sulu yemek

R

RUKPE

Ziyaretçi
arkadaşlar,bana etli yada etsiz,tavuklu yada tavuksuz,sebzelide olabilir ama sulu olan yemek tariflerinizden verebilirmisiniz? eşim sulu yemek istiyor ve çok seviyor ama ben sulu yemek çeşidi pek bilmiyorum.yardım lütfennn

Bu akşama yapmak istiyodum ama galiba konumu kimse görmedi :KK43:

canım genel olarak yemeklerin mantığı hep aynı;

etli yemeklerde önce eti kendi suyuyla pişiririm sonra soğan, biber, salça ile kavurur (yazın domates ağırlıklı) sonra içine ne ile pişreceksen mesela:
patates
taze fasulye
bezelye
önceden ıslatılmış nohut-kurufasulye
mevsim sebzeleri (etli seviyorsanız)

koyup biraz kaynamış su, tuz baharatını koyup pişiriyorum

a.s.

sebze yemekleri severseniz :

KARNABAHAR SOTE
Malzemeler:

- 1 orta boy karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber (yeşil de olur)
- 1 adet orta boy havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Arzuya göre tuz, pul biber, karabiber

Yapılışı:

1. Karnabaharı kök kısımları da dahil olmak üzere ufak ufak doğrayın. Yıkayıp tel süzgece alın, üzerine kaynar su gezdirin. Annem bunun amacının karnabaharın bazen hoşa gitmeyen kokusunu almak olduğunu söyledi, ama bu işlemi yapmayabilirsiniz de.

2. Soğanı, sarımsakları, biberleri ve havucu küçük küçük doğrayın. Tümünü zeytinyağını ısıttığınız geniş bir tavaya alarak 5 dk kadar soteleyin.

3. Karnabaharın kök kısımlarını tavaya ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Çiçek kısımları daha çabuk pişeceği için onları birkaç dakika sonra ekleyin.

4. Tüm sebzeler biraz yumuşadıktan sonra sonra tuz, kırmızı biber, acı severseniz pul biber serpip karıştırın, kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Arada kontrol etmeyi ve karıştırmayı unutmayın. Piştikten sonra dilerseniz taze çekilmiş karabiber serpin.

Servis önerileri:
* Karnabahar soteyi sarımsaklı yoğurt ve kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.
* Sade pişirilmiş bir makarna yanına çok yakışabilir.
* Yoğurtla servis etmeyecekseniz serviste üzerine limon sıkabilirsiniz. Hatta elinizin altında turunç varsa limon yerine turunç denemenizi tavsiye ederim. Sürpriz bir aroması, mis kokulu bir lezzeti vardır!

tarif "sibel'in kahvesi"nden.
ben azcık da salça koyuyorum çoookkk az da su ama çok az. eşim sebze çok sevmez ama bunu çok seviyoruz yoğurtla

çok teşekür ederim.şimdi aldım tarifinizi.en kısa zamanda yapıcam.

X