çok haklısınız, aslında keşke şekersiz içebilsek. Ben daha rahatsızlığım başlamadan iş yerimde çayıma-kahveme şeker atarken iş arkadaşlarımın ve öğrencilerimin :1shok: :1shok: bakışları karşısında utanmaya başlayınca bir kupa kahveyi 6 küp şekerden önce 5 sonra 4'e indirmiştim. Sonra zamanla 3'e insülin direnci çıktıktan sonra da 2'ye kadar indirebildim.:hooray:
splenda'nın yan etkileri var mı acaba? evet ben de migreni tetikliyor sanırım. ancak daha önce kosnerve de etkiliyordu bu hafta konserve değil ama aspartam kullandıktan sonra girdi o iğrenç sancılar. Tek sevindiğim nokta bir ağrı kesici aldıktan ve bir fincan kahve daha içtikten (normal şekerli) sonra tekrarlamadı :Saruboceq: kafein eksikliği de baş ağrısı yapıyor, gerçi sabah 1 kahve içtikten sonra olmuştu ağrı ama:uhm:
birakin yapay diger tatlnadiricilar splenda bile zararli imis ama zarari kanserojen olmasi degildi yag yakan bakterilerin sayisinda azalma meydana geitriyormus bir yerde okudum inglizce bir site idi bence yararli tatlandirci dogal olan stevia. ben kullaniyorum bircok turu var
eger bu degilse tercihiniz iyi bir marka kahverengi seker olsun bence. digerleri boyali cunku.