• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Sümüksü kaka ve kan

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Zacar03

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2022
9
1
1
26
Merhabalar 50 günlük kolik bebeğim var yardım olmadan kaka yapamıyor az anne sütü ve mama ile besleniyor 2-3 gündür kakası gelmeden sümüksü sarı birşey geliyor sonra kaka geliyor. Bugün o sarı şeyin içinde kılcal bir kan gördüm neden olabilir acaba?

Eklentiler

• IMG20220210175144.jpg
    IMG20220210175144.jpg
    78,2 KB · Görüntüleme: 1.103
Merhabalar 50 günlük kolik bebeğim var yardım olmadan kaka yapamıyor az anne sütü ve mama ile besleniyor 2-3 gündür kakası gelmeden sümüksü sarı birşey geliyor sonra kaka geliyor. Bugün o sarı şeyin içinde kılcal bir kan gördüm neden olabilir acaba?
Mamasına zeytinyağı koyuyormusun

Az önce başka bir konuya yazdım.
Proktokolit olma olasiligi yuksek. Lutfen cocuk alerji ve immunoloji hekimine gorunun. Ezbere diyete baslamayin. Bu sorun parmak izi gibi essiz ve tedavisi (diyet vb) bebeginize ozel.

Gecmis olsun.

Süt alerjisi normal mamayla beslemeyeceksiniz alerjik bebek mamasi içmesi gerekiyor ve siz de diyet yapacaksınız
Mamaya doktor rapor çıkarır siz de hiç bir süt ürünü ambalajlı gıda tüketmeyeceksiniz süt tozu sıcak çikolata gibi içecekler her türlü çikolata bisküvi ve ambalajlı abur cubur peynir yoğurt tereyağı margarin ve içinde süt proteini olan hersey
Ama önce doktora görünün

Çocuğunuz kolik değil bitki baharat çayları vermeyin gazını çıkartsın diye
Probiyotik kullanin
Alerji ve immünoloji doktoruna gidin
Devlet hastanelerinde önce normal çocuk doktoruna gitmeniz gerekir onlar yeşil alan acar ve alerji bölümüne gidersiniz

Kesin alerjimidir
Proktokolit tir yani bağırsak tepkili süt alerjisi

Yani 6 ay en geç 1 yaşına geçer üzülmeyin korkmayın telaş yapmayın yanlış doktora gitmeyin bunu iyilestirmek icin antibiyotik kullanmayın

Cildi temizse ciddi döküntüsü yoksa sadece bu bağırsak tepkileri varsa yaşına gelmeden biter

Geceleri aşırı ıkınma ağlama gürültülü kaka gün de 6 7 8 kakali bez gaz çıkarttığı halde rahatlayamama ve ıkınma geceleri mutsuzluk kakada mukus ve sonrasında süt ürünlerini tüketmeye devam ettikçe kaka da kan olur bir müddet ara verir doktor hem size diyet yaptırır hem bebeğe alerji maması verir
Sonrasında size diyet açtırır siz yer emzirirsiniz ki bebek alışsın süt proteinlerine sonra yavaş yavaş fırınlanmış gidalardan baslayarak bebeğinizle de yedirir 6 8 ay olamaya en geç yaşına hiç bisey kalmaz

Biz de yaşadık bu durumu süt alerjisi büyük ihtimal sizin yediklerinizden kaynaklı süt ve süt ürünü içeren gıdaları tüketmeyin, diyet yapmanız gerekiyor.

Alerji diye biliyorum bende. Ayrica yazmak istedim her mamaya zeytinyagi 2 cc olacak sekilde eklenmeli. Kabizlik olmamasi icin. Kolik icin bisey kullaniyor musunuz biogai vs.

Back