oldu. Kendisi düşen dikişti. Doktorun verdiği kremi kullandım ve pipiyi geriye doğru sıyırmayı ihmal etmedim. Sünneti yapan bunu söyler zaten. Karton bardak kullandım ve bir numara büyük bez aldım. İlk gece biraz huysuzlandı. O aylarda zaten deliksiz uyumuyordu.
Kapalı yeri kesiyorsunuz halka şeklinde pipinin üzerine kapatıyorsunuz maksat bez pipiye değmesin. Pipiyi de hemen değildi sanırım ama illaki geriye doğru sıyırmak lazım derisi o şekilde kaynamasın diye. Sünneti yapan bunu size tarif eder zaten. Çocuğun canı acır diye yapmayı ihmal etmeyinPipiyi geriye doğru nasıl ittiniz yaralı yeri anlamadım .. kartın bardağı nasıl kullandınız kapalı yerimi kestiniz ..
Bak onu unutmuşum doktor geriye doğru itin demişti sürekli ittim sonra.Pipiyi geriye doğru nasıl ittiniz yaralı yeri anlamadım .. kartın bardağı nasıl kullandınız kapalı yerimi kestiniz ..
Bize doktor önerdi. Kesip etrafına koyuyorsunuz, beze değmiyor yalnızca. Yanlış bir şey yok ki bunda. Islak kalacak bir durum değil, sadece yükselti oluşuyor bezin içinde.Karton bardak kapttikca o ıslaklık daha geç iyileştirir böyle fikirlere kapılmayın enfeksiyon kapabilir demişti doktorum yine de siz bilirsiniz