• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanlı kaka..

TheLils

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2025
8
0
1
28
Merhabalar. 3 buçuk aylık bebeğim bir ay önce mukuslu kakayla başlayıp bir kaç gün sonrasında kan gördük ve vücudunda hafif kırmızı beneklerle doktorum hemen süt alerjisi diye yanıt verdi bize süt içeren her şeyi ve kırmızı eti kesmemizi söyledi bir düzelme olmayınca hastaneden çocuk doktoru+çocuk gastrengoluğuna randevu aldık hiç bir test yapmadan oda inek sütü alerjisi dedi bir diyet listesi verdi o diyet listesine uymama rağmen düzelmedi düşününce doktorumla emkek mayayla olduğu için maya yoğurt içerdiği için onuda çıkardık listemizden yiyebildiğim çok az şey kalmasına rağmen bir kaç düzelsede yine başa sarıyoruz bu sefer diyette olmama rağmen daha da fazla kanlı kaka oluyor.

yurtdışında yaşıyorum bize herhangi bir test yapılmadı sadece çocuğun poposuna baktılar sanırım çatlak var mı diye direk inet sütü alerjisi tehşisi koydular
Sorum şu bizim gibi aynı sorunu yaşayan var mı? Yaşayıpta düzelen oldu mu?

Merhabalar. 3 buçuk aylık bebeğim bir ay önce mukuslu kakayla başlayıp bir kaç gün sonrasında kan gördük ve vücudunda hafif kırmızı beneklerle doktorum hemen süt alerjisi diye yanıt verdi bize süt içeren her şeyi ve kırmızı eti kesmemizi söyledi bir düzelme olmayınca hastaneden çocuk doktoru+çocuk gastrengoluğuna randevu aldık hiç bir test yapmadan oda inek sütü alerjisi dedi bir diyet listesi verdi o diyet listesine uymama rağmen düzelmedi düşününce doktorumla emkek mayayla olduğu için maya yoğurt içerdiği için onuda çıkardık listemizden yiyebildiğim çok az şey kalmasına rağmen bir kaç düzelsede yine başa sarıyoruz bu sefer diyette olmama rağmen daha da fazla kanlı kaka oluyor.

yurtdışında yaşıyorum bize herhangi bir test yapılmadı sadece çocuğun poposuna baktılar sanırım çatlak var mı diye direk inet sütü alerjisi tehşisi koydular
Aynı şeyleri birebir yaşadık. Ek gidayla düzeliyorlar. Çok katı bir diyet yapmanızı önermem çünkü ona rağmen duzelmiyorlar süt ve yumurta yemeyin sadece ben boş yere o kadar diyet yapınca sütüm de çok azaldı. Ek gıdaya kesinlik 4 4 bucuk aylıkken tadımlarla başlayın ben 5. Ayına 4 gün kala başlamıştım keşke daha önce başlasaydım. Öyle çok birsey yedirmenize gerek yok ben uzun süre tek öğün verdim. Tadımlık azar azar arttira artira ilerledim. İnanın hemen düzeldi. Sebzelerle başlayın özellikle kabak bagirsaklara çok iyi geliyor

Aynı şeyleri birebir yaşadık. Ek gidayla düzeliyorlar. Çok katı bir diyet yapmanızı önermem çünkü ona rağmen duzelmiyorlar süt ve yumurta yemeyin sadece ben boş yere o kadar diyet yapınca sütüm de çok azaldı. Ek gıdaya kesinlik 4 4 bucuk aylıkken tadımlarla başlayın ben 5. Ayına 4 gün kala başlamıştım keşke daha önce başlasaydım. Öyle çok birsey yedirmenize gerek yok ben uzun süre tek öğün verdim. Tadımlık azar azar arttira artira ilerledim. İnanın hemen düzeldi. Sebzelerle başlayın özellikle kabak bagirsaklara çok iyi geliyor
Aynı şekilde oldu bizim de. Ek gıdaya 4 ay bitince başladım. Daha öncesinde 1 ay katı diyet yaptım faydası olmadı. Sütüm azaldı ve ben mutsuz oldum sadece

