Suni sancı ile doğum yapanlar biraz bilgi verir misiniz

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.943
1.460
32
Yarın suni sancı ile doğum yapıcam tecrübeleriniz neler Normal sancıdan daha çok ağrı oluyormuş galiba nasıl oluyor uzun sürüyor mu

Neden suni sancıyla yapacaksınız?
Miyomlarım var biri bebeğin eşinin arkasında kasılma sonucu bebeğin eşinin erken ayrılmadına sebep olurda kanı bebek yutabilirmiş evde bunu anlayamayabilirmişim hayatı sıkıntıya girer dedi. Suni sancı ile kontrol altında normal doğum ya da sezeryan önerdi önce normali deniycez herhangi bi problem olursa acil sezeryana çevirecekler

Sağlıkla gelsin inşallah. Suni sancı normal sancılardan daha zor ama kişiden kişiye de değişiyor bence. Bebeğin sağlığı için denemeniz gerekiyor. Umarım güzel bir doğum olur.

İnşallah benim de çabuk olur uzun süren de oluyor galiba açılma ile mi alakalı 2 cm açılma var şuan
merhabalar, suyum geldi zannederek hastaneye gitmiştim. Suyum gelmemiş ama 2 cm açılma vardır. sancım da çıkmıştı nst de ama hissetmiyordum hiç. 39 haftalıktım eve göndermedi doktor, sun sancı verildi.

Sabah 9 da hastanenin kapısından girmiştim, 14.40 'da kızım kucağımdaydı :) içinizi ferah tutun, kolaylıkla geçsin inşallah. Elbette ağrı çok ama sürekli değil, arada molalar oluyor. Zaten süre kısaldıkça doğum çok yaklaştı demek.

Ben her sancıyı nefesle karşıladım. Burnumdan 4 e kadar sayarak nefes aldım,2 saniye tuttum, 8 e kadar sayarak ağzımdan kuvvetlice üfler gibi nefes verdim karnımı bastıracak şekilde. Sancı geldiğince çömeldim yatağın kenarında, belime masaj yaptı annem, eşim, çok iyi geldi. Öyle böyle derken bir baktılar ki doğum başlamış :)

Sancı oldukça açılma kendiliğinden artıyor değil mi

Sancı oldukça açılma kendiliğinden artıyor değil mi
Evet benim öyle oldu. Ama dolaşın çömelin kalın. Yatıp beklenirse açılma yavaş olabilir. Ben ayırdına da varamadı artık son sancılar kendi sancımdı zaten, o başlangıç için verildi sanıyorum. rüya gibi geliyor her şey.

Henuz gununuz gelmemis neden suni sanciyla dogum yapiliyo?
Sorunun cvbini vermisiniz
Insallah kolay dogumunuz olsun rabbim yardimciniz olsun

Bende yeni suni sancıyla doğum yaptım. 2 cm açılmam vardı 12de sancı vermeye başladılar birşey hissetmedim 1de arttırdılar 2:15te doğum yaptım. Son yarım saat kadar sancılar en zoruydu ama normali bu bir önceki doğumum sancısız kendiliğinden başladı oda böyleydi. Açılmanız varsa sancılarla doğum ilerliyor genelde.

Allah yardımcınız olsun, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.

39.haftada Nst de şiddetli sancılarım çıkıyordu ama hiçbirini hissetmiyordum. İki gün boyunca ara ara suyum geldi ama yine hissettiğim sancı yoktu. Gece bir buçukta yine az da olsa su gelmesi ile kontrole gittim 2 cm açılma ile doğumun başladığını öğrendim. Eve gidip duş almama bile müsade etmedi doktor. Suni sancı verildi. Önce düşük doz ile başlanıyor. Nst de çıkıyordu onları da hissetmiyordum. Bu şekilde sabah 6 buçuğa kadar sürdü. Sancılar ara ara geliyor dinlenmeye fırsat mutlaka oluyor. Herkesin tecrübesi, ağrı eşiği farklı. Genelleme yapamam ama bana göre dayanılmayacak şekilde değildi. Doktorum bile şaşırmıştı seni ağlarken görürüm diye düşünüyordum demişti. Bu süre zarfında nst ye bağlanmam dışında hep yürüdüm, çömeldim.
Kızımın su yutması sebebi ile normal doğum süreci sezaryen ile sonuçlandı. Ortada risk teşkil edecek bir durum olsaydı direkt sezaryen doğumu seçerdim.

Ben olsam bu durumda risk almaz sezaryen tercih ederdim.
Zaten takipli olacak o yüzden yatış yapıcaklar sıkıntı oluşurda hemen müdehale etmek için
Benim iri bebek gözüküyordu doktor ısrarla o yüzden başlatalım dedi iyikide başlatmışız 4 kg doğdu daha iri olsaydı zorlanırdım.
gözünüz aydı sağlıcakla büyüsün açılma için biraz hareket falan yapıyım o zaman belki daha çabuk olur

Normal olması riskli olur demedi sadece bir hafta daha beklersek evde miyom sebebiyle kanama olup olmadıgını anlayamazsın dedi o sıkıntı olurmuş yine de beklemek istiyorum dersen bekleyelim dedi ya kontrol altında normal ya sezeryan dedi ben de kontrol altında olsun dedim beklemeyelim dedim olurda bir sorun olursa acil sezeryan başlatırız dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…