çok haklısınız, aslında keşke şekersiz içebilsek. Ben daha rahatsızlığım başlamadan iş yerimde çayıma-kahveme şeker atarken iş arkadaşlarımın ve öğrencilerimin :1shok: :1shok: bakışları karşısındautanmaya başlayınca bir kupa kahveyi 6 küp şekerden önce 5 sonra 4'e indirmiştim. Sonra zamanla 3'e insülin direnci çıktıktan sonra da 2'ye kadar indirebildim.:hooray:
splenda'nın yan etkileri var mı acaba? evet ben de migreni tetikliyor sanırım. ancak daha önce kosnerve de etkiliyordu bu hafta konserve değil ama aspartam kullandıktan sonra girdi o iğrenç sancılar. Tek sevindiğim nokta bir ağrı kesici aldıktan ve bir fincan kahve daha içtikten (normal şekerli) sonra tekrarlamadı :Saruboceq: kafein eksikliği de baş ağrısı yapıyor, gerçi sabah 1 kahve içtikten sonra olmuştu ağrı ama:uhm:
çok haklısınız, aslında keşke şekersiz içebilsek. Ben daha rahatsızlığım başlamadan iş yerimde çayıma-kahveme şeker atarken iş arkadaşlarımın ve öğrencilerimin :1shok: :1shok: bakışları karşısındautanmaya başlayınca bir kupa kahveyi 6 küp şekerden önce 5 sonra 4'e indirmiştim. Sonra zamanla 3'e insülin direnci çıktıktan sonra da 2'ye kadar indirebildim.:hooray:
splenda'nın yan etkileri var mı acaba? evet ben de migreni tetikliyor sanırım. ancak daha önce kosnerve de etkiliyordu bu hafta konserve değil ama aspartam kullandıktan sonra girdi o iğrenç sancılar. Tek sevindiğim nokta bir ağrı kesici aldıktan ve bir fincan kahve daha içtikten (normal şekerli) sonra tekrarlamadı :Saruboceq: kafein eksikliği de baş ağrısı yapıyor, gerçi sabah 1 kahve içtikten sonra olmuştu ağrı ama:uhm:
1. sayfada 2-3 mesaj yazmışım, farklı zamanlarda, ben de şaşırdım şimdi :1rolleyes:
annem yıllardır kullanır, bir zararını görmedi aspartam içerikli tatlandırıcı. süssli ve benzer huxol tatlandırıcıyı, ayrıca arkadaşlarımdan da kullanan ve şikayeti olmayanlar var.
ancak bir arkadaşım, hamile kalmadan önce araştırma yapmıştı ve zararsız olarak stevya-splenda içeriklileri bulmuştu. sonra ben de araştırırken bunları aspartamın migreni tetikleyebileceğini okumuş ve durumumu izlemeye başlamıştım. sonuç: aspartam da migren atağını tetikliyor ben de.
splenda kullanıyorum artık. türk kanser vakfının desteklediği yazıyor ambalajlarında. ama sizlerin de dediği gibi dozu aşmadıkça vücuda pek zararı yok sanırım.
doktorunuza danışmanız en sağlıklısı sanırım emzirme konusunda. a.s.
evet canişşş etkilemiyor çok şükür :Saruboceq: bu da etkilerse ne yaparım ben??? :1no2: :çok üzgünüm:
ben şu anda splenda kullanıyorum ama stevia da denedim daha önce o da etklilemedi.
stevia'yı süpermarketten almıştım 100 minik poşet içinde toz halinde 10 lira civarıydı geçen yıl sanırım. iş yerinde ve dışarda kullanımı çok zor geldi bana, çok pratik değilim sanırım. içeceğin buharına maruz kalınca küçük poşetin ağzı ve ellerim yapış yapış olmuştu. ama annem evde rahat kullanmıştı. ama tadı çok keskindi, mesela 2 tatlandırıcyla kahve içerim, 1 poşet koyunca stevya'yı tadı ilaç gibi oluyordu, daha az kullanmak lazım.
splenda'yı bir arkadaşım tavsiye etmişti o sıralarda, bildiğimiz tablet tatlandırıcı, basmalı kutuda. denemek için önce 100'lük aldım 11 liraydı. sonrasında 500'lüğünü 38 liraya almaya başladık, evdeki küçük kutulara aktarıp yanımızda taşıyoruz. büyük eczanelerde bulunuyor ama genelde, her eczanede olmuyor.
birakin yapay diger tatlnadiricilar splenda bile zararli imis ama zarari kanserojen olmasi degildi yag yakan bakterilerin sayisinda azalma meydana geitriyormus bir yerde okudum inglizce bir site idi bence yararli tatlandirci dogal olan stevia. ben kullaniyorum bircok turu var
eger bu degilse tercihiniz iyi bir marka kahverengi seker olsun bence. digerleri boyali cunku.
kızlar meraba herkese kolay gelsin ben yaklaşık iki hafta önce m.s. yani multiple skleroz hastası olduğumu öğrendim sürekli nedenleri ile ilgili araştırma yapıyorum henüz bir tedavisi yok ama bi yerde okudum aspartam içeren maddelerin bu hastalığın oluşumunda etkii olabileceği yazıyodu çok berbat bi hasbtalık kimsenin başına gelmesin yine aklınızda bulunsun he ben kullandımmı hayır kullanmadan ms oldum ama yinede belirtme ihtiylacı duydum.kendinize sağlığınıza çok dikkat edin hoşçakalın
uzun süreli kullanımlarda mesanede birikme yapıyormuş ve mesane kanserine yol açıyormuş. diyetisyene sordum stevya önerdi.ama eczanelerde bulamadım siz nerelerden aldınız?
arkadaşlar bende tatlandırıcı kullanıyordum bi aralar bi şikayetim olmadı. o zamanlar her daim diyetteydim. şu sıralar tekrar başlasam mı diyorum? diyete başladım da tekrar. zaten kahveyi şekersiz içiyorum ama çayı içemiyorum şekersiz. tanlandırıcılar hakkında da pek bişey bilmiyorum aslında. yardımcı olursanız sevinirim..
splenda en zararsızı...kanser derneğinin onay verdiği tek şekerden üretilen ama şeker olmayan tek tatlandırıcı....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?