Aynı şekilde oldu bizim de. Ek gıdaya 4 ay bitince başladım. Daha öncesinde 1 ay katı diyet yaptım faydası olmadı. Sütüm azaldı ve ben mutsuz oldum sadece
Diyet Tam tersine kanı daha da arttırdı bizde. Haftada bir kac kez görürken her bezinde görmeye başladım. Çok zor bir surecti ama buradan takip edince bunu yaşayan tek ben değilmişim. Alerjik bebek sayısı çok artmış durumda. Ek gıda bağırsak tepkili olan bebeklerde hemen işe yarıyor keşke doktorları da tavsiye etse Ek gıdayı çünkü burda bizim söylememizle korkup baslamiyorlar maalesef ve süreç daha da sarpa sarıyor katı diyetlerle

Çoğunluk ek gıdaya başlayıca düzeleceğini söylüyor inşallah bana ne yazıkkı yanlış bi diyet başlatmışlar ama dediğiniz gibi katı bi diyette pek iyi değil gibi

Bu gün kanda artış görünce bi tanıdıkta da aynı problem olduğunu duymuştum ona danıştım o farklı doktora gitmiş ve diyet listesi tamamen farkli mesela bana soyanın yasak olduğunu söylemediler köy tavuğu yiyebilirsin ama hazır tavuk yiyemezsin dedi ve ben dün hazır market tavuğu yemiştim çünkü o tavuklar soyayla besleniyormuş ve yumurta ben yumurtayıda kesmiştim halbuki yumurta köy yumurtası oluna sorun yokmuş tabi soya yemeyen tavuğun yumurtası ekmeği kesmiştim ekmeği kesme o kadar katı diyete gerek yok ama un soya olmayan bir unu al ve ekmeği kendin yap dedi yani kesmemiz gerek süt ürünleri ve çapraz alerji olan dnaa eti ve soyamış sanırım şimdi böyle bir doyet uygulayacağım kendime

Bende cuma günü bu şikayetle gittim bebişim 4 aylık, bizde de süt ürünlerini kesti ama kan problemi devam ediyor

Bende cuma günü bu şikayetle gittim bebişim 4 aylık, bizde de süt ürünlerini kesti ama kan problemi devam ediyor
Maalesef 3 hafta kadar sürdüğünü söylerler her zaman olmaz ama bi yediğimiz alerji yapmışsa bunun geçmesi 3 haftayı buluyormuş

Merhaba, yukardaki yorumları okurken aydınlanma yaşadım. Benim kızımda 2 aylıktan 4 aylık olana kadar içerisinde noktalar şeklinde kan olan kaka yaptı 4. Ay bitiminde ek gıdaya geçtik ve sonra düzeldi benim yorumum ve diğer yorumlar öyle gösteriyor ki ek gıdaya başlamak bu tarz alerjik bazı bebeklerde sindirimi iyileştiren birşey ama tabi 1 buçuk yaşında olmasına rağmen yumurta tüketemeyen bir bebeği olan arkadaşım da var

Merhaba, yukardaki yorumları okurken aydınlanma yaşadım. Benim kızımda 2 aylıktan 4 aylık olana kadar içerisinde noktalar şeklinde kan olan kaka yaptı 4. Ay bitiminde ek gıdaya geçtik ve sonra düzeldi benim yorumum ve diğer yorumlar öyle gösteriyor ki ek gıdaya başlamak bu tarz alerjik bazı bebeklerde sindirimi iyileştiren birşey ama tabi 1 buçuk yaşında olmasına rağmen yumurta tüketemeyen bir bebeği olan arkadaşım da var
Ben 27 yaşındayım süt yumurta alerjim geçmedi hala tüketemiyorum, şimdi bebeğimde aynı şeyi yaşıyorum ve aşırı gerginim benim gibi olursa diye

Mayada yoğurt mu varmış 😧, benim bebeğim de alerjik bende evde instant maya ile ekmek mayalıyordum bir kaç haftadır kan geliyor tekrar ama huzursuzluk yok 😧

Bende özellikle sordum maya sorun çıkartır mı diye ama sorun olmaz demişti. Kullandığım mayanın içeriğine de baktım aslında ama

Ben mesajınızı bunu okuyan alerjik bebek anneleri olacağı için eleştirmek zorundayım. Her bebeğin alerjisi, neye alerjisi olduğu, ne boyutta olduğu farklıdır. Önce anne diyet yapmalı ve alerjenlerinin tamamını belirlemeli. Annenin sütünden bebeğe geçip alerji yapan gıdaları Bebek ek gıdada asla yiyemez, çünkü anafilaktik şok geçirebilir ve bu maalesef ölümcül olabilir. Ve her bebeğin alerjisi farklıdır genelleme yapılamaz anne sıkı diyetle bulmak zorunda. Mesela benim bebeğim kendisi yumurta yiyor ama bezelye havuç bulaşı bile olursa ağır alerji oluyor hemen ilaç alması gerekiyor. Alerji ek gıdaya geçince düzelir hatta erken geçelim demek her bebek için maalesef çok doğru değil.
Bi de süt mideden değil beyinden salgılanır. Bilinenin aksine yediklerimiz bizde sadece anlık süt yapar. Ben aylarca hiçbir şey yiyemedim sadece patates tükettim, bol bol su içtim bebeğimi öptüm kokladım, o uyudukça dinlendim, bebeğimi kanguruya takıp kahve alıp yürüyüş yaptım, kısaca elimden geldiği kadar stres olmamaya çalıştım ve sütüm hiç azalmadı.

Ben mesajınızı bunu okuyan alerjik bebek anneleri olacağı için eleştirmek zorundayım. Her bebeğin alerjisi, neye alerjisi olduğu, ne boyutta olduğu farklıdır. Önce anne diyet yapmalı ve alerjenlerinin tamamını belirlemeli. Annenin sütünden bebeğe geçip alerji yapan gıdaları Bebek ek gıdada asla yiyemez, çünkü anafilaktik şok geçirebilir ve bu maalesef ölümcül olabilir. Ve her bebeğin alerjisi farklıdır genelleme yapılamaz anne sıkı diyetle bulmak zorunda. Mesela benim bebeğim kendisi yumurta yiyor ama bezelye havuç bulaşı bile olursa ağır alerji oluyor hemen ilaç alması gerekiyor. Alerji ek gıdaya geçince düzelir hatta erken geçelim demek her bebek için maalesef çok doğru değil.
Bi de süt mideden değil beyinden salgılanır. Bilinenin aksine yediklerimiz bizde sadece anlık süt yapar. Ben aylarca hiçbir şey yiyemedim sadece patates tükettim, bol bol su içtim bebeğimi öptüm kokladım, o uyudukça dinlendim, bebeğimi kanguruya takıp kahve alıp yürüyüş yaptım, kısaca elimden geldiği kadar stres olmamaya çalıştım ve sütüm hiç azalmadı.
Ben özellikle sadece bağırsak tepkili alerjisi olan bebekler için ek gıdaya erken başlamanın faydalı olduğunu belirttim diger yorumlarımıda okursaniz gorursunuz tek ben degil diger annelerde yazmis ek gidayla duzeldigini o yorumlari da okuyun isterseniz sadece bagirsak tepkili olanlar ek gidayla birlikte çoğunlukla duzeliyor bunu alerji doktorları alerji diyetisyenleride belirtiyor . Ne güzel sizin bebeginiz uyuyunca dinlenmeye kahve içmeye yürüyüşe vaktiniz varmış benim bir buçuk yaşında çocuğum da olduğu için o saydiklarinizi da yapamadım yemekte yemeyince sütüm azaldı diyet bitip yemek yemeye başlayınca sütüm tekrar arttı şu an hala emziriyorum ve gayet yeterli miktarda sütüm var sadece yemek yememek azaltmadi tabi ki sütümü o stres en çok azalttı benim de buradaki amacım o süreci ek gidayla atlattığımızı deneyimlerimi doktorlardan duyduklarımı burda aynı süreci yaşayan anneye aktarıp onu o stresten uzaklaştırmaktı. Ben o kadar diyete rağmen et süt yumurta kuruyemis susam tahin vs kan azalmayip tam tersine arttı bende o yaşadığım süreci belirttim.

Maalesef her bebeğin alerjisi aynı olmuyor gerçekten 😔 herkes bilgilerini paylaşsın ama herkes her duyduğunu bebeğinde uygulamasın zaten ek gıdaya geçildiğinde üç gün kuralıyla ilerleyince problem yaşanmaz diye düşünüyorum allah hepimizin yardımcısı olsun 🥰

Biz çok şükür daha katı bir diyetle iyiye gidiyoruz 1 haftada iyi yol kat ettik
Başka bi sorum olacaktı alerjik bebek annelerine bu durumda bebeğinizin kilo alımı yavaşlıyor mu ben bu ay pek kilo almadığını düşünüyorum bebeğimin

Back
X